Şimdi Ara

W205 MERCEDES C-Class ANA KONU (420. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17.121
Cevap
181
Favori
1.222.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 418419420421422
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bosverabi

Arkadaşlar 3.kez başıma gelıyor...

Araba yokuş çıkarken gaz yemiyor...Takılı kalıyor...Bunu neden yapar ?

Araç c 200 amg...

Düşük hızda yokuş çıkmaya kalkarken araç eco da ise böyle olması çok normal çünkü gaz tepkisi iyice düşüyor. Comfort sportta rahatlıkla çıkarsınız .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkese merhaba, aracımla yaşadığım park sensöründen kaynaklanan kaldırım sürtmesi konusunu paylaşmak isterim:

yokuş yukarı dar ve dönemeçli bir alanda aracımla geri giderken kaldırıma arka tamponumu sürttüm. eski Bmw'den alışkanlık olarak park sensöründen uzak mesafeden başlayarak sürekli bir geri bildirim bekliyordum zannedersem, ancak malum, mercedes park sensör felsefesi engele gerçekten çok yaklaşınca uyarı veriyor. işin ilginci bu sefer park sensörü hiç uyarı vermedi-ki kaldırım da çok alçak değildi.

Park sensörünü zaten beğenmezdim, bu olaydan sonra aynı zamanda güvenmez oldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aviator37 -- 10 Ekim 2015; 14:19:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: graphys

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=110862690&p=1#110862690

Görüşlerinizi iletirseniz sevinirim.

Teşekkürler.

geçmiş olsun. konunun ben de markalardan ziyade ülkenin genel sıkıntılarıyla ilgili olduğuna inananlardanım.

W205'den önceki Bmw aracımla başka bir sorundan kaynaklanan, ancak sizin yaşadıklarınızla benzeşen bir tecrübeyi ben de Kosifler ile yaşadım. Hatta bu nedenle 520i almaktan son anda vazgeçip Mercedes'e yöneldim.

Ülkemizde ne yazık ki pazarlama ve ürün konularında global firmalar bile yerelleşirken öz niteliklerinden çok şeyler kaybediyorlar. Ülke kanun ve düzenlerinin yetersizliğinden kaynaklanan tüketiciyi koruma zafiyeti ve de diğer yasal boşluklar, firmalar tarafından sonuna kadar esnetiliyor ki buna premium olarak addedilen global markalar da dahil. "MB Türkiye" diye bir ayrım olmamalı, Mercedes her yerde aynı hizmet kalitesini sunmalı ama olamıyor işte.

Pazara sunulan her üründe kusur olabilir, premium da olsa olabilir, buna yapacak bir şey yok. Yapılacak şey, bu sıkıntıyı yaşayan tüketicinin sıkıntısını ortadan kaldırma hedefli marka yaklaşımı olmalı.

Aracınızla sıkıntı yaşamışsınız ve dolayısıyla haklı olarak sinirlisiniz, ben de aynı ruh halini Bmw ile yaşadığım sıkıntı ile deneyimlemiştim, ancak her sıkıntı yaşayanı referans alıp ilgili malı-hizmeti almazsak ortada alacak araba kalmaz. Konu arabanın sorunlu olmasından ziyade o sorunu çözemeyen çapsız işletmeler olmalı.

• 225 / 50 / 17R şuan aracın üzerindeki lastikler ancak bunun kışlığını bulmakta zorlanıyorum. Yani en azından 225 / 55 / 17 R daha yaygın sizce bu ebatta alsam sorun olur mu? Ebata göre konforun artması gerekli aslında işime gelir ancak emin olamıyorum.
  • Selam Herkese.
    Bizde geçen cumartesi C200d amg paket aracı sipariş ettik.
    Amg pakete ek olarak:
    1- paladyum gri renk
    2- 19inç çok kollu Amg jant
    3- Kızılcık Kırmızısı Tam deri koltuk
    4-Siyah diş budak ahşap
    5-premium paket
    paket içeriğinde
    -Elektrikli ayarlanabilen ve hafızalı ön yolcu koltuğu
    -Hafıza Paketi (sürücü koltuğu, dış dikiz aynaları ve direksiyon kolonu için)
    -Elektrikli Arka Cam Perdesi
    -KEYLESS-GO Konfor Paketi
    6-AIRMATIC dinamik yol tutış paketi
    7-Burmester® surround ses sistemi
    Aracın Online code Numarası M6285975 budur

Formu okuduktan sonra Standart Amg nin gerçekten sert karakterli olduğunu kanısına vardık ve
    Airmatic eklettirdik. Tabi ki amg aracı test ettik ve bizede sert karekteri yansıdı bizde airmatik ve
    19 inç deneme şansımız olmadığı için risk edip 19 inçlik amg paketli araç siparişini verdik.
    Sormak istediğim sert karekterli amg süspansiyonunu 19 inç jant tercih ederek dahada sertleştirdik ama
    bu farkı Airmatic ile telafi edebilirmiyiz ayrıca aranızda Airmatic araç kullanan oldumu yorumlarınızı alabilirmiyiz.
    Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: graphys

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

Her ne kadar üzülsem de sizinle birebir aynı görüşteyim. Üzüntümü açıklayacak tek kelimenin de "maalesef" olduğunu düşünüyorum.

Bugün yeni gelişmeler yaşandı. Açmış olduğum konuya aktardım.

Saygılarımla.

Bu kadar pimpirikli olmaya gerek yok, arabanın her yerini söktürmüşsün,

Arabayı söktükçe ses daha çok artar, başka yerlerden gelir, aynı servise niye gittin ki hem, madem memnun değilsin,

istanbulda başka servise gidebilirsin memnun değilsen, aracın orasını burasını söktürüp düzeneğe zarar vermişsin.

Çok uzun yazmışsaın, özetlersen buradaki arkadaşlar da ne olduğunu görebilirler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Dün graphys adlı üyenin mercedes servisinde başına gelen olaylarla ilgili yazdığım ve geçmiş olsun dileklerimi ilettiğim yorumumla, bu konuda karasedir adlı üyenin yazdığı yoruma olan cevabım, küfür ve hakaret içermemesine rağmen silinmiş. Mesajlarım, benden ayrıca özür dilenerek yerine konulana kadar forumda 2 gün beklemeye karar verdim. İki günün sonunda durumun aynı olması halinde ise forumdan ayrılıyorum. Moderatör olmak demek belli görüşlerin veya partilerin doğrultusunda ve yanında yer almak demek olmamalı. Hoşçakalın.
  • alkadraz A kullanıcısına yanıt
    Ne kadara aldiniz?

• Öncelikle herkese merhabalar;

C200d kullanıcılarına bir sorum olacaktı, ben aracımı haziranda teslim aldım ve şuan 12 bin civarlarında araç fakat aracı biraz devirli kullandığım zaman içeriye inanılmaz derecede yanık kokusu geliyor koku yanık yağ veya dizel partikul filtresinden benim tahminimce ve serviste bu kokuyu yeni motorun bu aşamada yapabilecegi şeklinde bilgi verildi.Hiç bu şekilde bir kokuyu aracın içerisinde hisseden oldumu?

Cevap veren olursa şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cenkyigitsen -- 11 Ekim 2015; 18:16:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sixtus

Dün graphys adlı üyenin mercedes servisinde başına gelen olaylarla ilgili yazdığım ve geçmiş olsun dileklerimi ilettiğim yorumumla, bu konuda karasedir adlı üyenin yazdığı yoruma olan cevabım, küfür ve hakaret içermemesine rağmen silinmiş. Mesajlarım, benden ayrıca özür dilenerek yerine konulana kadar forumda 2 gün beklemeye karar verdim. İki günün sonunda durumun aynı olması halinde ise forumdan ayrılıyorum. Moderatör olmak demek belli görüşlerin veya partilerin doğrultusunda ve yanında yer almak demek olmamalı. Hoşçakalın.

Donanımhaber forum'u sandığınız kadar ileri bir platform değil. Hani yorumunuzu hazmedemeyip silmişler ya, işte tam yorumunuzda bahsettiğiniz ülkemize yakışır bir davranış. Attığınız mesajlar yerine koyulmayacak sizdende özür dilenmeyecektir. 5 yıldır bu forumdayım daha bunun bir örneğini görmedim. Nice bilgili ve değerli insanlar teker teker bıraktı bu forumu aynı sebeplerle. Sizinde pireye kızıp yorgan yakmanızı istemem. Çünkü forumu bırakmanız, moderatörleri yada görüşlerinizi hazmedemeyenleri değil, bizleri üzecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marmaratic -- 11 Ekim 2015; 18:27:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Marmaratic

quote:

Dün graphys adlı üyenin mercedes servisinde başına gelen olaylarla ilgili yazdığım ve geçmiş olsun dileklerimi ilettiğim yorumumla, bu konuda karasedir adlı üyenin yazdığı yoruma olan cevabım, küfür ve hakaret içermemesine rağmen silinmiş. Mesajlarım, benden ayrıca özür dilenerek yerine konulana kadar forumda 2 gün beklemeye karar verdim. İki günün sonunda durumun aynı olması halinde ise forumdan ayrılıyorum. Moderatör olmak demek belli görüşlerin veya partilerin doğrultusunda ve yanında yer almak demek olmamalı. Hoşçakalın.

Donanımhaber forum'u sandığınız kadar ileri bir platform değil. Hani yorumunuzu hazmedemeyip silmişler ya, işte tam yorumunuzda bahsettiğiniz ülkemize yakışır bir davranış. Attığınız mesajlar yerine koyulmayacak sizdende özür dilenmeyecektir. 5 yıldız bu forumdayım daha bunun bir örneğini görmedim. Nice bilgili ve değerli insanlar teker teker bıraktı bu forumu aynı sebeplerle. Sizede pireye kızıp yorgan yakmanızı istemem. Çünkü forumu bırakmanız, moderatörleri yada görüşlerinizi hazmedemeyenleri değil, bizleri üzecektir.

http://forum.donanimhaber.com/m_110862690/mpage_3//tm.htm#110905444

Hocam bende bu başlığı görünce dumur oldum. Son derece kararsız kaldım C180 W205 tavsiye etmek veya etmemek konusunda çevremdeki kişilere.

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi marka hangi model olursa olsun ilk üretimlerde bu tip sorunlar çıkabilme ihtimali var. Zaten aracı makyajlamak geleneğide bu tip sorunlara dayanıyor. Önemli olan markaların bu sorunlara karşı yaklaşımı ve müşteriye olan tutumu. Bu konuda da markadan ziyade bayilere göre değişiyor. Tabiki MB Türkiye'yi savunmuyorum ama konu bayiden çıkıp MBT'ye intikal ettiğinde arkadaşın yaşadığı talihsizliklerin çözüleceğini düşünüyorum. Zaten konudaki son mesajında da, bayi müdürüne durumun yanlış aksedildiğinden bahsetmiş. Burada arkadaşımızın en büyük hatası, memnun kalmadığı servise tekrar tekrar gitmesi ve iyi niyetinden kaynaklı davranışları olmuş. Kendisine tekrar sabır dilerim içinde bulunduğu süreç için. Mesajların tamamını okuyamadım ama neden burada problem yaşanan bayi ve kişiler deşifre edilmemiş anlamadım.
  • Bir de karşı tarafı dinlemek lazım aslında, onlar ne söyleyecek, tek taraflı hüküm vermek doğru değil,

Arkadaşlar aracın orasını burasını elletirseniz araç dikiş tutmaz, daha kötü olur, az ellenen her zaman daha iyidir,

Çok detaycı olmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Marmaratic

quote:

Donanımhaber forum'u sandığınız kadar ileri bir platform değil. Hani yorumunuzu hazmedemeyip silmişler ya, işte tam yorumunuzda bahsettiğiniz ülkemize yakışır bir davranış. Attığınız mesajlar yerine koyulmayacak sizdende özür dilenmeyecektir. 5 yıldır bu forumdayım daha bunun bir örneğini görmedim. Nice bilgili ve değerli insanlar teker teker bıraktı bu forumu aynı sebeplerle. Sizinde pireye kızıp yorgan yakmanızı istemem. Çünkü forumu bırakmanız, moderatörleri yada görüşlerinizi hazmedemeyenleri değil, bizleri üzecektir.

Ben şikayet ettim, bu forum siyaset forumu değil, siyaset yapacak olan başka yerde yapsın,

Yok ortadoğu, yok bilmem ne, banane kardeşim bunlardan, çok seviyorsanız gider konu dışında yazarsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: alkadraz

Selam Herkese.
    Bizde geçen cumartesi C200d amg paket aracı sipariş ettik.
    Amg pakete ek olarak:
    1- paladyum gri renk
    2- 19inç çok kollu Amg jant
    3- Kızılcık Kırmızısı Tam deri koltuk
    4-Siyah diş budak ahşap
    5-premium paket
    paket içeriğinde
    -Elektrikli ayarlanabilen ve hafızalı ön yolcu koltuğu
    -Hafıza Paketi (sürücü koltuğu, dış dikiz aynaları ve direksiyon kolonu için)
    -Elektrikli Arka Cam Perdesi
    -KEYLESS-GO Konfor Paketi
    6-AIRMATIC dinamik yol tutış paketi
    7-Burmester® surround ses sistemi
    Aracın Online code Numarası M6285975 budur

Formu okuduktan sonra Standart Amg nin gerçekten sert karakterli olduğunu kanısına vardık ve
    Airmatic eklettirdik. Tabi ki amg aracı test ettik ve bizede sert karekteri yansıdı bizde airmatik ve
    19 inç deneme şansımız olmadığı için risk edip 19 inçlik amg paketli araç siparişini verdik.
    Sormak istediğim sert karekterli amg süspansiyonunu 19 inç jant tercih ederek dahada sertleştirdik ama
    bu farkı Airmatic ile telafi edebilirmiyiz ayrıca aranızda Airmatic araç kullanan oldumu yorumlarınızı alabilirmiyiz.
    Teşekkürler

Ben airmaticli c200 kullandim gercekten amg araclar icin akilli fardan bile oncelikle alinmasi gereken bir ozellik.. araciniz muhtesem bi kombinasyon olmus gule gule kullanin

• emrtkn E kullanıcısına yanıt
    Bu durum statik ledde yok sadece İLS de var sadece

• quote:

Orijinalden alıntı: furkan1zek

225 / 50 / 17R şuan aracın üzerindeki lastikler ancak bunun kışlığını bulmakta zorlanıyorum. Yani en azından 225 / 55 / 17 R daha yaygın sizce bu ebatta alsam sorun olur mu? Ebata göre konforun artması gerekli aslında işime gelir ancak emin olamıyorum.

www.lastiknet.com
    Lastik NET - Oto Lastik & 4x4 Lastik | Off - Road Lastikleri | Nokian - BF Goodrich - Insa Turbo - Mickey Thompson - Federal - Cooper - Maxxis - Carlisle ... | En kaliteli �r�nler en uygun fiyatlarla...
    http://www.lastiknet.com/icerik.asp?inf=25

buradan değiştirmek istediğiniz lastik ebatının eskisine oranla toleranslarını/uygunluğunu öğrenebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: sulbas

quote:

Orijinalden alıntı: furkan1zek

225 / 50 / 17R şuan aracın üzerindeki lastikler ancak bunun kışlığını bulmakta zorlanıyorum. Yani en azından 225 / 55 / 17 R daha yaygın sizce bu ebatta alsam sorun olur mu? Ebata göre konforun artması gerekli aslında işime gelir ancak emin olamıyorum.

http://www.lastiknet.com/icerik.asp?inf=25

buradan değiştirmek istediğiniz lastik ebatının eskisine oranla toleranslarını/uygunluğunu öğrenebilirsiniz.

Teşekkür ederim. Site %2.5 luk farkı öneriyor ancak yanağı 50 den 55 e çıkarmak %3.5 değiştirdi demekki uygun değilmiş. 225 / 50/ 17 rft arayışına gireyim en iyisi :)

• Arkadaşlar kaliteli kış lastiği için marka/model önerisi olan var mı? c180 fasc (225-50-17 RFT)
    V, XL, H gibi model uzantıları var, bunlardan hangisini seçmem gerekir acaba?
    İstabulda ilk yılım ve sanırım burada kış lastiği şart, yani kar hergün yağmasa bile pek nasir yağıyor da sayılmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimbulunamadı -- 11 Ekim 2015; 22:37:37 >
  • Selam herkese,
    Son zamanlarda kafama takılan bir kknu olmaya başladı... Direct injection olan tüm araçlarda benzinli/dizel farketmiyor ve tüm markalarda görülen Carbon birikme sorunu...

Bilgisi olmayanlar için kısa bir açıklama yapmak isterim, çünkü internette baya bir araştırdım ve youtubeda 10larca video izledim...

Emme manifoldu ( air intake manifold), EGR valfi ( exhaust gas recirculation valve), yakıt enjektörleri ( fuel injectors )... Buralar araçtan araca ve kullanımdan kullanıma değişmekle beraber zamanla etrafında katman olarak yanmayayan yağ yakıt buharı vb elementleri karbonlaşarak biriktiği, aynen soba borularındaki gibi kurum ve zift şeklinde yapıştığı bölgeler...

Yaklaşık 40k mile (65k km) ile 70k mile (110k km) arasında birikiyor... Doğal olarak yakıt tüketimini arttırma ve performansta düşme yaşanmasına yol açıyor... Motor yeterli havayı alamıyor, yanma verimsizleşiyor...

Asıl sorun şu ki internette ayrı 2 görüş var... Temizlenmesi gerektiği ve tamamen gereksiz olduğu... Çünkü temizleme işlemi sırasında yararlı kurumşarın da temizlenndiğini ve kılcal çatlakların daha da büyüdüğünü, daha fazla yağ yakma be enjektörlerde işeme yapmasına sebep olduğu ile ilgili görüşler mevcut...

Temizlenmesi gerektiğini düşünenler ise yine kendi içlerinde fikir ayrılığına düşmüş durumdalar... Bazıları bu parçaların tamamen sökülerek manual yöntem dedikleri, direk kurumun temizlenerek fırça ve bazı kimyasallarla parça parça temizlenmesi gerektiğini savunuyor... Bazıları ise carbon clean cihazları ya da yakıt deposuna konuşan kuvvetli temizleyicilerle temizlemeyi öneriyor... Ama mantık olarak carbon clean cihazları veya yakıt deposuna konulan yakıt ilavelerinde sorun şu... Siz hiç bir parçayı sökmüyorsunuz bu kimyasallar bu kurumları carbon artıklarını çözüyor, peki bunlar nereden atılıyor sizce ??? Tabiki eksozdan... Zaten 10 larca uygulama videosunda eksozdan beyaz bir duman halinde atıldığı ve bunun normal olduğu anlatılıyor... Peki eksozdan çıkmadan önce nerelerde geçiyor??? DPF ( dizel partikül filtresi) diesel particule filter ve katalitik konvertör ( catalitic converter) bu sefer de buralardan geçerken buralarda tıkanma yapması olası ve bu sefer katalitik konvertörde sorun yapma olasılığından bahsediliyor ki, katalitik konvertör çok pahallı deniliyor... Ya da bozulmadan önce bı sefer de dpf ve katalitik konvertörün de temizlenmesi gibi ekstra bir işlem çıkıyor karşımıza...

Lütfen fikri ve bilgisi olan otomobil severler bu konudaki tecrübe ve bilgilerini paylaşırlarsa çok sevinirim...

Özellikle tecrübe ve bilgisine güvendiğim mtutun hocam sizden yorumlar bekliyorum.

Herkese saygılar...

Edit : Değinmeyi unuttuğum 2 husus... Birincisi sökülmeden yapılan temizlemede ayrıca kurumların turbo içine de karışarak turboda da sorun yarattığı ki turbo da eklenince çıkan masrafı düşünün...

İkincisi ise sakin ve düşük devirde araba kullananlarda bu carbon birikme probleminin daha erken olması, daha düşük kilometrelerde görülmesi... Yapılan sökümlerde incelemelerde görülmüş ki GTI olan araçlarda bunları kullanan kullanıcılar daha performanslı kullandıkları için daha geç birikme olmuş ama her türlü oluyor yani kaçınılmaz...

• 
Sayfa: önceki 418419420421422
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.