Şimdi Ara

W205 MERCEDES C-Class ANA KONU (421. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir (2 Mobil) - 7 Masaüstü2 Mobil
5 sn
17.121
Cevap
181
Favori
1.222.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 419420421422423
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kkurt2002

Selam herkese,
    Son zamanlarda kafama takılan bir kknu olmaya başladı... Direct injection olan tüm araçlarda benzinli/dizel farketmiyor ve tüm markalarda görülen Carbon birikme sorunu...

Bilgisi olmayanlar için kısa bir açıklama yapmak isterim, çünkü internette baya bir araştırdım ve youtubeda 10larca video izledim...

Emme manifoldu ( air intake manifold), EGR valfi ( exhaust gas recirculation valve), yakıt enjektörleri ( fuel injectors )... Buralar araçtan araca ve kullanımdan kullanıma değişmekle beraber zamanla etrafında katman olarak yanmayayan yağ yakıt buharı vb elementleri karbonlaşarak biriktiği, aynen soba borularındaki gibi kurum ve zift şeklinde yapıştığı bölgeler...

Yaklaşık 40k mile (65k km) ile 70k mile (110k km) arasında birikiyor... Doğal olarak yakıt tüketimini arttırma ve performansta düşme yaşanmasına yol açıyor... Motor yeterli havayı alamıyor, yanma verimsizleşiyor...

Asıl sorun şu ki internette ayrı 2 görüş var... Temizlenmesi gerektiği ve tamamen gereksiz olduğu... Çünkü temizleme işlemi sırasında yararlı kurumşarın da temizlenndiğini ve kılcal çatlakların daha da büyüdüğünü, daha fazla yağ yakma be enjektörlerde işeme yapmasına sebep olduğu ile ilgili görüşler mevcut...

Temizlenmesi gerektiğini düşünenler ise yine kendi içlerinde fikir ayrılığına düşmüş durumdalar... Bazıları bu parçaların tamamen sökülerek manual yöntem dedikleri, direk kurumun temizlenerek fırça ve bazı kimyasallarla parça parça temizlenmesi gerektiğini savunuyor... Bazıları ise carbon clean cihazları ya da yakıt deposuna konuşan kuvvetli temizleyicilerle temizlemeyi öneriyor... Ama mantık olarak carbon clean cihazları veya yakıt deposuna konulan yakıt ilavelerinde sorun şu... Siz hiç bir parçayı sökmüyorsunuz bu kimyasallar bu kurumları carbon artıklarını çözüyor, peki bunlar nereden atılıyor sizce ??? Tabiki eksozdan... Zaten 10 larca uygulama videosunda eksozdan beyaz bir duman halinde atıldığı ve bunun normal olduğu anlatılıyor... Peki eksozdan çıkmadan önce nerelerde geçiyor??? DPF ( dizel partikül filtresi) diesel particule filter ve katalitik konvertör ( catalitic converter) bu sefer de buralardan geçerken buralarda tıkanma yapması olası ve bu sefer katalitik konvertörde sorun yapma olasılığından bahsediliyor ki, katalitik konvertör çok pahallı deniliyor... Ya da bozulmadan önce bı sefer de dpf ve katalitik konvertörün de temizlenmesi gibi ekstra bir işlem çıkıyor karşımıza...

Lütfen fikri ve bilgisi olan otomobil severler bu konudaki tecrübe ve bilgilerini paylaşırlarsa çok sevinirim...

Özellikle tecrübe ve bilgisine güvendiğim mtutun hocam sizden yorumlar bekliyorum.

Herkese saygılar...

Edit : Değinmeyi unuttuğum 2 husus... Birincisi sökülmeden yapılan temizlemede ayrıca kurumların turbo içine de karışarak turboda da sorun yarattığı ki turbo da eklenince çıkan masrafı düşünün...

İkincisi ise sakin ve düşük devirde araba kullananlarda bu carbon birikme probleminin daha erken olması, daha düşük kilometrelerde görülmesi... Yapılan sökümlerde incelemelerde görülmüş ki GTI olan araçlarda bunları kullanan kullanıcılar daha performanslı kullandıkları için daha geç birikme olmuş ama her türlü oluyor yani kaçınılmaz...

Selam,

Eski şirkette bende Clio grand tour vardı 1.5 dci, bakıma gönderdim ve performans düşüklüğü şikayetimi ilettim.
    EGR valfinin kurum topladığını, temizlendiğini söylediler. 1 gün sonra araç hararet yaptı ve dağda mahsur kalıp kamyonculardan yardım istemek zorunda kaldım. Sonra aracı götürdüğümde bu valfin manuel olarak temizlenmesi sonucu bu tip problemler çıkıyormuş (Radyatör suyu ile soğutması var demek)
    silindir-gömlek arası manuel kurum temizleme sonrası yağ yakan vs. araçlar da duydum. Kişisel aracımdaki motor temizleme işlemi sonrası motor arıza ışığı yanmıştı benim de.
    demem o ki;
    Bu tip manuel temizlemelerde hata çıkma olasılı yüksek.
    Carbon temizleme, seramik düzeltme gibi janjanlı isimli, katkı maddesi zorlamasıyla yapılan temizliğin de çok yararlı olduğunu sanmam.
    Bence kafaya çok takmayın, problem çıkarana kadar keyifle sürün.
    Yerinizde olsam elletmezdim.
    (EGR valfi için yüksek devirde uzun süre sürmeyi öneriyorlardı bir de, bir araştırın derim)

• quote:

Orijinalden alıntı: isimbulunamadı

Arkadaşlar kaliteli kış lastiği için marka/model önerisi olan var mı? c180 fasc (225-50-17 RFT)
    V, XL, H gibi model uzantıları var, bunlardan hangisini seçmem gerekir acaba?
    İstabulda ilk yılım ve sanırım burada kış lastiği şart, yani kar hergün yağmasa bile pek nasir yağıyor da sayılmaz.

Ben geçen sene Bridgestone runflat aynı ölçütlerde aldım
    Yoğun kar ve sağnak yağış Altında kullandım. Çok memnundum
    Tavsiye edebilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba

hafta sonu polis cevirmesine girdim, aracımda 2 numara film var ceza kesildi, süre yazma falan dedim sökülmesi için ama ne yaptı bilmem tescilden sorgulatmam gerekiyor, işin yoksa söktür , he tekrar da yaptırırım böyle çıplak binilmiyor gerçekten ben her aracıma film yaptırıyorudum, ilk kez denk geldim memurun tavrından sanırım
  • wurucuteam W kullanıcısına yanıt
    O nedenledir ki, önler 1 arkalar 2 en uygun kombinasyon. Arkalara karışamaz diye biliyorum, çünkü arka camlar fabrika çıkışı koyultulmuş ise arabayı mı men edecekler trafikten. Sizin hepsi mi 2 numaraydı?

• quote:

Orijinalden alıntı: yeniserdar

quote:

Orijinalden alıntı: alkadraz

Selam Herkese.
    Bizde geçen cumartesi C200d amg paket aracı sipariş ettik.
    Amg pakete ek olarak:
    1- paladyum gri renk
    2- 19inç çok kollu Amg jant
    3- Kızılcık Kırmızısı Tam deri koltuk
    4-Siyah diş budak ahşap
    5-premium paket
    paket içeriğinde
    -Elektrikli ayarlanabilen ve hafızalı ön yolcu koltuğu
    -Hafıza Paketi (sürücü koltuğu, dış dikiz aynaları ve direksiyon kolonu için)
    -Elektrikli Arka Cam Perdesi
    -KEYLESS-GO Konfor Paketi
    6-AIRMATIC dinamik yol tutış paketi
    7-Burmester® surround ses sistemi
    Aracın Online code Numarası M6285975 budur

Formu okuduktan sonra Standart Amg nin gerçekten sert karakterli olduğunu kanısına vardık ve
    Airmatic eklettirdik. Tabi ki amg aracı test ettik ve bizede sert karekteri yansıdı bizde airmatik ve
    19 inç deneme şansımız olmadığı için risk edip 19 inçlik amg paketli araç siparişini verdik.
    Sormak istediğim sert karekterli amg süspansiyonunu 19 inç jant tercih ederek dahada sertleştirdik ama
    bu farkı Airmatic ile telafi edebilirmiyiz ayrıca aranızda Airmatic araç kullanan oldumu yorumlarınızı alabilirmiyiz.
    Teşekkürler

Ben airmaticli c200 kullandim gercekten amg araclar icin akilli fardan bile oncelikle alinmasi gereken bir ozellik.. araciniz muhtesem bi kombinasyon olmus gule gule kullanin

Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: digitalunix

O nedenledir ki, önler 1 arkalar 2 en uygun kombinasyon. Arkalara karışamaz diye biliyorum, çünkü arka camlar fabrika çıkışı koyultulmuş ise arabayı mı men edecekler trafikten. Sizin hepsi mi 2 numaraydı?

Arkaya da öne de karışır, yanlış bilgilendirme yapmayalım, cam filmi yasaktır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: geng

quote:

Orijinalden alıntı: digitalunix

Arkaya da öne de karışır, yanlış bilgilendirme yapmayalım, cam filmi yasaktır

Hocam fabrika çıkışlılarda durum ne?Qasqhai aracımızda daha 1 kere sormadılar,denk gelse ne yapacaklar ki?Fabrikadan öyle geldi sonucta.
  • Fabrika çıkışı arka cam karartma olduğu zaman camın için V kodu yazar Mercedes-Benz için konuşuyorum ve polis bir şey diyemez.

Zaten el feneri ile bakıp kodu gördüğü zaman sesi çıkmıyor.
  • 1 numara en sağlamı.
    Kendimi bildim bileli arabayı aldığım gibi film çektiririm, fakat her zaman 1 numara en açığı.
    Bu zamana kadar da filme karışan olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrtkn -- 12 Ekim 2015; 20:25:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: natbolad

quote:

Orijinalden alıntı: kkurt2002

Selam herkese,
    Son zamanlarda kafama takılan bir kknu olmaya başladı... Direct injection olan tüm araçlarda benzinli/dizel farketmiyor ve tüm markalarda görülen Carbon birikme sorunu...

Bilgisi olmayanlar için kısa bir açıklama yapmak isterim, çünkü internette baya bir araştırdım ve youtubeda 10larca video izledim...

Emme manifoldu ( air intake manifold), EGR valfi ( exhaust gas recirculation valve), yakıt enjektörleri ( fuel injectors )... Buralar araçtan araca ve kullanımdan kullanıma değişmekle beraber zamanla etrafında katman olarak yanmayayan yağ yakıt buharı vb elementleri karbonlaşarak biriktiği, aynen soba borularındaki gibi kurum ve zift şeklinde yapıştığı bölgeler...

Yaklaşık 40k mile (65k km) ile 70k mile (110k km) arasında birikiyor... Doğal olarak yakıt tüketimini arttırma ve performansta düşme yaşanmasına yol açıyor... Motor yeterli havayı alamıyor, yanma verimsizleşiyor...

Asıl sorun şu ki internette ayrı 2 görüş var... Temizlenmesi gerektiği ve tamamen gereksiz olduğu... Çünkü temizleme işlemi sırasında yararlı kurumşarın da temizlenndiğini ve kılcal çatlakların daha da büyüdüğünü, daha fazla yağ yakma be enjektörlerde işeme yapmasına sebep olduğu ile ilgili görüşler mevcut...

Temizlenmesi gerektiğini düşünenler ise yine kendi içlerinde fikir ayrılığına düşmüş durumdalar... Bazıları bu parçaların tamamen sökülerek manual yöntem dedikleri, direk kurumun temizlenerek fırça ve bazı kimyasallarla parça parça temizlenmesi gerektiğini savunuyor... Bazıları ise carbon clean cihazları ya da yakıt deposuna konuşan kuvvetli temizleyicilerle temizlemeyi öneriyor... Ama mantık olarak carbon clean cihazları veya yakıt deposuna konulan yakıt ilavelerinde sorun şu... Siz hiç bir parçayı sökmüyorsunuz bu kimyasallar bu kurumları carbon artıklarını çözüyor, peki bunlar nereden atılıyor sizce ??? Tabiki eksozdan... Zaten 10 larca uygulama videosunda eksozdan beyaz bir duman halinde atıldığı ve bunun normal olduğu anlatılıyor... Peki eksozdan çıkmadan önce nerelerde geçiyor??? DPF ( dizel partikül filtresi) diesel particule filter ve katalitik konvertör ( catalitic converter) bu sefer de buralardan geçerken buralarda tıkanma yapması olası ve bu sefer katalitik konvertörde sorun yapma olasılığından bahsediliyor ki, katalitik konvertör çok pahallı deniliyor... Ya da bozulmadan önce bı sefer de dpf ve katalitik konvertörün de temizlenmesi gibi ekstra bir işlem çıkıyor karşımıza...

Lütfen fikri ve bilgisi olan otomobil severler bu konudaki tecrübe ve bilgilerini paylaşırlarsa çok sevinirim...

Özellikle tecrübe ve bilgisine güvendiğim mtutun hocam sizden yorumlar bekliyorum.

Herkese saygılar...

Edit : Değinmeyi unuttuğum 2 husus... Birincisi sökülmeden yapılan temizlemede ayrıca kurumların turbo içine de karışarak turboda da sorun yarattığı ki turbo da eklenince çıkan masrafı düşünün...

İkincisi ise sakin ve düşük devirde araba kullananlarda bu carbon birikme probleminin daha erken olması, daha düşük kilometrelerde görülmesi... Yapılan sökümlerde incelemelerde görülmüş ki GTI olan araçlarda bunları kullanan kullanıcılar daha performanslı kullandıkları için daha geç birikme olmuş ama her türlü oluyor yani kaçınılmaz...

Selam,

Eski şirkette bende Clio grand tour vardı 1.5 dci, bakıma gönderdim ve performans düşüklüğü şikayetimi ilettim.
    EGR valfinin kurum topladığını, temizlendiğini söylediler. 1 gün sonra araç hararet yaptı ve dağda mahsur kalıp kamyonculardan yardım istemek zorunda kaldım. Sonra aracı götürdüğümde bu valfin manuel olarak temizlenmesi sonucu bu tip problemler çıkıyormuş (Radyatör suyu ile soğutması var demek)
    silindir-gömlek arası manuel kurum temizleme sonrası yağ yakan vs. araçlar da duydum. Kişisel aracımdaki motor temizleme işlemi sonrası motor arıza ışığı yanmıştı benim de.
    demem o ki;
    Bu tip manuel temizlemelerde hata çıkma olasılı yüksek.
    Carbon temizleme, seramik düzeltme gibi janjanlı isimli, katkı maddesi zorlamasıyla yapılan temizliğin de çok yararlı olduğunu sanmam.
    Bence kafaya çok takmayın, problem çıkarana kadar keyifle sürün.
    Yerinizde olsam elletmezdim.
    (EGR valfi için yüksek devirde uzun süre sürmeyi öneriyorlardı bir de, bir araştırın derim)

Başınıza gelenler için geçmiş olsun ve bilgilendirmeleriniz için ayrıca teşekkür ederim... Belli aralıklarla yüksek devirde kullanım öneriliyor bu tarz kurum birikimlerini önlemek için...

• quote:

Orijinalden alıntı: alkadraz

Selam Herkese.
    Bizde geçen cumartesi C200d amg paket aracı sipariş ettik.
    Amg pakete ek olarak:
    1- paladyum gri renk
    2- 19inç çok kollu Amg jant
    3- Kızılcık Kırmızısı Tam deri koltuk
    4-Siyah diş budak ahşap
    5-premium paket
    paket içeriğinde
    -Elektrikli ayarlanabilen ve hafızalı ön yolcu koltuğu
    -Hafıza Paketi (sürücü koltuğu, dış dikiz aynaları ve direksiyon kolonu için)
    -Elektrikli Arka Cam Perdesi
    -KEYLESS-GO Konfor Paketi
    6-AIRMATIC dinamik yol tutış paketi
    7-Burmester® surround ses sistemi
    Aracın Online code Numarası M6285975 budur

Formu okuduktan sonra Standart Amg nin gerçekten sert karakterli olduğunu kanısına vardık ve
    Airmatic eklettirdik. Tabi ki amg aracı test ettik ve bizede sert karekteri yansıdı bizde airmatik ve
    19 inç deneme şansımız olmadığı için risk edip 19 inçlik amg paketli araç siparişini verdik.
    Sormak istediğim sert karekterli amg süspansiyonunu 19 inç jant tercih ederek dahada sertleştirdik ama
    bu farkı Airmatic ile telafi edebilirmiyiz ayrıca aranızda Airmatic araç kullanan oldumu yorumlarınızı alabilirmiyiz.
    Teşekkürler

hocam fiyatı ve bayiyide yazsan daha iyi olucak sanırım.

bu arada araba şahane kazasız belasız kullanırsınız inşallah

• merhabalar arkadaşlar diğer forumlarda bahsedilen iki mevzu var birincisi camlardan gelen rahatsız edici ses. özellikle ilk gelen arabaların büyük kısmında varmış son dönemlerde alan arkadaşlarda böyle br sıkıntı var mı aceba ? bilgilendirilerse sevinirim

ikincisi ise ekim ayının başından itibaren verilen siparişlerin almanyada değil güney afrikada üretileceği yönünde sipariş vermiş bekleyen arkadaşlara duyrulur.
    son birşey daha amg de standart olan piano black değişmiş diyorlar yerine siyah diş budak süsleme standart geliyormuş bununla birlikte deri kaplı orta konsol ve pencere pervazları artık deri kaplı değilmiş.
    doğruluğunu bilmem ama sipariş vermiş ve bekleyenler için sıkıntı..
  • drdede kullanıcısına yanıt
    Haziran teslim benim aracım son seri sayılmaz ama bu cam dan gelen dedikleri ve aslında kapıların gerilmesi sonucu meydana gelen ses yuzunden mahkemelik olma aşamasındayız. Serviste defalarca çeşitli çözüm yolları denendi ve son olarak kapıların araçın şasesine oturduğu kısım kabaca yağlandığında bariz oranda azalma yaşandı fakat kesin ve etkili bir çözüm olmadı çünkü araç her yıkamadan çıktıgında yağlama işlemi tekrarlanmak durumunda kalınıyor.Mercedesin almanyadan yolladığı bir iş emrinde geçiçi çözüm olarak bir jel üretilip gönderilecegi yazıyor ve son olarak onu bekliyorum aralık ayında serviste hazır olacakmış. Eğer sonuç alınamazsa yasal süreç başlatacağım.

• bende duymuştum ses olayını son gelen araclarda varmı bu ses olayı.birde son gelecek araclar afrika üretimimi olcak varmı bilgisi olan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drdede

merhabalar arkadaşlar diğer forumlarda bahsedilen iki mevzu var birincisi camlardan gelen rahatsız edici ses. özellikle ilk gelen arabaların büyük kısmında varmış son dönemlerde alan arkadaşlarda böyle br sıkıntı var mı aceba ? bilgilendirilerse sevinirim

ikincisi ise ekim ayının başından itibaren verilen siparişlerin almanyada değil güney afrikada üretileceği yönünde sipariş vermiş bekleyen arkadaşlara duyrulur.
    son birşey daha amg de standart olan piano black değişmiş diyorlar yerine siyah diş budak süsleme standart geliyormuş bununla birlikte deri kaplı orta konsol ve pencere pervazları artık deri kaplı değilmiş.
    doğruluğunu bilmem ama sipariş vermiş ve bekleyenler için sıkıntı..

Ben aracımı Haziran 2014'de teslim aldım
    Çok şükür cam sesi filan yok

• ses olayı cok az kişide var onlarda herhalde ilk satılan araclar.sonra yok galiba.şu diğer mercedes forumunda güney afrika üretimi olcak diyorlar var mı bunun gercekliği.almanya üretimi olmuyormu.yda bu partiden sonra almanya üretimimi olcak yoksa güney afrikamı mı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dt1907

ses olayı cok az kişide var onlarda herhalde ilk satılan araclar.sonra yok galiba.şu diğer mercedes forumunda güney afrika üretimi olcak diyorlar var mı bunun gercekliği.almanya üretimi olmuyormu.yda bu partiden sonra almanya üretimimi olcak yoksa güney afrikamı mı.

Güney Afrika büyük ihtimal dendiği gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karasedir0606

quote:

Orijinalden alıntı: emrah046

Arkadaşlar aracın eco start stop ayarını menüden off konumuna almama rağmen aracı çalıştırdığımda tekrar aktif oluyor bunu tamamen kapatmanın yolu yokmu.

aynı sorunu bende yasıyorum..malesef bır türlü menüden nasıl off yapılacagını bulamadım..her calıstırdıgımda manuel olarak düğmeden kapatıyorum..menuden nasıl tamamen off yapabılecegımı bılen ve yardımcı olacak biri varsa şimdiden tşk ederim.

böyle bir kişiselleştirme istiyorsanız "individual" sürüş modunu bunun için ayarlayın, "individual"bunun için var.

oradan hem "eco" özelliklerini seçin aynı zamanda da start-stop özelliğini kapatın, sürüş modunuzu istediğiniz gibi yaratın.

• Benim okuduğum ekimde sonra üretilecek araçlar güney Afrika yani suan hali hazırda bayilerde ki araçlar alman.. birde su ses olayı denk gelirse can sıkıcı.. ayrıca herhalde bizim forumdaki arkadaşların büyük kısmında bu Problem yok pek bahsedilmemiş..

• drdede kullanıcısına yanıt
    peki nezamana kadarmış afrika üretimi c serisi ithal edilcek.
  • 
Sayfa: önceki 419420421422423
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.