Şimdi Ara

Vücut Geliştirme zararları !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
6.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar vücut geliştirme normal sporlardan aneorobik egzersizlerden farklı olarak kalbi kalınlaştırır koşu yüzme boks gibi yoğun tempo gerektiren egzersizler kalbi büyütür fakat bu iyi birşeydir vücut geliştirmede ise kalp çok yük altına biner ve bu kalbin kalınlaşmasına yol açar tedavisi çok zordur ve ömür boyu azap çektirebilir !

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben zaten cok yasamayi dusunmuyorum

• Ne alakası var buna dayanan bilimsel bi yazı var mı elinde kaynak nerde ? Bence arkadaş dalga geçiyor

• Demek Kalbin büyümesi iyi kalinlasmasi kötü

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler az önce salona gidip 180 kg bench pressin altına girecektim sporu bıraktım
    Bi bitmediniz
  • daha büyük bir zararı var özellikle toz kullananlar için başıma geldi anlatıyım toz kullanmaya başladım ama bir anda aşırı geliştim artık popomu silemiyorum tuvaletten sonra evet kaslar engel oluyor ve sürekli banyo yapmak zorunda kalıyorum tuvaletten sonra bırakın vücut geliştirme pişmanlıktır.
  • body building hep kötü sigaradan bile kötü arkadaşlar sakın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VÜCUT GELİŞTİRME
    11 yıl önce açıldı
    Vücut geliştirme
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bugazbiharika kullanıcısına yanıt
    lütfen vücuttan önce beyninizi çalıştırın
  • gerçekten kaba etimle güldüm yazdıklarınıza öncelikle evde pinekleyip sağ oranı 30 olan obez tiplerden değilim yağ oranım 11 75 kiloyum sporumu yapıyorum bu bir gerçek yani kalbe zararları var açın okuyun

Lan gadasını aldığım benim atam 3000 yıl önce 100 km arkasından koşup geyik avlıyodu onu da 100 km sırtında taşıyıp mağarasına götürüyodu , benim vücudum bunun için evrimleşmiş adam sporun zararı diyor.
  • CooperTime C kullanıcısına yanıt
    ama 30 yıl yaşıyodu. spor zararlıdır
  • Kalp kas yapmistir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler cahil birer boş et parçası olduğunuzu nasıl belli ediyosunhz araştırın sporcu kalbi boyut olarak büyür ki bu faydalıdır fakat bb gibi sporlar kalbi efor sarfetmeye zorlamaz tam tersine yük altına bindirir buda kalınlaşmaya sebebiyet verir buda çok kötü bişeydir klasik türkiye cahil çingeneleri sizi araştırın az

yeni troll sensin galiba
    abim bir kas efor sarfetmeden nasıl zorlanır? büyümeden nasıl kalınlaşır?

ciddiysen çok komik trollsen hiç komik değil.
  • sigarayı içime çekmiyorum diyenler gibi.
  • Kalbi hipertrofiye uğratır doğru ama aynı zamanda kalbin koroner damar sayısını dallanmasini artırır kalp daha iyi beslenir kalbin istirahat halinde atım sayısını dusurur bu sayede dinlenimde kalp daha az enerji harcayarak gerekli oksijeni vücuda sağlar
    Kalbin spor yapmadan hipertrofi ye uğraması zararlıdır hipertansiyon gibi hastalıklarda görülebilir o zaman MI geçirme riski artar aynı durum değil bunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tr-enigma -- 19 Aralık 2015; 14:26:18 >
    hiç bir şey yapmayıp ev-iş-okul arası pinekleyip akşam da tv karşısında zombi olmak kadar zararlı olamaz.
  • Benimde kalbim büyümüş vücudumun %40'ını kaplamış doktor dedi.
  • zararlıdırı görünce ortopediden bahsediliyor sandım.

Konunun ciddiyetinden şüpheliyim ve kalp konusunda emin değilim ama ortopedik sıkıntılar yarattığı doğru arkadaşlar. maalesef formunu koruyup hareketleri doğru yapanımız yüzde kaç ki? steroid konusuna girmiyorum bile. 20li yaşlarda kimse sorun yaşamaz ancak 30 ve 40lı yaşlarda problemler yavaş yavaş çıkacaktır.

allahtan benim şimdilik bir sorunum yok ancak etrafımdaki arkadaşlarda ortaya çıkan sıkıntıları görerek ağırlığı bıraktım. 82 doğumluyum, her gün bir saat civarı yüzüyorum. gün aşırı upper(şınav/barfiks) - lower sisteminde evde vücut ağırlığıyla çalışıyorum. hacim olayını pek kafama takmıyorum. önemli olan fit ve sağlıklı olmak.

Özet olarak, ağırlık çalışmasının teoride faydalı olduğunu biliyorum. Ancak ben dahil çoğunluğun farklı nedenlerle formunu bozarak bir sakatlık yaşayacağına inanıyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.