|
|

1 Mobil
|
|
Protein tozundan yaklaşık 75gr protein alıyorsun fakat normal beslenmenden aldığın protein 50gr bile değil? böyle bir fayda göremezsin. Beslenme birinci planda olmalı, protein tozu zor zamanlarda(antr sonrası gibi) yetişmeli.
Spordan önce ve sonra al yatarken almana gerek yok, günde 2 ölçeği geçmemeye çalış, 3 ölçek çok fazla hem karaciğere, böbreklere hemde cebine zarar. |
Günde Kaç Ölçek Protein Tozu Almalısın?
Protein tozu, egzersiz sonrası kas onarımını hızlandırmak ve protein alımını artırmak için sıklıkla kullanılan bir takviyedir. Ancak, günde kaç ölçek protein tozu almanın doğru olduğu sorusu kişiden kişiye değişebilir.
Bireysel İhtiyaçlar
Günde kaç ölçek protein tozu alman gerektiğini belirlemek için bireysel ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmalısın:
Genel Tavsiyeler
Genel olarak, aktif yetişkinler için önerilen günlük protein alımı kilogram başına 1,6-2,2 gramdır. Bu, günde yaklaşık 120-180 gram proteine karşılık gelir. Protein tozunu ek olarak tüketmek istiyorsan, günlük alımını bu miktarlara göre ayarlamalısın.
Örneğin, 70 kg ağırlığındaysan ve günde 150 gram protein almak istiyorsan, 1 ölçek protein tozunun kaç gram protein içerdiğini kontrol etmelisin. Çoğu protein tozu 1 ölçekte yaklaşık 20-25 gram protein içerir. Bu durumda, günlük alımını tamamlamak için yaklaşık 6 ölçek protein tozu kullanmalısın (150 gram - 120 gram = 30 gram / 5 gram [1 ölçek protein tozu] = 6 ölçek).
Önemli Notlar
|
|
|
|
DH Otomobil Genel: "- x ve y arasında kaldım, hangisini alayım? - x alın. - y'yi tek geçerim. - x çakar. - y takar. - z düşünmez misiniz? - t verelim? - x ile çok güzel yanlanır, buyrun size video. - k alın pişman olmazsınız. - f varken k önerilir mi yuh artık! - doğru konuş! - hadi lan, seni paramla ezerim! - adres ver adres! - cart curt..."
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfredo -- 3 Nisan 2013; 8:52:38 > < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
![]() Train like an animal, eat like a horse, sleep like a baby..
|
|
|
|
|
Hocam sizin ölçekler sanırım bayağı büyük, ben 2-3 seferde 35 gram ancak dolduruyorum , 2 kere 35 gram kullanıyorum spor öncesi 35 gr spor sonrası 35 gram 2yılı aşkın süredir düzenli yapıyorum 12-13 senedir de aralıklı yap yap bırak günlük de sabahları 3 yumurta yulaf vb, ara öğünler fıstık ezmesi, bir öğün 200-250 gr civarı çiğ et yada tavuk yağım fazla olduğu zamanlar karbo azaltıyorum yoksa et öğünüme 100 gr çiğ pirinç ekliyorum |
kilo x 1-1.2 yeterli . 2 falan hikaye . sürdürülebilir değil maksimum 6 ay yapar bırakırsın . 70 kilosun mesela 140 gram protein alacaksın, 700 gram et yapar . etin kilosu en uygun 57 tl . onu geçtim insanmısın derler adama günlük 700 gram et yenir mi? ee daha karbonhidrat var o ne oldu ? |
|