Şimdi Ara

Vücut geliştirme ve kilo alma,Sık sorulan sorular - Cevaplar (99. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.662
Cevap
53
Favori
454.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: VIKING

antrenmanın şiddetine göre değişir. cyling çalışan birine 1 katı bile yeterken hit çalışan birinin 3 katı alması gerekir. kullanılan steroid yada amino asit sentezini arttıran supplementlere göre de değişir. bilmeniz gereken 2 katı almanız gerektiğidir iş sadece ticaretse ben de whey için reklam stratejisi diyorum o zaman nasıl olsa yumurtanın %85i sentezleniyor ve anne sütünden sonra en iyi protein kaynağı yada termojenik yağ yakıcılar için. Ticaret amacının güdüldüğünü sanmıyorum bilinçli olan vücutçu zaten sürekli araştırma içindedir ve onu kandıramazlar.

Yani protein de idmanın ağırlığına göre değişiyor. Bilginizin sağlamlığı ne derecedir? Bunu soruyorum çünkü epey etkileyici bir faktör ve emin olmam lazım.
  • Vücut dediğin böyle olacak, aşırıya kaçmayacak hafif estetik görüntü olacak

Vücut geliştirme ve kilo alma,Sık sorulan sorular - Cevaplar
  • gene olay çıkar üstteki fotodan sonra
  • quote:

Orijinalden alıntı: LimonKolonyasi

gene olay çıkar üstteki fotodan sonra

Geçen biri o fotoya gayet ciddi bir şekilde şu yorumu yapmışdı; ''ben BB yapmadan önce o haldeydim, o halde olmakda ne var?'' Adam kendini yunan tanrısı sanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LimonKolonyasi

gene olay çıkar üstteki fotodan sonra

• quote:

Orijinalden alıntı: Peçito

Vücut dediğin böyle olacak, aşırıya kaçmayacak hafif estetik görüntü olacak

Arkadaşım muhtemelen pek bilgin ve birikimin yok, bu vücudu beğenenler bu işten anlamayanlardır, abartılacak bişeyi yok
  • quote:

Berbat bir vücut simetri namına bir şey yok ki vücut geliştirme demek simetri demektir, bu konuya yakışmayan bir resim.
  • quote:

hocam sizin body salonuna yazılmanızı istiyorum bu vücut için çalışırsınız sonra yapınca dersiniz buda vücutmu ama tabi işin içine girmek lazım evden oturup fotoya bakanlar imreniyor tabiki ama birşey yok bu vücutta
  • quote:

quote:

Berbat bir vücut simetri namına bir şey yok ki vücut geliştirme demek simetri demektir, bu konuya yakışmayan bir resim.

konuya yakışan birşeyler koyayım bende bari

• quote:

Orijinalden alıntı: Spoon!

quote:

quote:

konuya yakışan birşeyler koyayım bende bari

Herkesin kendi zevki ama ilk resimdeki Paul Walker`in vucudu bence en ideal vucut. Bence ikinci resimdeki elemanlardan 10 kat daha iyi duruyor. Asiriya kacinca, vucut yapisi sekil degistiriyor, sagdan soldan kas kutleri cikiyor, bence komik duruyor, tabi herkesin kendi zevki sonucta buda bir spor dali.
  • ben 3 aydır bodye gidiyorum 1.83 boyundaydım ve sadece 50 kgdım ilk 1 ay kolarım filan gelisti ve 53 kilo oldum 2 aydır hala 53 kiloyum kurtulamiyacam mı ben bu zayıflıktan
  • FITNESS ile BODY BUILDING kavramlarını karıştırmayın lütfen. Farklı dallar bence ikisi ki ben de fitness'ı yani Paul Walker'ın vücut yapısından daha çok hoşlanıyorum. Ancak tabii ki en zahmetli olanı, en azim ve dayanıklılık gerektireni Body Buildingtir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: damn1518

ben 3 aydır bodye gidiyorum 1.83 boyundaydım ve sadece 50 kgdım ilk 1 ay kolarım filan gelisti ve 53 kilo oldum 2 aydır hala 53 kiloyum kurtulamiyacam mı ben bu zayıflıktan

Daha bismillah demişsin bende 65 kiloydum seneler önce şimdi 80 kiloyum zayıflamaya çalışıyorum ne istediğine dikkat et
  • arkadaşlar bodye başlayalı 3 gün oldu. sanırım ilk gün fazla zorladım sol kolumu ve dirsekle pazı arasında şişlik var hatta dirseğide kapsıyor.o kadar belli değil ama ilk günler kolu çok açamıyordum şimdi ii durumda sayılır çok az bir şişlik var ama kolu tamamen açınca az bişey kasılma var. şimdi bu kolla ağırlık kaldırsam mı ? çok zorlamadan devam edim diyorum sizce ne yapmalıyım? buz koysam ii gelirmi ya da başka ne önerirsiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umut

FITNESS ile BODY BUILDING kavramlarını karıştırmayın lütfen. Farklı dallar bence ikisi ki ben de fitness'ı yani Paul Walker'ın vücut yapısından daha çok hoşlanıyorum. Ancak tabii ki en zahmetli olanı, en azim ve dayanıklılık gerektireni Body Buildingtir.

Fitness ve bodybuilding aynı şeydir. fitnesta da BB de olduğu gibi kilo ve boy sikletleri vardır. ikisinin farkı fitness da yarışmada iken kareografini jimnastik hareketleri, amuda kalkmak, bacaklar havada şınav çekmek gibi şeylerden oluşturursun bodybuilding de ise sadece poz verirsin. Zaten bir vücutçu eğer biraz dövüş sporları veya jimnastikle ilgilenmişse kilo sınırına ulaşmadan önce fitness da yarışmaya başlar. Geçtiğimiz nisan türkiye şampiyonası ve milli takım seçmeleri yapıldı resimlerini bulabilirsen görebilirsin.
    mesela bu bayanların 2009 fitness şampiyonu:
    http://www.ifbb.com/images/Como09/_DSC1079.JPG
    http://www.ifbb.com/images/Como09/_DSC0886.JPG
    Erkekleri hiç görmeyin derim vücutçudan farkları yoktur.

Yukarıda ki elemanın ise fitness ile alakası yoktur hem simetrik değil hem de yağlı. fitness ile bodybuilding kavramlarının farklı olmadığını öğrenmişsindir umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastos Ozius -- 12 Temmuz 2010; 12:18:50 >
  • şişlik kötü olabilir.Bi doktora göster.Ama o ağrı ve kolu acamama felan onlar hepsi ilk günler herkese oluyor 2 haftya gecer.Eğer kolunu gerçekten zedelememeişsen.
    quote:

Orijinalden alıntı: n0fx

arkadaşlar bodye başlayalı 3 gün oldu. sanırım ilk gün fazla zorladım sol kolumu ve dirsekle pazı arasında şişlik var hatta dirseğide kapsıyor.o kadar belli değil ama ilk günler kolu çok açamıyordum şimdi ii durumda sayılır çok az bir şişlik var ama kolu tamamen açınca az bişey kasılma var. şimdi bu kolla ağırlık kaldırsam mı ? çok zorlamadan devam edim diyorum sizce ne yapmalıyım? buz koysam ii gelirmi ya da başka ne önerirsiniz ?
  • Ben de uzun süreden beri istiyordum. Hatta bir çok kez evde başlayıp yine bitirmiştim çünkü evde yapılmıyor. Geçen çarşamba salona yazıldım ve başladım. 2 gün gittim geçen hafta. Gayet iyi ağrılar hoşuma bile gidiyor hatta En az ocağa kadar gitmeyi planlıyorum LGS-LYS nedeniyle. Sonrasına ocakta karar vereceğim. Ölçülerim şu şekilde;

Boy: 1.89
    Kilo: 66.4 (ilk gittiğim gün 67'ydi. Ertesi antrenman 66'ya düştü. Pazar akşamı elektronikte tartıldım bu şekilde çıktı)
    Omuz: 104-106
    Göğüs: 88-92,5
    Kol: 24-27
    Bel: 76-77
    Kalça: 90
    Bacak: 51
    Baldır: 34

Ölçüler kaslar soğukken alınmıştır.

İlk 2 antrenmandan sonra öyle tahmin ediyorum ki ilk 1 ay tüm vücudu, 2. aydan sonra gerekli yerleri günlere bölerek çalışacağım. Programım şöyle;

1) Barla enseye pres

2) 2 dumbell ile kolları omuz hizasında tutup yukarı kaldırmak (Shoulder press sanırım)

bunun ayakta olanı

3) Lateral

4) Dumbbell French (kolu kafaya yapıştırıyoruz ve diğer kolla tricepslere destek veriyoruz)

5) Pazu (iki eli vücuda dayıyoruz ve bu hareketteki gibi içeri çevirmiyoruz.)

6) Bench Press

7) Dumbbel Flyes ( kollar açılabildiği kadar açılıyor)

8)Wide-Grip Lat Pulldown
    http://kbierek.powweb.com/shapefit-pics/back-exercises-wide-grip-pulldowns-behind-neck.gif

9)Bu hareketi bulamadım. İstasyona dik şekilde oturup göğsü benche dayıyoruz. Makinenin kollarını iki elimizle kendimize doğru çekiyoruz.

10) Adını bulamadım bu hareketi istasyonda yapıyorum ağırlıkla.
    http://i21.photobucket.com/albums/b273/BodyForum/Butt%20Exercises/butt-exercises-leg-lifts.gif

11)Leg Extension
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/36/LegExtensionMachineExercise.JPG

Şuan herşey çok güzel gidiyor. Arkadaşımla gittiğim için motivasyon, sıkılma derdim de yok. Sadece yemek programımı tam oturtamadım. Proteini günde 140 gr'dan az alıyorum sanırım. Günde 3 yumurta yiyorum, peynir bol, karbonhidrat alımım güzel, antrenmandan önce ve sonra meyve suyu içiyorum. Anneme lor peyniri de aldıracağım sabah kalkınca ve gece yatmadan önce yemek için. Proteini tamamlarsam da güzel olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jumanji -- 2 Ağustos 2010; 15:10:24 >
  • Delikanlı_15 kardeşim her gün vucüdun bir bölümünü çalıştır benden sana tavsiye çorba yapma yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VII_outLaw

Delikanlı_15 kardeşim her gün vucüdun bir bölümünü çalıştır benden sana tavsiye çorba yapma yani.

Biliyorum ancak daha 2 antrenman gittim. Bu dediğinizi 1. aydan sonra zaten yapacağım. bodyforumtr'deki Flexor hemen hemen bütün programlarında ilk 1 ay için bütün vücudu çalıştıran bir program yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jumanji -- 2 Ağustos 2010; 19:30:04 >
  • Bende vucut yapmak istiyorum ekim gibi birşeyler yapıcam maliyeti ne olur spor salonu felan 3-5 sene devam etmek istiyorum
  • 
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.