J

Yüzbaşı
20 Haziran 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme
Toplam: 127 (Bu ay: 2)
Gönderileri
Herkese iyi forumlar. Ilk defa arac alacagim ve cok bilgili biri de sayilmam bu konuda bana yardimci olmaniz beni cok mutlu edecek. Yasim 23 ve daha spor hb bir araba istiyorum. Babamin kafasindaki max rakam 30bin ancak 5 bin esneme payi oldugunu dusunuyorum Kisaca aracin cok yakmamasi, spor bir gorunume sahip olmasi ve masraf cikarmamasi onemli. Kafamda corolla hb vardi ancak bugun galeride 2004 1.4 benzinli bir fiesta gorduk 97 binde (araba donanim olarak bos sanirim) temiz bir araba ve 26.500 e birakti biraz arastirip 2009 en dolusunu ve 90binde olanini 33.750 ye bukdum ancak internetteki lastik sesini iceri alma, plastik kalitesi konusundaki memnunuyetsizligi ve yakit rakamlarini gorunce sogudum acikcasi(1 depo ile sehir ici 450-500km civari)
2004 hb vvti sol 1.6 benzinli corolla buldum 85binde 32.950 yazmis. (Olursa mutlaka lpg takilacak)
Bir de171 binde yine sol model sunrooflu hb corolla var 2004 buna da 33.500 istemisler.
Sizden ricam bu araclari degerlendirmeniz varsa tavsiyelerinizi bu konuya birakmaniz. Bilgilerinizi paylasmaniz benim icin cok onemli
Merhabalar. İlk aracımız olacağı için sorularla bezenmiş kısmen uzun bir yazı olacak. Okuyup yardımcı olmaya çalışanlara şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum.

Efendim, durumu kısaca özetlemek gerekirse satışını gerçekleştirdiğimiz bir tarlamız var parası ocak-şubat gibi gelecek. Bu parayla da bir araba almak istiyoruz. Babam 25-30 bin bandında direniyor ancak benim kafamdaki araba 2005-2007 Toyota Corolla hb. Babamın aradığı özellikler piyasasının olması ve kolay satılabilmesi ile az yakması. Ben ise yukarıda bahsettiğim arabanın içi krem renkli, dışı koyu (siyah veya koyu lacivert olabilir) ve mümkünse sunrooflu olması taraftarıyım. Biraz genç işi yani :) Bu da sanırım Hb 1.6 Sol modele tekabül ediyor. Şimdi:

1)Ocaktaki ötv zammı (gerçi pek etkilemeyecek sanki ama) ile ikinci el araçların 3-5 bin artacağı söyleniyor sizce durum ne olur?
2)Zamlanır diyorsanız bu farktan etkilenmemek için ing'nin 3 ay sonra öde özellikli kredisini alıp para gelince direkt kapatmak ne kadar mantıklı olur?
3)Bu araba için ne düşünüyorsunuz?
4) Kullanan arkadaşlar bu arabanın şehir içi / şehir dışı yakıtının para birimi cinsinden ne kadar yaktığını söyleyebilirler mi?
5)Lpg takmak mantıklı mı? Eksisi var mı? (özellikle motor bakımından)
6)Otomatik vitesin artılarından ziyade eksileri var mı?
7)"Bu araca şu miktardan fazla verme" diyebileceğiniz bir rakam var mı ?
8)Bu fiyat bandında önerebileceğiniz başka araçlar var mı?

İnternetim olmadığı için araştıramıyorum ve uzun uzadıya aklımdaki tüm soruları yazdım. Umarım kafamdaki tüm sorulara cevap bulurum, teşekkürler :)
Arkadaslar merhaba. Kpss'nin kotu gecmesimden dolayi tekrar ders calismaya baslayana kadar en azindan 3-4 ay calismak istiyorum. Nike'a cv biraktim 1 hafta olacak ancak donmediler henuz. Barcin'a da cv birakmak istiyorum. Barcin-Nike'ta calisip beni calisma kosullari hakkinda bilgilendirebilecek biri varsa sevinirim :)
Uzun süredir oyunla ilgilenemiyoum satma sebebim budur. Köy 102. Seviye isim değiştirme hakkı mecvut. 5 inşaatçısı 716 taşı var. iOs cihazımda oynuyordum, androide geçişi yapılabiliyormuş sanırım. 150TL düşünüyorum. İlgilenen arkadaşlar her türlü soruları için mesaj atabilirler.
Çanakkale için elden teslim edebilirim. Onun dışında önce havale ile ücreti alırım. Karşılıklı güveni sağlamak adına önerdiğiniz yollar varsa uymaya hazırım.

Merhabalar arkadaşlar. Şarjım çok az gittiği için internette araştırma yaparken hepsiburada'da şu ürüne denk geldim.

http://www.hepsiburada.com/apple-iphone-5s-orjinal-batarya-pil-1560-mah-kutusuz-p-TELBATIPHN12535

Böyle bir şey mümkün olabilir mi ? Yani bildiğim kadarıyla Apple Store'da 200 lira gibi bir değişim ücreti olan ürünü hepsiburada nasıl "orjinal" diye nitelendirip 23 lira 78 kuruşa satabiliyor? Bu işte bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum
Merhaba arkadaşlar. Borçlarımı kapatmak adına 5000TL çekmek istiyorum ancak öğrenci olduğum için bunu bir arkadaşım üzerinden yapıcam. Kendisi 5-6 ay kadar bir süredir sigortalı çalışıyor kafede. Çalıştığı yerden bordro tarzı bir şey almış 23 gün çalışıyor 4 gün tatil olarak görünüyor yani şuan kredi çekebilir sanırım (6 ay sınırı vardı sanırım kredi çekebilmek için) Ancak işyerindeki kişi hayat sigortasına da hatrı sayılır bi miktar kesinti yapıyor demiş.

1)Hayat sigortası yaptırmak zorunda mıyız?
2)Eğer zorundaysak kaç para çekmemiz gerek ki elimize 5000 TL geçsin?
3)Bir de arkadaşım ziraat bankasına gitmişti belgelerini tamamlamadan önce ancak kefil istemişler. Bu şartlar altındaki bir kişi için kefil istemeyen, çok fazla faiz koymayan güvenilir bir banka var mı ?
Arkadaşlar okuduğum şehirde kpss çalışacağım için okulu bilerek 1 yıl uzattım, seneye 5. yıl olacak. Ancak şuan ekonomik olarak büyük bi çöküşe girdik. Devletten veya özelden kredi bulmam gerek. Bana bu konuda yardımcı olur musunuz
Arkadaşlar okulumda 5. yılım olacak bu yıl. Kpss çalışmak için burada kalacaktım bu nedenle de ders bıraktım. 4 yıl burs aldım ve geçtiğimiz haziran ayında burs bitti bildiğiniz gibi. Ailemin ekonomik durumu şuan çok karışık. Kısacası bir yerlerden gelir elde etmem gerekiyor. Burs alma imkanımın olmadığını biliyorum ama 1 yıl boyunca devlet veya özel biryerlerden kredi bulmam, almam mümkün müdür? Bu yıl gerçekten buna ihtiyacım var 200-300-500 ne olursa yeter ki olsun
Arkadaşlar az önceden beri 5s'imin sesi kısık geliyor ve titreşimi azaldı. Nedir problem? Bi kaç kere tuş kilidi yaparken normal ses geldi şuan hala aynı bütün sesler son seviyede olmasına rağmen.
Arkadaşlar seyyar olarak bileklik-yüzük işine girmeyi düşünüyorum. Çanakkale'de oturuyorum, Yeni kordon'da belirli bir yerde oturarak yapıcam bu işi gezmeyeceğim yani. Ancak kafama takılan şey stand. Sizce nasıl bir şey yapmalıyım? Acil öneri lazım. Önceleri tahtanın üzerine köpük (beyaz eşyalardan çıkan) yapıştırıp yaparım diyordum ama çok ucuz bi görüntü olacak. Öneri bekliyorum
Hakkında
Hakkımda:
Sistem ve Tercihleri
Operatör
Vodafone
Dünyadan Futbol
Galatasaray
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.447
İkinci El Bölümü Mesajları: 16
Konularının görüntülenme sayısı: 200.075 (Bu ay: 723)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 54 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.