Şimdi Ara

Vücut geliştirme ve kilo alma,Sık sorulan sorular - Cevaplar (110. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
2.662
Cevap
53
Favori
454.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Body building'e başlayalı 1.5 ay oluyor, öncede 7 aylık yapmışlığım var, şimdiki 1. hedefim yağlardan kurtulmak, yağ oranım %20 bunu yüzde %14 e indirmeye niyetliyim. 45 günlük çalışma sonunda 3 kg. verebildim bunun 1.5 kilosu yağ, fena sayılmaz. ama bazı sorunlarım var ve üstadlardan bilgi almak için soruyorum?

1- ilk setleri çıkarıyorum ama sonraki setler genelde çıkmıyor, kondisyon azlığından mı bilmiyorum ama hocanın yazdığı program bana hep ağır geliyor, ama hayat anlamında da öyleyim bir şeye iyi başlarım ama zamanla birlikte hızlı düşüş oluyor, resmen sonralarda o kilolar kalkmıyor.ne önerirsiniz supplement vs. bu konu için?

2- yağ seviyesini istediğim seviyeye getirdikten sonra kardiyoyu azaltıp hacim kasacağım, yağ yakma sürecini hızlandırmak için karnitin'ler gerçekten etkilimi yoksa placebo etkisi mi sadece? ya da başka önerileriniz var mı?

3- kardio'yu kalori hesabı mı yapmalıyım yoksa zaman mı? şu an yaptığım program 30 dakika ve 8 km ile 3 dakika koşuyorum 1 dakika dinleniyorum 6 km ile sonra hep böyle döngüye alıyorum.

4-yaşım 26 nabız dinlenirken ve kardio yaparken kaç olmalı ?

5-yüzme ile birlikte BB zararlı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Arkadaşlar gömlek üzerimde pek güzel durmuyor, omuzları boş boş kalıyor. Bundan dolayı, omuzlarımı genişletmeye karar verdim. Omuzları genişletmek için yapılacak hareketler var mı ?

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: Max_Payne

arkadaşlar merhaba,

Body building'e başlayalı 1.5 ay oluyor, öncede 7 aylık yapmışlığım var, şimdiki 1. hedefim yağlardan kurtulmak, yağ oranım %20 bunu yüzde %14 e indirmeye niyetliyim. 45 günlük çalışma sonunda 3 kg. verebildim bunun 1.5 kilosu yağ, fena sayılmaz. ama bazı sorunlarım var ve üstadlardan bilgi almak için soruyorum?

1- ilk setleri çıkarıyorum ama sonraki setler genelde çıkmıyor, kondisyon azlığından mı bilmiyorum ama hocanın yazdığı program bana hep ağır geliyor, ama hayat anlamında da öyleyim bir şeye iyi başlarım ama zamanla birlikte hızlı düşüş oluyor, resmen sonralarda o kilolar kalkmıyor.ne önerirsiniz supplement vs. bu konu için?

2- yağ seviyesini istediğim seviyeye getirdikten sonra kardiyoyu azaltıp hacim kasacağım, yağ yakma sürecini hızlandırmak için karnitin'ler gerçekten etkilimi yoksa placebo etkisi mi sadece? ya da başka önerileriniz var mı?

3- kardio'yu kalori hesabı mı yapmalıyım yoksa zaman mı? şu an yaptığım program 30 dakika ve 8 km ile 3 dakika koşuyorum 1 dakika dinleniyorum 6 km ile sonra hep böyle döngüye alıyorum.

4-yaşım 26 nabız dinlenirken ve kardio yaparken kaç olmalı ?

5-yüzme ile birlikte BB zararlı mı?

1- hocanın programını görmek lazım. ama ağır geliyosa zorlamamalısın yapabileceğin seviyeden başla.. ilerledikçe artırabilirsin muhtemelen. herkes başlangıçta hamdır ama yapıcam diye de zorlama kendine zarar verirsin.
    2- neti araştırırsan derya deniz gibi bu konunun tartışmasını bulursun kimi der faydalı kimi der gereksiz. ortak paydada buluşulan tek konu zayıflatmasa bile enerji verdiği. şahsi fikrimi sorarsan carnitinden ziyade beslenmene dikkat etmeni öneririm. ben bile hala kullanıp kullanmama konusunda kararsızım ama beslenmeye dikkat. ayrıca şunu belirteyim kardiyonun yanında ufak da olsa ağırlı çalışmalısın.
    3-bünyene göre yapmalısın bence. yani eğer devamında çok ağırlık çalışmayacaksan ya da o gün keyfin istemiyosa çok zorlama 30 dk 40 dk diye. cardio olarak seviyeyi aynı tutma yani bi tempolu ol bi hafif yavaşla sonra yine artır falan. daha etkilidir.
    4- matematiksel şeyler bunlar araştırman lazım
    5-gider ama yapacağın zamanları iyi ayarlaman lazım.

------ bunlar tamamen benim bildiklerimle verilmiş cevaplardır. internet üzerinden bile olsa doğruluğunu araştırman lazım
  • 1.83 boy 82 kilo sizce vücut geliştirmeye uygun mu yoksa kilo fazla mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: uq4l4

1.83 boy 82 kilo sizce vücut geliştirmeye uygun mu yoksa kilo fazla mı ?

böyle bir soru yok yani yağın varsa eritmeye yönelik bi program uygularsan başta olur biter
  • Merhaba arkadaşlar ,

Boy : 1.75 , Kilo : 73

7 Ay Önce :

Vücut geliştirme ve kilo alma,Sık sorulan sorular - Cevaplar

7 Ay Sonra : (Omuzların genişliği hala aynı , biraz kambur durmuşum. )

Göbek bölgemde bir yağlanma oluştu. Geçen sefer başladıktan sonra 5-6 ay geçti ama 2-3 ay düzenli gittim. Vücudum toparlanmıştı. 7 Ay sonraki halim malum. Bu sefer daha kararlı bir şekilde başlıyorum. Özellikle karın bölgesinde ki yağı yakıp , karın kasını belirginleştiricem. Karın kasım yağlardan dolayı görünmüyor maalesef.

Aşırı FastFood yerim , Hiç bir şekilde sebze yemem. Diyet tarzı şeyler yapmam..

Bunun için ilaç kullanmam gerekiyor. L-Carnitin + CLA kombinasyonunu araştırdım ve bunu yapmayı düşündüm.

Dediğim gibi hiçbir şekilde sebze yemediğim için sürekli et , tavuk , makarna tarzı yani protein ve karbonhidrat ağırlıklı beslendiğim için bunlardan en az birini kullanmam şart diye düşünüyorum.

Haftada 4 gün spor yapmayı , ağır cardio ve kol , omuz ve karın çalışmayı düşünüyorum. Onun dışında yarım saatte yüzücem.

Çalışma tavsiyelerinizi ve Supplement tavsiyelerini markalarıyla beraber bekliyorum.

Şimdiden Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senceru -- 24 Mart 2011; 15:06:37 >
  • @Senceru Ben çok bilgili bi abi değilim ama sana şunu söyliyim sebze yememekle oluşacak eksikliği L-carnitin ve CLA ile kapatamassın ikisinin hiç bir alakası yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adnan Payne

@Senceru Ben çok bilgili bi abi değilim ama sana şunu söyliyim sebze yememekle oluşacak eksikliği L-carnitin ve CLA ile kapatamassın ikisinin hiç bir alakası yok

Hayır ben bunu söylemedim zaten. Diyet yapmalısın derseniz sebze , salata falan yemem o yüzden l-carnitin ve cla kullanıp yağ yakımını cardio ile yapmak istediğimi söyledim.
  • Takip
  • quote:

Orijinalden alıntı: kliwaj
    quote:

Orjinalden alıntı: alicho

ilk soru benden ben 6 aydır yapıyorum 83küsürden 70e düştüm ama hala göbeğim çok azda olsa duruyor açıkçası bu işe sadece göbeği six pack'e dönüştürmek için girdim ama hala göbek duruyor göğüstede az da olsa yağ var bunları evde nasıl yakabilirim? 1-2 haftaya kadar salonu bırakacağım okul yüzünden evde dumbellarla nasıl çalışabilirim göğüs ve karın için?

evet dediğim gibi göbeği yok etmek istiyorsan az karbo çok protein diyetini uygulayacaksın 6-7 den sonra karbonhidratlı yiyecekler tüketmemeye çalış buna meyva dahil bunları geneliklle gündüz tüketin gece ton balıgı yiyebilirsin , sonuca kısa ulaşmak istiyorsan cardio yapman lazım .

kişiyi görmeden program vermek mantıksız

fakat örnek göğüs programı yazabilirim.

bench press 4x8
    bench press dumbell fly 3x10
    incline bench press 4x8
    pullower 3x10

yeterli olacaktır.

mide içinse

Crunch 4x25

leg raises 4x25

dumbell side bend 3x50

Kusuruma bakmayin ama bisey sormak istiyorum cardio yapman lazim demissiniz nedir bu cardio
  • Koşu,Bisiklet,yüzme vb. yağ yakmak ve kondüsyon elde etmek için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliass

23 yaşında üniversite öğrencisiyim.Göbeğimden şikayetim var göbeğimin erimesini istiyorum neler yapmalıyım?Diyet yapmalımıyım yoksa sadece yediklerime dikkat etsem yetermi? Yada bi mekik aleti alsam hergün calışsam göbeğimdeki yağlardan kurtulabilirmiyim?
  • Sizde cardio yapmalı ve yediklerinize dikkat etmelisiniz,mekik çekerek gobekteki yağlar erimez karın kası yaparsınız sadece yağ oranınız dustugunde belli olur karın kaslarida.
  • 3 gun once basladim bb ye ilk gun 3 set 60 tane mekik cektim.2 gundur karin tarafim cok agriyo.cekemiyorum kizariyorum yok mudur caresi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Speed_Passion

Sizde cardio yapmalı ve yediklerinize dikkat etmelisiniz,mekik çekerek gobekteki yağlar erimez karın kası yaparsınız sadece yağ oranınız dustugunde belli olur karın kaslarida.

evde yağ oranımı nasıl düşürebilirim? Öğlen ve akşam yemeklerinde ekmek yemiyorum sadece sabah kahvaltıda yiyorum.Yani özel bi rejim uygulamıyorum .Kalorili şeyler yememeye çalışıyorum sadece. Bi de günde 1 saat yürüyüş yapsam acaba yağ oranımı 2 ayda düşürebilirmiyim?
  • Arkadaşlar banada bir cevap ?? Profesyonel arkadaşlar konuyla ilgilenmemeye başlamış..
  • senceru sana tavsi edebileceğim bi ürün var.ismi zero-shot.kardio yapmadan yarım saat önce almanı tavsiye ederim.bu arada hergün kardio yapmaman lazım.gün aşırı yapman çok uygun olur.ben de sporu bıraktıktan sonra kilo almıştım.tekrar başlamadan önce yaklaşık bir ay sadece kardio yapmıştım ve bu ürünü kullandım.sonuç mükemmel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliass

quote:

Orijinalden alıntı: Speed_Passion

Sizde cardio yapmalı ve yediklerinize dikkat etmelisiniz,mekik çekerek gobekteki yağlar erimez karın kası yaparsınız sadece yağ oranınız dustugunde belli olur karın kaslarida.

evde yağ oranımı nasıl düşürebilirim? Öğlen ve akşam yemeklerinde ekmek yemiyorum sadece sabah kahvaltıda yiyorum.Yani özel bi rejim uygulamıyorum .Kalorili şeyler yememeye çalışıyorum sadece. Bi de günde 1 saat yürüyüş yapsam acaba yağ oranımı 2 ayda düşürebilirmiyim?

Yürüyüş değilde yavaş yavaş arttırarak koşu yapın bence yarım saat boyunca,Kondüsyonunuz arttıkça bu süre artar zaten.
    Evde un,tuz,şeker yemeyerek ve yediklerinize dikkat ederek düşürebilirsiniz.
  • omuzları genişletmek için yüzmek iyi diyorlar doğru mu bu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Senceru

Merhaba arkadaşlar ,

Boy : 1.75 , Kilo : 73

7 Ay Önce :

7 Ay Sonra : (Omuzların genişliği hala aynı , biraz kambur durmuşum. )

Göbek bölgemde bir yağlanma oluştu. Geçen sefer başladıktan sonra 5-6 ay geçti ama 2-3 ay düzenli gittim. Vücudum toparlanmıştı. 7 Ay sonraki halim malum. Bu sefer daha kararlı bir şekilde başlıyorum. Özellikle karın bölgesinde ki yağı yakıp , karın kasını belirginleştiricem. Karın kasım yağlardan dolayı görünmüyor maalesef.

Aşırı FastFood yerim , Hiç bir şekilde sebze yemem. Diyet tarzı şeyler yapmam..

Bunun için ilaç kullanmam gerekiyor. L-Carnitin + CLA kombinasyonunu araştırdım ve bunu yapmayı düşündüm.

Dediğim gibi hiçbir şekilde sebze yemediğim için sürekli et , tavuk , makarna tarzı yani protein ve karbonhidrat ağırlıklı beslendiğim için bunlardan en az birini kullanmam şart diye düşünüyorum.

Haftada 4 gün spor yapmayı , ağır cardio ve kol , omuz ve karın çalışmayı düşünüyorum. Onun dışında yarım saatte yüzücem.

Çalışma tavsiyelerinizi ve Supplement tavsiyelerini markalarıyla beraber bekliyorum.

Şimdiden Teşekkürler.

Hardline 24'lü Carnifit Alındı. Önce Carnifit ile başlayacağım..

Hala tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.