Şimdi Ara

Vücut geliştirme ve kilo alma,Sık sorulan sorular - Cevaplar (109. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.662
Cevap
53
Favori
454.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 107108109110111
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 25 yasindayim ve hep zayiftim.boyum 1.91 di ama kilom 65di.body ve iyi beslenmeyle 3 ayda 65 den 82 ye ciktim.yumurta ,makarna Pilav,patates tavuk ve bebe biskuvisi sayesinde.zayif arkadaslara tavsiye ederim.unutmayin beslenmenin onemi salonda yaptiginiz calismadan daha fazla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeSuR_MaNYaK -- 6 Mart 2011; 15:00:35 >
  • 17 yaşındayım 70 kiloyum 1.78-80 o civarlarda boyum var. Sıfırdan başladım, yeni salon açıldı bir beden eğitimi hocası açta aletler var ama antrenör yok o nedenle programa ihtiyacım var.

kollarım çok ince kollarımı geliştirmek istiyorum ve tabi omuz ve göğüs istiyorum bir biraz göbeğim var onu da eritmeliyim .Karın kası da tabi

alet olarak, koşu bandı, bisiklet, benchpress, butterfly, o butterfly ın ayak içik olanından, mekik aleti, ters mekik aleti, bir de dumble sehpası gibi bir şey var bar var önünde kolu yaslayıp o şekilde kullanılıyor ismini bilmiyorum. Haftada üç gün gidiyorum pazartesi, çarşamba, cuma. Buna uygun şekilde gerçekten bu konuyu bilen, biyolojik olarak usta birileri yardım ederse sevinirim. Sakatlanmak istemiyorum teşekkürler

edit: bir de beslenmem ne şekilde olmalı nelere dikkat etmeliyim
  • beyler spor salonuna başlamak istiyorum hafif göbeğim var ama yakınımdaki kişiler fazla kilon yok kilon normal ama vücudun şekilsiz diyor yani vücudum pek düzgün değil spor yapmadığım için olsa gerek.. vücudumun şekil alması için ne kadar gitmem gerekir spor salonuna yaza kadar toparlanırmı ve haftada kaç gün gitmeliyim biraz bilgi verirmisiniz yeni başlıyıcam dikkat etmem veya bilmem gereken birşeyler varmı ? kilo,boy ölçmedim en kısa zamanda yazarım ama boy 1.80 den yüksek
  • quote:

Orijinalden alıntı: uq4l4

beyler spor salonuna başlamak istiyorum hafif göbeğim var ama yakınımdaki kişiler fazla kilon yok kilon normal ama vücudun şekilsiz diyor yani vücudum pek düzgün değil spor yapmadığım için olsa gerek.. vücudumun şekil alması için ne kadar gitmem gerekir spor salonuna yaza kadar toparlanırmı ve haftada kaç gün gitmeliyim biraz bilgi verirmisiniz yeni başlıyıcam dikkat etmem veya bilmem gereken birşeyler varmı ? kilo,boy ölçmedim en kısa zamanda yazarım ama boy 1.80 den yüksek

bu arada evdede 3 kglik ve 5 kglik 4 tane dumbell varhttp://www.pazucu.com/dumbell_ile_calisma.htm bu linkteki hareketleri yapıyorum faydası olur mu ve ne kadar yapmalı ?
  • quote:

quote:

beyler spor salonuna başlamak istiyorum hafif göbeğim var ama yakınımdaki kişiler fazla kilon yok kilon normal ama vücudun şekilsiz diyor yani vücudum pek düzgün değil spor yapmadığım için olsa gerek.. vücudumun şekil alması için ne kadar gitmem gerekir spor salonuna yaza kadar toparlanırmı ve haftada kaç gün gitmeliyim biraz bilgi verirmisiniz yeni başlıyıcam dikkat etmem veya bilmem gereken birşeyler varmı ? kilo,boy ölçmedim en kısa zamanda yazarım ama boy 1.80 den yüksek

bu arada evdede 3 kglik ve 5 kglik 4 tane dumbell varhttp://www.pazucu.com/dumbell_ile_calisma.htm bu linkteki hareketleri yapıyorum faydası olur mu ve ne kadar yapmalı ?

Bir çok kişi yaza doğru spora başlar; yaza kadar forma girerim diye. Bu çok büyük bir yanlış. Vücut geliştirme her zaman yapıldığından faydası görülen bir spordur. Haftada 4 gün spor idealdir. Eğer spora yeni başladıysan, ilk 1 ay istasyon yaparsın. -istasyon bir bakıma vücudun hamlığını alır- Ondan sonra salondaki hocanın vereceği programı yaparak başlayabilirsin. Örnek bir program vermek gerekirse;

1.Gün Göğüs,Biceps
    2.Gün:Sırt-Triceps
    3.Gün:Bacak,Kalf,Arka Bacak
    4.Gün:Omuz, Trapez

(Mideyi herhangi bir antremandan sonra yapabilirsin)

İyi Sporlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Watercuk -- 9 Mart 2011; 17:38:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Watercuk

quote:

quote:

Bir çok kişi yaza doğru spora başlar; yaza kadar forma girerim diye. Bu çok büyük bir yanlış. Vücut geliştirme her zaman yapıldığından faydası görülen bir spordur. Haftada 4 gün spor idealdir. Eğer spora yeni başladıysan, ilk 1 ay istasyon yaparsın. -istasyon bir bakıma vücudun hamlığını alır- Ondan sonra salondaki hocanın vereceği programı yaparak başlayabilirsin. Örnek bir program vermek gerekirse;

1.Gün Göğüs,Biceps
    2.Gün:Sırt-Triceps
    3.Gün:Bacak,Kalf,Arka Bacak
    4.Gün:Omuz, Trapez

(Mideyi herhangi bir antremandan sonra yapabilirsin)

İyi Sporlar...

peki hocaya daha çok karın bölgesine uygun bir geliştirme program yapmasını söyleyebilirmiyim. ilk 1 ay ne yapılıyor istasyon dediğin ? haftada 4 gün gittim diyelim ne kadar sonra faydasını görmeye başlarım veya daha çok gitsem mesela haftada 5 gün .ve okuyorum öğlen 11:30 akşam 17:30 çıktıktan sonramı gideyim okula gitmeden önce mi.. cevap verdiğin için çok teşekkür ederim çok soru sordum kusura bakma
  • Merhaba Arkadaşlar

Boyum 1.80 83 kiloyum yani 8 kilo gibi biraz fazlam var.Yaza kadar bu kiloyu vermeyi planlıyorum ama işim dolayısı ile biraz zor.1 hafta gece 1 hafta gündüz çalışıp bu aralar yoğunluktan dolayı 11 saat çalıştığım için bütün gün pc başında oturduğumuda göz önüne alarak spor yapma imkanım yok.Yemekleri az yiyorum ama bir fayda etmiyor.Çalışma koşullarınıda ele alarak tavsiye edebileceğiniz bir diyet varmı?

Şimdiden Teşekkürler
  • up
  • quote:

Orijinalden alıntı: markafoni

selamlar herkese oncelıkle bu konularda ınsanlara yardımcı olmanız buyuk bır olay .benım durumum su yasım 20 bosum 1.70 kılom 56-58 arasında degısıyor bende kı sorun yemek yememe ragmen kılo alamamam yanı ben bır 15-20 kılo daha almak ıstıyorum sımdı spor salonuna baslamaya karar verdım dıyetısyene gıttım ama devlet hastanesı malum kadın ole basıt bır program verdı gunde 2600 kalorının ustunde tuketmen gerek dedı . benım amacım da hem boyuma gore ıdeal bır kıloya hemde bıraz derlı toplu kaslı br vucuda sahıp olmak fastfood ve colayı cok severım abur cubur dısarıda fastfood dısında pek yemek yemıyorum benım sızden ıstegım ne bılım ufak tuyolar belkı program ve spor salonu ıcın bır kac tavsıye yanı ek katkı ıcın ben proteın tozu konsantresı dusunuyorum hap felan pek bılmıyorum ve onerılerınızı beklıyorum sımdıden cok tesekkurler .....

Bende senin gibi kilo alamıyodum 64 kg deydim 2 3 yıldır 1.80 boyundayım. Yasım 20 benimde. Simdi 75 kg yim. Günde 4 5 öğün yemeği kendine disipline et.Kahvaltı mutlaka et Protein'li ( Yumurta peynir , et , beyaz et , süt vs ) birde karbonhidrat lı ( makarna pilav vs ) alman gerek.Ürünlerinde arkasında yazar zaten.Protein günlük 1 kilonun 1.5 katını almak zorundasın yani 50 kiloysan 75 protein almalısın günlük.İlerde takviyelerde alırsın protein tozu yada karbonhidrat tozu.
  • haftasonu spor salonuna kayıt olmayı düşünüyorum öğrenciyim yani öğlen 11:30 akşam 17:30 hangi saatte gitsem karar veremedim sabah kaçta açılıyor ve gece kaçta kapanıyor salonlar belirli bir saati vardır heralde? Şimdi başlasam temmuz ayına kadar vücudumda belirli bir toparlanma olurmu yoksa bu yaz umudumu keseyimmi ? Ben çok iddaalı bir vücut beklemiyorum isteğim sadece fit olmak..

mesela şöyle bir fotoğraf ekleyeyim bu değişim ne kadar zamanda olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nathan_Drake -- 18 Mart 2011; 1:09:33 >
  • O değişim için çok düzenli ort. altı ay gerekir.Tabi bu rakamda kesinlik yok her zamanki gibi.Herkesin fizyolojisi farklı.Fakat adamın vücudu berbat şu haliyle,kesinlikle buraya kadar getirip de bırakmayın.Temmuz'a kadar pek birşey olmaz.Ayrıca boy ve kilon hakkında bilgi vermemişsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dentex Dentex

O değişim için çok düzenli ort. altı ay gerekir.Tabi bu rakamda kesinlik yok her zamanki gibi.Herkesin fizyolojisi farklı.Fakat adamın vücudu berbat şu haliyle,kesinlikle buraya kadar getirip de bırakmayın.Temmuz'a kadar pek birşey olmaz.Ayrıca boy ve kilon hakkında bilgi vermemişsin.

yok dostum zaten o adamın gibi olup bırakmıcam benim demek istediğim temmuz,ağustos ayına kadar belirli bir ilerleme beklemem..Hiç mi gelişme olmaz 4,5 ay gibi bir süre bu. bence kısa değil 4 ayda ilk başladığım gibi olucaksa vücudum, bir kere daha düşünücem bu işi yada haftada 4 gün ideal diye bir arkadaş cevap vermişti 5 yada 6 güne çıkarsam zararı olurmu yada aksine daha hızlı mı gelişme olur ?
  • Haftada dört gün bile fazla denebilir.Üç gün yetelerli çalışma idealdir.Eğer dört gün yaparsan üç günlük çalışmayı böl de yap.Çalıştığın günün ertesi çalışma.Belirlediğin günlerde ayrı kas gruplarını çalıştır.Aynı gün büyük kas gruplarını çalışma.Beslenmeni proteinsel ağırlıklı yap.Hatfada bir kilo tavuk göğsü alıp yediye bölerek tüketebilirsin.Ben öyle yapardım.

Elbette dört ay içinde değişme olur ama mükemmel birşey bekleme.Şuanki vücudun hakkında da bilgim olmadığı için kesin birşey diyemiyorum.Çok ayrıntılı bir konu bu malesef,bol bol okumak gerekiyor.Mutlaka bilinçli birisinin kontrolü altında çalış.
  • quote:

Haftada dört gün bile fazla denebilir.Üç gün yetelerli çalışma idealdir.Eğer dört gün yaparsan üç günlük çalışmayı böl de yap.Çalıştığın günün ertesi çalışma.Belirlediğin günlerde ayrı kas gruplarını çalıştır.Aynı gün büyük kas gruplarını çalışma.Beslenmeni proteinsel ağırlıklı yap.Hatfada bir kilo tavuk göğsü alıp yediye bölerek tüketebilirsin.Ben öyle yapardım.

Elbette dört ay içinde değişme olur ama mükemmel birşey bekleme.Şuanki vücudun hakkında da bilgim olmadığı için kesin birşey diyemiyorum.Çok ayrıntılı bir konu bu malesef,bol bol okumak gerekiyor.Mutlaka bilinçli birisinin kontrolü altında çalış.

çalıştığın günün arkası çalışma derken mesela pazartesi -çarşamba-cuma-pazar gibi mi ? ve neden tavuk yemem gerekiyor yada protein e neden ağırlık vericem ?
    mutlaka bilinçli birisinin kontrolünde çalış demişsin burada spor salonu hocalarından mı bahsediyorsun anlamadım
  • bu arada boy 1.84 kilo 81 sizce kilo vermeli mi veya ne kadar vermeliyim
  • Arkadaşlar gömlek üzerimde pek güzel durmuyor, omuzları boş boş kalıyor. Bundan dolayı, omuzlarımı genişletmeye karar verdim. Omuzları genişletmek için yapılacak hareketler var mı ?
  • quote:

quote:

Haftada dört gün bile fazla denebilir.Üç gün yetelerli çalışma idealdir.Eğer dört gün yaparsan üç günlük çalışmayı böl de yap.Çalıştığın günün ertesi çalışma.Belirlediğin günlerde ayrı kas gruplarını çalıştır.Aynı gün büyük kas gruplarını çalışma.Beslenmeni proteinsel ağırlıklı yap.Hatfada bir kilo tavuk göğsü alıp yediye bölerek tüketebilirsin.Ben öyle yapardım.

çalıştığın günün arkası çalışma derken mesela pazartesi -çarşamba-cuma-pazar gibi mi ? ve neden tavuk yemem gerekiyor yada protein e neden ağırlık vericem ?
    mutlaka bilinçli birisinin kontrolünde çalış demişsin burada spor salonu hocalarından mı bahsediyorsun anlamadım

yüksek protein orta derece yağ ve karbonhidrat tabi kaslanmak istiyorsan
    yağ dediysemde aklına hemen abur cubur gelmesin zeytin fındık balık yağı gibi
    pazartesi göğüs çalışmışsan salı yeniden göğüs çalışma
    vücut geliştirmenin amacı basitçe antremanda kaslara zarar verip besinler ile onarmak bu arada ingilizcen varsa yabancı kaynakları takip et memleketimde herkes antrenör kesilmiş vaziyette kimseninde pek bi şey bildiği yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: J-Smoove

quote:

quote:

vücut geliştirmenin amacı basitçe antremanda kaslara zarar verip besinler ile onarmak bu arada ingilizcen varsa yabancı kaynakları takip et memleketimde herkes antrenör kesilmiş vaziyette kimseninde pek bi şey bildiği yok

beslenme konusunda spor salonu hocaları yardım etmiyormu ayrıca çalışma programı hazırlıyor galiba hocalar öyle duydum forumda birde uzmantv de çok güzel anlatımlar var onlarıda izledim gayet güzel cevaplar var izlediğim videoya göre senin isteğine göre program hazırlanabilirmiş örnk:vücut geliştirme,duruş bozukluğu vs ben vücut geliştirmek istiyorum haftada en az 3günmüş 48 saatte 1 mutlaka kasların uyarılması gerekiyormuş gelişim için ben 4 gün yapmak istiyorum p.tesi,çarşamba,cuma ve cumartesi diye düşünüyorum. boy 1.84 kilo 81 sence kilo vermelimiyim veya nekadar vermeliyim?
  • 23 yaşında üniversite öğrencisiyim.Göbeğimden şikayetim var göbeğimin erimesini istiyorum neler yapmalıyım?Diyet yapmalımıyım yoksa sadece yediklerime dikkat etsem yetermi? Yada bi mekik aleti alsam hergün calışsam göbeğimdeki yağlardan kurtulabilirmiyim?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: J-Smoove

quote:

quote:

beslenme konusunda spor salonu hocaları yardım etmiyormu ayrıca çalışma programı hazırlıyor galiba hocalar öyle duydum forumda birde uzmantv de çok güzel anlatımlar var onlarıda izledim gayet güzel cevaplar var izlediğim videoya göre senin isteğine göre program hazırlanabilirmiş örnk:vücut geliştirme,duruş bozukluğu vs ben vücut geliştirmek istiyorum haftada en az 3günmüş 48 saatte 1 mutlaka kasların uyarılması gerekiyormuş gelişim için ben 4 gün yapmak istiyorum p.tesi,çarşamba,cuma ve cumartesi diye düşünüyorum. boy 1.84 kilo 81 sence kilo vermelimiyim veya nekadar vermeliyim?

yeni başlıyacaksın 3-4 gün uygun olur ilk 15-30 günü ısınma olarak düşün zaten ona göre program vericeklerdir sana son olarakda vücudunu ve amacını bilmediğim için yorum yapamıcam
  • 
Sayfa: önceki 107108109110111
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.