Şimdi Ara

Vücut geliştirme ve kilo alma,Sık sorulan sorular - Cevaplar (111. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.662
Cevap
53
Favori
454.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 yıldır boksa gidiyorum 6 ay thai boks maceram oldu aynı zamanda body yapıyorum 1.5 senedir .

ama bi sorunum var okul saati değiştiği için. idmana yetişemicem bundan sonra . ve azaltmakta istemiyorum günü evde dambıl var . göğüs seti alsammıki ? ne dersiniz bide bi diyet programı bu ara kilo verdim ama .174 boy 71 kilo 67 felan olmam içiin bi diyet önerirmisiniz
  • Arkadaşlar ben;
    17 yaşında 1.80 boyunda 65 kiloyum
    Spora başlamayı düşünüyorum vücut geliştirip aynı oranda kilo almak istiyorum, ne tür beslenmem gerek ve ne tür spor yapmam gerek beni bilgilendirirseniz çok sevineceğim.
    Şimdiden teşekkür ederim.
  • Tecrübeli birinden cevap bekliyorum: Ben yaklaşık iki sene vücut geliştirme yaptım daha sonra özel sebeplerden dolayı bırakmak zorunda kaldım bırakalı 14-15 ay oldu 5-6 kilo verdim bayağı zayıfladım eski gücümde kalmadı tekrar başlasam ne kadar zamanda eski halime gelirim? (1.5 senede en üst noktama çıkmıştım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 16 Nisan 2011; 14:58:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: X kare

Tecrübeli birinden cevap bekliyorum: Ben yaklaşık iki sene vücut geliştirme yaptım daha sonra özel sebeplerden dolayı bırakmak zorunda kaldım bırakalı 14-15 ay oldu 5-6 kilo verdim bayağı zayıfladım eski gücümde kalmadı tekrar başlasam ne kadar zamanda eski halime gelirim? (1.5 senede en üst noktama çıkmıştım)

Tecrübene bağlı. 2 yılda herşeyi hocaya bırakıp bir şey öğrenmediysen aynı şekilde olur. Tecüben ve bilgin varsa 2 seneden bir kaç ay daha çabuk olur fazla bir şey bekleme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VIKING

quote:

Tecrübeli birinden cevap bekliyorum: Ben yaklaşık iki sene vücut geliştirme yaptım daha sonra özel sebeplerden dolayı bırakmak zorunda kaldım bırakalı 14-15 ay oldu 5-6 kilo verdim bayağı zayıfladım eski gücümde kalmadı tekrar başlasam ne kadar zamanda eski halime gelirim? (1.5 senede en üst noktama çıkmıştım)

Tecrübene bağlı. 2 yılda herşeyi hocaya bırakıp bir şey öğrenmediysen aynı şekilde olur. Tecüben ve bilgin varsa 2 seneden bir kaç ay daha çabuk olur fazla bir şey bekleme.

Kas hafızası diye birşey duymadın mı? ayrıca 1.5 senede en iyi halime geldim ondan sonra düşüşe geçtim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: VIKING

quote:

Kas hafızası diye birşey duymadın mı? ayrıca 1.5 senede en iyi halime geldim ondan sonra düşüşe geçtim

Cevabı biliyorsan ne diye soruyorsun ?
  • Cevabı tam olarak bilmiyorum ama senin dediğin kadar sürmeyeceği kesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 16 Nisan 2011; 17:11:27 >
  • quote:

Cevabı tam olarak bilmiyorum ama senin dediğin kadar sürmeyeceği kesin

Kas gelişimi için kas hafızasından fazlası gerekir. tecrüben ve bilgin yoksa ağırlığı indir kaldırla kasların sana cevap vermez 2 yılda yaptığınıda 7-8 ayda yaparım sanma.
    daha önce benzer bir cevap vermiştim

quote:

Forumda sürekli benzer konular açılmakta ve mesajlar yazılmakta örn: "5kg dambılım var vücut yapacağım","kas yapmak istiyorum ama şişmek istemiyorum" gibi. Kim nederse desin kas kütlesini arttırmanın yolu belli kurallara bağlıdır, yarışmacı olmak istensin, fit olmak istensin , B. Pitt gibi olmak istensin herkes aynı yoldan geçmek zorundadır; bir bebeğin emeklemeden koşamayacağı gibi. Genetik faktörleri saymaya gerek yok sanırsam! Amacım kimsenin şevkini kırmak değil, ülkemizde hala kenar mahalle sporu olarak görülen Vücut/Kas Geliştirme hakkında yanlışları düzeltip bu yanlışlar yüzünden harcadığınız vaktiniz ve boşa gidecek emeğinizi daha faydalı yönde kullanmanız.

Şimdi size kas büyümesinin ne anlama geldiğini ve meydana gelirken nelerin gerçekleştiğini açıklamak istiyorum . Çoğu kişi hipertrofiyi(kasların enine büyümesi) kaslarda protein sentezindeki artışla yada amino asidlerden yeni hücresel proteinlerin üretilmesiyle ilişkilendiriyor . Ancak süreç bu söylenenlerden daha karışıktır birbirini harekete geçiren oldukça fazla sayıda fiziksel olayın belli bir düzen içerisinde gerçekleşmesini gerektirir . Bütün bunları açıklamak oldukça fazla zaman alacağından ve sıkıntıdan patlamanıza yol açacağından dolayı sizin için önem kazanan taraflarından bahsedeceğim . Kaslarda hipertrofinin gerçekleşebilmesi için yeni hücrelerin(uydu hücreler) var olan diğer kas lifleri ile birleşmeleri gerekir . Bu uydu hücreler normalde etkin değillerdir ve bekleme durumundalar . Görevlerinin ne olduğunun farkında olarak kas lifi sarkolemmasının bitişiğinde bulunmaktalar .
    Şiddetli bir ağırlık çalışması (şiddetli bir ağırlık çalışması yüksek kilolar, süper set ve eksiltme set ve dinlenme süreleri gibi tekniklerle elde edilir) uydu hücresinin aktivasyonuna hizmet edebilir ve bu da profilerasyon olarak bilinen hipertrofinin ilk aşamasına yol açar . Bu noktada bu uydu hücreler bölünerek çoğalırlar ve miyoblastları oluştururlar . Bu miyoblastlar daha sonra var olan kas lifleri ile birleşir ve ayırıcı olarak adlandırılan bir süreç ile çekirdeklerini hücreye sunarlar . Kas hücreleri çok sayıda çekirdek içerdiğinden çekirdeklerin sayılarının artması sitoplazmanın yeniden düzenlenmesine ve daha çok aktin ve miyozin( aktin ve miyozin iskelet kasında bulunan en temel iki kontraktil yani kısalabilen proteindir) içermelerine olanak sağlar . Bu artışlar hücrenin ölçüsünde ve protein içeriğinde artışa ve sonuç olarak daha fazla kas kütlesine yol açmakta . Vücut geliştirmenin bu süreçteki rolü kısaca kaslara hasar vermek daha sonra bu hasarın onarılması olarak belirtilebilir ve süreç böyle devam etmekte . Zorlu ağırlık çalışması travma yaratarak kaslarda hasara bu da vücudun verilen hasara karşılık vermesinin yanında bu süreç içerisinde daha büyük ve güçlü kas liflerinin oluşumuna yol açmakta(Ancak bu da vücuda dinlenmesi için uygun süreler verildiğinde ve gıdalar ile yeterince doyurulduğunda olur) .
    Kas liflerinde hasar oluşturacak kadar şiddetli çalışmıyorsanız bu durumda kas liflerinizin hasar görmeyecektir ve vücudunuzda hipertrofi için gerekli zorlama olmadığı içinde anabolik bir makineye dönemeyeceksiniz . Bunun yanında zorlu çalışsanız bile vücudunuza kendini tamir ve inşa edebilmesi için gerekli olan inşa edicileri( yiyecekler ve supplementler yoluyla) sağlamazsanız bir adım ileri bir adım geri giderek sonuç olarak aynı nokta üzerinde kalacaksınız .
    Kolay Gelsin...

• yukardaki yazıda küçülen kasların tekrar eski haline gelmesiyle ilgili birşey yok.Ayrıca iki sene vücut geliştirme yaptım ama en iyi halime 1.5 senede ulaştım ondan sonra kalan 6 ayda iyi beslenmediğim için hacim kaybettim
  • quote:

yukardaki yazıda küçülen kasların tekrar eski haline gelmesiyle ilgili birşey yok.Ayrıca iki sene vücut geliştirme yaptım ama en iyi halime 1.5 senede ulaştım ondan sonra kalan 6 ayda iyi beslenmediğim için hacim kaybettim

Yukarıda ki yazıda kas gelişimi ile alakalı şeyler var.
    Kısaca ve son kez yazıyorum. Ne yaptığını bilmediğim halde 1.5 yılda iyi ve orantılı bir vücut yaptığını farz ediyorum. Kas hafızasının aman aman bir getirisi olamayacağından her şey senin kas gelişimi için doğru yapacağını farzettiğimden 1.5 yılda yaptığını 1yılda falan yaparsın fazla bir şey bekleme. Kas gelişimi için kurallar belli yukarıda belirttiğim gibi.
  • arkadaşlar bende baya zayıfım 1.76 boyum 55 kilo falanım kollarım baya ince pazı kısmı özellikle kollarımı geliştirmek ve birazda göğüs kası yapmak istiyorum nasıl bi program önerirsiniz ne yapmam gerekir . şınav filan çeksem yararlı olur diye düşündüm bugün başladım 3 set halinde 15-6-5 çekebildim kollarım ağrıyor baya şu an :) spor yaparsam kilo alacağımı da söylediler protein tuzları filan oluyormuş onlardan kullansam kilo aldırır mı acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre9110 -- 16 Nisan 2011; 20:16:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uq4l4

haftasonu spor salonuna kayıt olmayı düşünüyorum öğrenciyim yani öğlen 11:30 akşam 17:30 hangi saatte gitsem karar veremedim sabah kaçta açılıyor ve gece kaçta kapanıyor salonlar belirli bir saati vardır heralde? Şimdi başlasam temmuz ayına kadar vücudumda belirli bir toparlanma olurmu yoksa bu yaz umudumu keseyimmi ? Ben çok iddaalı bir vücut beklemiyorum isteğim sadece fit olmak..

mesela şöyle bir fotoğraf ekleyeyim bu değişim ne kadar zamanda olur..

Vücut geliştirme ve kilo alma,Sık sorulan sorular - Cevaplar

eski halinden çok iyiymiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: gastly06

quote:

Orijinalden alıntı: uq4l4

haftasonu spor salonuna kayıt olmayı düşünüyorum öğrenciyim yani öğlen 11:30 akşam 17:30 hangi saatte gitsem karar veremedim sabah kaçta açılıyor ve gece kaçta kapanıyor salonlar belirli bir saati vardır heralde? Şimdi başlasam temmuz ayına kadar vücudumda belirli bir toparlanma olurmu yoksa bu yaz umudumu keseyimmi ? Ben çok iddaalı bir vücut beklemiyorum isteğim sadece fit olmak..

mesela şöyle bir fotoğraf ekleyeyim bu değişim ne kadar zamanda olur..

eski halinden çok iyiymiş

zor değil tahminen 4 5 ay ama bu senin çalışmana yemene göre değişir
  • iyi geceler abilerim kardeşlerimm..
    fazla uzatmadan konuya gircem :) öncelikle yaşım 20 boyum 172 kilom 53
    sizinde anladığınız gibi çok zayıfım.. ve ne yaptıysam kilo alamadım en son çağre olarak body yapmaya karar verdim.. ve yarın başlıyacağım inş..
    haftada 4 gün gitmeyi planlıyorum ve düzenli olarak yapacağım..
    sizden cevaplamanızı istediğim şey protein tozu almam lazımmı?? ve 2 ay düzenli olarak yaparsam kaç kilo alabilirim?
    2 ay demişken 2 ay yapıp bırakacağım anlamına gelmez sürekli yapmayı planlıyorumm.. sadece 2 ayda kaç kilo alabilirim merak ediyorumm..
    saygılar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kobrakan

iyi geceler abilerim kardeşlerimm..
    sizinde anladığınız gibi çok zayıfım.. ve ne yaptıysam kilo alamadım en son çağre olarak body yapmaya karar verdim.. ve yarın başlıyacağım inş..
    sizden cevaplamanızı istediğim şey protein tozu almam lazımmı?? ve 2 ay düzenli olarak yaparsam kaç kilo alabilirim?
    2 ay demişken 2 ay yapıp bırakacağım anlamına gelmez sürekli yapmayı planlıyorumm.. sadece 2 ayda kaç kilo alabilirim merak ediyorumm..
    saygılar..

6-7 kg alabilirsin belkide daha fazla

bu arada protein tozlarına hayvan gibi zam gelmiş resmen enayi yerine koyuyor bu dist. adamı lanet olsun hepsine zaten kıt kanaat geçiniyorum bu darbe çok feci oldu uzun süredir wheyden başka bişey alamıyorum
    bi tanede kalf fotoğrafı koyayım 50+ geliyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: J-Smoove

quote:

Orijinalden alıntı: kobrakan

iyi geceler abilerim kardeşlerimm..
    saygılar..

6-7 kg alabilirsin belkide daha fazla

bu arada protein tozlarına hayvan gibi zam gelmiş resmen enayi yerine koyuyor bu dist. adamı lanet olsun hepsine zaten kıt kanaat geçiniyorum bu darbe çok feci oldu uzun süredir wheyden başka bişey alamıyorum
    bi tanede kalf fotoğrafı koyayım 50+ geliyorlar

hiç sorma ya 2 ay önce on 2,2 kiloluk 125 e almıştım şu an 145 olmus :S
  • ya beyler 1.84 boyum var ama 68 kiloyum.Kilo almak istiyorum.1.5 sene önce kasık fıtıgı ameliyatı oldum o günden beri kilo almada zorlanıyorum.Gözünüzü seviyim bi yardım edin ya.Düzenli basket oynuyorum.Ameliyat olmadan 72 kilo felandım.Sonra bidaha alamadım ya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: raptor94hazer

ya beyler 1.84 boyum var ama 68 kiloyum.Kilo almak istiyorum.1.5 sene önce kasık fıtıgı ameliyatı oldum o günden beri kilo almada zorlanıyorum.Gözünüzü seviyim bi yardım edin ya.Düzenli basket oynuyorum.Ameliyat olmadan 72 kilo felandım.Sonra bidaha alamadım ya.

dostum yemek yicen ya bu işin başka yolu yok açıkçası
  • Başarılı bir paylaşım olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: PearBear

quote:

Orijinalden alıntı: raptor94hazer

ya beyler 1.84 boyum var ama 68 kiloyum.Kilo almak istiyorum.1.5 sene önce kasık fıtıgı ameliyatı oldum o günden beri kilo almada zorlanıyorum.Gözünüzü seviyim bi yardım edin ya.Düzenli basket oynuyorum.Ameliyat olmadan 72 kilo felandım.Sonra bidaha alamadım ya.

dostum yemek yicen ya bu işin başka yolu yok açıkçası

işte dostum sorunda orda.Çabuk doydugumu hissediyorum genelde.
  • 
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.