Şimdi Ara

Vücut Analiz Cihazı Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
7.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Vücut geliştirme sporuyla, benim gibi spor salonu dışında kendi imkanlarıyla uğraşan arkadaşların genel bir problemi vücut yağ oranı ve kas kütlesindeki değişimleri takip edememek sanırım. Örneğin bulk dönemindesiniz ve son iki haftada bir kilo aldınız ama bunun ne kadarını kas ne kadarını yağ olarak aldınız bilemiyorsunuz. Spor salonlarında ise genellikle Tanita ölçüm cihazları var ve az çok gelişimi takip edebiliyorsunuz.

    Ama bildiğiniz gibi bu cihazlar kişisel kullanım için çok pahalı. Türkiyede satılan uygun fiyatlı cihazlar için ise pek olumlu yorum yok. Ancak özellikle Amazon ve Aliexpress gibi sitelerde hem fiyatı uygun (100-150TL gibi) hem de genel olarak yüksek puan alan cihazlar var.

    Benim merak ettiğim bu tipte bir cihaz kullanıp memnun olan ve tavsiye eden var mıdır?

    Alternatif olarak düzenli gidip yağ, kas ölçümü yaptırılabilecek bir yer var mıdır? Bir spor salonuna veya diyetisyene gidip "ya ben bi ölçüm yaptırıp çıkacaktım" demek pek uygun düşmüyor takdir edersiniz ki.







  • O ölçüm cihazlarıda bildiğim kadarıyla ile yüksek sapmalı güvenilmez sonuçlar veriyor. ve sadece göz boyama aletleri onlar.
    Onların mantıkları basit olarak elektrik verip, karşıdan aldığı iletkenlik sonucuna göre yağ/kas oranı çıkartıyor.

    Spor salonu işletiyor olsam ve bütçem sınırsız olsa dahi almayacağım cihazlar onlar.

    Bence bunu performans/güç ve görüntü olarak takip etmek çok daha doğru sonuçlar verecektir.
  • 1 sene Gymfit üyeliğim vardı. Tanitanın profesyonel bir cihazını kullanarak ölçümlerimi yaptırıyordum ve takip etmek açısından faydalı oluyordu.

    Açıkçası beklentim yağ oranı ve kas kütlesi değerlerini kesin tespit etmekten ziyade, herhangi bir diyet veya çalışma programında vücudun belli bir sürede (örneğin 1 ayda) verdiği tepkiyi ve değişimi takip edebilmek. Yani cihaza bir kere kişi özelliklerini kaydettikten sonra sizin de belirttiğiniz gibi iletkenlik sonucunu tutarlı ve düzgün verse yeterli aslında. Böylelikle yanlışta ısrar etmeyip diyet ve program değişikliği yaparak zaman kaybetmemiş olurum diye düşünüyorum.

    Bu tip bir cihaza ihtiyaç duymamın bir nedeni de spora başladıktan belli bir süre sonra bildiğiniz gibi değişim hızı oldukça azalıyor ve bunu aynada takip edebilmek gerçekten zor.
  • Bu tür cihazları kesin sonuçlar veren cihazlar gibi görmekten ziyade, gelişiminizi size gösteren bir araç olarak görmek gerekir. Kendinize bir referans noktası belirleyerek yağ / kas oranınızdaki gelişmeleri takip etmeniz konusunda oldukça yararlı cıhazlardır. Orada çıkan sayılara takılmaktan ziyade gelişim oranını takip etmek oldukça faydalıdır. Beurer'in bir cihazı var bende sanırım 150 tl'ye almıştım oldukça memnunum.
  • sebtom kullanıcısına yanıt
    Tam olarak kastettiğim buydu benim de. Ancak bu tip cihazlar bizde pek popüler değil herhalde ki konuya cevap yazan olmadı fazla.

    Araştıranlar için kaynak olması adına ben de bir deneyimimi belirteyim: Ben de Yunmai'nin vücut analiz cihazını sipariş verdim ve denedim. İnternetteki çok fazla olumlu kullanıcı yorumuna rağmen ben beğenmedim. Benim için kriter 1-2 dk gibi kısa sürelerle arka arkaya tartıldığımda tutarlı/yakın sonuçlar vermesiydi ama cihaz epey değişken sonuçlar verdi ne yazık ki.

    Tavsiyesi olanlar olursa konuyu takip ettiğimi belirtmek isterim. Teşekkürler.
  • Takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yasinmend Y kullanıcısına yanıt
    Dostum hangi cihazı aldın, uzun bir süre geçmiş ama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • followers kullanıcısına yanıt
    Almadım. Mezurayla idare ediyorum 😊

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu cihazlara para vermeye gerek yok... Zaten simit bölgesindeki deriyi şöyle elinle kavra anlarsın az çok.
  • Bu Tür ölçümler ya çok ileri seviye cihazlar ile yapılmalı yada Mezura ile :) benim gittiğim salonda ayda 10€ daha fazla verirsem aylık bir kez ölçme imkanı var. Cihazın modeline baktım 9.999€ :) sanırım üyeligi yükseltip aylık ölçüm yaptiricam bende

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.