Merhabalar. Yaklaşık bir sene önce saç ektirdim ve iki ay kadardır da aktif bir şekilde spor yapıyorum. Preworkoutlar kreatin içerdiği için ve kreatinler de dht hormonunun salgılanmasını tetiklediği için (saç ekiminden beri dht baskılayıcı ilaçlar kullanıyorum) preworkout eksikliği çekiyorum. Türkiyede satılan, bildiğiniz kreatin içermeyen bir preworkout varsa yazabilirseniz çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler. Not: DHT hormonu halihazırda genetik olarak saç dökülmesine yatkın insanlarda bu dökülme sürecini hızlandırıyor. |
Kreatinsiz Pre Workout: Faydaları ve Seçim Önerileri
Vücut geliştirme yolculuğunuzda, antrenman öncesi takviyeler performansınızı artırmak için güçlü bir araç olabilir. Ancak, bazı insanlar kreatin içeren pre workout'ların saç dökülmesi gibi istenmeyen yan etkileri konusunda endişe duyabilirler. Bu endişeleri gidermek için kreatinsiz pre workout seçeneklerini keşfedelim.
Kreatinsiz Pre Workout'ların Faydaları
- Artırılmış Enerji ve Dayanıklılık: Pre workout'lar, kafein ve diğer uyarıcılar içerirler, bu da antrenmanlarınız sırasında enerji seviyenizi ve dayanıklılığınızı artırabilir.
- Geliştirilmiş Kas Pompası: Bazı pre workout'lar, nitrik oksit üretimini artıran bileşenler içerir ve bu da kas pompası sağlar.
- Daha Hızlı İyileşme: Belirli pre workout'lar, kas iyileşmesini destekleyen elektrolitler ve antioksidanlar içerebilir.
- Kreatin Diyeti Yapmayanlar İçin Uygun: Kreatinsiz pre workout'lar, kreatin takviyesi kullanmadan antrenman öncesi enerji artışını isteyenler için uygundur.
Kreatinsiz Pre Workout Seçimi
Kreatinsiz pre workout seçerken göz önünde bulundurmanız gereken birkaç faktör vardır:
- İçerik Maddeleri: Kafein, beta alanin, sitrulin malik asit ve taurin gibi etkili bileşenleri arayın.
- Porsiyon Miktarı: Her bir servisin ihtiyaçlarınıza uygun miktarda enerji ve uyarıcı sağladığından emin olun.
- Tadı: Antrenman öncesi takviyenizi keyifle alabileceğiniz bir tat seçin.
Yan Etkiler
Kreatinsiz pre workout'lar genellikle kreatin içeren pre workout'lara göre daha az yan etkiye neden olur. Bununla birlikte, kafein ve beta alanin gibi uyarıcılar bazı kişilerde kafein hassasiyeti, mide rahatsızlığı veya karıncalanma gibi yan etkilere neden olabilir.
Kreatinsiz Pre Workout ile Vücut Geliştirme
Kreatinsiz pre workout'lar, kreatin diyetine alternatif olarak vücut geliştirme hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabilir. Saç dökülmesi endişesi olmadan antrenman öncesi enerji artışı sağlayarak kas gelişimi ve gücünü desteklerler.
Önemli Not: Kreatinsiz protein tozları, kas gelişimi için gerekli olan proteini sağlamak için kullanılabilir ancak pre workout takviyelerine eşdeğer enerji artışı sağlamazlar.