Şimdi Ara

Volvo 850

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
5.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu gunlerde 96-97 model bir Volvo 850 T5 yada 850 glt almayı dusunuyorum. Bildigim kadarıyla sadece turbo farkı var aralarında. Bİlmedigimi baska bir fark varmı? Bu otomobillerin yakıt durumu hakkında bir bilgisi olan varmı? Turbo olanmı daha cok yakar yoksa normal olanmı? Ozellikle daha once kullanan arkadaslara sesleniyorum. Aldıgıma alacagıma pisman mı olurum, yoksa her yonuyle mukemmel bir otomobilmi? Su an icin kafamdaki en buyuk soru isareti yakıt durumu. Km de 25 kurus u gecermi, daha mı altında yoksa daha mı fazla?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferostyle -- 18 Temmuz 2005, 17:50:45 >

• volvonun hiç bi arabası pişman etmez...ama tahminimce turbo lu daha çok yakar..
  • bence rahat gecer....

hem eski teknoloji bi motor ... kötü dayanıksız anlamıında degil ...

bide büyük hacımlı bi motoru var.
  • bildigim kadarıyla full enjeksiyonlu, 20 valf lik bir motora sahip. Ama dedigim gibi cok noktadan enjeksiyonlu. Bu yakıt ı dusurse gerek. Peki ben bu arabaya lpg taktırsam, ne kadar a duser yakıtı? tahminen tabi :)
  • 25 kuruşu rahat geçeceyini biliyorum 300 e bile ancak otobanda düşürebilirsin hele turbo olursa bütçede sağlam deyilse allah kolaylık versin
  • O arabaya LPG olmaazz!!!?
  • bu tarz alacaksan yakıtı sormayacaksın...şayet sorarsan ki sormuşsun ayıp etmişsin....

bu araça binen yakıtı düşünmez....14-15 lt şehiri içi ortalaması var...!!!
  • wallahi madem alıyosun yakıt parasını hiç düşünmeyecen

hele lpg işine o arabaylahiç girme
  • halk arasında ki anti-lpg yargısını anlayabilmis degilim Avrupada lpg benzinden daha cok tercih ediliyor. Cunku hem cok daha ekonomik hemde cevreye, benzinin verdigi zarardan cok daha az zarar veriyor.
    Gelelim Volvo ya lpg taktırılırmı? Bu soruyu soranların ne amacla sordugunu hayatım boyunca anlayabilmis degilim. Adamlar Cherokee ye, Mercedes e, hatta Bmw ye bile... Lpg takınca noluyo? Karizmasımi eksiliyo? Ben bir ogrenci olarak, oncelikle butceme yapacagı katkıyı dusunuyorum. Zaten alacagım araba 200 hp den guclu. Ben lpg yi taktırdıgımda varsın 100 hp olsun. Bu neyi degistirir? Yarıslara yada rally e katılmayacagıma gore, gidecegim yere 5 dk gec giderim. Su an kullanmakta oldugum 93 model Doğan SL 86 hp ve 3. viteste 120 yapabiliroyum. (lpg de) Eger 86 hp lik bir araba bile beni tatmin ediyorsa, 225 hp lik bir arac fazlasıyla tatmin edecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferostyle -- 18 Temmuz 2005, 17:16:08 >

• quote:

Orjinalden alıntı: tuning_monster

wallahi madem alıyosun yakıt parasını hiç düşünmeyecen

hele lpg işine o arabayla hiç girme

katılıyorum arkadasa..
  • butcesini dusunen bi insan gidip de nasi turbo araba alir anlamiyorum!!
    celiski yokmu sencede??
    butcene kiyabiliyosan dusunmeden alirsin ben de hayirli olsun derim:)
    ama turbo aliim lpg taktiriiim olayi komik..
  • soyle bi hata yaptıgımı fark ettim... Forumdaki amacım turbonun mu yoksa normal olanınmı daha az yaktıgını ogrenmekti. Ama aldıgım cvp lara cevap verirken kendimle celistim. Forum baslıgı 850t5 ama benim dusundugum arac Volvo nun en az yakan 850 modeli. Bunu ogrenmek istemistim. Benim icin turbo yada normal fark etmiyo. Piyadasa 14000-14500 ytl ye alınabilecek otomobiller arasında en iyisinin volvo oldugunu dusunuyorum. Sonuc olarak; sanırım turbo daha cok yakıyo. Dolayısıyla turbo olmaya bi 850 alıp lpg taktırmak en mantıklısı...
  • Turbolu arabaya lpg uygulaması nasıl olur merakediyorum. Eğer alır ve taktırtırsan sonuçlarını burada paylaşmanı bekliyoruz
  • yorumlardan cıkardıgım sonuca gore 850 glt alacagım. yani TURBO suz. Ve tabiki lpg.. Bir aksilik olmazsa agustosta, umdugumuz gibi bir araba bulabilirsek alacagız. Sonucları burda herkezle paylasacagım. Saygılar...
  • param olsun hiç dusunmeden bi volvo s40 alacam super bişi
  • buarada VOLVO s40 'da kampnya var 40.000 YTL'ye kadar indirmişler fiyatı
  • volvoya tüp taktıracaksan al bıçağı vur böğrüme yapmayın arkadaşlar gidip 200hp lik volvo alıp sonra tüp taktırılırmı buda 4.7cherokee lere tüp taktırmaya benzer ayrıca ben 850 ve 850T5 kullanmadım ama S40 2.0T ve S40 2.0 kullandım aralarında yakıt tüketim farkı nerdeyse hiç yok.Fark 3500devirden sonra turbo devreye girince başlıyor
  • Turbo otomobile LPG olayı bildiğim kadarıyla yoktu. yeni sıralı sistemde yapılabilir mi bilmiyorum??? Ama sanmıyorum.

standart 2.0 turbosuz motorlu olan 850'ye LPG uygulanabilir ve kaliteli bir sistem kurulursa fazla bir sorun yaşamazsın. Belki biraz rölantide oynama, biraz performans kaybı. Ama aradaki tüketim maliyeti farkı bunları pek dert ettirmez sana.

Volvo 850'leri beğenirim...
  • quote:

bal974
    Yüzbaşı

20 Temmuz 2005, 22:08:12

--------------------------------------------------------------------------------

Turbo otomobile LPG olayı bildiğim kadarıyla yoktu. yeni sıralı sistemde yapılabilir mi bilmiyorum??? Ama sanmıyorum.

standart 2.0 turbosuz motorlu olan 850'ye LPG uygulanabilir ve kaliteli bir sistem kurulursa fazla bir sorun yaşamazsın. Belki biraz rölantide oynama, biraz performans kaybı. Ama aradaki tüketim maliyeti farkı bunları pek dert ettirmez sana.

Volvo 850'leri beğenirim...

Nerdeyse benim gibi dusunuyor.... Zaten 2 onceki msjımda belirttigim gibi, aradıgım arabanın turbo olmadıgını anladım ve turbosuz bir araba almaya karar verdim. Brc marka kaliteli bir lpg taktırıp, Volvo keyfi surecegim insallah.........

• ferostyle kullanıcısına yanıt
    selam bende 1996 t5 850 var atiker sıralı taktırdım uzun yolda usturuplu gidersen 23 kuruşa kadar düşüyo (100-140
    km hızda) ama basarsan 160 -180 km hız yaparsan 28 30 kuruşu buluyor şehir içinde 35 kuruş civarı bu volvolar acayip bir araba seviyorum eski model t5 850 volvoyu saygılar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.