Şimdi Ara

Volkswagen, Rusya'daki varlıklarını satarak ülkeden çekildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Volkswagen, Rusya'daki varlıklarını satarak ülkeden çekildi
    Rusya'daki fabrika dahil olmak üzere tüm varlıklarını satan Volkswagen, böylece ülkeden resmi olarak çekilmiş oldu. Alman üretici, satış için Moskova merkezli bir şirket olan Avilon ile el sıkıştı.



    Anlaşmanın değeri için resmi bir açıklama yapılmadı fakat Avilon'un yaklaşık 125 milyon dolar ödediği belirtiliyor. Böylece şirket, Volkswagen'in Rusya operasyonlarını ve yıllık 225 bin araç üretme kapasitesine sahip Kaluga fabrikasını satın almış oldu.



    Volkswagen, anlaşma ile ilgili çok kısa bir basın açıklaması paylaştı. Anlaşmanın Rus hükûmet yetkilileri tarafından onaylandığını duyuran şirket, satışın dağıtım ve satış sonrası hizmetlerden depolama ve finansal hizmetlere kadar tüm faaliyetleri kapsadığını açıkladı.



    Ayrıca Bkz.Türkiye'de Yılın Otomobili yarışmasında diğer 3 kategorideki adaylar da belli oldu



    Volkswagen, 2007'de açtığı Kaluga fabrikasını inşa etmek için 774 milyon euro harcadı ve 2009'da tam ölçekli üretime ulaştı. Şirket, Rusya'nın Şubat 2022'de Ukrayna'yı işgalinden kısa bir süre sonra tesisteki faaliyetlerini durdurdu fakat 4 bin çalışanın maaşlarını ödemeye devam etti.









  • Avrupalılar aydın değil, gerçekten odunlar. Bi abd lafı ile tüm kazanımlarından vazgeçiyorlar. Yok dese hepsi abd hiçbir şey yapamaz. Aksine korkar. Dünya ticaretine isteseler yön verebilecekken abd ağzıyla hareket ediyorlar. İsteseler Bi hamlede doları rezerv paradan çıkartıp euroyu rezerv hale getirme imkanları da var. Abd gelirinin yüzde 30 kadarını dolar kağıdının ihracatından kazanıyor.
  • Rusya için işler iyiye gitmiyor, yanlızlaştırma politikasını uygulayanların istediği gibi davrandığından şuanki durumuna geldi, fabrikayı devralan üretici-firma işin arkasını getirebilecek mi? çarklar dönecek mi? artık 4 bin kişinin maaşını verecek başka bir sahip var ve buna devam edecek mi?

  • Avrupalılar aydın değil, gerçekten odunlar. Bi abd lafı ile tüm kazanımlarından vazgeçiyorlar. Yok dese hepsi abd hiçbir şey yapamaz. Aksine korkar. Dünya ticaretine isteseler yön verebilecekken abd ağzıyla hareket ediyorlar. İsteseler Bi hamlede doları rezerv paradan çıkartıp euroyu rezerv hale getirme imkanları da var. Abd gelirinin yüzde 30 kadarını dolar kağıdının ihracatından kazanıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Haftasonu Kopenhagen' deydim.

    İskandinav ırkının en güzel örnekleri sanki geçit resmi yapıyordu.

    Elf Diyarı' ndan Mordor' a dönmek zorunda olmak çok kötü...

  • Boşluğu ilerde Tesla doldurur.

  • 15 yıl önce yaklaşık 800 milyon avro maliyeti olan fabrikayı şimdi kurmak istese milyar avrolar gerekir. 125 milyon dolar sembolik bir ödeme olmuş.
    Reno fabrikası için 1 dolar mı ödemişlerdi neydi, çok farklı bir şey değil bu da.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çinli firmalar ruslarla kağıt üzeri ortaklık yapıp rus pazarına hükmeder, oradan da avrupayı ele geçirir

  • S_O_S kullanıcısına yanıt
    çine ve rusyaya ambargo var çinliler şuan türkiye üzerinden avrupaya satış yapıyorlar ürünlerin üzerine madein turkey yazıp :D

  • isakoc kullanıcısına yanıt
    tüm ürünler abd lisanslı nerdeyse avrupa daha yeni uyandı yarı iletken çip fabrikası falan kuruyor veya abd li şirketleri ufak dayatmalar yapıyor asıl abd keserse avrupa hapı yutar ama en az 10-20 yıl içersinde avrupa gücü eline alabilir

  • İlginç olaylarlar yaşanıyor ileriki zamanlarda Rusya ile özellikle Avrupalılar daha netür bir aksiyona imza atacaklar ucu bize nezaman dokunacakdokunursa bizimkiler netür bir yol çizecekler çıkarlar hangi tarafa ağar basarülke menfaatleri o yönde karar vermek noktasında olursa akıllıca bir karar alınmalıdır diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joven -- 22 Mayıs 2023; 18:01:56 >
  • zdniz Z kullanıcısına yanıt
    kafasi calisan biri dh de. insanlarin kafasini karistirmasana.

  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

    bende Basel'i gezdiğimde aynı hisse kapılmıştım.


    Bizden en iyi ihtimalle 500-600 yıl ilerideler...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zdniz Z kullanıcısına yanıt
    Haklısın, baksana eskiden en büyük oyun firmaları Avrupa menşeiliydi. Amerikan firmaları satın aldı çoğunu. Arm işlemci mimarisi ingilizlerindi sattılar. 3dlabs diye 90ların en iyi ekran kartı firması (üstelik kurucuları Türk) İngiltere çıkışlı ekran kartı firmasını desteklemeyip yok olmasına sebep oldular. Aslında Avrupa 90larda çip ve diğer kritik alanlarda çok fazla pazar payı olan ürünler yaptılar ama hep mekaniğe odaklandıkları, önemsemedikleri için yok ettiler. Mesela bir diğer örnek Fransa çıkışlı dailiymotion çıktığında YouTube kadar popülerdi, hiç desteklemediler, yok oldu. Sonra ise pazar tamamen YouTube a kaldı. X86 işlemci mimarisinin mucidi ruslar vs Belki bilmediğimiz daha niceleri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isakoc -- 22 Mayıs 2023; 20:20:7 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

    Ben de fiyata şaşırdım ama tamamen wv modelleri üretmek için özelleştirilmiş bir fabrikayla ne yapabilirler ki


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmet_clk M kullanıcısına yanıt

    rusyaya gittin mi bilmiyorum ama,ne Avrupa ne abd rusyaya hiçbir şey yapamaz.

    olan sahaya sürdükleri piyonlara olur.

    ukraynaya 20 tane ülke silah veriyor,ayak basacak yer kalmadı ülkede her yer dümdüz.

    batar dedikleri rusya ülkenin yarısını kontrol ediyor.

    bu işin sonunda essek gibi hepsi anlasacaklar putinin elini öpecekler

    salaklar elleriyle milyarlarca dolarlik ihracat yaptıkları rus pazarını rus ve Çinli firmalara teslim etti:))


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En sinir olduğum sey rusya,k.kore,çin,suriye vs gibi faşist dikdatör ülkelerin liderlerinin kafasına göre at oynatması,uluslararası hukuku ve insan haklarını çiğnemeleri ve sonunda bunlara hiçbir şey olmaması.Dünyada herşey yapan yaptığının yanına kar kalıyor.Kanun hukuk tanımazlar hep meydan okuyorlar ama hepsinde de yine kendileri kazanıyor.Aslında hepsinin sonu kaddafi gibi olmalı ama olmuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Renault sadece fabrika değil sahibi olduğu Lada'yı olduğu gibi 1 usd'ye sattı. şirketin borcu vs. var mıdır? bilemem elbette.

  • Rusya sonunu hazırlıyor, enerjisini tüketecek ve belki de sonunda ABD uyumlu bir yönetim gelecek, eğer Çin askeri sanayi noktasında destek verip savaşı sürdürmesine yardımcı olmazsa ama her ne kadar Çin'den yardım gelse de savaşacak insan varlığı sınırlı olduğundan bu sadece ölümünü geciktirir.

  • ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt
    sanki abd aynısını yapmıyor daha kötüsünü yapıyor abd demokratikmi idam var ama ülkemizde idam olsa derler demokrasi yok abd için neden kimse demiyor idamı kaldırın diye ses çıkaramıyorlar.teknolojiyi .silah olarak kullanıyor tüm dünyayı karıştırıyor.

  • çıksın ben olsam rusya yerine çin japon ları davet ederim eninde sonunda bitecek savaş o zaman ab firmaları girmek isteyecek ben olsam o zaman rusya yerine almam ab firmalarını.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.