Şimdi Ara

Volkswagen - Audi Artık Garantisi Biten DSG - Stronic Arızalarını Karşılamıyor. (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
399
Cevap
2
Favori
34.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
97 oy
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bps

Tam ifade edemedim demekki. Genelde DSG ile tork konvertörlü şanzımanlar karşılaştırılınca tork konvertörlü şanzımanların gücü törpülediği yazılır. Ben ZF ninde bu açıdan DSG gibi olduğunu belirttim.

Alıntıları Göster

Anladim o zaman ben de yanlis anlamisim cunku DSG nasil gucu torpuluyor diye dusundum :)

Neyse sorun yok :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

PSN:TheCaliph_TR
    XBOX:ThecaliphTR
  • quote:

Orijinalden alıntı: escanor_

Superchargerin ne olduğunu, çalışma prensibini, fiyatlarını, hangi tür motorlara konulabileceğini, çalıştığı esnada ortalama kaç bin devirde olduğunu biliyor musunuz?

Ayrıca 150lik Leonun kaputuna hiç açıp baktınız mı?

Leonda supercharger falan yok, sağda solda anlatmayın gülerler size.

Arada ki farkın tek sebebi cvt'nin motor gücünü tekerlere EKSİK aktarmasıdır. Cvt'yi kullanırken dikkat edin vuruntu yapar bu en büyük kanıtıdır zaten.

Leon 150 de supercharger yok ama Ibiza 1.4 180 likte var. Arkadas yanlis biliyor sanirim.

• Bahsettiğiniz şartlar manuel için de geçerli.

Ford pws ve Lancia delta kullandım. Lancia tek kavrama olsa da mantık aynı. Şöyle dezavantajları çok oluyor. Gaza bazen fazla basıyorsun, amaç bir anda hızlanmak değil ama çift kavrama hemen düşürüyor. Focus böyleydi. Tümsekten geçerken bir bakıyorsun hemen vites düşürmüş, arkaya yaslıyor. Dik yokuşta ikiye atmasını istemiyorum ama atıyor alet. Sonra motor zorlanıyor, titriyor.bu durum tek kavramada daha büyük problem. Vitesi manuelde istediğin gibi ayarlayabilirsin. Zaten tek kavramayı hep manuelde kullanırdım.

Wltp ye göre cvt jazz 0.1 fazla yakıyor. Civic 1.5turboda 0.5 fazla yakıyor görünüyor.

Cvt kullanıcısı olarak atmosferik motorla az yaktığını söyleyebilirim.

Orijinalden alıntı: iakten

150bg leonda supercharger var alt devirler için.
    Cvt dsg karşılaştırmadım ama tam otomatik şanzımanlar yarı otomatik dsg şanzımanlardan 0-100’lerde daha başarılı.
    İnanmayan motor1’in C segment dizel otomatik drag testi videolarını izlesin. Yarı otomatikler nal topluyor

hangi 150lik Leonda supercharger varmış ??😂 az sallayın arkadaş azz

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Leon 150 de supercharger yok ama Ibiza 1.4 180 likte var. Arkadas yanlis biliyor sanirim.

Alıntıları Göster

VW grubunda twincharger araç yok yanlış bilgi. Golf 5 ve kardeşlerinde vardı, çok kompleks, maliyetli ve sorunlu oldukları için vazgeçildi

Orijinalden alıntı: hasanmerto

VW grubunda twincharger araç yok yanlış bilgi. Golf 5 ve kardeşlerinde vardı, çok kompleks, maliyetli ve sorunlu oldukları için vazgeçildi

Alıntıları Göster

CAVE/CTHE kodlu motorlar twincharge diye biliyorum Turbo + supercharger. Ibiza Cupra, Polo GTI, Fabia RS, Scirocco mesela. Bir daha bakmanızı öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: bps

Dsg bir çok şanzımana göre daha hızlı ve konforlu ama ZF ile kıyaslamak yanlış olur. ZF hem hızlı vites değiştiriyor hemde gücü törpülemiyor. DSG ve ZF kıyas götürmez.

Alıntıları Göster

@TheCaliph_ tork konvertoru ile cift kavramayi vrrim konusunda kiyaslamak için fluid mechanics de yeni bir icat yapilmasi gerekir yapısı gereği hiçbir tork konvertorlu sanziman hiçbir cift kavrama kadar verimli olamaz

• malkockose kullanıcısına yanıt
    EA211 motorunda 150ps olanlarda var görünüyor.

Volkswagen - Audi Artık Garantisi Biten DSG - Stronic Arızalarını Karşılamıyor.

1.4 TSI

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Ben kullanıyorum 500 bin km oldu çıt demedi
    Dsg en iyi fites
    Egonomi de cogeyi

Bende markanın verilerini bilmem, senelerdir bindiğim arabayı bilirim, 2015 olan (stronic 7 vites),2014 (multitronic 8 vites) ten daha az yakıyor.

Vw de bakimlar bedava herhalde

Kafaya bak matematiğe bak hesaba bak

• yok dostum hiç bir 150lik leoanda rocco da scirocco da tiguanda hiç bir vw aracında 150lik icin konusuyorum supercharger yok. superchargerlık uniteler cav ve cth kodlu olarak geldi ilk olarak golf 5 gt 170 beygirlik olanda kullanıldı en güncel makina 2015 model scirocco cc bettle tiguanda mevcut.

Orijinalden alıntı: hasanmerto

Alıntıları Göster

nasıl da güzel sallıyorsunuz nasıl 😂 2015 bazı araçlara kadar 160lık supercharger artı turbo devam etti👍

Volkswagen - Audi Artık Garantisi Biten DSG - Stronic Arızalarını Karşılamıyor.

Orijinalden alıntı: escanor_

182bg lik civic ile (cvt)

150bg lik leonun (dsg) 0-100 hızlanma süreleri çok yakın.

32bglik farkı Leon iman gücü ile mi kapatıyor :'D

Alıntıları Göster

Hızlanmayı sadece şanzıman yapıyor mu zannediyorsunuz?

Leon 200 kg daha hafif yani ağırlık avantajı var bu cepte

Motorun maksimum torku ve tork bandı birbiri ile ters orantılıdır. Bir motorun makaimum torkunu artırıp tork bandını kısaltabilirsiniz ya da tam tersini yapabilirsiniz. Maksimum torku artan motor daha iyi hızlanır ancak üst devirler ölü olduğu için bu ivmelenmeyi devir bandı boyunca sürdüremez. Mühendislerin bu açığı şanzıman oranları ile kapatması gerekir.

Hızlanma için kısa şanzıman oranları iyi bir yöntemdir ama bu yöntem maksimum hıza ulaşmayı geciktirir.

Şimdi toplayalım ve somut örnekte yerlerine koyalım.

Daha hafif, maksimum torku yüksek ama tork bandı daha dar, şanzıman oranları kısa ayarlanmış bir şanzımana sahip Leon doğal olarak 0-100 hızlanmasında iyi sonuçlar alır ancak 100-200 süresi olması gerekenden uzun sürer. Çünkü maksimum hızlanmasını şanzıman oranları yettiği sürece devam ettirebilir.

Cvt şanzımanlı, daha ağur ve maksimum torku düşük olup tork bandı geniş olan Civic ise 0-100 değerinde kapasitesinin altında bir sonuç alırken tork bandı geniş olduğu için 100-200 arasında hızlanmasını korur böylece 0-200 arasına bakıldığında Leon'u dikiz aynasında bile göremez.

Öyle desege çok verimli siviti gücü törpülüyor demekle olmuyor herşey mühendislikte bitiyor.

“21. yüzyılın câhilleri, okuma yazma bilmeyenler değil; yanlış öğrendiklerini unutamayan, yeniden öğrenmeye, değişime ve dönüşüme açık olmayanlar olacaktır.”

– Alvin Toffler

• Acil Stop kullanıcısına yanıt

200kg 3 kişi yapsa bu 3 kişinin 32 beygire karşılık önemli bir mesele olduğunu düşünmüyorum açıkçası.

0-100 leon ile başbaşayken 100-200de farkı açıyor civic çünkü şanzuman vites geçişlerinin neredeyse tamamını 0-100 de gerçekleştiriyor araçlar. 100den sonra şanzuman devreden çıkınca 182bg lik motor farkını ortaya koyuyor. Aslında cvtnin güç kaybı yaşattığına başka bir örnek bu.

Bu kadar yazıdan bunu mu anladın? Peki o zaman cvt şanzımanlı 1.6 atmosferik motorlu Civic neden düz vitesli 125 ps turbo benzinli Focus'tan daha iyi hızlanıyor?

.

Hem gücü törpüleyen CVT hem de güçsüz atmosferik motor nasıl oluyor da kayıpsız düz vitesli ve güçlü turbo motordan iyi hızlanabiliyor?

Yoksa ezberlediklerinizde bir sorun mu var?

“21. yüzyılın câhilleri, okuma yazma bilmeyenler değil; yanlış öğrendiklerini unutamayan, yeniden öğrenmeye, değişime ve dönüşüme açık olmayanlar olacaktır.”

– Alvin Toffler

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.