Şimdi Ara

Volkswagen - Audi Artık Garantisi Biten DSG - Stronic Arızalarını Karşılamıyor. (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
399
Cevap
2
Favori
34.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
97 oy
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Uza -00-

Rica ederim.

Evet bu konuda başka illerde de görüştüğüm kişiler oldu. Buda ne yazıkki F30 un bitmek bilmeyen kronik sorunlarından birine yazılabilir.

İstanbulda bir arkadaş yaptırmış mesela benimle aynı fiyatlara. İlk günki gibi sorunsuz kullanıyormuş. Ben ya usta kurbanı oldum ayda gerçekten şanzuman beynide hasar gördü bi şekilde.

ARkadaşım yeni F20 aldı mesela. Hemen o ısı eşanjörünü değiştirttim. 2000 lira verip kurtuldu. En azından kafası biraz daha rahat olur. Bizi zamanında bilgilendiren olmadı pek kendimiz tecrübe ettik ne yazıkki :)
    Bmw/mini grubundan bu nedenler soğudum ben.
    Kronik arızalarını kabul edip tüketici yi mağdur etmeden gidermiyorlar.
    Geçenlerde bi cauntryman s aldım aracın servis dökümlerini istedim.
    İnanılır gibi değildi yaşananlar.
    Allahtan ilk sahibi artı garanti yaptırmış diyeceğim ama sıfır alınan araç o kadar servise gidermi, adam bin pişman arabayı artı garanti dolmadan 2. Sahibine satmış(arkadaşım) ondada 30.000 km içinde araç 2 si bakım olmak üzere 7_8 kere servise gitmiş.
    Ve hepsi net kronik sorunlar ama hiçbirini garantiye sokmamışlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Pm ile soru cevaplanmayacaktır.

• Artik dsg kavrama degisimi sanayi de kolayca cozulebilecek bir sey. Epeydir boyle aslinda ama anlamamak da diretiyoruz. Dsg problemi diye millet biten kavramadan bahsediyor. Mekatronik arizasi artik duyamayacaginiz kadar az. Diger arizalar ise fabrikasyon olanlar zaten bayiden cikinca bi cogu yolda kaiyor

Buyrun bugun gordum bunu facebook grubumda. Daha gecen gun 5 ileri duz vites fiesta’nin kavramasini 1100 liraya (parca 700, yag 100, iscilik 300) degisti.

Volkswagen - Audi Artık Garantisi Biten DSG - Stronic Arızalarını Karşılamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _AsDeRf_ -- 13 Ocak 2020; 20:4:50 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: _AsDeRf_

Artik dsg kavrama degisimi sanayi de kolayca cozulebilecek bir sey. Epeydir boyle aslinda ama anlamamak da diretiyoruz. Dsg problemi diye millet biten kavramadan bahsediyor. Mekatronik arizasi artik duyamayacaginiz kadar az. Diger arizalar ise fabrikasyon olanlar zaten bayiden cikinca bi cogu yolda kaiyor

Buyrun bugun gordum bunu facebook grubumda. Daha gecen gun 5 ileri duz vites fiesta’nin kavramasini 1100 liraya (parca 700, yag 100, iscilik 300) degisti.

10 senedir bıkmadınız bu palavradan
    Az maz değil cayır cayır patlıyor mekatronikler dsg sistemi mi değişti de azalsın arıza aklımızla alay mı ediyonuz,lo servisin var dediği şeye yok diyen adamlar bir bizim memlekette mi vardır vallah ben bilemedim
    Düz arabayı yamultan sanayi esnafına güvenip dsg yaptırak he adamın teklife bak

• _AsDeRf_ _ kullanıcısına yanıt
    Kavrama çok sık değişebiliyor. 60bin km ye kadar iki kere kavraması değişmiş arkadaşım var. İstanbulda trafikte kullananlar daha sık değiştiriyor. 20-30-40bin km de bir 2-3bin kavrama masrafı az değil. Manuel viteslerin baskı balata daha çok gidiyor. Aynı şekilde yarı otomatik tek kavramalar da daha uzun gidiyor.

Bu arada 8 9 gün 2017 insignia 1.6 dizel kullandim full olani takoz gibiydi nefret ettim arabadan.. Sesi gurultusu, direksiyon agirligi, süspansiyon sertligi ne bilim olmamis o araba.. Passata geri binince anladim kıymetini ama dsg bole malesef cift kavramalar bole tamam desek bile mekatronik arizasinin halledilmesi lazım..
    Ayrica kavrama icin iscilik 850 verdim, mekatronik icin 300 dedi vermem dedim yüzde 50 verdim yani 150 tl.. Servis elazig polat..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi y.e.c. -- 13 Ocak 2020; 22:34:50 >

Orijinalden alıntı: commandx

Kavrama çok sık değişebiliyor. 60bin km ye kadar iki kere kavraması değişmiş arkadaşım var. İstanbulda trafikte kullananlar daha sık değiştiriyor. 20-30-40bin km de bir 2-3bin kavrama masrafı az değil. Manuel viteslerin baskı balata daha çok gidiyor. Aynı şekilde yarı otomatik tek kavramalar da daha uzun gidiyor.
    Bilemiyorum hocam gerek audi forumu olsun gerek facebook gruplari olsun 2013 ve eski modeller de mekatronik cok duydum. A3 8p kasada mesela mekatronik bozan cok arac var ama 8v kasa 2013de cikmis ve 2013ler disinda cok cok az duydum.

2 dizel dsg aracimiz 80 binlere geldiler sikintisiz. İstanbul trafigi ve kullanicinin kullanimi illa ki fark yaratir. Duz vites a4’umuzde de 250bin km’de 2 kere degisti kavrama ayni hesaba gelicek gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Uza -00-

Borusanla görüştüm. Yanılmıyorsam 5 Bin Euro gibi bir fiyat verdi Komple Şanzuman için.

Çıkma şanzumanlara baktım ancak güvenemedim. Çünkü benim bozuk şanzumanı alıp 8 Bin verip yenisini veriyorlar. Nasıl diyeyim bendeki bozuğuda alıp başkasına satacaksa benim aldığımın sorunsuz bir araçtan çıktığı ihtimalide vardı. İçime sinmedi.

Ankarada bmw özel servisinde Şanzumanı komple açtırıp Tüm parçaları ZF ile değiştirttim. Parçalar yaklaşık 6000 Civarı tuttu. O patlayan Eşanjörün orjinaline 2500 fiyat çekiyorlardı 1500 e de onu buldum orjinal yine. 9 Litre şanzuman yağı falan derken Toplam yine 10 Bini buldu.

Ancak sorunum tamamen çözülmedi. Hem aracın eski performansına göre acaip bir düşüş vardı. Hemde Tam olarak 1500 devirde biraz aynı devirde aracı sürmeye devam ederseniz. araçta hiç kesilmeyen bir sarsıntı vardı. Sanki araç vites küçültmek istiyormuşa küçültemiyormuş gibi ( Hatta o sıra manuele çekerseniz anında vitesi düşürüyordu).

Tekrar götürdüm galiba beyinde su almış. Arıza kaydı beyin selenoidlerinde hata veriyor dedi. Bende bi arabadan soğudum açıkcası. O titreme haricinde de bana bir sıkıntı yaşatmıyordu. Öyle kullanıp sonrada sattım.
    Turkiye’de ZF sanzimani tamir edebilecek bir usta yok.

Zamaninda e90 kullanirken problem yasadim, 8 bin tl harcadim ve sonuc husrandi. En son telefonlara cikmadi usta.

Ariza orani cok cok dusuk ama tamiri burada mumkun degil.

Care ya sifir takmak ya da cikma saglam bulmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali® -- 17 Ocak 2020; 19:30:26 >

• her canlı bir gün tork konvertörlüyü tadacak
    Bu yüzden DSG ye soğukken artık daha sıcak bakıyorum. Olacağı varsa her şanzumanda sorun cıkacağını gördüm ben çünkü. En azından DSG yi yapabiliyorlar. Gerçi 39 Binde Sandık DSG taktırıp 41 Binde tekrar bozulan DSGli Leonlar falan okumuştum. VAllahi ne alacağımızı şaşırdık yahu.
    2020 1.5 Audi A3 Sport
  • Dayanaksız konu...

8.000 TL faturayı ekleyin o halde konuya

Yemezler...

• Başka bir konuda da yazmıştım geçen aylarda dsg 1.2tsi polo’da anlık olarak p konumuna alın yazısı çıktı fakat hiçbir sorun yoktu, yıllık bakımda servise söyledik iyi niyet falan bile demeden ücretsiz şalter mi ne bi zamazingoyu değiştirdiler hala bir sıkıntı yok.

• ayrıca bilgi açısından belirtiyorum. mekatronik ve kavrama birbirinden bağımsız vites parçalarıdır. yani dsg değişmez
    kavraması veya mekatroniği değişmiştir.
  • aracında istediği o zaten şanzımanın çalışma prensibine göre tam bas gaz yada fren'e kavramayı iyice ayırsın denir belki o bilgi ile alakalıdır çift kavrama araçlar biraz böyle bu arada bende dsg'li araç yok.

• Merhaba, volkswagen grubunda iyiniyet verilecek diye kesin bir bilgi yokki! Garantisi bitikten sonra destek verilmesi tamamen keyfi bir durum. Ayrıca kronik bir arıza yok kullanmayı bilmeyen sürücüler var. Ben çok gördüm geri vitesten aracı daha durdurmadan ileri takıp gazı kökleyenleri. Yani suçu araçta değil kendinizde arayın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2 passat aldım 2'sinde de aynı sorun şanzuman , makatronik diye bir şey değişti

Fakat hanımda otomatik fiesta var 80 bine geldi , powershift şanzıman 3 kere garantiden değişti yine yine yine titreme sallama yapıyor.
    Artık bende bıraktım gittiği yere kadar gitsin .

Bu çift kavrama sıkıntıntısı sadeve vw de yok ford da sıkıntılı misal

Tam otomatik olmadıktan sonra ömürlü şanzıman bunlar .
    Zaten mühendislikte planlı eskitme kavramı var sonuçta şirketlerin politikası 100 bin de değişim oluyor

Ona göre tercih edin o zaman
    Madem sıkıntılı alma kardeşim git başka marka al , buraya gelip arkadaş şöyle öbürü böyle diye sahip olmadığın araca niye sövüyorsunuz anlamadım, ayrıca bugün volan ile birlikte bir baskı balata kaça değişiyor bir düşünün

Bu şanzımanlar yakıt ekonomisi ve konfor için planlanmış, ikisinide sağlıyor mu ?
    Sağlıyorsa planlanan kullanım ömürlerine göre hazırlıklı olmak lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guvenxoca -- 29 Ekim 2020; 11:38:0 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: guvenxoca

60~70 bin km Dsg kullandım hiç sıkıntı yaşamadım
    Kardeşimde de var ondada sıkıntı yok

Fakat hanımda otomatik fiesta var 80 bine geldi , powershift şanzıman 3 kere garantiden değişti yine yine yine titreme sallama yapıyor.
    Artık bende bıraktım gittiği yere kadar gitsin .

Bu çift kavrama sıkıntıntısı sadeve vw de yok ford da sıkıntılı misal

Tam otomatik olmadıktan sonra ömürlü şanzıman bunlar .
    Zaten mühendislikte planlı eskitme kavramı var sonuçta şirketlerin politikası 100 bin de değişim oluyor

Ona göre tercih edin o zaman
    Madem sıkıntılı alma kardeşim git başka marka al , buraya gelip arkadaş şöyle öbürü böyle diye sahip olmadığın araca niye sövüyorsunuz anlamadım, ayrıca bugün volan ile birlikte bir baskı balata kaça değişiyor bir düşünün

Bu şanzımanlar yakıt ekonomisi ve konfor için planlanmış, ikisinide sağlıyor mu ?
    Sağlıyorsa planlanan kullanım ömürlerine göre hazırlıklı olmak lazım...

Doğrudur 3 kere değişmiştir de o EDC değil powershift namı diğer powershit araçlarınız ozelligini biliniz biraz di mi EDC reno grubunda var ha diyeceksin hepsi çift kavrama olsun bilgiyi düzeltin dedimVolkswagen - Audi Artık Garantisi Biten DSG - Stronic Arızalarını Karşılamıyor. 

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.