Şimdi Ara

Vodafone'dan Avea'ya geçmek üzereyim.FAKAT TEREDDÜTTEYİM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar sevgili dostlar;Malum tereddütlerim hakkında gerekli konular açılmış ve gerekli yanıtlar verilmiş olabilir,fakat bizzat içimin rahatlaması ve bundan sonraki stratejimi belirleyebilmek adına konu açmayı uygun gördüm.

Şimdiden anlayış ve alakanızdan ötürü çok teşekkürler....

Normal şartlarda Vodafone kontörlü hat kullanmaktayım.16.Aralık.2012 tarihi itibariyle gerekli evrakları tamamlayarak Avea'ya numara taşıma işlemimi başlatmış bulunmaktayım.

Dikkatimi çeken 2 tarife sözkonusu;

1. Faturalı S.E.Ç. 500DK(HY) + 1GB(sınırsız A.K.K. S.E.Ç. bağlan internet) = Taahütlü 30tl.
    2. Faturalıya Transfer Tarifesi 300DK(HY) + 3000DK(avea'dan avea'ya) + 3000SMS(HY) + 1GB(sınırsız A.K.K. S.E.Ç. bağlan internet) = 32tl.

Merak ettiklerim şunlar;

1. Tarifeleri taahütlü mü kullanmalıyım yoksa taahütsüz mü?Risk ve avantajları nelerdir?
    2. Fatura sürprizleri ile(bilgimiz ve kontrolümüz dışında bize yansıyabilecek ekstra ücretler ve site üyelikleri ile ilgili) karşılaşmamak adına gerek kişisel,gerek kanunen ve gerek online işlem merkezinde(ayarlar anlamında) yapabileceklerimiz nelerdir?
    3. Forumlarda okuduğum kadarıyla tarifelerinden memnun olmayarak müşteri hizmetleriyle pazarlık yapmak suretiyle daha hoş tarifelere geçiş yapabilen arkadaşlarımıza şahit oldum.Peki bu süreç nasıl gerçekleşiyor,nasıl başarıyorlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: seksenbes

Merhabalar sevgili dostlar;Malum tereddütlerim hakkında gerekli konular açılmış ve gerekli yanıtlar verilmiş olabilir,fakat bizzat içimin rahatlaması ve bundan sonraki stratejimi belirleyebilmek adına konu açmayı uygun gördüm.

Normal şartlarda Vodafone kontörlü hat kullanmaktayım.16.Aralık.2012 tarihi itibariyle gerekli evrakları tamamlayarak Avea'ya numara taşıma işlemimi başlatmış bulunmaktayım.

1. Faturalı S.E.Ç. 500DK(HY) + 1GB(sınırsız A.K.K. S.E.Ç. bağlan internet) = Taahütlü 30tl.
    2. Faturalıya Transfer Tarifesi 300DK(HY) + 3000DK(avea'dan avea'ya) + 3000SMS(HY) + 1GB(sınırsız A.K.K. S.E.Ç. bağlan internet) = 32tl.

Merak ettiklerim şunlar;

1. Tarifeleri taahütlü mü kullanmalıyım yoksa taahütsüz mü?Risk ve avantajları nelerdir?
    2. Fatura sürprizleri ile(bilgimiz ve kontrolümüz dışında bize yansıyabilecek ekstra ücretler ve site üyelikleri ile ilgili) karşılaşmamak adına gerek kişisel,gerek kanunen ve gerek online işlem merkezinde(ayarlar anlamında) yapabileceklerimiz nelerdir?
    3. Forumlarda okuduğum kadarıyla tarifelerinden memnun olmayarak müşteri hizmetleriyle pazarlık yapmak suretiyle daha hoş tarifelere geçiş yapabilen arkadaşlarımıza şahit oldum.Peki bu süreç nasıl gerçekleşiyor,nasıl başarıyorlar?

32 tllik tarifede internet yok numara taşıyıp gelenlere ona göre tarife detaylarını iyice oku.İnternetsiz avea faturasızdan geçenlere 22 tl numara taşıma ile gelenlere 32 tl ona göre.Müşteri hizmetlerinden indirim yapıyorlar ama yeni geleceklere bişey yok gibi genelde eski olup sizi bırakacam diyenlere kaçmasınlar diye yapıyorlar.Eğer çok iyi birşey yakalarsan taahütlü iyidir ama 1-2 tl içinse yaklaşma.2.tarifeyi 32 tlye tamamını yaptırabilirsen kaçırma.Bazı arkadaşların faturalarında sorun olmuş evet ama ben 4-5 senedir avea faturalıdayım ayrıca hanımın telefonuda uzun süre faturalı oldu hiç fatura ile ilgili bir sorun yaşamadık.Bütün oparatörlerde böyle sorunlar oluyordur belki aveada daha fazla oluyordur.Eğer 2. tarife ile ilgili bir sonuca ulaşırsan burada paylaş lütfen.Eşimin telefonunu vodafona bir kampanya için taşımıştık taahhütü bu ay bitiyor bende 22 tllik tarifeyle ilgileniyorum.Buradan paylaşalım bir gelişme olursa.

• Faturalıya transfer tarifesinde
    Tarife kapsamında numara taşıma, yeni hat tesisi, faturasız hattan faturalı hatta geçiş yapan müşterilerimiz adına düzenlenecek ilk faturalara, söz konusu fatura döneminde 15 günden fazla kullanım yapıldığı takdirde ilgili döneme ait tarife aylık ücretinin tamamı, 15 günden az kullanım yapıldığı takdirde ise ilgili döneme ait tarife aylık ücretinin gün ile orantılı kısmı yansıtılacaktır. Faturalı hattan faturasız hatta geçiş, diğer operatörlere numara taşıma ve hat iptali yapılması durumunda çıkan son faturaya ise tarife aylık ücretinin tamamı yansıtılacaktır.
    ibaresi var.
    Avea da fatura kesim tarihi ayın 21 imi acaba?
  • Şuan belirttiğim üzere Vodafone kontörlü kullanıyorum,Avea faturalı tarifeye numara taşıma usulu ile geçiş yapacağım.

Faturalıya transfer tarifesinde acemi nefer arkadaşımın cevabı doğrultusunda düzeltme yaparsak eğer;

Taahütlü 32tl + 1GB sınırsız internet = 42tl
    Taahütsüz ise; 37tl + 1gb sınırsız internet = 47tl

Not: 1gb sınırsız paketi ekstra tanımlayabildiğimiz için ben ekledim.

Bayağa tuzlu oldu bu tarife yahu :)))

------------------------------------------------
    Düzeltme donanımhaber'de tarife ile ilgili açılan konuda şu şekilde belirtilmiş.

''Faturasızdan geçişlere ve MNT yapanlara açıktır..
    10 TL'ye SINIRSIZ SEÇ BAĞLAN İNTERNET paketi alınabiliyor.

HY 300 DAK.
    AVEALILARLA 3000 DK.
    HER YÖNE 3000 SMS
    Taahütle 22 TL.
    Taahhütsüz 27 TL.
    *Mnt ve Yeni hatlara taahütle 32 TL / taahhütsüz 37 TL. ''

Kafam karıştı şimdi;

Faturasıdan geçiş ve MNT ile kullanılabiliyorsa eğer; 22tl taahütlü + 1gb sınırsız internet = 32tl oluyor.
    MNT ve yeni hat ile kullanılabiliyorsa eğer; 32tl taahütlü + 1gb sınırsız internet = 42tl oluyor.

Burada kafam karıştı 22tl mi yoksa 32tl mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoDuR -- 19 Aralık 2012; 0:08:13 >

• Konuyu açan benim.
    Bu tarifeye 22 TL fiyatı sadece MEVCUT faturasızdan geçişler içindir.
    Bilgi kesindir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GENERALCELL -- 19 Aralık 2012; 0:18:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler o halde hiçbir şekilde avea ile bir bağım yoksa ve numara taşıma usulü ile geliyorsam taahütlü 32tl + 1gb internet = 42tl. Taahütsüz ise malum :)))

Pekala sevgili toros rüzgarı açtığım konu ile ilgili sizin fikriniz yorumlarınız nelerdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoDuR -- 19 Aralık 2012; 0:24:25 >
  • quote:

Teşekkürler o halde hiçbir şekilde avea ile bir bağım yoksa ve numara taşıma usulü ile geliyorsam taahütlü 32tl + 1gb internet = 42tl. Taahütsüz ise malum :)))

Pekala sevgili toros rüzgarı açtığım konu ile ilgili sizin fikriniz yorumlarınız nelerdir?

Sana ne kadar dk ve sms ile net yeter.
    Sırayla arama yönlerin nedir ( ev,iş-cep-avea içi.)
    Ona göre konuşalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GENERALCELL -- 19 Aralık 2012; 0:40:19 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Merhabalar sevgili dostlar;Malum tereddütlerim hakkında gerekli konular açılmış ve gerekli yanıtlar verilmiş olabilir,fakat bizzat içimin rahatlaması ve bundan sonraki stratejimi belirleyebilmek adına konu açmayı uygun gördüm.

Merak ettiklerim şunlar;

1.taahhut verip,vermemek senin bilcegin bisey.
    Tahhut vermek avantajinaysa,operatorune guveniyorsan ver ama ozellikle cayma bedelini ogren.(sec tarifelerinde aylik 5lura)
    2.avea da fatura supriziyle karsilasma olasiligin diger operatorlerindekin daha fazla degil
    Ama fatura siskin gelirse hakli da olsan haksizda olsan avea sistemleri her zaman dogrudur ve buyuk ihtimal faturanin fazla ucretini odersin.
    Aveada mobil odemeyi iptal etmiyorlar.
    Fatura konusunda.avea suprizlerle dolu olabilir
    3. Her sartta aveadan indirim alirsin,indirimin yuzde 15mi,25mi,50mi alirsin onun matematigini kimse bilmiyor.
    Neden aveaya numarani tasiyacaksin vodafonun faturasiz guzel tarifeleri de var?

• yeni nesil tarifeleri dışında aveanın bi cazibesi yok vodafone da bu nedenle kalıyorum şu anda yeni nesil tarifeleri için mail atıyorum durmadan abone alımına açılırsa bende avea'ya geçeceğim inşallah açılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa_(87)

yeni nesil tarifeleri dışında aveanın bi cazibesi yok vodafone da bu nedenle kalıyorum şu anda yeni nesil tarifeleri için mail atıyorum durmadan abone alımına açılırsa bende avea'ya geçeceğim inşallah açılır.

işbankasında tanıdıgın bırı yada sana refarans olacak bırını bulabılırsen tarıfe acık halen

• avea ya geçme bence..
    4 hat taşıdım..bin pişmanım..
    her ay faturama haksız ücretler bindirdi..müşteri hizmetlerini aramaktan bir hal oldum..hiç birşey düzeltmedikleri gibi..parasınıda alıyorlar..rezalet..

ben bu kadar vurdum duymaz..hep yanlış işler yapan bir şirket görmedim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslanbaba

avea ya geçme bence..
    4 hat taşıdım..bin pişmanım..
    her ay faturama haksız ücretler bindirdi..müşteri hizmetlerini aramaktan bir hal oldum..hiç birşey düzeltmedikleri gibi..parasınıda alıyorlar..rezalet..

ben bu kadar vurdum duymaz..hep yanlış işler yapan bir şirket görmedim..

bir operator acık arayla nasıl en az musterıye sahıp olupta en cok sıkayet alan operator olabılıyor cıdden acıklanması gereken bir soru...

http://www.sikayetvar.com/kategori/iletisim

• Tereddüt etmenize gerek yok. Ben şahsen Vodafone'a geçiyor olsam tereddüt ederdim..
  • Arkadaşlar zaman ayırdıgınız icin ve cevaplarınız icin çok teşekkürler..Öncelikle aveaya geçmek isteme sebebim 10TL'LİK 1GB SINIRSIZ İNTERNETTİR.
    Yani hangi operatörü tercih edersem edeyim uygun fiyatlı sınırsız internet önceliğim olacaktır.
    Abartı bir biçimde etrafı arayan birisi degilim,zaman zaman da gerektiginde sms kullanıyorum.

Bu anlamda bakıldıgında konuda belirttigim 2 tarife cazip geliyor.Buarada bugün ögrendgiim kadarıyla taahüt verdiginiz halde tarifeden tarifeye geçiş yapmak istediginizde cezai bedel ödüyormuşsunuz.

Aveada 1 ay faturasız kullanıp,sonrasında taahüt vererek faturalıya transfer tarifesine geçersem aylık 22tl ödeyeceğim.1gb sınırsız internet ile 32tl olacak.
    Direkt taahüt ile faturalıya transferi tercih edersem 32tl+10tl = 42tl olacak.
    Taahüt vermezsem eğer; 37tl+10tl= 47tl olacak.

S.E.Ç. tarifesinde ise;
    Direkt taahütlü faturalı S.E.Ç. tarifesine geçersem; 20tl + 10tl = 30tl
    Direkt taahütsüz faturalı S.E.Ç. tarifesine geçersem; 25tl +10tl = 35tl

Netice itibariyle durum bu ve benim için önemli olan sınırsız internet ve fatura şoku yaşamamak arkadaşlar.

• Faturasızda 90 gün kalıpta geçersen 22 TL.

• ben turkcell kullaniyorum.haydi konus kampanyasi bitti ve yenilenmiyor.en ucuz tarife de minik paket.taahhutsuz 29 tl.1gb sinirsiz internetle birlikte 48 tl oluyor.ben de avea ya gecmek istiyorum.onceligim internet.ayda 200 dakika bana yeter.interneti cok kullaniyorum.1gb sinirsiz olmasa kesin bir ay yetmez.bana hangi tarifeyi onerirsiniz.

• Dostlar sanırım an itibariyle S.E.Ç. 500(HY) +1GB sınırsız internet makul görünüyor.Şuan tek kafama takılan taahüt verip vermemek ve fatura şoku yaşayıp yaşamamak...
  • quote:

Merak ettiklerim şunlar;

Kardeş Ben 500 DK SINIRSIZ NET kullanıyorum tahaütsüz aylık 36 geliyor tavsiye ederim 4 aydır

• arkadaşlar, AVEA çekmiyor.
  • Yıkılan paketi kullanıyorum 500 dk her yöne olanından. Her yerde çekiyor, çekim sorunu yaşamadım. Diğer operatörlerde aynı paket 40-50 tl iken avea'da 19 tl.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.