Şimdi Ara

Vize konusu krize döndü ( Randevu almak zor) Vize Randevuları Karaborsaya Düştü!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
2
Favori
8.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
79. Sırada  bugün en iyi #44
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vize krizi giderek büyüyor. 85 milyon adeta ‘yurt dışı çıkış yasaklısı’ oldu. Avrupa’ya gitmek isteyenlerden vize alamayanların oranı %70’leri geçerken, Schengen için randevu almak bile oldukça zor.

Bir dönem ‘Vizesiz Avrupa’ hayali kurduran AKP iktidarı bunu da başardı. Turizmin yanı sıra, iş, sağlık, spor, kültür ya da eğitim için ABD ve Avrupa’ya gitmek isteyenlerden vize alamayanların oranı yüzde 70’leri geçti. ABD’nin Ankara Büyükelçiliği vize başvurularını askıya alırken İstanbul Başkonsolosluğu da 2027’ye randevu veriyor. Avrupa ülkeleri ise en az 6-7 ay sonrası için başvuru günü belirliyor. SÖZCÜ’nün acente yetkililerinden aldığı bilgiye göre Türkiye’den Almanya’ya gidip de yurda geri dönmeyen kişi sayısı artınca Schengen için günlük randevu sayısı 850’den 350’ye geriledi. Vatandaş, vize için randevu alamamaktan dolayı isyan etti.

Bumu Güçlü Türkiye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 30 Mayıs 2025; 1:43:34 >

• elin afganlısına türkiye vatandaşlığını vermişler, o kalkmış meksikaya gitmiş, duvarı atlamış abd ye iltica talebinde bulunmuş, kimliğini vermiş abd li yetkilelir bir bakıyor türk kimliği ama karşılarında afgan !

neden vize vermiyorlar diye düşüneceğinize neden vize versinler diye düşünmelisiniz. yapılabilecek tüm hataları yapıp hayatınızda olumlu gelişmeler mi bekliyorsunuz.

Niye şaşırıyorsunuz ki bu durumlara ? Bence ne vize vermemelerine nede randevu olmamasına şaşırmayın.

Size yazın temmuz ayında Moldova seyahatimde başıma gelenleri anlatmak isterim. Okursanız çok memnun olurum.

Moldova Türk vatandaşlarına 90 güne kadar vize istemiyor. Yazın işten çıkarıldıktan sonra dedim bir tatil yapayım sonra iş bakınırım diyerekten çok merak ettiğim ülke olan Moldovaya gidiş dönüş bir bilet aldım. Zaten çok görülecek gezilecek yeri yok ayrı konu ama zaten 5 gün olacak şekilde son günüde komple dönüş yani 4 gün olacak şekilde planladım gezeceğim yerleri.

Uçaktan inene kadar hiç bir problem yoktu. Uçaktan indim herkes gibi pasaport sırasına girdim. Sırada Türk bir abiyle muhabbet filan ediyoruz ne yapıyorsun filan diye adam kaptanmış sayısız ülkeye girişi çıkışı var pasaportunda ben gördüm. O sırada çalışmıyorum ya abi bana dediki sakın çalışmadığını söyleme zaten sıkıntılı girişler almazlar dedi. Zaten hazırlıklıydım sıkıntı çıkaracaklarını biliyordum ama herşeyim tamdı yani otelim uçağım filan.

Her neyse sıra bana geldi. Verdim pasaportumu memura pasaportu görünce direk zaten suratı bi ekşidi dedim eyvah yandık heralde. Bakıyor hotel dedi airbnb açtım gösterdim. Nereleri gezeceksin filan dediler dedim işte tiraspol komrat şehir merkezi.Dönüş biletimi gösterdim sonra nereleri ziyaret ettin dedi bende dedim geçen yıl Sırbistanı ziyaret ettim. Yanındaki daha üst rütbeli galiba tam anlamadım o adama Sırbistan damgasını hafif silinmiş onu gösteriyor oda Da sırbia filan dedi ( Rumencede da evet demek) baktı baktı bana içeri geç dedi aldı pasaportumu. Moral bozmadım insan gibi geçtim içeri oturdum.

Biraz zaman geçti sonra. Tekrar çağırdı beni aynı bankoya bu sefer Türkçe bilen bir polisi getirmişler bana soru soruyor nereleri gezeceksin niye geldin filan. Bende dedim Kişinev şehir merkezi komrat gagavuzya tiraspol şarap mahzeni filan dedim. Ama nasıl kırık bir türkçe konuşuyor anlatamam tam rus aksanı konuşuyor. Biletimi sordu gösterdim telefonumdan nasıl yaptıysa galerime girmiş fotoğraflarıma girmiş. Çünkü bişeyler yapıyor telefonumda anlıyorum dokunuyor ekrana sürekli bir yerlerine. Tazminatımın bordrosunu bulmuş bana diyorki bu ne ? Bende dedim maaş bordrom. O ne demek diyor. Alacağım maaş diyorum bende. İyi ki düzgün okuyamadı yoksa orda işten çıkış filan yazıyordu ordan çok sağlam yırttım kabul ediyorum. O arada benim aklıma geldi. Sendika üyelik kartım bende kalmmıştı dedim bende onu göstereyim belki ikna olur. Gösterdim bu ne diyor sendika üyesiyim sendika kartım dedim. baktı baktı geri verdi kartı bana. Sonra dediki bana tekrar odaya geç.

Tekrar odadayım bekliyorum hafiften kalp çarpmaya başladı benim. Bu sırada o ilk sıradaki konuştuğumuz abide orda onu da ayırmışlar. Ukrayna tarafına geçecekmiş o heralde onuda ondan ayırmışlar. BU sefer beni tekrar çağırdılar bu sefer başka bir polis geldi bana dedi valizini al gel dedi tamam dedim valizimi almaya gidiyorum arada 20 metre var bana bakıyor arkadan sanki kaçabilecem pasaportum hala sende yani.

2 ayrı çanta ile gitmiştim. Biri normal sırt çantası biride kamp çantası olarak kullandığım daha büyük sırt çantam. Bana önce sakin ol dedi. Seninle rusça mı konuşayım ingilizce mi dedi bende az ingilizce biliyorum dedim tamam dedi. (Tabi bu konuşmalar hep ingilizce) Üzerinde ne varsa boşalt masanın üzerine koy dedi. Başlıyorum koymaya işte cüzdanım telefonum gopro kameram kameranın ekipman çantası filan. Cüzdanımı komple boşalttırdı bana. Atatürkün portresi var bana soruyor bu kim bende söylüyorum Türkiyenin kurucusu. Birde cüzdanımda şehit bir çocuğun fotoğrafı vardı. Yerde bulmuştum günah olmasın diye almıştım yerden cüzdanıma koymuştum. Bana sordu bu kim diye bende şehiti nasıl çevirsem diye düşündüm war dead soldier filan dedim okey dedi. Sonra sırt çantam ve büyük sırt çantamı didik didik edip aradı. Birde soruyor u var mı diye bende dedim yok sigarada içmiyorum ayrıca dedim. okey dedi toplattırdı bana çantayı beni odaya tekrar gönderdi. Şüpheli hiçbirşey bulamadı ki yokta zaten.

Ben artık dedim heralde almadılar. Bir süre geçti tekrar geldi beni ilk denk gelen polis eve gidiyorsun dedi. Benim başımdan aşağı kaynar sular indi zaten. Neden sebep ne diyorum. Elinde bir kağıt var fotokopide birşeyler yazıyor nokta nokta olan yerler var oraları elinle yazıyorsun. Biraz sert yaptım o sırada polislere niye almıyorsunuz diye Bana bir sebep gösterdi rumence yazıyor çeviriyi açtım orda otel rezervasyonu ödenmedi gibi birşey yazıyor. Bende dedim bir dakika bekleyin lütfen. Hemen açtım bankamdaki hesap hareketlerini çekilen tutarı açıklamayı açıklamadaki airbnb yazısını sonra airbnb açıp tutarı gösteriyorum sonra hesap hareketlerindeki. Yani ödendiğini gösterdim onlara. Bir dakika bekle dedi gitti içeri yanındakine sordu ilk anladı oda ödendiğini okey dedi. Geldi tekrar ilk kontrole girdiğim bankoya gösteri otelini göster dönüş biletini göster cebindeki parayı gösterdim 400 € nakiti pasaporta bastı damgayı geç dedi teşekkür ettim girdim ülkeye. Para bozdurmaya giderken sendeledim kalbim acaip hızlandı bir 10 dk oturdumda anca kendime geldim aşırı stres olmuştum.

Yani gerçekten arkadaşlar sorarım size bu kadar olaya gerçekten gerek var mıydı ? Döndükten sonra araştırdım artık gerçekten almıyorlarmış ve sebep bile göstermiyorlarmış.

Buraya kadar okuduysanız gerçekten çok teşekkür ederim arkadaşlar.

çifte vatandaşım sabah akşam rahat ab ülkelerine girip çıkıyorum en azından kalabalık olmuyor yakında yeşil pasaportlulara da vize uygulanmaya başlayacak çok suistimal ettiler bu durumun sorumlusunu aramak yerine vize vermiyorlar diye kızmak yerine sebeplerini araştırın oraya mülteci gibi yanaşıp ülkeden kaçma planları yaparsan olur olmaz kişilere yeşil pasaport verirseniz böyle olur birde hep arap ülkelerine ilişkiler içinde olup ab ülkelerini es geçerseniz adam yerine konmazsınız almanya zaten durdurmuş bir yıldan önce ön başvuru ondan sonra vize incelemesine tabii tutulacaklar yurtdışı fuar etkinlikleri eğitim vs asla verilmiyor artık hindistan pakistan düzeyinde ülkeyiz kapıkule capitan andreevo gümrük kapısından trye adım atınca belli oluyor

Yeşil pasaportu almak için kamu görevlisi olmak yetmez. Kadro derecesi 3 ve altına düşen yani kamuda uzun yıllar çalışmış kişilerin alabileceği bir pasaport. Dahası her kamu görevlisi 3.dereceye düşemez. Uzun yıllar kamuda çalışıp yeşil pasaport almaya hak kazanan biri için başka bir ülkeye iltica etmek kolay verilecek bir karar değildir. Yaşı ilerlemiştir, özel sektörde çalışmadığı için gittiği ülkede çalışacağı sektörler kısıtlıdır, sıfırdan yeni bir hayat kurmak için geç kalmıştır özetle. Kamu görevlisi olması sebebiyle suça karışma ihtimali de düşüktür. Yeşil pasaport sahipleri bu nedenlerden dolayı ayrıcalıklı durumda, ayrıcalıklı zümre yaratılmaya çalışıldığından değil. Zaten yeşil pasaporta rağmen iltica eden olsaydı onun da vize muhafiyeti kaldırılırdı; yeşil pasaportla vizesiz gidilebilen ülkeler tarafından.
  • Vize almayı geç yarın yeşil pasaporta vize koyduklarında,balkan ülkelerine vize istediklerinde şaşırma ;)

Şuan vizesiz gidilen yerler bile usulen vizesiz gibi.Gittiğinizde neyden beter muamele ettiklerini ben söylemeyim siz tecrübe edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çifte vatandaşım sabah akşam rahat ab ülkelerine girip çıkıyorum en azından kalabalık olmuyor yakında yeşil pasaportlulara da vize uygulanmaya başlayacak çok suistimal ettiler bu durumun sorumlusunu aramak yerine vize vermiyorlar diye kızmak yerine sebeplerini araştırın oraya mülteci gibi yanaşıp ülkeden kaçma planları yaparsan olur olmaz kişilere yeşil pasaport verirseniz böyle olur birde hep arap ülkelerine ilişkiler içinde olup ab ülkelerini es geçerseniz adam yerine konmazsınız almanya zaten durdurmuş bir yıldan önce ön başvuru ondan sonra vize incelemesine tabii tutulacaklar yurtdışı fuar etkinlikleri eğitim vs asla verilmiyor artık hindistan pakistan düzeyinde ülkeyiz kapıkule capitan andreevo gümrük kapısından trye adım atınca belli oluyor

• Sucre Maricruz kullanıcısına yanıt

Ukrayna, Azerbaycan, Gürcistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vizesiz sadece bu ülkeler var komik  

birde pasaport ücretleri de yüksek ne anlamı kaldı 

• elin afganlısına türkiye vatandaşlığını vermişler, o kalkmış meksikaya gitmiş, duvarı atlamış abd ye iltica talebinde bulunmuş, kimliğini vermiş abd li yetkilelir bir bakıyor türk kimliği ama karşılarında afgan !

neden vize vermiyorlar diye düşüneceğinize neden vize versinler diye düşünmelisiniz. yapılabilecek tüm hataları yapıp hayatınızda olumlu gelişmeler mi bekliyorsunuz.

• supreius S kullanıcısına yanıt

Ne kadar rezil bir durum değil mi utanç vesilesi kakasını trde bırakmış kendileri kaçmış

• dephyr kullanıcısına yanıt

O saydığın ülkelere dahi git uçaktan in pasaport kontrolüne doğru git bak bakalım nasıl muamele yapıyorlar sana.Özellikle Ukrayna'da. 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sonuç haziran yalan o zaman :(

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • togg ve sihalarımızı kıskandıkları için, onları yapmayalım diye vermiyorlar yoksa verseler biz durmak yok yola devam diyip yapmaya devam edeceğiz gayet iyi biliyorlar işte onları da tir tir titreten şey bu

• Sırp ve Makedon vatandaşıyım. 2 pasaportumda eşit güçte ve schengen bölgesinde değil ama neredeyse abd dahil her ülkeye gidebiliyorum. Abd için basit sekilde e vize var sadece

• anlamak istemediğiniz solcu kardeşler! Sizlerin artık bir hindu bir arap kadar solcu almanların gözünde değeriniz yok!

yola büyük tuvaletini yapmayı gelenek sayan adamlar sizin önünüzde :)

• Sucre Maricruz kullanıcısına yanıt

Aslen türk değilim ki alman asıllıyım  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dephyr -- 15 Şubat 2025; 12:42:50 >
  • Ben polis arkadaşla başvurdum 2 ay önce,ikimizin de ülke ortalamasının üstünde gelirimiz ve evlerimiz olmasına rağmen "geri dönmeyeceğimize dair güçlü kanıtları(!) olduğu" için alamadık,ayrıca benim başvurduğum ülkeden eski vizem de vardı.Abd ya da bk vizeniz yoksa schengen zor.Tavsiyem hiç bulaşmayın,ucuz bilet düşürürseniz japonya'ya kore'ye falan gidin.

• Akp ye oy vermenin sonuçları, ülken mülteci dolunca senin vatandaşın başka ülkeye mülteci olmaya gidiyor.

• Airbus A350 XWB kullanıcısına yanıt

Çok tutarsızlaştı abi bende ABD vizesi var 10dan fazla schengen var daha önce 3 ay Danimarka vizem vardı tekrar danimarkadan aldım 23 gün vize verdiler şaka gibi.

Hollandadan randevu bulmak imkansız gibi bir şey sitesi o kadar kötü ki VFS Globalın.

İnsanları bıktırdılar mecbur yönümüzü asyaya çevirdik

Birde danimarka ankara konsolluğumu nedir oradan aradılar saçma sapan bir sürü soru telefonda.

... karısı pasaportta bir sürü damga var nerelere girip çıktığım belli 3 ay danimarka vizem var öncede daha sen beni ne sorguluyorsun diyemedim dilimin ucuna geldi artık o kadar nefret ettirdiler süreçte. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flat-Eric -- 15 Şubat 2025; 13:52:7 >
  • Flat-Eric F kullanıcısına yanıt

Valla hocam 1 hafta 10 gün için zar zor randevu al,100 sayfa evrak hazırla,sonra randevuya git,evrakta bir sıkıntı ya da eksiklik varsa kendini o ülkenin fahri vatandaşı zanneden çalışanla papaz ol,sonra başvuruna bakan konsolos memurun önceki akşam karısıyla/kocasıyla kavga etmemiş olması için dua et vs...Sonra ya vermesinler ya da gıdım gıdım verip böyle garip garip sıkıntı çıkarsınlar...Açık açık gelmeyin diyemiyorlar,hariciyemiz de uyuyor,böyle hintlilerin,bangladeşlilerin,afganların vs. maruz kaldığı davranışlara maruz kalıyoruz.

Biz de alt tarafı 2 maç izleyecektik onu bile çok gördüler,ben baya bir süre başvurmam artık.Asya ülkelerine bakarım.

• Ülkeyi afganlarla ve suriyelilerle doldururlarsa elin Avrupalısı Amerikalısı da senin pasaportunu vizeni umursamaz. Değerin düşer. Kaliten düşer. Şuan pasaportumuz dünyanın en değersizleri arasında.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.