Şimdi Ara

Iphone İmei kaydı için Gürcistan’a günü birlik gidip gelmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
16.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ekim ayında yurt dışından gelme iPhone almıştım 3 ay sonra kapanacak mesajı geldi ancak süre bittiğinde yine 3 ay gibi bir süre daha uzattılar. Sonuç olarak şu an telefon hattım kapandı imei süresi dolduğu için. Şimdi pasaportsuz olarak en basit şekilde nasıl halledebilirim bu problemi? İstanbuldan otobüsle Batum’a kimlikle gittim ve birkaç saat takılıp geri döndüm diyelim, o esnada tekrardan telefonum açılacak ve 3 ay hakkım mı olacak? Hemen o an e devlete girip pasaport olmadan nüfus cüzdanıyla imei yi kaydettirip ardından 650 tl haracı ödediğim an işlem bitiyor mu?

    Telefon hali hazırda kapandığı için Batum’a giriş çıkış yaptığımda tekrardan açılır mı açılırsa nasıl açılır hiçbir fikrim yok açıkcası...



  • Batum’dan donunce telefonun TR hatlariyla kullanima otomatik acilmaz. Oyle bir uygulama yok. Senin cihaz zaten kayit disi listesine girmis, o listeden cikmasi icin proseduru yerine getirmen gerek. Turkiye’ye dondukten sonra e-devlet’ten IMEI kaydini yapacaksin. Ama kimlikle giris islemleri gumruk sisteminde gecikmeli ve/veya bir gun kaydirilmis sekilde gorunebiliyor. Cunku girisler online sisteme aninda eklenmiyor pasaport gibi. Yani dondukten sonra kayit icin birkac gun beklemen gerekebilir. 650 TL haraci odeyip kaydi yaptiktan sonra da cihaz gorusmeye aninda acilmaz. Once BTK’den operatorlere bilgi iletilecek, sonra hattin aktif olur. Bu da birkac saat veya gun surebilir. Sistemin isleyisinde oyle kesin/net sureler yok. Ayrica yeni uygulamada telefonda takili hattin da kendi adina kayitli olmasi gerekiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.