Şimdi Ara

Vitesi boşa atıp yavaşlamakla debriyaja basarak yavaşlamanın farkı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
7.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar anlaşılır olması için 2 şekilde yazayım,

1- Diyelim yolda gidiyoruz ileride kırmızı yanıyor. Biz 3. viteste gidiyoruz. Boşa atıp sadece yavaşça frene basa basa durmak ile,

2- Aynı durumda boşa atmadan yavaşlayıp durma noktasında debriyaja basarak durmanın farkı nedir?

• İlk araba kullanmaya başladığımda vitesi boşa alıp frene basıyordum, doğrusu bu mu diye de kimseye sormadım, sonra bir gün hızlı bir trafikte durmam için yeterli mesafe olöasına rağmen lüks bir bmw'ye arkadan bindirdim çünkü vitesi boşa alınca araç bir anda hızlandı durana kadar gümmmm. Önce fren sonra vites. Aksini sakın ha yapmayın.
    Uzun yolda yüksek hızda vites düşürerek, şehir içinde ise debriyaj frenle durulur benim bildiğim. Yani ışığa gelirken 3-2-1 yapmaya gerek yok. 3te fren yapmaya başlarsın hızın azalınca debriyaja basıp durursun 1e alırsın yeşilde devam edersin. Uzun yolda ise 6-5-4-3 ve aynı şekilde durursun. 2 ve 1e düşüp aracı yığmanın bir anlamı yok. Bu şekilde debriyaj ve fren balatası en az şekilde yıpranır.
  • Bir fark olmaz sadece sol ayağınız yorulur ikinci seçenekte.
  • Boşa atarsan araç boşa çıktığından,halk tabiri ile akar gider,durma mesafesi uzar.Eğer kompresör yaptırarak durmak istersen 3-2-1 diye düşüp durursun.Buda baskı balatanın ömrünü kısaltır.Bence daha sağlıklısı durma mesafesine yakın debriyaja basılması.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben vitesi boşa atmaya karşıyım. vitesi boşa attığınız zaman sadc fren kontrolü oluyor.
    boşa atıp yavaşlarsanız fren mesafeniz artar balata ömrünüz kısalır.
  • 2. seçeneği uyguluyorum, sebebi kursda bunun öğretilmesi..

• ben bosa atiyom

• Salla Ecevit vitesine gitsin. Uzun vadede boş vitese atıp yavaşlamak bir probleme yol açar mı bilmem.

Şunu söyleyebilirim araba viteste gider iken frene basıp deviri düşürünce titreme elbet olucak.

Bence titremesi daha sağlıksız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Uzun yolda yüksek hızda vites düşürerek, şehir içinde ise debriyaj frenle durulur benim bildiğim. Yani ışığa gelirken 3-2-1 yapmaya gerek yok. 3te fren yapmaya başlarsın hızın azalınca debriyaja basıp durursun 1e alırsın yeşilde devam edersin. Uzun yolda ise 6-5-4-3 ve aynı şekilde durursun. 2 ve 1e düşüp aracı yığmanın bir anlamı yok. Bu şekilde debriyaj ve fren balatası en az şekilde yıpranır.

• İlk araba kullanmaya başladığımda vitesi boşa alıp frene basıyordum, doğrusu bu mu diye de kimseye sormadım, sonra bir gün hızlı bir trafikte durmam için yeterli mesafe olöasına rağmen lüks bir bmw'ye arkadan bindirdim çünkü vitesi boşa alınca araç bir anda hızlandı durana kadar gümmmm. Önce fren sonra vites. Aksini sakın ha yapmayın.

• Ben durma mesafeme göre vitesteyken yavaşlayıp tamamen durma noktasına gelince boşa alıyorum , hem arabayı salmamış oluyorum hemde ufakta olsa yakıt tasarrufu sağlıyorum ( boşta gidince araç yakıt tüketiyor ama vitesteyken gazdan ayağı çekip yavaslayınca tüketim 0 oluyor ) . Hem balata ömrü için , hem aracı salmamak için , hemde yakıttan tasarruf için böylesi en doğrusu bence

• Merhabalar,

Bende önceleri herkesin yaptığı gibi boşa atıp duruyordum. Bir gün babamla birlikte bir yere gidecektik babam yanımdayken her zaman arabayı o kullanırdı. O gün benim kullanmamı istedi ben ışıklarda durmak için her zaman ki gibi vitesi boşa attım. Babam kızdı "oğlum boşa atmak rahat ama her zaman fren hayat kurtarmaz araç daima viteste olsun gaza basıp manevra yapman gereken şeyler olabilir bu bazen bir insan, bazen bir araba, bazen de kedi, köpek olur" dedi o günden sonra 3-2-1 şeklinde vites küçülterek duruyorum ve bir defasında arkadan hızla gelen bir Honda'dan sağa kaçıp kurtulmuştum.

Benim için hiçbir balata bir insanın, bir hayvanın hayatından önemli olamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safa_oyuncu -- 18 Ağustos 2016; 20:55:33 >
  • konforlu olanı boşa alıp fren benim yaptığım
  • düz yolda boşa atıp frene basmak sıkıntı çıkarmaz ama yokuş aşağı inişlerde boşta sürekli frene bas çek yaparsanız fren bi süre sonra tutmamaya başlıyacaktır.
  • Ben 2. Seçeneği kullanıyorum. Araba daha kontrollü geliyor bana

• Mesela kırmızı ışık yanıyor vites 3 de 3.000dd de, 1000dd düşene kadar frene basar sonra kalan mesafeye göre vites düşürürüm ya da mesafe var veya ışık kırmızıya yeni dönmüşse boşa atarım.Bence en doğrusu bu
  • ne 1 nede 2

vitesde aracın stop etmesine yakın frenliyorum.
  • vites küçültmek gereksiz,durmaya 10 mt kala debriyaja basmak yeterli.

• Bulunduğunuz yolun akışına göre yavaş kalan hıza düştüğünüzde vites boşa atılarak yavaşlamak daha uygun bana göre. Viteste yavaşlayıp kompresör basıncına düşürüp silkelemek sağlıksız geliyor.

• Ben dururken 1e kadar düşürmüyorum 2. vitesle dururum hep sonra boşa alır fren

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yukarıda yazılanların hepsi belirli şartlar altında doğru ;
    Eğimli yolda araba ve bagaj dolu ise 3-2-1 şeklinde yığmadan akmasına izin vermeden durmak doğru
    önün açık yol düz ve ışığı beklemek istemiyorsanız yüksek viteste usul usul yavaşlayıp en son debriyajla durulabilir.
    Ben kendi adıma boşa mümkün olduğunca atmıyorum. Aracım lpg li stop edebilir diye

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.