Şimdi Ara

Virüs umrunda olmayan arkadaşımın annesi vefat etti. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
199
Cevap
4
Favori
21.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
388 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • babadol kullanıcısına yanıt

    Bence DSÖ'ye her zaman güvenme


    Bayer'in milyar dolarlaca tazminat ödediği böcel ilacı maddesi olan Glifosat için DSÖ ne demişti önce?



    Virüs umrunda olmayan arkadaşımın annesi vefat etti.


    Bu, bir şirketin ödediği en yüksek tazminatlardan biri ve Türkiye'de bolca kullanılıyor.

    Peki bunu haberlerde duyduk mu?



    Virüs umrunda olmayan arkadaşımın annesi vefat etti.




  • nucro kullanıcısına yanıt
    Size güveniyorum o zaman engin bilgilerinize, dünyadaki binlerce akademisyenin tavsiyelerini salla gitsin, onlar sizden daha mı iyi bilecek, ben ikna oldum.
  • Proprietor P kullanıcısına yanıt

    Ah be arkadaşım, gidip ben sana internetten ne idüğü belirsiz insanların söylediği şeyleri mi bulmuşum. Bi bak.


    1: Verdiğim araştırma saygın tıp yayınları arasında ve öyle birkaç yüz kişilik araştırma değil, 10 milyon kişinin test edilmesini kapsayan bir araştırma


    2: Fauci ile Trump'ın ne kadar zıt kutuplar olduğundan haberi yok. Trump'ın Fauci ile ters düştüğü için Dr. Atlas'ı görevlendirdiğinden haberin yok.



    Önce bilgi sahibi olablım sonra fikir sahibi olalım.

  • Çocuk doğruyu söylemiş, nereye kadar kaçabiliriz ki diyerek. Annesinin virüsten öleceği varsa elbet birinden kapabilir. Ki sekiz dokuz aydır nasıl kapmamış ilginç.

  • Bizim iş yerinde de çok sevdiğimiz bi abimiz vardı personel ateş/öksürük olduğunda izin istediğinde iş çok diyerek izin vermez sallardı başından. Geçen ay hiç bir kronik hastalığı vs olmayan babası covid virüsünden vefat etti. Tabii ki oh olsun demiyoruz sevinmiyoruz aksine çok üzüldük ama koskoca DSÖ, ülkemizin Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı ve diğer ülkelerin bilim adamları sağlıkçıları bağıra bağıra uyarırken böyle hafife almak cahillikten bi iki tık fazlası gibi geliyor bana.

  • Bilim insanlarına kız istersen nasıl bulaştırmıyorlarmış diye ? Baksana 300 tane asemptomatik tespit etmişler ancak kontağı olan 1174 kişiye bakıyorlar, hastalık var mı diye. Sonuç: 0


    Zaten en başından beri uyarıyorum: size söylenenlere değil rakamlara bakın.


    Neden maske-kapanma yapmayan İsveç'teki ölümler felaket senaryoları ve karalama haberlerinin aksine geçen seneki rakamlarla benzer?


    Neden ABD'de maske şartı olmayan eyaletlerde hasta sayısı daha az?




    Virüs umrunda olmayan arkadaşımın annesi vefat etti.
  • Kardeş virüs mürüs kaza maza hepsi bahane demekki arkadaşınız annesinin eceli gelmiş, kendisinin, kız kardeşinin ve babasının eceli gelmemiş olay bu kadar basit yani arkadaşının ömür boyu vicdan azabı çekmesine hic gerek yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi ailesini düşünmeyen başkasının ailesini düşünür mü?

  • Umrunda olanlarında ve maske takanlarında anneleri vefat ediyor. Araştırmaya göre virüsten hastalananların yüzde 85 i maske taktığını beyan etmiş.

    Inna lillah inna ileyhi raciun. Vade gelince yapacak birşey yok
  • Belki annesine sebep olduğu gibi başkalarına da sebep oldu. Kimse bu hastalığın vebalini hesaba katmıyor. birisine sebep olmak çok büyük sorumsuzluk.


    Milletin yakın çevresinden biri vefat etmedikçe veya hastalığa yakalanmadıkça affedersiniz şeyine takmıyor. Adam maskeyi atkı bere gibi çıkarıyor, cebine koyuyor, elinde gezdiriyor. Yav böylesi biraz hak ediyor ama bu sorumsuzlukla başkasına da kesin bulaştırmış oluyor. çok boktan bi durumdayız.


    Bu arada 4. maskemi değiştirdim. Aylık ortalama 150 200 lirayı bulan külfete katlanıyorsam benim suçum günahım ne ?

  • Acı bir tecrübe..

  • maske sizin korunmanızı sağlamaz, eğer ki sizde virüs var ise bulaştırmamanızı sağlar.

    yorumda okuduklarıma göre bazı arkadaşlar maske takılan eyalet ve ülkelerde maske takmayanlara oranla daha yüksek yüzdelik ile vaka olduğunu yazmış. bunun en başlıca sebeplerinden biri herkesin maske takmamasından ve elimiz ile maskeye elleyip, maskeyi masaya şuraya buraya koymamızdan, maskenin tek kullanımlık olmamasını anlamamamızdan.

    eğer ki herkes maske kullansa (bakın herkes diyorum, hayatın her alanından bahsediyorum, ne olursa olsun çıkarmamak kaydıyla) virüs 2 hafta içinde çok ama çok ciddi bir düşüş gösterir. yine de inanmak istediğinize inanabilirsiniz arkadaşlar.

  • nucro kullanıcısına yanıt

    Eleman yine makale paylaşmış, yine içeriğini kesinlikle okumamış, okuduysa bile yanıltmak için umursamamış. Tipiktir. Makalenin sadece kendi argümanını destekleyen %0,1'lik kısmını cımbızlamış. Tam bir AKP medya taktiği, geçen hafta çıkan Mansur YAVAŞ bize nasıl bağırdı videosu resmen...


    Arkadaşlar Wuhan'da TAM KARANTİNA UYGULANDI. İNSANLAR EVLERİNE KİTLENDİ, YASAĞA UYMAYANLARIN KAPILARI KAYNAKLANDI. Araştırmanın başlığının türkçesi "KARANTİNA SONRASI YAKLAŞIK 10 MİLYON WUHAN VATANDAŞINA YAPILAN NÜKLEİK ASİT ARAŞTIRMASI" . Şimbi bu detayı ortadan kaldırdığımıza göre devam edeyim.


    Üşenmedim, çevirdim, amme hizmetidir. "Wuhan'da 23 Ocak ile 8 Nisan 2020 arasında sıkı COVID-19 kontrol önlemleri uygulandı. Kısıtlamaların serbest bırakılmasının ardından enfeksiyon prevalansına ilişkin tahminler, kilitlenme sonrası pandemi yönetimi konusunda bilgi sağlayabilir. Burada, Wuhan'da 14 Mayıs - 1 Haziran 2020 tarihleri ​​arasında şehir çapında bir SARS-CoV-2 nükleik asit tarama programını anlatıyoruz. Altı yaş ve üzerindeki tüm şehir sakinleri uygun bulundu ve 9.899.828 (% 92.9) katıldı. Yeni semptomatik vaka bulunamamıştır ve 300 asemptomatik vaka (tespit oranı 0.303 / 10.000,% 95 CI 0.270-0.339 / 10.000) saptanmıştır. Asemptomatik vakaların 1.174 yakın teması arasında pozitif test yoktu. 34.424 önceden iyileşmiş COVID-19 hastasının 107'sinde test tekrar pozitif gelmiştir(re-pozitif oran% 0.31,% 95 CI0.423-0.574). Wuhan'daki SARS-CoV-2 enfeksiyonunun yaygınlığı, bu nedenle, kilitlenmenin sona ermesinden sonraki sekiz haftaya kadar çok düşüktü."


    Şimdi arkadaş benim gibi makalenin hepsini okumuş olsaydı, makalede şöyle bir kısım geçtiğini görecekti.


    "Mevcut laboratuvar virüs kültürü ve genetik çalışmaları, SARS-CoV-2 virüsünün virülansının zamanla zayıfladığını ve yeni enfekte kişilerin asemptomatik olma ve önceki enfekte vakalara göre daha düşük viral yüke sahip olma olasılığının daha yüksek olduğunu göstermiştir. Wuhan'daki kilitlenme süresi boyunca tüm COVID-19 vakalarının merkezi izolasyonu ve tedavisi ile, toplulukta yaşayanların enfekte olma riski büyük ölçüde azaltıldı. Duyarlı sakinler düşük dozda virüse maruz kaldıklarında, kendi bağışıklıklarının bir sonucu olarak asemptomatik olma eğiliminde olabilirler. Mevcut çalışmada serolojik antikor testi, asemptomatik pozitif vakaların en az% 63'ünün gerçekte SARS-CoV-2 virüsü ile enfekte olduğunu bulmuştur. Bununla birlikte, Wuhan'da asemptomatik pozitif vakaların varlığı ve yüksek düzeyde duyarlılık nedeniyle şikayetçi olmak için henüz çok erken. COVID-19 salgınının önlenmesi ve kontrolüne yönelik, maske takmak, Wuhan'da güvenli sosyal mesafeyi korumak da dahil olmak üzere halk sağlığı önlemleri sürdürülmelidir. Özellikle, zayıf bağışıklığa veya eşlik eden hastalıklara veya her ikisine sahip savunmasız popülasyonlar uygun şekilde korunmaya devam etmelidir."


    Gördüğünüz üzere kendi paylaştığı makalede ne diyor? Maske tak, güvenli sosyal mesafeyi koru. Bu arada ben bu çeviriyi boşluktan yapmıyorum, TUS'a çalışan arada foruma girip kafa dağıtan birisiyim ama insanların bu şekilde bilinçi olarak başkalarını kötü yönde etkilemeye çalışması en hafif tabirle kötülüktür. İnsan sağlığı kutsaldır arkadaşlar, değerini bilin.



    Edit: Yanlış mesaja cevap olarak yazmışım, nucro nickli kişinin ingilizce makale paylaşımına cevabımdır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pewzie -- 29 Aralık 2020; 17:58:50 >




  • servis şoförüyüm. ben 4 tane maske takıyorum. şoförle yolcu arasına naylon gerdim. iyice bantladım. her servis bitiminde aracı ilaçlıyorum. sonra en az 2 saat havalandırıyorum. daha hiç hastalanmadım. hastalanmaya da niyetim yok..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: haydarali34

    Sen dikkat ettin de ne oldu?

    Sen ve ailende yakalanmışsınız işte.



    Alıntıları Göster

    Bu nasıl bir cahilliktir yahu. Şu tarz mesajlara cevap vermeyeyim diyorum da, gördükçe delleniyorum.


    Bir insana onca dikkate rağmen virüs bulaşmasıyla, virüsü takmayıp hem kendini hem çevresini hasta etmesi bir mi? Önlem alan ama virüsü yine de kapan bir insan, her ne şekilde olursa olsun sorumlu davranır, çevresine ve diğer insanlara bulaştırmamaya dikkat eder.


    Konu sahibinin anlattığı kişiler hem önlem almaz, hem virüsü kapar, sonra gider bir de çevresine bulaştırır. Ya de gidin ötede oynayın.





  • Proprietor P kullanıcısına yanıt

    whatsap aile grupları üniversitesi/ sahte facebook haberleri ana bilim dalı

  • hasanmerto kullanıcısına yanıt

    Bilimin en güzel tarafı da bu. Neye inandığının hiçbi önemi yok. O gerçek orada duruyor çünkü.

  • Kurallara uymak çok önemli , virüsü dağıtmamak çok önemli.
    Ama ben de herkesin eninde sonunda geçireceğini düşünüyorum , ciddi bir tedavi ta da ortadan kaldırma durumu mevcut değil.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.