Şimdi Ara

Virüs umrunda olmayan arkadaşımın annesi vefat etti. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
199
Cevap
4
Favori
21.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
388 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • yusufd84 Y kullanıcısına yanıt
    "ilaçlarını düzenli alıyorlar"

    ilaç alan bir kişinin gerçekten sağlıklı olması mümkün değil.

    geçenlerde medyada cıkmış, medyayı takip etmiyorum burada yorumlarda gördüm, bir gazeteci ya da onun gibi tanınmış biri covid dolayısıyla hastaneye gitmemiş "kalp pili" bittiği için ölmüş.

    sağlık sisteminin herhangi bir ürününü alan, kullanan kişi risk altındadır. kemo, radyoterapi, ilaç, aşı, serum, kalp pili... görünmeyen bir virüs değil, asıl bunlar riskli. Genç yaşlı kadın erkek milyonlarca kişi hap kullanıyor, bunlar riskli.

    Ben 10+ yıldır antibiyotik, agrı kesici, burun spreyi vs dahil hiçbir eczacılık ve hastanecilik ürünü kullanmıyorum ve sapasağlamım. Düşünsene herkes böyle sağlıklı olduğunu sağlık ticaret sistemi çökerdi.

    Maske takmadığım için Einstein mı olıuyorum? Yoo sadece özgür oluyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: InspiredTiger

    Ya birşey diyeceğim ban yerim...


    Birinci soruna cevap, evet doğru takanların da vefat edenleri oluyor ama adam en azından dikkat ettim ama elimden birşey gelmedi diyor, ama umursamayıp bir sevdiğini kaybetse keşke dikkat etseymişim derdi. Anlıyor musun bunu vicdanın varsa anlarsın.


    İkinci soruna cevap, ispatlayamam ama bütün ailesi dikkat ediyorken ihtiyaç dışında evden çıkmazken oğlu dikkat etmiyor ve bunlara bakacak olursak kendisinden bulaştığını ister istemez düşünüyor arkadaşım.


    Üçüncü soruna cevap, propaganda amaçlı diyemezsin bilip bilmeden.


    Bak burda adım belli mi ? Değil.


    Arkadaşımın adı belli mi ? Değil.


    Olay nerede oldu belli mi ? Değil.


    Yani kısacası anlayacağın üzere tamamen anonim olarak anlatılmış bir olay, ben propaganda olsun diye atsam vay efendim işte şunun oğlu şu şehirde şöyle yaptığı için bu oldu falan derdim. Anlıyor musun ?

    1 - Eğer dikkat edenlerin de yakın çevresinde vefat oluyorsa, dikkat etmemeyle yakın çevre ölümlerini bağdaştıramazsın. Söylemeye çalıştığın şeyde en baştan mantık hatası var.


    2 - Argümanının temelinde mantık hatası olduğu için haliyle şu verdiğin cevapta da yine mantık hatası var. Dikkat edenlerin de yakın çevresindeki insanlar ölebildiğine, ve bu hastalıktan 100% korunmanın yolu olmadığına göre(özellikle de bize dayatılmaya çalışılan yöntemlerle) bu soruya "oğlu dikkat etmiyor kesin ondan bulaşmıştır dolayısıyla annesini o öldürmüştür" şeklinde cevap veremezsin.


    3 - Propagandanın ne anlama geldiğini bilmeden propaganda yapmaya çalışan ilk defa görüyorum. Propagandanın isim vermeyle falan bir alakası yok. Vermeye çalıştığın(ve elinde hiç bir doğru düzgün argüman olmadığı için veremediğin) mesajın kendisi propaganda ; "Bak hastalığı ciddiye almazsan annen ölür."


    Böyle saçma salak korku hikayeleriyle milletin beynini yıkamaya çalışma, malesef inananlar oluyor.





  • Akordiyon kullanıcısına yanıt
    Sakin ol şampiyon. Coronacıları tüpte gördüğü seylere inananarı bu kadar ciddiye almana gerek yok.

    Bu arada güvenli alternatif iletişim platformlarını da bilmelisin, ban gibi bazı durumlarda kullanışlı oluyor. Örnek:

    https://forum.donanimhaber.com/p2p-tabanli-guvenli-iletisim-platformu-tox--138319076

    işlerden vakit ayırabilsem o konuda güzel bazı çalışmalarım olacak. Bu yılbaşı yasağında pardon kısıtlamasında bir çalışma yapmayı düşünüyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TTnetlover T kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    bu soruya "oğlu dikkat etmiyor kesin ondan bulaşmıştır dolayısıyla annesini o öldürmüştür" şeklinde cevap veremezsin.


    Bak kardeşim ben böyle birşey demedim dediysem kanıtla, zamanında kendisini dikkatt etmediği için uyardım sadece ama uyarırken anan ölür baban ölür gibi birşey demedim zaten.


    Bana ban yedirteceksin. Birşey demek istemiyorum.


    Bana propagandanın ne olduğunu öğretmeye kalkamazsın bir kere senin ne haddine ?


    Algı yaratmaya çalışıyorsun ama olmaz, sanarsın annen ölür dedim adama öyle bir algı yaratıyorsun. Sadece dikkat etmesi gerektiğini söyledim. Tekrar tekrar bunu söylerim kafan ne zaman şu cümleyi alırsa.

  • "bütün ailesi dikkat ediyorken ihtiyaç dışında evden çıkmazken oğlu dikkat etmiyor ve bunlara bakacak olursak kendisinden bulaştığını ister istemez düşünüyor arkadaşım"

    demişsiniz. bunu kısaltırsak:

    "herkes dikkat ediyor, oğlu dikkat etmiyor dolayısıyla ister istemez (ölen anneye) kendisinden (oğlundan) bulaştığını düşünüyor"

    yani yukarda inkar ettiğiniz şeyi dediniz. Haa, biraz hatalı demişim, düzeltiyorum diyebilirsiniz. Herkes bazen hatalı şeyler diyebilir. Hatalar düzeltilebilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yozlasmis saglik sistemi ile duzgun saglik sistemi arasindaki farki bilmelisiniz. Turkiyedeki saglik sistemi yozlasmis durumda. Kortizonlar, antibiyotikler basim agriyor diyene verildi zamaninda. Bunlarin yan etkilerinin oldugu biliniyordu ancak yine de doktorlarin yazdigi recetelerde son iki kalem ilac bunlardi cunku ilac reprezantlari yazilan belli kalem ilaclar icin doktot ve eczacilara tatiller, ofis yenilemeleri, hediye cekleri vs veriyordu.


    Suanda yasadigim almanyada durum daha farkli. Olum doseginde falan degilsen antibiyotik yazmazlar asla.


    Kalp pili ornegi de manidar olmus, kalp pili kisinin kalbi yetersiz calistiginda (ritim bozuklugu, kalp buyumesi, kalp gucunde azalma vs) takilir. Kalp pilinin pili bittiginde de kisaca pili biten bir kumanda olur yani islevini gormez. Bu durumda kisi direkt olarak kalp pili bittigi icin olmemis, kalbinin calismasini saglayan kalp pilinin bitmesi sebebi ile olmus oluyor. Kalp pili olmasaydi cok daha once olurdu kisaca.


    Bu arada en basit penisilinin kurtardigi yasam sayisi 80 ile 200 milyon arasinda.


    http://www.bacteriainphotos.com/Alexander_Fleming_and_penicillin.html


    Ne yazik ki asi karsitlari yuzunden cocuk felci gibi dunyadan silinmis hastaliklar geri geliyor.


    https://www.aa.com.tr/tr/sirkethaberleri/saglik/dogru-asilama-politikalariyla-dunyada-cocuk-felci-gorulme-sikligi-yuzde-99-9-azaldi/660317


    https://www.acikbilim.com/2014/01/dosyalar/cocuk-felcinin-korkutucu-donusu.html


    Ilaclar gerektiginde kullanildigi surece hayat kurtarir. Bunu da ulkenin saglik sistemi duzenler, o yuzden saglik sisteminin politikasi onemlidir.


    Maske takmazsaniz maske takmamis biri olursunuz. Ayni ucaktan atlayip parasut takmayan birisinin sadece "ucaktan atlayan parasutsuz biri" olmasi gibi.





  • Yanlışım olsa düzeltirdim, sizin söylediğiniz şey daha açık ve kısa hali olmuş bende aynı şeyi söylüyorum zaten. Fakat ben onu uyardığım dönemde de annen ölebilir baban ölebilir tarzında bir uyarı zaten yapmadım.


    Dikkat et, bilmeden kim bilir kaç kişinin hayatını riske atıyorsun gibi söylemlerde bulundum. Sevdiğini onu bunu kaybedersin gibi bir söylemde bulunmadım zaten bulunmam. Adamın ailesini ben düşünecek değilim. Ancak kendini düşünmüyorsa başka insanları düşünmek zorunda.


    Benim zaten oğlu bulaştırdı diye bir iddiamda yok ama sizin dediğiniz gibi kısa şekilde herkes dikkat ediyor oğlu etmiyor ister istemez kendisi öyle düşünüyor ve bu kötü bir durum.


    Ancak bana yanıt veren insan gelmiş sanki annen senin yüzünden öldü demişim gibi bir algı yaratmış. Yorum yapmayacağım ona ben açıklamaya kalktıkça adam ordan burdan birşeyler bulmaya çalışıyor, boşvereceğim bir dahakine.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    Sakin ol şampiyon. Coronacıları tüpte gördüğü seylere inananarı bu kadar ciddiye almana gerek yok.

    Bu arada güvenli alternatif iletişim platformlarını da bilmelisin, ban gibi bazı durumlarda kullanışlı oluyor. Örnek:

    https://forum.donanimhaber.com/p2p-tabanli-guvenli-iletisim-platformu-tox--138319076

    işlerden vakit ayırabilsem o konuda güzel bazı çalışmalarım olacak. Bu yılbaşı yasağında pardon kısıtlamasında bir çalışma yapmayı düşünüyorum.

    Farkli goruste olsak da su Tox hosuma gitti. Ozellikle goruntulu gorusme kismi ve bir sunucuda tutulmamasi guzel. Ticari olarak bunlari ozellikle isteyen clientlar oldu gecmiste. Cozum olarak WebRTC kullaniliyordu onceki sirketimde.





  • Aynı durum bizim ilçede de yaşandı. Anasını öldürdü sıpa, şimdi geziyor.
  • TTnetlover T kullanıcısına yanıt

    Bak bilader kendine gel ben senin kardeşin miyim yaş kaç bakayım senin gibisinden cümle kurabiliyorsun sen ?


    Bana özelden yazsana.

  • Astrian kullanıcısına yanıt

    Haklısın, kapalı ortamlarda sirkülasyon iyi olmalı yoksa doğal olarak hastalık kapmama şansı yok.


    Alıntı

    metni:
    Bu sebeple uçaklar içinde her 1 sn'de bir bütün hava değişir ve böylece 1 ile 10 saat arasında aynı uçaktaki 100 kişi aynı havayı solumamış olur.




    Yani ya yukarıdaki saçmalığa inanıcaz ya da kapalı alanlarda maskenin de işe yaradığına .




    Virüs umrunda olmayan arkadaşımın annesi vefat etti.




  • dreamer213 D kullanıcısına yanıt
    Tox, Ricochet'in yeni ve gelişmiş versiyonu sayılır:

    Virüs umrunda olmayan arkadaşımın annesi vefat etti.


    Ben aslında birkaç arkadaşımla Tox kullanıyorum fakat gerçekleştirmek istediğim birşey daha var ondan sonra herkesle kullanmaya başlayabileceğim. O şey de burada:

    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/147152872



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 30 Aralık 2020; 21:9:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: InspiredTiger

    Bak bilader kendine gel ben senin kardeşin miyim yaş kaç bakayım senin gibisinden cümle kurabiliyorsun sen ?


    Bana özelden yazsana.

    Ben kendimdeyim sen rahat ol, sorularımı cevapla.

  • anlamamak için uğraşıyorsunuz cidden.

    ilaçlarını düzenli alan annem ve babam eğer bu hastalığa yakalanırlarsa ölecekler. hastalığa yakalandıklarında normalde aldıkları ilaç bir işe yaramayacak. zaten korkumuz da covid karşısında zayıf olmalarına neden olacak sağlık sorunlarının olması.

    siz çok sağlıklı olduğunuz için sağlık durumu iyi olmayanları önemsemiyorsunuz gibi geldi. zaten maske bizler için değil bizler onlara bulaştırma ihtimalimizi azaltalım diye.

    70 yaşında ve bu kadar sağlıklıysanız iyi dayanmışsınız doktora gitmeden ama 50 yaşın altındaysanız zaten olağan birşey. yani 20-30 yaşında da doktora gidilmez ki.


    hastalığın çıkış noktası belirsiz onla ilgili pek çok teori var belki o teorilerden biri gerçek ama o gerçeklik şimdi covid yüzünden sürünen/ölen tanıdıklarımı, akrabalarımı ve mahallelilerimizin olmadığı anlamına gelmiyor.


    tek doğru yok; görüşlerinizde haklılık payınız var, hasta olanlara verilen o ilaçlar bile inanılmaz sayıda. maalesef iddialar varsayımsal olarak mevcut ama herhangi bir kanıt yok. neden çıktığını, kazayla mı planlı mi yoksa gerçekten doğal birşeyle mi çıktığını bilemeyeceğiz ama bu süreçte tek derdim annem ve babamı kaybetmemek. ilaç almak yerine senirkent diye bir yere gidip bitki kullanıyorlardı ama artık o da yetmedi ve ilaçlara başvurmak zorunda kaldılar.


    bu süreçte birileri zengin olacak ve onları zengin edecek bu covid yüzünden kaybeden olmak istemiyorum tek derdim o. babam annem zaten çıkmıyorlarmış market içinse hem maske hem kalkan kullanıyorlar çünkü herkesten aynı hassasiyeti bekleyemeyiz, maske takanların bile çoğu yanlış takıyor, maske takınca dokunulmaz olduklarını sanıyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhabalar, Covid - 19 bölümünde gerek üyelerin bir kısmını, gerekse de yönetimi hedef alan fazla haşin bir tavır sergilediğinizi görüyorum. Yazdıklarınıza istinaden şunları söylemek isterim: Bir tek sizin mesajlarınız silinmiyor; kurallara aykırı olan ve size veya herhangi bir başkasına saygısızlık eden, aşağılayan, küfür eden mesajlar da siliniyor. Tahrik edici ve itham edici nitelikte olan ve vurgu için devamlı büyük harflerle yazılmış, faşist gibi uygunsuz yakıştırmalar içeren mesajlar da siliniyor. Bu çerçevede görüşünüzden tamamen bağımsız olarak bazı cezalar alabilirsiniz. Yönetim olarak sizin doğruyu söylemenizden ziyade doğruyu nasıl söylediğinize ve karşınızdakilerle nasıl muhatap olduğunuza bakılıyor.

    Moderatör kimliğimden bağımsız olarak ise size tamamen samimi kişisel tavsiyem medyanın, gündemin, güncelin saçmalıklarıyla kendinizi bu kadar çok meşgul etmemeniz. Kendinizi yıpratacak derecede sinirli görünüyorsunuz bu iyi bir şey değil.

    İyi forumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yusufd84 Y kullanıcısına yanıt
    sağlığı daha cok yaşa endeksliyorsunuz. yanlış. yaşa göre bazı değişimler olur tabi ki fakat genel fizyolojik ve mental gerçek sağlık başka birşey ve ben işte o gerçek sağlığı keşfettim ancak bu Corona yaygarası kopmadan 2-3 yıl kadar önce tamamen kendi araştırmalarımla keşfettim, üstümde denedim, uyguladım ve sonuç aldım, kimsenin bilmediği bilgileri tırnaklarımla toprağı kazıyarak günyüzüne çıkardım. gerçek sağlık aslında cok basit. coğu kişiye anlaşılmaz, veya kabul edilmez geliyor fakat örneğin çiğ et yemek büyük bir iyileşme sağlıyor. çiğ et, vucutta neresi hasarlıysa orayı tedavi ediyor. denedim. 2yıl öncesine kadar haziran 2018 gibi önemli bir bel ağrı problemim vardı. 10 adet kadar çiğ kuzu kalbini tamamen yiyerek iyileştirdim (başka bazı önlemlere ek olarak) 2 yıldır bel ağrısı nedir unuttum.sonra çiğ süt içmeye başladım, cildim estetik, enerji düzeyim arttı.somon balığını çiğ veya cok az pişmiş yemeye ve bol magnezyumlu maden suyu içmeye başladım, yani aynen kuzey amerikadaki grizzly ayılar gibi, ve ayı gibi güçlü olmaya, enerji fazlası vermeye başladım. sabahtan akşama kadar masabaşında çalışıyorum, eskiden cok uzayan işlerimi zamanından önce bitirmeye başladım. 2 yıl önce işimi yapamadığım için kovulur muyum diye düşünürken şimdi bazen 2 iş birden yapıyorum! Yaşanmış deneyimler son sözü söyler. Aynı anda hem sağlığım hem kazandığım para arttı. Fakat bu kadar sağlığın bir bedeli var: Kimsenin bu duruma uyum sağlayaması, hahah! Herkes bi hap bi doktor peşinde. Sağlığın ancak doktor ve hap ile sağlanabileceğini sanan bir toplum içinde gerçekten sağlıklı olursanız yaşam tarzından kaynaklı uyum problemleri olabiliyor. Aşı konusunda ise kendim için değil, toplum için korkularım var. 1918 ispanyol gribi dönemini yaşamış kişilerin 1980'lerdeki röportajlarını dinledim. Binlerce asker gemiye bindirildik, Avrupa'ya savaşa gidiyoruz denildi, herkese ispanyol gribi aşısı vuruldu cok kısa süre sonra ardarda ölmeye başladılar diyor adam. hikaye mi anlatıyor? Covid cıktığında heryere sahra hastanesi yapıldı. Onlar neden yapıldı? Aşılar başladıktan sonra sahra hastaneleri dolmaya başlarsa sebebi konusunda ipucu olur mu? Chris Rea 'nın bi şarkısı var, The Road To Hell. sağlıkla ne alakası var? Konu zaten sağlık değil ki? Dün akşam TV 100 mü HD 100 mi Okan Bayülgen 'in programına biri konuk oldu. O Anlatıyor: Corona sonrası herşey dijital olacak teknoloji sayesinde heryerde herşeyiniz takip edilecek ve küresel iklim deişikliği gündeme gelecek. Tarım üretimi azaltılacak. Gıda kıtlığı başlayacak. "technological breakdown" Sonraki yıllarda (bunu o demedi, başka bi kaynakta geçiyor) normal kasaplık hayvan eti değil laboratuarda üretilmiş yapay et üretimi yaygınlaşacak geleneksel hayvancılık son bulacak. ileride şehir yaşamında gerçekten sağlıklı olmak imkansızlaşacak. Küresel ısınmanın dünyanın normal bir ısı döngüsü olduğu Alman üniversitelerindeki araştırmalarla belgeli, dünya belli peryotlarla ısınır ve soğur su anda ısınma dönemindeyiz bunun hayvancılık sektörü ve karbon salınımıyla ilgisi yok, güneşin periyodik enerji deiğişimi gibi ısınmayla ilgisi var küresel ısınma oldukça karbon oranı artıyor, hayvancılık sektöründen değil.ancak küresel bir organizasyon UN united nations, World Economic Forum vs de deniliyor, bunu hayvancılık,fabrika bacasıdan kaynaklı diyerek başka bir planı uyguluyor, bunları anlatınca da komplo teorisi deniliyor. Herkes araştırsın öğrensin diyeceğim de, youtube cnn face TV gaste vs deki bilgilerin tamamına yakını zaten planı anlatıyor, promosyonunu yapıyor o yüzden diyemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 30 Aralık 2020; 23:6:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Açıkçası Covid 19 başlığına bakan arkadaş gayet objektif davranıyor, ben memnunum kendisinden.Ara sıra, az olsa da bu durum, bazı mesajlar iş işten gectikten sonra siliniyor, sanırım biraz da reyting nedeniyle.
    Yonetici arkadaştan memnunum şahsım adina, teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 30 Aralık 2020; 23:3:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.