Dostum zaten koşulsuz olarak 7 günlük iade hakkın var..
quote:
Orjinalden alıntı: Daevasgil
arkadaslar bu viewsonic 1 olu pixelle elimde patladi gerci avukat arkadasima da sordum bana geri donecek fakat sizce aldiktan sonra 7 gun icerisinde stoklarinda olmasina ragmen degsitirmezler ise parami aynen geri alabilirmiyim? ( jelatinleri, kutusu, ekranin onundeki seffaf banti herseyi aynen duruyor)
dostum malesef 7 gun icinde kosulsuz iadeyi magazanin muduru kabul etmiyor ne de degistirmeyi urun stoklarinda olmasina ragmen :( neden olarak mal ayipli degil diyor tuketici haklari mahkemesine yada herneyse oraya basvuracagim avukat arkadasimla gorusuyorum
o iş müdürün kabul edip etmemesine bağlı değil dostum, neyse avukat arkadaşın varsa mecburen alacaklarını bilir..ve sana yol gösterir sanırım..
Merhaba arkadaşım;
Senin durumun 4077 sayılı Kanun'a tabidir. Mesafali satışlara ilişkin Kanun'da düzenleme yapılmıştır. Bu madde Kapıdan satışlara göndermede bulunmuştur. Bu madde de ise tüketicinin hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin teslim aldığı veya sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren yedi gün içerisinde malı reddederek sözleşmeden cayma hakkına sahib olduğu hükme bağlanmıştır. Bu durumda da satıcı ya da sağlayıcı, cayma bildiriminin kendisine ulaştığı tarihten itibaren on gün içinde almış olduğu bedeli ve tüketiciyi bu hukuki işlemden dolayı borç altına sokan her türlü belgeyi iade etmek ve yirmi gün içerisinde de malı geri almakla yükümlüdür.
Bu itibarla, ölü piksel falan sorunlu değil, sen 7 günlük süre içerisinde bu sözleşmeden cayma hakkına sahipsin ve gerekçe göstermek zorunda da değilsin. Sen benim bu yazdıklarımı ilgili firmaya bir yaz bakalım ne diyecekler... Umarım yardımcı olabilmişimdir...
merhaba arkadas,
oncelikle herkese ve ozellikle sana tesekkur ederim.
anladigim kadariyla bu tek olu pixelli lcd monitor ayipli mal sayilmiyor fakat satisi ayipli soyle ki:
Ayıplı mal /Madde 4- Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilânlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar, ayıplı mal olarak kabul edilir....
Ayıplı hizmet / Madde 4/A- Sağlayıcı tarafından bildirilen reklam ve ilânlarında veya standardında veya teknik kuralında tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da yararlanma amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren hizmetler, ayıplı hizmet olarak kabul edilir....
yani benim ilk olarak telefonla arayip teyid aldiktan sonra karsilastigim durum kapidan satisa mi dahil?
quote:
Orjinalden alıntı: melih06
Merhaba arkadaşım;
Senin durumun 4077 sayılı Kanun'a tabidir. Mesafali satışlara ilişkin Kanun'da düzenleme yapılmıştır. Bu madde Kapıdan satışlara göndermede bulunmuştur. Bu madde de ise tüketicinin hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin teslim aldığı veya sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren yedi gün içerisinde malı reddederek sözleşmeden cayma hakkına sahib olduğu hükme bağlanmıştır. Bu durumda da satıcı ya da sağlayıcı, cayma bildiriminin kendisine ulaştığı tarihten itibaren on gün içinde almış olduğu bedeli ve tüketiciyi bu hukuki işlemden dolayı borç altına sokan her türlü belgeyi iade etmek ve yirmi gün içerisinde de malı geri almakla yükümlüdür.
Bu itibarla, ölü piksel falan sorunlu değil, sen 7 günlük süre içerisinde bu sözleşmeden cayma hakkına sahipsin ve gerekçe göstermek zorunda da değilsin. Sen benim bu yazdıklarımı ilgili firmaya bir yaz bakalım ne diyecekler... Umarım yardımcı olabilmişimdir...
Bir ölü pixel için bu kadar uğraşmaya değer mi ya? İnsan kocaman ekranda onu görmez bile. Ayrıca bu tüketici kanuınunu iyi okumanızı öneririm. Elektronik mallar için bazı istisnalar var.
Arkadaşlar önemli soru şu benim adıma.PS3 için tam anlamıyla 1080p desteği veriyor mu bu alet?
Ben de aldım bundan.Fiyatına göre oldukça iyi beklediğimden iyi çıktı.Tabi benim 226cw kadar iyi değil görüntü kalitesi.First person shooter tarzı Call of duty gibi oyunlarda çok verimli oluyor.Resmen oyundaki başarım arttı.
Acaba 1900x1080 modu native çözünürlük olmadığı için ps3 bağladığımızda net göstermeme olayı olabilir mi?
arkadaşlar, hiç mi okuma alışkanlığınız yok aynı soru ve cevapları yazmaktan başlık şişti , siz aynı şeyleri sormaktan bıkmadınız ben yazmaktan bıktım bi okuyun da..
quote:
Orjinalden alıntı: Jermaine723
Arkadaşlar önemli soru şu benim adıma.PS3 için tam anlamıyla 1080p desteği veriyor mu bu alet?
quote:
Orjinalden alıntı: barisdragon
Ben de aldım bundan.Fiyatına göre oldukça iyi beklediğimden iyi çıktı.Tabi benim 226cw kadar iyi değil görüntü kalitesi.First person shooter tarzı Call of duty gibi oyunlarda çok verimli oluyor.Resmen oyundaki başarım arttı.
Acaba 1900x1080 modu native çözünürlük olmadığı için ps3 bağladığımızda net göstermeme olayı olabilir mi?
cam gibi nepenet...
konuyu okuyorum, 4. sayfadayım, şuana kadar denk gelmedi, ben ayrıca bi sorayım,
hdmi çıkışa sahip h4850 gibi bi kart almayı düşünüyorum, yada alacağım anakart üzerinde hdmi çıkışı olacak. şimdi ben hdmi to hdmi kablo ile bilgisayarabu lcd yi bağladığımda , ayrıca vga yada varsa dvi girişiylede crt monitöre makinayı bağladığımda,
benim bir yazılım kurmam, ara bir aparat neyim almam gibi bir durum söz konusu mu?
son kararım şu şekilde sanırım, sd kaynaklar ve geniş renk gamutundan yararlanmak için crt, full hd video olayı, genel günlük kullanım ve bilumum diğer işler içinde lcd yi kullanacam..
mesela qbase yada after fx de çalışma alanını crt ye, ilgili araç çubuğu ve panelleri..vs lld de gösterme konularının nasıl yapıldığını bilmiyor yukarda verdiğim örnekte bu yapılabiliyor mu mrk ediyorum. lcd anakart üzerindeki hdmi üzerinen, crt ise dvi yada vga ile bağlı olacak.
bi başka soruysa anakart üzerineki hdmi kullanırken bi dezavantaj olmaz sanırım, di mi?
her türlü yorumunuzu hasretle bekliyorum ..
saygılar ..
dostum 1. sorunuzun cevabı alacağınız ekran kartının ayarlarında.. ama sanırım hem harici vga kartı hemde anakarttaki HDMI çıkışı kullanamayacaksınız ..
quote:
Orjinalden alıntı: face1tr
konuyu okuyorum, 4. sayfadayım, şuana kadar denk gelmedi, ben ayrıca bi sorayım,
hdmi çıkışa sahip h4850 gibi bi kart almayı düşünüyorum, yada alacağım anakart üzerinde hdmi çıkışı olacak. şimdi ben hdmi to hdmi kablo ile bilgisayarabu lcd yi bağladığımda , ayrıca vga yada varsa dvi girişiylede crt monitöre makinayı bağladığımda,
benim bir yazılım kurmam, ara bir aparat neyim almam gibi bir durum söz konusu mu?
son kararım şu şekilde sanırım, sd kaynaklar ve geniş renk gamutundan yararlanmak için crt, full hd video olayı, genel günlük kullanım ve bilumum diğer işler içinde lcd yi kullanacam..
mesela qbase yada after fx de çalışma alanını crt ye, ilgili araç çubuğu ve panelleri..vs lld de gösterme konularının nasıl yapıldığını bilmiyor yukarda verdiğim örnekte bu yapılabiliyor mu mrk ediyorum. lcd anakart üzerindeki hdmi üzerinen, crt ise dvi yada vga ile bağlı olacak.
bi başka soruysa anakart üzerineki hdmi kullanırken bi dezavantaj olmaz sanırım, di mi?
her türlü yorumunuzu hasretle bekliyorum ..
saygılar ..
monitörü kullanan arkadaşlara bir sorum olacak lütfen dikkat verin arkadaşlar.
aynı monitör 2 aydır bende de var . şu anda sadece ps3 te kullanıyorum bu monitörü, ancak bir saat oyun oynuyorum veya film izliyorum ( sadece açık olması da yeterli) monitörün ekranı inanılmaz ısınıyor elimi ekrana koyduğumda elim yanacak gibi oluyor özellikle monitör ekranının üst kısımları daha sıcak alt kısımlar o kadar değil ama bu ısı bana hiç te normal gelmiyor. sizde durum nasıl arkadaşlar var mı böyle şikayetler sizde de. aynı şekilde pc ye bağlıyken de böyle ısınmalar oluyordu. tüm lcd lerde durum bu mu yani ekran bu denli ısınıyormu? bu kadar ısınmanın herhangi bir zararı var mı?
Benimkinde de ısınma ver ve 19 inç bir LCD den orantılı olarak 28 inç için olacak kadar fazla, ama elimi yakacak kadar olmadı hiç.
quote:
Orjinalden alıntı: mehmetozkan83
monitörü kullanan arkadaşlara bir sorum olacak lütfen dikkat verin arkadaşlar.
aynı monitör 2 aydır bende de var . şu anda sadece ps3 te kullanıyorum bu monitörü, ancak bir saat oyun oynuyorum veya film izliyorum ( sadece açık olması da yeterli) monitörün ekranı inanılmaz ısınıyor elimi ekrana koyduğumda elim yanacak gibi oluyor özellikle monitör ekranının üst kısımları daha sıcak alt kısımlar o kadar değil ama bu ısı bana hiç te normal gelmiyor. sizde durum nasıl arkadaşlar var mı böyle şikayetler sizde de. aynı şekilde pc ye bağlıyken de böyle ısınmalar oluyordu. tüm lcd lerde durum bu mu yani ekran bu denli ısınıyormu? bu kadar ısınmanın herhangi bir zararı var mı?
quote:
Orjinalden alıntı: nelson
Albani, sırf bu dediğin şeyler yüzünden aylardır kararsız bir şekilde lcd'ye geçsemmi geçmesemmi, hangi model alsam diye defalarca karar değiştirip durdum. Hala 19" CRT ile takılıyorum kararsızlıktan. LCD'ler filmlerde oyunlarda vs iyi ama geçenlerde arkadaşa acer 24" full hd ekran aldık, yarim saat kullandım gözlerim ağrıdı başım ağrıdı. Oysa benim LG F900P CRT monitörde gün boyu pc başında duruyorum ve en ufak göz yorulması veya başağrısı yok. Arkadaşın lcdyi bir süre kullandıktan sonra benim montiöre geçtim gözlerim dinlendi çok rahatladım. Gün boyu pc başında oturan bir insanım, pcyi desktop ağırlıklıda kullanıyorum, websitesi işlemleri vs için, ama çok fazla filmde izliyorum. LCD alırsam beni desktop işlerinde rahatsız edecek eski CRT'mi aratacak diye korkuyorum o yüzden LCD alamadım daha. Şu an 1280*1024 100 HZ'de çok rahat bir ortamım var CRT'de. Ama 720p filmler indirip izliyorum widescreendeki kadarda tatmin edici olmuyor tabiki. Ne yapacağımı şaşırdım. İki monitör yanyana kullanmak aklıma geldi ama zaten crt yeteri kadar büyük, yanına bir 28" lcd koyacak yerim yok. Pratikde gelmiyor bana açıkçası.
Aslında olay dönüp dolaşıp maddiyata dönüyor, bu dediğin desktop için CRT film vs için LCD durumu üst düzey S-IPS panel LCD'lerde sözkonusu değil. Hatta desktopta kullanmanın çok daha zevkli olduğunu söylüyorlar yorumlarda. Türkiye'ye HP'nin 30" S-IPS paneli girmiş ama tükenmiş, ne ara girdi ne ara tükendi anlamadım :) Ama fiyatı 2500 YTL idi. Bu monitörü alabilecek durum olsa iki ayrı monitör gereksinimi falan olmayacak. Şu monitörden bahsediyorum:http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=986&productid=bd50196 2560 x 1600 desktop alanı sunuyor bu alet :)
Ama 2500 YTL az rakam değil, ve filmlerde oyunlarda viewsonic 28" ten çokda farkı yok kalite olarak. Ama desktop kullanım kalitesi olarak çok üstün. Bir kere viewsonic TN panel, ben web tasarım işleriyle uğraşan bir insanım, evarkadaşımın odasında TN panel samsung LCD var, kendi montiörümde gördüğüm değişik bir ton yeşil, onun monitörde bildiğiniz gri olarak gözüküyor. Ara renkleri vermede başarısız yani TN paneller. Benq'nun yeni 22"'i bu konuda bir istisna, TN panel olmasına rağmen %92 renk gamutu var. Ama viewsonic'te böyle bir şey sözkonusu değil maalesef. Standart %72 renk gamutu sunabiliyor. Oysa S-IPS paneller standart %92 renk gamutu ve yüksek görüş açılarıyla CRT'leri aratmıyorlar.
Yani yukarı tükürsem sakal aşağı tükürsem bıyık öyle garip bir durum. Biryerden 2500 ytl gelse havadan herşey çözülecek :) Ama şu an için S-IPS panellerin makul fiyatlara inmesini bekliyeceğim gibi gözüküyor.
şu var ki farklı monitöre geçmek gerçekten göz yorucu birşey. arkadaşınızda o sizin gözünüzü yoran monitörden sizin crt monitörünüze bir saat baksa gözü yorulacak. Göz bir süre sonra monitöre uyum sağlıyor. Ama ben düşünüyorum ki lcd ler crt lere göre daha az göz yorar. crt lerde ışık gözünüze saplanıyor gibi geliyor. lcd ler daha yumuşak geliyor bana.
bu monitörün arkasındaki girişlerin çokluğuna bakarak wii veya ps3 ü direk bağlayabilir miyiz yoksa tv box gerekir mi?
direk bağlarsın, başlığı okursan önceki mesajlarda böyle kullanan arkadaşların yorumlarına ulaşabilirsin
Merhaba Durup dururken ekranın sağ üst köşesinde dvı yazısıs geliyor 1 saniyelik bir kararmadan sonra ekran geliyor sizde böyle bir durumla karşılaştınızmı ?
Driverler kurulu vista 64 bit sistem kurulu mesajı yazarkende ekran yine giti geldi
Tek merak ettiğim bu monitörün xbox performansı.Xbox360la kullanan varsa yorumlarını çok merak ediyorum.
Sonunda bende monitörü dün aldım , Exa dan 1100 YTL ye tek çekim olacak şekilde aldım. Alana kadar kafamda binbir türlü soru vardı bir cok yerde inceleme arastrıdım 1 ay boyunca onu oku , bunu oku icinden cıkamadım ama Thai-Fun arkadasımızın sahip çıktığı bu topic sayesinde almaya karar verdim ve şu an büyük bir keyifle kullanıyorum. Kendisine tekrar tesekkur ediyorum. Bilgisayar + konsol olarak kullanmayı düsünüyorsanız bir saniye düsünmeyin.