Şimdi Ara

ViewSonic FULL HD 1080p HDMI 3Ms VX2835wm HAKKINDA (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
491
Cevap
1
Favori
36.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Thai-Fun

direk bağlarsın,
    başlığı okursan önceki mesajlarda böyle kullanan arkadaşların yorumlarına ulaşabilirsin

Direk bağlanıyorsa güzelmiş. Benim monitörde aynı markanın 22" i. Almak isteyen olursa bunu vereyim 28" e geçeyim. wii bağlayan var mı acaba bu monitöre. Ekrana tam oturuyor mu görüntü?
  • hakanertaş öncelikle hayırlı olsun monitörünüz merak ettiğim ps3 nüzle iyi bir görüntü kalitesi alıyor musunuz,birde kaç m uzaktan kullanıyorsunuz ?(28' kaç ekran oluyor?)
  • quote:

Orjinalden alıntı: skyw@lker

hakanertaş öncelikle hayırlı olsun monitörünüz merak ettiğim ps3 nüzle iyi bir görüntü kalitesi alıyor musunuz,birde kaç m uzaktan kullanıyorsunuz ?(28' kaç ekran oluyor?)

70 ekrandan az fazladır.
  • @firaz

dostum cok normal bısey o bende de aynı olay var merak edecek bır sey yok yanı..
  • ARKADASLAR HER KESIN HUZURUNDA THAİ FUN ARKADASA TESEKKUR ETMEK ISTEDIM BU BASLIGA SAHIP CIKARAK BU MONITOR HAKKINDA BASTA BEN OLMAK UZERE HIC KIMSENIN AKLINDA BIR TANE SORU KALMADAN CEVAPLAMISTIR YARDIMCI OLMUSTUR..HERSEY ICIN TESEKKURLER DOSTUM...
  • Düşüncelerin için teşekkürler dostum,
    Ama zaten bu çok normal paylaşıp yardımcı olmayacaksak burada işimiz ne..

quote:

Orjinalden alıntı: drummertan

ARKADASLAR HER KESIN HUZURUNDA THAİ FUN ARKADASA TESEKKUR ETMEK ISTEDIM BU BASLIGA SAHIP CIKARAK BU MONITOR HAKKINDA BASTA BEN OLMAK UZERE HIC KIMSENIN AKLINDA BIR TANE SORU KALMADAN CEVAPLAMISTIR YARDIMCI OLMUSTUR..HERSEY ICIN TESEKKURLER DOSTUM...
  • slm arkadaşlar,
    ben bu monitör için tv box almayı düşünüyorum türkiyede bulabildigim en iyi tv box avermedia nın 1920x1200 destekli analog olanı ama ben hybrid istiyorum yani dijital + analog. avermedianın sayfasında böyle bir ürün var ama türkiyede yok ne zaman gelir bi bilgisi olan varmı veya nereden ögrenecegiz ne zaman türkiyeye gelebilecegini.
    http://www.avermedia.com/avertv/Product/ProductDetail.aspx?Id=13

sizinde tv box tavsiyelerinizi bekliyorum , şimdiden teşekkürler...
  • dostum o 1920 x 1200 destekli olanın linki var mı nerde buldun, paylaşırsan sevinirim..

quote:

Orjinalden alıntı: lanu42

slm arkadaşlar,
    ben bu monitör için tv box almayı düşünüyorum türkiyede bulabildigim en iyi tv box avermedia nın 1920x1200 destekli analog olanı ama ben hybrid istiyorum yani dijital + analog. avermedianın sayfasında böyle bir ürün var ama türkiyede yok ne zaman gelir bi bilgisi olan varmı veya nereden ögrenecegiz ne zaman türkiyeye gelebilecegini.
    http://www.avermedia.com/avertv/Product/ProductDetail.aspx?Id=13

sizinde tv box tavsiyelerinizi bekliyorum , şimdiden teşekkürler...

• Beyler selamlar

Ben bu sitede verdimmi bilemiyorum ama dikkatinizi bir şeye çekmek istiyorum(bu konuda TF de açıklayıcı bilgiler verdim)

Bende şuanda HP w2207 kullanıyorum(bana göre SD de tek kelimeyle pixel değeri/bitrate durumuna göre berbat!!!)
    HD de ise çok iyi ama mükemmel/süper v.s filan değil>>>RT leri oldukça fazla>>5ms/2ms laflarınada sakın inanmayın lütfen!

Şimdi kısaca bu paneller artık "öldü"!!zaten adıda "classic panel" oldu bile!!

Firmalar ellerindeki malları gazlamak için dikkat ederseniz müthiş cazip fiyatlara getirdiler rakamları(aynı durum dışardada söz konusudur)

Artık devir LCD ama devir asıl HD dir,genelde insanların birinci kriteri HD izlemek olmuştur!!
    Tabi lazım prof.Photo/Tech./Driving v.s gibi olanlar için değildir,onlar hala kaliteli CRT kullanırlar!

HD derken,artık PC Monitörleride şu kriteri öne çıkarmıştır>>>1920X1080pixel+16;9 format!!!!!!!!!

Bakınız dikkatinizi çekiyorum pixel değeri 1920X1200 değil>>>>1920X1080 olmuştur!
    zaten 1920X1200pixeli HDMI ile bağlayınca şişiyor!(DVI OK dir)

Ama en önemli gelişme ise 16;10 formattan>>>>16;9 gelinmesidir!

Kısaca günümüz LCD/PDP TV ler gibi PC Monitörleride 1920X1080+16;9 format........

Peki nasıl oldu>>AUO/Taiwan bu paneller için 1 seneden fazladır çalışıyordu ve geçenlerde üretime başladılar,
    şuanda bildiğim kadarıyla ana Monitör üreticilerinden BenQ/HP/Acer/Dell/Viewsonic ve diğerleri olmak üzere;
    AUO nun bu yeni nesil modüllerini alıp monitörleri çıkaracaklardır!

Geçenlerde bir yabancı kaynaktan okuduğum kadarıyla ilk olarak BenQ dan geliyor bu monitörler,ama fiyat belli değil????

--Bu arada AUO dan modül alıp,herkes kendi dizaynını ve işlemcisini v.s koyup monitörleri üreteceklerdir,dolayısıyla
    panel tam istediğimiz tipte,gerisi artık monitörü çıkaracakların maharetlerinde,gelsin ilk ben alacağım zaten!!
    Geçen sene acele edip HP yi aldım çok pişman oldum!şimdi yeniden monitör alacağım artık!

Birde dikkatimi çeken dot-pixel değeri>>0,248 yani oldukça düşük hatta o ebat için çok çok iyi!
    Ancak AUO şimdilik şu ebatları üretiyor;
    -24" FULLHD/1080p/CR=1.000;1 Native/RT=5ms(Black2Black)
    -21,5" FULLHD
    -18,5 HDReady
    -15" HDReady

ayrıca 2 tanede yeni nesil LED-Backlight lı model olan>> 15,6" ve 14" lik Notebook panelleri vardır+
    AUO bu serinin yakında 27" lik panelinide çıkaracaktır(LED-Backlight) CCFL li sistem artık öldü!!!!

Bütün bu yeni nesil AUO modüllü,Monitörler ne zaman gelir derseniz,onu bilemem,ama yılbaşına kadar
    bir çok markadan gelmesi lazım!

Selamlar

• yorumlarınız için teşekkürler,
    eğer 16:9 format yaygınlaşırsa biraz biçimsiz olacak monitörler çok ince ve uzun..
    gerçi 1920 x 1200 monitörde 1080 izleyince oluşan üst ve alttaki 1 er parmak boşluk ( 60 ar piksel) beni pek rahatsız etmiyordu..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Thai-Fun

yorumlarınız için teşekkürler,
    eğer 16:9 format yaygınlaşırsa biraz biçimsiz olacak monitörler çok ince ve uzun..
    gerçi 1920 x 1200 monitörde 1080 izleyince oluşan üst ve alttaki 1 er parmak boşluk ( 60 ar piksel) beni pek rahatsız etmiyordu..

Hocam selamlar

Herifler yani monitör üreticileri artık çok uyandı!çünkü herkes çok iyi biliyorki normal PDP/LCD
    ile ne desktop nede diğer HD işlemleri monitör kadar olamıyor,dolayısıyla bunu değerlendiren
    monitör üreticileri günümüzün HD nin dayanılmaz cazibesi sayesinde,olayı salt monitör-desktop
    tan işinde çıkarıp tamanen multimedia olayına yönlendirdiler ve dikkat ederseniz,artık monitörler
    desktop işini unutup multimedi+HD olarak olayı götürmekteler!

1920X1200 zaten doğru bir pixel değeri değildi!16;10 ise,bugüne kadar üretim bantlarının klasik
    anlayışı içinde değiştirmeden işi idare etmek zihniyeti sonucunda saçma ölçü olan 16;10 ile bugünlere
    kadar gelindi!

Ama panel üretim olayında; ilk dört ana üretici(TFT_LCD de>>Samsung/LGE/Sharp/AUO) içinde yer alan
    AUO/Taiwan olayı tam bir FULLHD formatına getirmiştir,2 seneyi bulan çalışmaları sonucunda bugünlere gelinmiştir,
    ama sanırım yakında Samy/LGE/CMOs tanda bu yeni formatta paneller gelebilir ama şimdi bu işi kaymağını
    AUO yiyecektir!!!

Bir kaç ay daha sabır diyorum,nasılsa bu yeni paneller ile yeni monitörler bir süre sonra sanırım en başta BenQ ile
    gelecektir(Türkiye olarak söylüyorum)

AUO yu iyi takip edin,hoş zaten kullandığınız özellikle LGE/Samy/Phil monitörler en başta olmak üzere modüller
    genelde AUO/CMOs ikisinden gelmektedir!

Bu arada AUO dünyada ilk 5.000;1 Native CR li panel üreten tek üreticidir!ancak bunların seri üretimi henüz
    başlamamıştır!

Selamlar

• Evet arkadaslar monitörün ufak bir incelemesini de ben yapayım , düşünen arkadaslara faydası olsun. 22 , 24 derken son anda direkten döndüm ve su an kullanmaktan cok memnunum. Özellikle çizgi filmlerdeki performansı inanılmaz. Dektop , Film ve PS3 icin screenler koydum. Ama fotoğraf makinam yanımda olmadığı için Canon HF10 FullHD AVCHD kamera ile çekilmiş fotoğraflardır.

İlk Önce Desktoptan bir görüntü 1920x1200. ( DVI - HDMI baglı )

ViewSonic  FULL HD 1080p HDMI 3Ms VX2835wm HAKKINDA

Desktop Yakın Plan

Pc ve PS3 kaynağına bağlanmak için ön panelde düğmeler mevcut rahatlıkla girişler arası geçiş yapabiliyorsunuz.

İşte Hd Filmlerim . :)

Beowulf tan bir görüntü , fotoğraf çok iyi değil. Görüntü gayet güzel.

Bugüne kadar izlediğim en net çizgi film... Big Bugs Bunny

Artık gelelim PS3 e.... (HDMI - 1080p )
    Monitörümüz 480p, 720p , 1080i ve 1080p yi destekliyor. Tek uyaracağım nokta buradaki bütün çözünürlükleri işaretlemeniz sadece 1080p işaretli olursa 720p olan oyunlarda daha kötü görüntü alıyorsunuz. Örneğin PES2008 de futbolcu isimleri çok net çıkmıyor.

Gran Turismo 5 - Prologue - Tek kelimeyle inanılmaz...

Pes2008 - İşte keyif budur.

Spiderman 3 bluray görüntüleride koyacaktım fakat imageshack in azizliğine uğradım bir türlü upload olmuyor. Ghosting sorunu hiç olmadı Pcden de COD4 oynadım X1950 ile 1920*1200 de gayet zevkliydi.
    Maalesef backlight sorunu bu monitörde de var. Son olarak söyleyeceğim eğer monitör olarak da kullanacaksanız bence fiyat/performans olarak mükemmel bir seçim. Bütçeniz düşük ise simdilik bunu alın ve X3500 ün fiyatının daha fazla düşmesi için dua edin. 70-80 cm den de daha yakın kullanmayın. :)
    Şimdilik bu kadar.
    Sağlıcakla Kalın.

• Evet backlight olayı çok fazla var.
    Bu monitörü kullananlar renk,brightness ve contrast değerlerini kaç yaptınız acaba?
  • dostum gerçi bu ayarlar biraz göze göre değişir ama ben brightness i 5-10 civarı kullanıyorum kontrast 35 te renk ise 9500k
    tabii kullanıcıya özel ayarlar var ama ben daha iyi sonuç almayı beceremedim o yüzden böyle kullanıyorum..

quote:

Orjinalden alıntı: barisdragon

Evet backlight olayı çok fazla var.
    Bu monitörü kullananlar renk,brightness ve contrast değerlerini kaç yaptınız acaba?
  • baya indirmişsin yahu çok soluk olmuyormu?bende bright 70 contrast 100 renk 9500k.
    Bu monitörde renkler sarı ağırlıklı gibi gösteriyor.Belki rgb ayarı çekmek lazım.
  • evet ben işim gereği zaten tüm gün 22" karşısındayım ve gözlerimi parlaklık yoruyor,
    dedim ya herkese göre değişir genç birinin gözleri değil artık benimkiler..
  • İyi günler herkese

Sn.Hakan

-Ben Viewsonic monitörleri oldukça izledim,ama beni hiç bir zaman kesmedi!
    Sebebide ayarlarının çok stabil ve istenen değerleri vermemesi+
    -Ayrıca tekrar uyarıyorum,yeni nesil paneller gelmek üzere,bu eski nesillere para vermeyin lütfen!
    --22" alacaklar bu sevdadan vazgeçsinler(şayet HD olayları varsa)
    --24" alacaklar ise en doğru ebatı seçeceklerdir ama bu eski panellerle değil(yazılarımı dikkatli
    takip edin lütfen)

Buraya kadar yazmam,artık günümüzün olmazsa-olmazı olan HD içerikler içindir!!!
    Desktop için bütün bunlar geçerli değildir,hala CRT bir numaradır!
    yada Photo/Design v.s işleri olanlar içinde bu 22"/24" filan monitörler hikayedir!

Dolayısıyla buradan amaç>>HD içerikleri içindir,kaldıki 22" ve 24" lerde Desktop ta
    hikayedir(bilen bilir bunu)!!
    ----------------
    Hakan arkadaşın çektiği fotolar çok kötü,ama bu kötülük aslında Camera dan,sanırım çok daha
    iyi bir camera ile başarılı resim elde edebilir,ama bunlar olmamış+zaten panelin ayarlarıda
    çok kötü,dolayısıyla ortaya kötü resimler çıkmış......

Ancak Viewsonic bu kadar kötü görüntü vermez,dolayısıyla çıplak gözle bakınca ancak fark anlaşılır!!
    --------------
    Bu arada tavsiyem 1920X1200pixel panellerde DVI kablo kullanınız lütfen!!!!
    --HDMI bir protokol standardıdır ve 1920X1080 içindir,halbuki DVI öyle değil ve çok üst pixel
    değerleri destelemektedir!!

Sizin panelde 1920X1200pixel olduğu için özellikle çok kaliteli DVI kablo kullanmanızı tavsiye ediyorum!
    Şayet HD kaynaklı cihazlarınız varsa>>HDMI2DVI kablo kullanınız,ama PC den bağlantıda ise sadece
    DVI2DVI kablo kullanınız

Audio sinyali ise bir şekilde ayrıca taşırsınız,kaldıki PS3/BR/HDDVD/XBox/Wii/PC den HDRip ler için
    zaten adam gibi bir Audio sistem gerekir,yoksa monitörün üzerindeki dandik Speaker lar hiç bir ota
    yaramazlar
    --------------------------------

Son olarak 22" ve 24" alacaklar beklesinler,ama benim acelem var,hemen almalıyım diyenlere lafım
    yok elbette,ama tercihiniz HP olsun!

Selamlar

• Bu gelicek olan paneller hafif uygun fiyatlarda olsun hemen alıcam bir tane.Neme lazım yeni bir panel gelicek denir 1 sene daha lcd almam

Bu konuda yardımcı olan ve bizi haberlendiren arkadaslarada çok teşekkür ediyorum.
  • Albanez arkadasa yorumları için tesekkurler , kendisi bu isin ustadlarındandır. Onun yazdıklarını çok okudum turkeyforum da. Hatta bu monitörü alma kararımda onunda payı vardır.
    Fotoğraflar gerçekten çok kötü , ama dediğim gibi video kamera ile çekilen fotoğraflar ancak bu kadar net olabiliyor. Yoksa görüntüler çok canlı ve net.
    Bende bekleyecek sabır kalmadığı ve gelecek olan yeni nesil 24" ler ilk çıktıklarında pahalı olacağı ve fiyatlarının düşmesinin epey bir süreceğini bildiğim için en azından bir yıl daha idare etmesi açısından aldım.
    Hedefim Sony 40X3500 2000 YTL lere falan düştüğünde yada 40x4500 3000 YTL lere geldiğinde :) onlardan birini almak yada 46"lik Led li olan modelleri bekleyeceğim.
    Ama monitör beklentilerimin ötesinde çıktı. Bu yüzden daha da uzun bir süre bekliyebilirim. Bu kalite beni yeterince uzun süre tatmin eder diye düşünüyorum.
    Yeni model alınca da bunu ya satarım yada kardesime veririm.

• İyi akşamlar

Bazı şeyleri karıştırıyorsunuz,şöyleki bir kere hiç bir PDP/LCD Desktop olarak iş görmez!
    görsede ancak o kadar görür!

40"X3500 değil 2.000 e 3.000 e düşsün hemen kaparım yaw,ama rüyada yaşamamak lazım!
    LED-Baclit ler çıkıpta ucuzlayıncaya kadar,ben 3 tane LCD monitör eskitirim!

Ama benim TF deki AUO başlığını okuyun,dünyayı iyi takip edin lütfen!

1920X1080pixel 16;9 format AUO panelli monitörler çıkmaya başlıyor,şuanda üretimde bunlar
    sanırım çok yakında USA dan başlayarak gelecektir!

İlk etapta 24" ve 21,5" luk paneller geliyor,geçenlerde yabancı bir kaynaktan ilk olarak bu paneli
    BenQ nun alıp kullandığı yönünde,dolayısıyla bu firmada Türkiye de olduğu için bu dediğim
    monitörler çok uzun sürmez ve bizde gelir,sabır edin azıcık
    --------
    Ancak çoğu üretici hala adam gibi Bezel dediğimiz Kasanın panel ile olan kısmını güzel yapamıyor ve
    1"/2" orijinal display den kayboluyor,yani sizin 24" diye aldığınız monitör 20,5/21.5 net display alanı
    vermektedir ama adı 24"!!!

Selamlar

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.