Şimdi Ara

Video işeleme/boyut küçültme programı (önerisi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1.si

Telefonum 720p video çekiyorum fakat boyutu çok yüksek oluyor, çözünürlüğü değiştirmeden boyutunu düşürebileceğim pragram önerisi (youtube eklemek çok uzun oluyor)

2.si

Videonun bazı yerlerini kesmek, bazı yerlerini hızlandırmak, arka planına müzik koymak, ekranın bazı yerlerine yazı ve not eklemek gibi temek işlevleri pratik yapabileceğim bir program önerisi

Şimdiden okuduğunuz ve zaman yardığınız içni teşekkür ederim

• up
  • Edius
  • quote:

Orijinalden alıntı: asusmasus

Kısaca derdim;

1.si

Telefonum 720p video çekiyorum fakat boyutu çok yüksek oluyor, çözünürlüğü değiştirmeden boyutunu düşürebileceğim pragram önerisi (youtube eklemek çok uzun oluyor)

2.si

Videonun bazı yerlerini kesmek, bazı yerlerini hızlandırmak, arka planına müzik koymak, ekranın bazı yerlerine yazı ve not eklemek gibi temek işlevleri pratik yapabileceğim bir program önerisi

Şimdiden okuduğunuz ve zaman yardığınız içni teşekkür ederim

Ben bir çok program denedim. Maalesef kaliteyi bozmadan küçülten program yok. Bilmiyorum belki de ben yapamadım..? Ama istersen xilisoft û bi dene.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eğer codec yoksa kalitesi bozulmadan küçültülebilir ama codec varsa maalesef kalitesi bozulur.
    AVS Video Editor öneririm.
  • Cevaplarınız için çok teşekkür ederim, hepsine tek tek bakıcam.
    Videoyu küçültmek işin başlangıcıymış, video işleme programalrı basit ve kulanıcı dostu değil

sony vegas dediler uzay gemisi gibi, basit olup geniş kitleye hitap eden bir araç bulmak zormuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Agentwho

Eğer codec yoksa kalitesi bozulmadan küçültülebilir ama codec varsa maalesef kalitesi bozulur.
    AVS Video Editor öneririm.

Bu cümleyi biraz açar mısın. Codec olunca ne olur olmayınca ne olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 15 Eylül 2015; 19:45:19 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Baskı için Photoshop ayarı
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eğer sıkıştırmak istediğiniz videoda codec varsa maalesef kalite kaybı olmadan sıkıştırılamaz. Eğer yoksa codec eklenerek sıkıştırır.

Peki codec var mı yok mu nasıl öğrenilir?

Bir videoda codec olup olmadığını öğrenmek için media info adlı programı yüklenmiş gerekir. Bu programı k-lite codec pack yüklerseniz de beraber yüklenir.
    Programı yükledikten sonra codec olup olmadığını öğrenmek istediğiniz videoya sağ tıklayın ve mediainfo ya açın. Eğer codec bölümünde uncompressed yazıyorsa codec yok demektir. Eğer (xvid,h264...) yazarsa codec var demektir.

Bir videoya codec eklemek herhangi bir video editor ile yapılabilir. Ben codec olarak h264 kullanmanızı öneririm çünkü hem hızlı hem de arayüzü karmaşık değil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Agentwho

Eğer sıkıştırmak istediğiniz videoda codec varsa maalesef kalite kaybı olmadan sıkıştırılamaz. Eğer yoksa codec eklenerek sıkıştırır.

Peki codec var mı yok mu nasıl öğrenilir?

Bir videoda codec olup olmadığını öğrenmek için media info adlı programı yüklenmiş gerekir. Bu programı k-lite codec pack yüklerseniz de beraber yüklenir.
    Programı yükledikten sonra codec olup olmadığını öğrenmek istediğiniz videoya sağ tıklayın ve mediainfo ya açın. Eğer codec bölümünde uncompressed yazıyorsa codec yok demektir. Eğer (xvid,h264...) yazarsa codec var demektir.

Bir videoya codec eklemek herhangi bir video editor ile yapılabilir. Ben codec olarak h264 kullanmanızı öneririm çünkü hem hızlı hem de arayüzü karmaşık değil.

Eyvallah kardeşim. Bu yüzden 22gb tutan mkv kurtlar vadisini, sırf telefon açsın diye 100gb mp4 e çevirmek zorunda kaldım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.