Şimdi Ara

Vestel Millenium 32750 32' TFT-LCD 1,748ytl! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
0
Favori
23.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşlar bende dün vestel 32750 32" lcd tv aldım aldığım vestel bayisi kendi arkadaşımdı.1650ytl ye lcd tv-nisan kataloğundaki ev sinama sistemi ve hediye olarakta bir tane şarjlı süpürge aldım tv yi daha denemedim çarşamba günü gelip karacaklar.evliyim evimdeki herşey klimalardan tutunda tvlerden beyaz eşyaya kadar hepsi vestel.ürünü arkadaşımın mağazasına sürekli gittiğim için görme imkanım oluyordu herkeze tavsiye ederim.ben aslında vestelin en son çıkardığı 32770 serisinden alacaktım ama arkadaş 32750 almamı tavsiye etti vardır bi bildiği tavsiye ettiğine göre. özel sorusu olan olursa yardımcı olmaya çalışırım arkadaşlar
  • Samsung LE32R32B gibi kaliteli bir lcd tv varken aynı diyata, bunu almak bence mantıksız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TµGy
    Samsung LE32R32B gibi kaliteli bir lcd tv varken aynı diyata, bunu almak bence mantıksız.

Bence de bu kadar dar bir yorum yapmak mantıksız.
    Samsung ile Vestel arasında en az 200-300 YTL fiyat farkı oluyor; bu da aşağı yukarı %15-25 yapıyor.
    Tamam, Samsung'un üst modelleri var, ancak 1.750 YTL'ye alacağınız Samsung ile 3.000 YTL alınan Samsung'un aynı kalitede olduğuna mı inanıyorsunuz ?

Bu arada, sz Lcd Tv'nizden, HDMI ile PC bağlantısı yaparak 1:1 pixelmapping alabiliyor musunuz ?
  • kardeş anlatamadım herhalde ben diyorumki 1650 ytl ye vestel 32750 lcd tv ve vestel ev sinema sistemi aldım diyorum sense bu paraya samsung 32" alsaydın diyorsun araştırdık senin dediğin lcd 2148 ytl aradaki farka bak istersen
  • quote:

Orjinalden alıntı: t.t128
    kardeş anlatamadım herhalde ben diyorumki 1650 ytl ye vestel 32750 lcd tv ve vestel ev sinema sistemi aldım diyorum sense bu paraya samsung 32" alsaydın diyorsun araştırdık senin dediğin lcd 2148 ytl aradaki farka bak istersen

Samsung'un o modeli o kadar pahalı değil :

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=152436&productId=evsamle32r32b - 1.780 YTL Havale
    http://www.shopping.com.tr/Saga.aspx?aID=8&pID=186257 - 1.730 YTL Havale

Fakat yine de model bazında değerlendirme yapmak ve diğer özellikleri karşılaştırmak gerekir.

Eğer Samsung o fiyata satılıyorsa, bu durum Samsung ucuza satmasından değil, o modelini eski veya düşük model olmasından kaynaklanıyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 23 Nisan 2007; 11:43:59 >

• Benim Vestel 32750 de DVI girişi yok, 37750 modelinde var mı acaba? Bir de Ekran kartının DVI çıkışını componente bağlayabileceğimiz bir kablo var mıdır?
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaTRiX
    Benim Vestel 32750 de DVI girişi yok, 37750 modelinde var mı acaba? Bir de Ekran kartının DVI çıkışını componente bağlayabileceğimiz bir kablo var mıdır?

Vestel (32-37-42)750 serisi yeni siyah seri olduğu için DVI değil HDMI girişi var.

Böyle bir durumda benim önerim, önce DVI-HDMI kablo ile PC bağlantısı yapmayı denemek.
    Eğer bu şekilde 1:1 pixelmapping alamazsanız, o zaman HDMI çıkışı olan ekran kartı temin etmek gerekebilir.

DVI-Component kablo bir şekilde bulunabilir belki ama, 1:1 pixelmapping konusunda sorun yaşanacağına inanıyorum;
    çünkü önemli olan Lcd Tv'nin DVI veya HDMI girişini kullanmak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: signore

quote:

Benim Vestel 32750 de DVI girişi yok, 37750 modelinde var mı acaba? Bir de Ekran kartının DVI çıkışını componente bağlayabileceğimiz bir kablo var mıdır?

Vestel (32-37-42)750 serisi yeni siyah seri olduğu için DVI değil HDMI girişi var.

Böyle bir durumda benim önerim, önce DVI-HDMI kablo ile PC bağlantısı yapmayı denemek.
    Eğer bu şekilde 1:1 pixelmapping alamazsanız, o zaman HDMI çıkışı olan ekran kartı temin etmek gerekebilir.

DVI-Component kablo bir şekilde bulunabilir belki ama, 1:1 pixelmapping konusunda sorun yaşanacağına inanıyorum;
    çünkü önemli olan Lcd Tv'nin DVI veya HDMI girişini kullanmak.

Ben laptop dan görüntü aktarımı yaptım VGA bağlantısı ile görüntü idare eder fakat çok çok iyi değil, sanırım Laptopun Onboard ekran kartı da yeterli değil. 1:1 pixelmapping dediğiniz ekranı tamamen kaplaması ise VGA da tam ekran kaplıyor sorun yok. Yeni bir laptop almayı düşünüyorum, HDMI çıkışlı laptop vardır sanırım, HDMI-HDMI bağlantı da 1:1 ve daha kaliteli bir görüntü alınır mı? tavsiye edebileceğiniz bir marka ve model var mı acaba?

Bir de TV nin Ext-1 olan scartından uydu alıcıyı bağladığımda görüntüde kaymalar oluyor, Ext-2 scartından bağlayınca böyle bir problem yok. Acaba scartı mı bozuk. İlk bağlantıda Vestel Servisi bağlantıyı Ext-1 den yapmıştı ve o zaman da bu kaymaları görünce Voltajdan kaynaklandığını söyledi, ben de voltajı nasıl düzeltirim diye düşünüyordum. Yaklaşık 2 ay bu şekilde seyrettikten sonra bir gün diğer scarta takmak aklıma geldi ve sorun düzeldi. Boşu boşuna 2 ay o şekilde izledim. TV de bir arıza olabilir mi servise haber versek mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaTRiX -- 21 Mayıs 2007; 11:54:25 >

• quote:

Ben laptop dan görüntü aktarımı yaptım VGA bağlantısı ile görüntü idare eder fakat çok çok iyi değil, sanırım Laptopun Onboard ekran kartı da yeterli değil. 1:1 pixelmapping dediğiniz ekranı tamamen kaplaması ise VGA da tam ekran kaplıyor sorun yok. Yeni bir laptop almayı düşünüyorum, HDMI çıkışlı laptop vardır sanırım, HDMI-HDMI bağlantı da 1:1 ve daha kaliteli bir görüntü alınır mı? tavsiye edebileceğiniz bir marka ve model var mı acaba?

Öncelikle görüntünün ekranı tam olarak kaplaması tek başına bir gösterge değildir;
    çünkü 640x480 çözünürlükteki bir görüntü de "tam ekran" modu ile ekranı tamamen kaplayacak şekilde görüntü verebilir.

Bu kontrol etmenin kolay bir yolu var; Menü'den "ekran boyutu" seçeneğini, "tam ekran" değil, "1:1" olarak seçmeniz gerekir.

Lcd Tv'lerde PC (masaüstü, dizüstü) bağlantısında önemli olan, panel çözünürlüğünde görüntü alabilmektedir.
    Mesela sizin Lcd Tv'nizde panel 1366x768 ise, 1360x768 veya 1366x768 çözünürlük alabilmeniz ve görüntüde bozulma olmaması gerekir.

PIXELMAPPING için şu konuya bakın :http://forum.donanimhaber.com/m_12917756/tm.htm

quote:

Bir de TV nin Ext-1 olan scartından uydu alıcıyı bağladığımda görüntüde kaymalar oluyor, Ext-2 scartından bağlayınca böyle bir problem yok. Acaba scartı mı bozuk. İlk bağlantıda Vestel Servisi bağlantıyı Ext-1 den yapmıştı ve o zaman da bu kaymaları görünce Voltajdan kaynaklandığını söyledi, ben de voltajı nasıl düzeltirim diye düşünüyordum. Yaklaşık 2 ay bu şekilde seyrettikten sonra bir gün diğer scarta takmak aklıma geldi ve sorun düzeldi. Boşu boşuna 2 ay o şekilde izledim. TV de bir arıza olabilir mi servise haber versek mi?

Eğer Scart-2 düzgün görüntü veriyor, Scart-1 sorunlu görüntü veriyorsa (aynı uydu alıcı, aynı scart kablo ile)
    benim aklıma tek seçenek geliyor, Lcd Tv'de sorun olması.

Vestel Merkez'i arayarak durumu bildirin bence (doğrudan servisi aramayın).
    Eğer servis yine "Scart-1 ile Scart-2 arasındaki farkın voltajdan kaynaklandığını" söylerse, durumu merkeze geri bildirin.

• bu televizyonu pcye bağlayıp deneyen varmı ve ne şekilde bağlantı yaptınız?
    monitor olarak kullanıma elverişlimi?
  • banada aynı tv yarın geliyo

ben 1400 ytl ye aldım

geldigindedetaylıbir inceleme yapıcam
  • Merhaba arkadaşlar babam biraz önce bu televizyonu aldı.Açtık izliyoruz ama bana garip gelen bir şey var. Lcd daha yeni olduğu içinmidir evimizde bilmiyorum ama bunun görüntüsü çok basık geliyor.İnsanların yüzleri falan çok değişik yamuk gibi..Biraz önceki görüntülere baktım gönderdiklerinize, benim tv de öyle..Ama bana değişik geldi neden acaba??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekno18 -- 2 Ağustos 2007; 21:59:32 >
  • çünkü yayın 4:3 boyutlarda geliyor,tüplüler için.
    Bunu lcd'ye yaymak için ne yapman gerek üstten basman gerek değil mi?
  • Yok valla anladığım kadarıyla yandan daraltma gibi bişey gerekiyor..Ama görüntü yandan nasıl daralır ki:)
    Valla tüplü falan bilmiyorum acemiyim bu konuda:)
  • Arkadaslar Merhaba,
    Bende VESTEL 32" HD, wireless var, bir yildir kullaniyorum. DVD ve Vestel LCD baglantisini bir turlu net basaramadim. Hala scarttan seyrediyorum. Component (DVD) - PC (Vestel) cok kotu oldu, Component (DVD) - DVI gibi bir secenek olur mu.. Yad ane yapmaliyim, ne dersiniz..
  • Merhaba arkadaşlar,
    bizde de vestel 32750 var.4.5- 5 ay önce 1599 ytl kampanyası döneminde, pazarlık yaparak fiyatı 1500 ytl indirdim, ardından elimdeki nakit 1350 idi bunu söledim ve geri kalanı card finanstan geçermisiniz dedim.tamam dediler ve yüzsüzlük yapıp bölebilir misiniz dedim.oradaki bayan valla kimseye bölmüyoruz ama hadi dedi ve ikiye böldü, sonra bir baktık ki bankada 3 taksit daha eklemiş.yani peşin 1350 ytl ye aldım diyebilirim. tv den memnun olup olmadığımı gelince memnunum.birkaç arkadaşın dediği gibi sesi açınca kasadan gelen titreşim ve cızırtı sinir edici olabiliyor ama o kadar da yüklenmiyorum.bir de gece geç vakitte çok net duyulan tiz bir cızırtı(vınlama, yada onun gibi birşey) var. bir de aynı kasa ve model tvlerde menü farklılıkları var dikkat edeniniz oldu mu bilmiyorum.annem o dönem ameliyat oldu hastanede odasında 32750 vardı ve menü bizimkinden eksikti.ilginç!bu arada kullanan arkadaslara soruyorum ben bulamadım bir türlü teletext sayfasını donduracak(hold) tuş kumandada nerede??

• Merhaba Arkadaşlar, Aynı modelin bende 106 ekran olan LCD TV sinden bulunmakta.
    Vestel tabikide Sony ve LG nin verdiği kaliteyi vermemektedir fakat ülkemizde ki kullanıcılar için fiyat çok büyük önem taşımaktadır. Televizyonu 2.400 YTL ye almıştım. Aynı fiyatı Sony 96 Ekran için verdim fakat Beko bayisi Fiyatı kabul etmedi. O yüzden Beko ve arçelik veya Datron gibi markalar almaktansa Vestel i seçtim. Sebebini bilenler bilmektedirler...
    Gelelim Vestel'in millenium Serisine.
    Tv yi tavsiye ediyorum Rahatlıkla kullanabileceğiniz ve Haz alabileceğiniz Bir televizyon. Televizyona Pc lerinizi ve Notebooklarınızı rahatlıkla bağlayabilirsiniz Alacağınız Performans Scartdan alacağınız Tv yayınından düşük olacaktır. Ben digitürk Kullanıyorum ve Arkadaşların belirttiği gibi LCD TV lerde Tercihiniz Altın uclu Scart to Scartlar olmalıdır. Görüntü iyi bir Scartla Anlaşılır derecede Düzelmektedir. Herkez Tv yi suçlamadan önce Yayının kalitsinden emin olmalıdır.
    Aranızda Kim Vestelin bu modellerini HDMI ile deneyebildi ? HDMI yı deneyebilmek için HDMI uyumlu TV kanalı Türkiye de bulmanız zor. KAnal D Doğan gurubu HDMI ya geçeceğini belirtti lakin hala ses seda yok, ondan başka hiç bir Türk kanalıda HDMI yayın vermemektedir. Receiverlarımız HDMI vermiyor mu diyeceksiniz? Hayır Elimizde olan Receiverların %99 u HDMI uyumlu değildir. Hem uyumlu olsa ne olacak? Tv yayını HDMI olmadıktan sonra?

Peki Buna karşılık DVD Playerlarda HDMI yayını deneyebilirsiniz. Elinizde ki HDMI yı destekliyormu diye kendimize sormakta fayda var. Malesef %99 umuzda ki DVD playerlar HDMI uyumsuz. Samsung En ucuz HDMI DVD playerı satışa sundu Fiyatı 400 YTL üzerinde. Yani uzun lafın kısası HDMI DVD Playerler almak için beklememizde fayda var. Digitürk Diyor ki HDMI Receiver isterseniz vermeniz gereken fiyat 760 YTL Bu durumda Maddi durumu iyi olmayan, yada mantıklı düşünen birisi (Parasal olarak derdi olmayanlar hariç) bu ürünleri almamalıdır. HDMI DVD ler ve Receiver ların fiyatı tahminimce 1 yıl içinde çok ucuzlayacaktır.
    Özet olarak Vestel görüntü açısından iyidir. Tepkime süresi sizi tatmin etmeyebilir eğer, 70-80 km hızla giden bir araçtan yaptığınız video çekimlerini izleyecekseniz. İzlemeyecekseniz Dert etmeyiniz!
    Tepkime süresi sizi sadece çok hızlı görüntüler içeren çok hareketli filmlerde yüz üstü bırakır.(bu filmlere örnek yukarıda verilmiştir.Sakın aklınıza karete filmleri gelmesin :) rahatlıkla izlersiniz.) Malumunuz Görüntüler karelerden oluşmuştur (frame) izlediğiniz en küçük filmde bile milyonlarca kareler bulunmaktadır. Ardı ardına gelen bu kareler 8ms olan bir televizyonda 8ms içerisinde değişecektir. 16-22 ms olsaydı çok hızlı görüntülerde bozulma olduğunu görmeniz mümkün olacaktı. Tabikide LCD tipi Tvler ve Monitörler alırken Tepkime süresini dikkate alacağız lakin gaye şahsın kendini tatmin edecek özelliklerini bilmesi ve ona göre alış veriş yapmasıdır. Evinde LCD monitör bulunanlar bilirler Tepkime süreleri 8ms ile 4 ms arasında değişmektedir. 8ms de çok oyun oynayan insan vardır ki oynadıkları oyundan ve görüntüden şikayetleri yoktur.
    6-8 ms bence bizlere yeterlidir. Tv için 6.5 ms idealdir. Şimdiden 2 ms lik TVlerin haberleri gelmektedir. Fakat mükemmeli arzu edenler 2ms beklemeye devam etmelidirler.
    İşin özü Kontrast olarak Vestel Millenium serisi ile bir sorunuz olmaz. (Daha iyi kontrast olan TVler mutlaka vardır)
    Tepkime süresi olarak Başınızın ağrıyacağı kısım kimi zaman Alt yazıların çok hızlı geçmesinde çıkabilir. Oda nadir olarak...
    Isınma açısından TV ısınmaktadır ama buda normaldir.
    Scart açısından Tv de 2 adet Scart, 2 Adet RCA, 1 Adet PC girişi, 1 Adet DVI Girişi, 2 Adet HDMI girişi,Kulaklık girişi, Normal kablolu yayın için Anten girişi mevcuttur.

Televizyonu Fiyat - PErformans açısından Gönül rahatlığı ile Tavsiye edebilirim Alanlara Söylenecektek söz Lütfen Yayınınızın Net ve kaliteli olduğundan emin olun,Kaliteli Scart kullanın...

Bir arkadaş PIP özelliğini nasıl kullanacağım demiş...
    PIP özelliğini Ancak iki ayrı yayın alabileceğiniz kaynak bağlı iken kullanabilirsiniz Kumandada PIP ÖZelliğinin yerini bulmak zor değil lakin
    TVye bir Adet Kablolu yayın + Bir adet Receiver yada Bir adet Receiver + Bir adet Açık ve içinde film bulunan DVD veya VCD player bağlı iken Resim içinde REsim özelliğini aktif hale getirebilirsiniz.
    Tek Yayın Kaynağı bağlı olan seçeneklerde ancak aynı yayını resim içinde resime koyabilirsiniz.
    Bu Televizyonda Tam Verim almak ve 4\4 lük test etmek istiyorsanız HDMI da test ediniz...
    Saygılarımla Suçumuz ve hatamız olduysa AFfola...
    Fiyat = PErformans = Vestel Millenium serisi Tavsiye Edilir!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fanbiri -- 28 Ağustos 2007; 1:24:40 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.