Şimdi Ara

1:1 Pixelmapping Yapabilen Cihazlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
3
Favori
23.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu özelliği sağlayan tv ler hangileridir.Bilenler varsa yazabilirlermi marka-model teşekkürler
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 1-1 pixel mapping nedir

cihazlari bagladigimizda ekrana tam oturması mı?
  • Pc bağlantısında tvdeki görüntünün pixellerinde buğulanmasını engelleyen bi olay sanırım
  • Kimse bilmiyormu yav
  • bende merak ediyorum özellikle datron 32" için
  • toshibalar için var deniyordu ancak ilgilenmediim için model olarak faln bilmiorm
  • 1:1 pixelmapping olayının ne olduğunu bilirler de kimse birşey yazmamış.

Tanım olarak, bir HDTV'nin aldığı sinyal çözünürlüğünü, herhangi bir ölçeklendirme yapmadan (scale), olduğu gibi gösterebilmesi demektir.

Yani HDMI,DVI veya VGA girişinden PC bağlantısı yaptığınızda, 1360x768 veya 1366x768 çözünürlüğü, görüntüde bozulma, piksellerde dağılma olmadan alabilmeniz gerekir (Hd Ready paneller için tabi, Full HD paneller için 1920x1080)

1:1 VARSA

1:1 YOKSA

Bu arada, pahalı Lcd Tv'lerde vardır, ucuz modellerde yoktur gibi düşünceniz olmasın; aynı markanın farklı modellerinde bile farkedebiliyor.
    Mesela benim Vestel 37" Lcd Tv'de var; DVI ile 1360x768 çözünürlük alabilyorum (kenarlardan 4 piksel boşluk kalıyor ama belli olmuyor bile)
    Sony'nin eski serilerinde yoktur, yeni serilerinde var diye biliyorum.

Marka Model Bazında Liste :
    http://pixelmapping.wikispaces.com/Full+List

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 20 Mart 2007; 20:37:14 >

• quote:

Orjinalden alıntı: signore

1:1 pixelmapping olayının ne olduğunu bilirler de kimse birşey yazmamış.

Tanım olarak, bir HDTV'nin aldığı sinyal çözünürlüğünü, herhangi bir ölçeklendirme yapmadan (scale), olduğu gibi gösterebilmesi demektir.

Yani HDMI,DVI veya VGA girişinden PC bağlantısı yaptığınızda, 1360x768 veya 1366x768 çözünürlüğü, görüntüde bozulma, piksellerde dağılma olmadan alabilmeniz gerekir.

1:1 VARSA

1:1 YOKSA

Bu arada, pahalı Lcd Tv'lerde vardır, ucuz modellerde yoktur gibi düşünceniz olmasın; aynı markanın farklı modellerinde bile farkedebiliyor.
    Mesela benim Vestel 37" Lcd Tv'de var; DVI ile 1360x768 çözünürlük alabilyorum (kenarlardan 4 piksel boşluk kalıyor ama belli olmuyor bile)
    Sony'nin eski serilerinde yoktur, yeni serilerinde var diye biliyorum.

Marka Model Bazında Liste :

teşekkürler bilgiler için

• Samsung un 32R32, 32R71B, 32S71B modellerinin hangisinde bu ozellik var, asagidaki listeye gore sanki hicbirinde yok gibi, ben mi yanlis anladim acaba?

Samsung

Name Size Native Resolution 1:1 Digital 1:1 VGA Optical Overscan Source Other
    xx0P 32/40 1366x768 60Hz 60Hz No 1
    LE-xxRyy 26/32/40 1366x768 No 60Hz No 1
    LE-xxMyy 26/32/40/46 1366x768 No 60Hz No 1
    LE-xxNyy 26/32/40/46 1366x768 No 60Hz No 1
    LE-xxFyy 40/46 1920x1080 Yes via HDMI (with firmware update and the JUSTSCAN option.) Yes No 1
  • Verdiklerine göre r-m-n-f serisinde var pixelmapping.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yilmaz196
    Verdiklerine göre r-m-n-f serisinde var pixelmapping.

Bu şekilde yazınca pek tablo gibi algılanmıyor; tabloya buradan bakabilirsiniz :

Yukarıdaki tabloya göre, cihazdaki tek digital bağlantının HDMI olduğunu düşünürsek;
    Evet, Samsung'un o modellerinin HDMI ile 1:1 pixelmapping yapmadığı / yapamadığı söylenmiş gibi gözüküyor.

Ayrıca tam olarak hangi model bilmiyorum ama, forumdan DUBLANC bana Samsung full HD (1920x1080) bir Tv'sinde benzer bir durumdan bahsetmişti. Muhtemelen yukarıdaki tabloda "Yes, with Firmware Update" ile belirtilen 40-46" model.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 15 Mart 2007; 17:19:58 >

• Sanirim 2000 ytl civarindaki lcdtv lerde yok, daha pahali modellerde var, yaniliyor muyum.
    Samsung un 1900-2200 civari modellerini cok begeniyordum almaya karar vermis gibiydim simdi biraz dusunmeye basladim, cunku ben pc ye bagliyacagim ve filmleri pc den izleyecegim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: eros68
    Sanirim 2000 ytl civarindaki lcdtv lerde yok, daha pahali modellerde var, yaniliyor muyum.
    Samsung un 1900-2200 civari modellerini cok begeniyordum almaya karar vermis gibiydim simdi biraz dusunmeye basladim, cunku ben pc ye bagliyacagim ve filmleri pc den izleyecegim.

Evet yanılıyorsunuz
    Bu konudaki ilk mesajımda da "1:1 pixelmapping" olayının pahalı model & ucuz model olayı olmadığını söyledim.

Mesela Vestel Lcd Tv'lerinde var 1:1 pixelmapping desteği; yukarıda da söylediğim gibi DVI ile 1360x768 çözünürlük alabiliyorum cam gibi, pürüzsüz.

PC bağlantısı yapacaksanız mutlaka ve mutlaka bu olayı araştırın; sonra ciddi şekilde pişman olursunuz.

Naçizhane bir görüş, sanki DVI girişli cihazlar, HDMI girişli cihazlara göre bu konuda daha başarılı gibi veya bana öyle geliyor.

• Firmware update gerektiren Samsung modeli F71 ler. 1080p de HDMI baglantıda overscan sorunları yasanıyor. Samsung dan temin edilecek kablo ve CD ile bu sorun halledilebiliniyormuş.
  • Evet bu model.Bende Samsung show room unda bu modeli denemiştim hem OSX hemde Windows altında 1080p çalışmamımıştı çok büyük ihtimal ancak yazılımla hallediliyor.Gerçi benim o yazılım kosununda da biraz şüphelerim var ama neyse bu modeli almıyacağım diye fazla üstüne gitmedim.
    quote:

Orjinalden alıntı: DubLanC

Firmware update gerektiren Samsung modeli F71 ler. 1080p de HDMI baglantıda overscan sorunları yasanıyor. Samsung dan temin edilecek kablo ve CD ile bu sorun halledilebiliniyormuş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Vipracing

Evet bu model.Bende Samsung show room unda bu modeli denemiştim hem OSX hemde Windows altında 1080p çalışmamımıştı çok büyük ihtimal ancak yazılımla hallediliyor.Gerçi benim o yazılım kosununda da biraz şüphelerim var ama neyse bu modeli almıyacağım diye fazla üstüne gitmedim.

TV yi bir de VGA yada component baglantısında test etmek lazım. Speclerinde bu 2 baglantıdan da 1080p kabul ediyor deniyordu. Ama 1080p değerine HDMI da ulaşamaması ilginç. En azından 1080p cozunurluk elde edilinir ama overscan yuzunden goruntu kotu olurdu diye dusunmustum.
  • Bende soradan öğrendim hiç mantıklı gelmedi ama ilginç tabiki .Yinede Samsung un ürünlerine sempati ile bakmama rağmen kafamda fazla soru işareti oluşturdu bu model.Bendeki HD videolarda sağlam saçmaladı (renklerde ve karanlık bölgelerde) gerçi çok ayar ve parametre değiştirebilir tabiki yinede asıl hedefim olan 1080p performansını alamayınca diğer şeylere fazla bakınmadım.Zira asıl amacım 1080p de bilgisayar görüntüsüydü.

quote:

Orjinalden alıntı: DubLanC

quote:

Evet bu model.Bende Samsung show room unda bu modeli denemiştim hem OSX hemde Windows altında 1080p çalışmamımıştı çok büyük ihtimal ancak yazılımla hallediliyor.Gerçi benim o yazılım kosununda da biraz şüphelerim var ama neyse bu modeli almıyacağım diye fazla üstüne gitmedim.

TV yi bir de VGA yada component baglantısında test etmek lazım. Speclerinde bu 2 baglantıdan da 1080p kabul ediyor deniyordu. Ama 1080p değerine HDMI da ulaşamaması ilginç. En azından 1080p cozunurluk elde edilinir ama overscan yuzunden goruntu kotu olurdu diye dusunmustum.

• quote:

Bende soradan öğrendim hiç mantıklı gelmedi ama ilginç tabiki .Yinede Samsung un ürünlerine sempati ile bakmama rağmen kafamda fazla soru işareti oluşturdu bu model.Bendeki HD videolarda sağlam saçmaladı (renklerde ve karanlık bölgelerde) gerçi çok ayar ve parametre değiştirebilir tabiki yinede asıl hedefim olan 1080p performansını alamayınca diğer şeylere fazla bakınmadım.Zira asıl amacım 1080p de bilgisayar görüntüsüydü.

Haklısınız, ister istemez insan bu cozunurlugu elde edemeyince aklı karısıyor. Forumda F71 kullanan 2 arkadasımız var ama onların deneyımlerını daha öğrenemedik.

• datron 32" yapıyormu bunu dublanc?
  • quote:

Orjinalden alıntı: siyahtemas

datron 32" yapıyormu bunu dublanc?

Bu konuda bir bilgim yok, ancak kullanan arkadaslarden ogrenebiliriz. Yurtdısında ısmı AOC olarak gecıyordu galıba. Yabancı sitelerde AOC 32" seklınde arastırırsanız ogrenme sansınızda var.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.