Şimdi Ara

Vestel Millenium 32750 32' TFT-LCD 1,748ytl! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
0
Favori
23.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5.1 ses alabilmek için dvd player'ın ses çıkış ayarlarıyla da ilgili bir şeyler yapılabilir. Ayrıca dvd filminiz 5.1'i desteklemelidir vb..
    DVD playerın menüsünü bilemediğim için ezbere konuşmak istemiyorum ancak anlattığım gibi birebir bağladığınızda ve ses çıkış menüsünden doğru ayarları seçtiğinizde çalışmaması için bir sebep göremiyorum.

Saygılar
  • @adigeerdem

Dün akşam uğraşıp resim göndermişsiniz, bana yeni mesaj uyarısı gelmediği için şimdi farkediyorum.

Öncelikle ses bağlantısı sadece "dvd player" ile "ses sistemi" arasında yapılır;
    Tv'ye sadece görüntü aktarılır (scart veya component), onu ayrıca konuşuruz.

Eğer 5.1 ses almak istiyorsanız (yani her kanal için ayrı kodlanmış ses),
    bunun ilk koşulu, izlediğiniz Dvd filmin 5.1 ses ile kodlanmış olmasıdır.
    Zaten filmi oynatırken büyük ihtimalle dvd player'ın ekranında Dolby Digital veya DTS gibi 5.1 olduğunu belirten bir yazı çıkar.

Sizin Yapmanız Gereken Ses Bağlantısı
    Açıklama :
    1. Hoparlör setinizde "optik" veya "coaxial" gibi giriş var mı ?
    Şöyle anlarsınız : Dvd player'ın arkasında "coaxial" ve "optical" yazan çıkışlar var ya, bunların aynısından hoparlör setinin "subwoofer"ının arkasında var mı ?

Eğer varsa, "optical" varsa optik kablo, "coaxial" varsa, coaxial kablo almanız gerekir. Elektrikçilerde, mağazalarda rahatlıkla bulursunuz.

Eğer yoksa, 2. maddeye devam :

2. Hoparlör setinin subwoofer'ının arkasındaki 6 kanal "analog" ses girişi ile dvd player'ın arkasındaki 6 kanal "analog" ses çıkışı arasında bağlantı kurmanız gerekir.
    Bunun için aşağıdaki kabloyu kullanmanız gerekiyor. Bağlantı da şöyle olmalı :
    FL > Front L
    FR > Front R
    SL > Rear L
    SR > Rear R
    SW > Sub woofer
    C > Center

Kablo'nun adı : 6 RCA - 6 RCA

Vestel Millenium 32750 32' TFT-LCD 1,748ytl!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 10 Nisan 2007; 15:46:41 >

• Arkadaşlar sizi de yoruyorum ama. Allah razı olsun.

Ya ses siteminin arkasında bahsettiğiniz kabloların girişleri var, ayrıca da CD diye çift giriş, Aux diye de bi çift giriş daha var. Şimdi ben bu sistemi
    FL > Front L
    FR > Front R
    SL > Rear L
    SR > Rear R
    SW > Sub woofer
    C > Center

Olarak Bağladığımda ses siteminin üzerindeki ekranda DB - 2+1 - 5+1 gibi seçenekler var. DB sanırım Dolby Digital anlamına geliyor, bu şekilde bağlantı yaptığımda DB ışığı otomatik olarak yanıyor ve 5+1 yada 2+1 seçeneklerine geçiş yapmaya izin vermiyor. Fakat DB seçiliyken de sadece 2 hoparlörden ses geliyor. Tüm ayarlarını karıştırdım ama yok. Şuanda DVD nin arkasındaki FL ve FR çıkışından Ses siteminin aux girişine bağladım 5+1 sesi alıyorum. Fakat acaba yanlış bağlamış olabilirmiyim, yani daha kaliteli çıkarmı ses diye düşünüyorum. Çünkü çok saçma geldi, Çift girişli 3 adet kablo olmasına karşılık sadece 1 çiftini kullanmış oldum ve diğer 2 çift boşa çıktı, o kadar giriş ve çıkışlar varken tek girişten sesi dağıtmak beni biraz düşündürüyor açıkcası.

• Bu yaptığım bağlantı doğrumudur, yoksa daha sağlıklı ses alabilmem için başka birşey yapmam gerekiyormu.
  • @adigeerdem

Öncelikleri şunları bilmeniz gerekiyor.

1) FR, FL, SR,SL, SW,C girişleri > 5.1 Dolby Digital - DTS içindir (dvd film izlerken)
    2) CD ve AUX dediğiniz "kırmızı-beyaz" girişler > STEREO, yani 2 kanallı ses içindir.

Tv'nin bağlantısını CD veya AUX ile yaparsınız (Stereo ses).
    Dvd player'ın bağlantısını (5.1 ses alabilmek için) 6 giriş ile yaparsınız.

Siz hangi cihazı, ne izlerken, dinlerken bağlamak istediğinizi söyleyin, ben ona göre en ideal olanları diyeyim size.
  • quote:

Siz hangi cihazı, ne izlerken, dinlerken bağlamak istediğinizi söyleyin, ben ona göre en ideal olanları diyeyim size

iyi de dvd playerı takıp seyrederken 5.1 ses almak istediği açıkça görülüyor ya...
    bunun yanında olası bir uydu receiver için optik,coax ve stereo dan bağlantıdan başka seçeneği mi var?
    neyse maydonoz olmayayım...
  • Ok tamam diyelim ki Dvd film seyretmek için istiyorum. Peki ben bu bağlantıları her seferimde isteğime göre mi uyarlıyacam. Dvd seyretmek için bağlayacam da, sonra uydu yayını için tekrar bağlantılarımı sökecem. Ya bu bağlantıları yaptığımda hepsini desteklesin, Dvd, Cd, Uydu yayını bana sadece ayarlarını değiştirmek kalsın. En Kaliteli bağlantıyı hangisiyle yapabilirim ben bunu öğrenmek istiyorum.
  • Ekteki birinci resim ses siteminin bütün girişleri bunlar...
    İkinci Resimde ise DVD nin birarada olan çıkışları.

• Bu resimde ise DVD nin sağ tarafında 3 tane yan yana çıkış var onları gösteriyor.

• Sanırım en son attığım resim Video çıkışı, onunla bir alakası yoktur diye tahmin ediyorum. Bu işi profesyonel olarak bilen birisi bana yardım etsin yoksa en sonunda atacam camdan aşağı bunları yaa. Off
  • O kadar cevap yazdım, hepsi uçtu.. neyse bir daha yazalım...

Şimdi oldu.
    Öncelikle en kaliteli ses bağlantısı "optik" veya "coaxial" bağlantıdır; çünkü bu ikisi dijital bağlantılardır.
    Fakat sizin hoparlör setinizde digital giriş yok; dolayısıyla analog bağlantı yapacaksınız.

- UYDU ALICI'nın kırmızı-beyaz AUDIO OUT'larından, hoparlör setinin CD veya AUX kırmızı-beyaz girişlerine bağlantı yapacaksınız.
    - DVD PLAYER'ı ise, yukarıda anlattığım gibi 6 kanal ile bağlayacaksınız.

Artık hem uydu alıcı hem de dvd player ses sisteminize bağlı.
    Bundan sonra kumandadan 6 Kanal-CD-AUX arasında seçim yapacaksınız.

Olayın mantığı bu kadar.

Artık yine olmazsa bari MSN adresinizi PM ile gönderin, oradan yardımcı olayım.
    Fakat online olacağıma söz veremem, şimdi çıkmam gerekiyor, en erken 21.30-22.00 gibi gelebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 10 Nisan 2007; 20:06:47 >
  • Eywallah Dostum, sitede yazdıklarımdan rahatsız olanlar var, ben artık bu konu hakkında bişey yazmıyorum. Sırf laf olsun diye yazdığımı sananlar var. Bana özel mesaj atmışlar. Yazıklar olsun be. Laf olsun diye yapacaok olan kişi bu kadar uğraşıp da bağlantıların resmini çekip gönderirmiydi. Ben burda derdime bi çare bulabilirim diye yazıyorum, yardımcı olmak isteyen dostlar da ellerinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorlar. Forum ların amacı da bu deilmi zaten.
  • Hee bide "belli ki acemi" yazmış evet acemiyim. Bu konuda acemiyim, herkesin usta olduğu konuılar vardır. zaten acemi olmasam burdan yadım istemezdim. PC konusunda da siz sorun ben söyleyeyim, ama ses sistemlerinin bağlantılarıyla hiç işim olmadı ki bu zamana kadar nerden bileyim. Neyse arkadaşlar başınızı ağrıttım kusura bakmayın. Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara sesleniyorum "Allah Razı Olsun" kolay gelsin.
  • :))) Arkadaşlar konunun çok basit bir çözümü var.. Dvd nin ayarlarına giriyorsunuz.. Ses ayarları kısmından downmix i bulup kapalı hale getiriyorsunuz ve ses sisteminizin 5.1 bölümü çalışmaya başlıyor
  • Arkadaşım DVD derken DVD Player'ın ayarlarına mı, Yoksa DVD filimin ses ayarlarından mı bahsediyosun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: adigeerdem
    Arkadaşım DVD derken DVD Player'ın ayarlarına mı, Yoksa DVD filimin ses ayarlarından mı bahsediyosun.

Dvd filmlerde yukarıdaki gibi ayar olmadığına göre, Dvd Player'ın ayarından bahsediliyor.

Bu arada, sizin son durumunuz ne oldu ?
    Uydu alıcıyı ve dvd player'ı yukarıda anlatığım gibi bağladınız mı ?
  • Evet bağladım, teşekkür ederim yardımlarınız için. Ama dvd de de sesle alakalı bi menü yok.
  • arkadaşlar bende aynı tv den aldım ama pip özelligini bir türlü açamadım yardım edermisiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: adigeerdem
    Evet bağladım, teşekkür ederim yardımlarınız için. Ama dvd de de sesle alakalı bi menü yok.

Downmix :
    1. dolby digital,dts gibi çevresel ses formatlarının iki hoparlör bağlı sistemlerde oynatılması.
    2. stereo, yani sağ ve sol kanallara sahip ses dosyalarınn tek hoparlör bağlı sistemlerde oynatılması.

Ben size neden o arkadaşın "downmix"den bahsettiğini de söyleyeyim:

Sanki tüm bağlantıları yapıyormuşuz da, dvd filmden 5.1 ses alamıyormuşuz gibi düşünmüş,
    bunu da 5.1 sesleri otomatik olarak 2 kanala indiren "downmix" seçeneğinin aktif olmasına bağlamış.
    Tabi ortada "downmix" diye bir seçenek yoksa ve siz 5.1 ses alabiliyorsanız, herşey yolunda demektir.
  • Merhaba, @adigeerdem
    Ben de sadece bu hoparlör sistemini almak istiyorum. Yorumları okumak için arama yaparken isizin konunuza rastladım. Hoparlörlerinizden memnun musunuz? Tavsiye eder misiniz?

@signore
    Gerçekten harikasınız. Başarılarınızın devamını dilerm...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.