Şimdi Ara

Verili olmayandan yargı çıkarmanın eleştirisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • İnsanda verili olmayandan çıkarılan hükümler tanrısallık iddaasıdır,soyut özgürlük bilincidir.Yargılar sadece olumsal formatta olabilir.Yani yapmalı etmeli değil de yapabilir de yapamaz da şeklinde.Yapar da yapmaz da denmemesinin sebebi de meselenin özneler arası bir mesele olmasıdır

Verili olan:Dürüstlük

Kimse kendisine tam anlamıyla yalan söyleyemez

Verili olmayanlar:Evlenmek,modern anlamda çalışmak,whatsappta yazışmak gibi ıvır zıvır şeyler

Verili olan dürüstlük denmiş. Mutlak bi verilimiz var mı?

Can yücelin olması lazım eşine yazdığı bi şiir var.

Seni tanımasaydım **** olurdum diye.

Ben de diyorum ki mutlak eşitlik halini dürüstçe kabul etsem hepimiz can yüceliz yani. O kurtarıcı kutlu eşi kabul etmemek ne demek yav.

............

Bu kadar dürüstlük totoyu hakikaten bozuyo. Şaka maka değil.

Verili olan dürüstlükse ve bu mutlaksa verili olmayan her halde ben eşimi tanımasam hakikaten araya gittiğim her halin görüntüsel şekilselliğine takılırım.

.........

Her olay totonun alevlenmesinin örüntüsel görüntüsel vızzz vızzz vay anam vay yanıyom bolu beyi körün oğluymuş meğer falan fiiiiiiii.... Gibi aslında anlamı takmayan bir şekilsellik le ifadesiz olur.

Toto gidiyo toto Zodion.

O ne biçim tanımlama ki bi de karşı olum yapmışsın bi sen anlarsın dedik insan insana bunu yapar mı zodi.

Dost bildik seni
    Düşmanın attığı taş değil
    Attığın gül yaraladı bizi.

...............

Kadın erkek arasındaki Mutlak eşitliğin neden oluşamayacığını anlamaya çalışınız.

Zira mutlak eşitlik Cebrail gibi bir meleği husule getirir. Ancak o gelmeden varlık hasıl olmuşsa

Tanıyamamış oluruz eşimizi.

Meleğin ilginç ve değişik bi fonksiyonu daha var anlayacağınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 18 Şubat 2019; 18:59:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.