|
|

|
|
|
Hadisler de oyle degil mi zaten dostum? Insan bu, sonradan bir seyi yaziyorlarsa 90% uydurmuslardir. Ataturk olaganustu bir liderdi, onun gibi lider bir daha gelmez, bazi sozlerin sonradan uydurulmus olmasi Ataturk'u kucultmez, Istikbal Goklerdedir lafinin onemine bakmak lazim, ha Ataturk soylemis, ha Cubbeli Ahmed (Turkcesi Ahmet'tir ama Arap asiklari boyle yaziyor). Ama nedense hiiiic cubbeliler demiyor boyle seyleri :) yine sapkalilardan geliyor hep :) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 9 Mart 2026; 18:29:7 > |
|
Musluman demek zaten laik demektir dostum. Laiklik demek kimsenin inancina karismamaktir, devletin karsisinda bir yahudiyle bir ateistin ayni haklara sahip olmasidir laiklik. Siz eger hem musluman hem laik olunmaz diyorsaniz islamin evrenselligine ve de hoşgörüsüne direk karşı çıkmış olursunuz. Laiklik demek cübbeli ahmed gülşen hakkında orasını burasını açıp klip çekmesin dediğinde, sanane diyebilmektir. Hem de islam hoşgörüsü yerine getirilmiş olur. |
|
Yıllar öncenin konusu nerden aklına geldi? Dostum kavramları birbirine karıştırmışsın. Devket veya sistem lail olabilir! Bir fert ise "evet ben bu sistemi sanunuyorum" diyebilir. Yani laik sistemi savuyor olabilir. Ama KAVRAMSAL OLARAK "BEN LAİKİM" diyemez. "Ben laikim" kelimesinin türkçe anlamı nedir nesela? Hoşgörü falan bambaşka konular. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Ben laikim mesela. Bir yahudi kippa takmiyorsa, ya da bir ateist kendi soylemiyorsa onlarin yahudi ya da ateist oldugunu dusunmem, ayrica anlsam ya da belirtseler dahi devlette her insana vatandaslik hakki neyse ona gore davranirim. Siz laikligi haci hocalardan cok yanlis anlamissiniz dostum. Iste daha acik bir ornek: Musluman vatandas cuma namazina gidebilir, bunun icin ayni gun 2 saat calisip haftalik saatini doldurmalidir. Yahudi bir vatandas dini bayramlari icin yillik izin kullanabilir ama onlarin maasallah tatilleri senede 3 ay surdugu icin, maalesef izin suresi dolduktan sonra imkan cercevesinde ucretsiz izne cikabilir, ya da gelip calisir. Yahudi diye ayrimcilik yapilmaz. Ateist olan bir vatandas din derslerine girmek zorunda degildir, ancak ahlak bilgisi derslerine katilmasi sarttir. Daha da acik konusayim. Iki baskan adayi var, birisi Imamoglu digeri ise Celal Sengor. Celal Sengor ateist olmasina ragmen ona oy veririm. Iste laiklik budur! Laik insan budur! Dine degil liyakata bakar! < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 10 Mart 2026; 1:50:11 > |
|