Şimdi Ara

Vergi borclarının silinmesi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
127
Cevap
3
Favori
4.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kulüplerin de yararlanabileceği af paketinde, vergiler, SGK primleri ve idari para cezalarıyla, takipteki kamu alacaklarında gecikme faizlerinden ve cezalardan vazgeçiliyor.

Af paketiyle birlikte Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden takımlar da derin bir ’oh’ çekecek.

ZİRVEDE GALATASARAY YER ALIYOR

Ligi 2. sırada tamamlayan Galatasaray, yaklaşık 140 milyon TL’lik vergi borcuyla sıralamada zirvede kaldı. Lig 3.’sü Beşiktaş ise, 130 milyon TL’lik vergi borcuyla listede 2. sırada yer aldı. Eskişehirspor ise 35 milyon TL borçla ilk 3’e girmiş oldu. Bu takımları da 17 milyon TL vergi borcu bulunan Trabzonspor izledi.

Bursaspor’un da 2014 yılı sonuna kadar taksitlendirilen vergi borçları tutarı 722 bin 811 lira 47 kuruş tutuyor. 2015 ile 2017 yılları arasında ödenecek tecilli vergi taksitleri toplamı ise 3 milyon 247 bin 812 TL.

8 KULÜBÜN BORCU BULUNMUYOR

Ligde 8 kulübün ise borcu yok. Bu kulüpler; Fenerbahçe, Sivasspor, Balıkesirspor, Gençlerbirliği, Akhisar Belediyespor, Kasımpaşa, Kayseri Erciyesspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor.

Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden kulüplerin ise vergi borçları şöyle;

1 - Galatasaray: Yaklaşık 140 milyon TL

2 - Beşiktaş: 130 milyon TL

3 - Eskişehirspor: 35 milyon TL

4 - Trabzonspor: 17 milyon TL

5 - Çaykur Rizespor: 5 milyon 369 bin

6 - Gaziantepspor: Gaziantepspor’un taksitlendirilmiş toplam vergi borcu 4 milyon 400 bin TL. SGK’ya olan borcu ise 590 bin 464 bin TL

7- Bursaspor: 3 milyon 970 bin 195 bin TL

8 - Torku Konyaspor: Yaklaşık 3 milyon TL

9 - Mersin İdmanyurdu: Yaklaşık 1.5 milyon TL

10-Kardemir Karabükspor: Yaklaşık 1.5 milyon TL

**Fenerbahçe, Sivasspor, Balıkesirspor, Gençlerbirliği, Akhisar Belediyespor, Kasımpaşa, Kayseri Erciyesspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un borcu bulunmamaktadır.

Benim görüşüm belli ortada büyük haksızlık var.
    Konu ile görüşler neler ?
    kaynak

• özelleştirecek satılacak bir şey kalmadı mecburen vergileri kurtarabildiği kadar kurtarmanın peşinde,

100 milyar TL vergi varmış bu şekilde tahsillenebilirse( tüm kalemler tüm vergiler)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Windows
  • tam bir seçim rüşveti.. aklı başında olan her insan, bunun bir seçim yatırımı olduğunu anlayıp, siyasi tercihinden sırf bu af için vazgeçmez..

ayrıca GS nin bu vergi borcunun yarısı twitter açıklaması yüzünden verilen uydurma ceza.

tıpkı işsiz vatandaşa gelir testine girmedin sen diyerek aylık 200 tl nin üstünde borç bindirimesi gibi. (sigortalı olmayan insanı zorla sigortalı yapamazsın. gelir testi hikaye zaten tüm insanların tüm bilgilerine vakıf olan devlet teste tabi tutmaz.)

artık şike ile borç olayını karıştırmayın. borç odenir. ama diğeri .....
    vergileri ödeme ödeme devlet affetsin sonra biz zenginiz büyüğüz..
    ne güzel dünya.
    diğer vatandaşlar aptal mı, öbür kulüpler enayi mi.

Nasııll??
  • gss ödeyenler nasil enayi yerine konduysa bizde enayi yerine konuyoruz bu kadar basit

Müstehaktır ona her türlü zillet."
  • Kucuk esnafin vergi borcu olsa 7 gobek sonrasina kadar ceza verirler , gunde 888888 tane maliyeci yollayip alirlar parayi ama is kuluplere gelince af cikarsin oh ne ala memleket.

Açıklama yapıyorum yanlış değinilen noktalar için...

Son yorumun için şunu demek istiyorum. Hocam devletin ekonomi politikalarından biridir bu yaptığı, vergi-sgk-bağkur borçlarının ana paralarına yani esas borca dokunulmuyor. Sadece bu paranın geç ödenmesinden dolayı oluşan ana para faizi ve cezaları siliniyor. Birde ana para ödenmesi için taksitlendirme yöntemi devreye sokuluyor.

Devlet kasasına para koyabilmek adına yapmak durumunda hissettiği hamlelerden biridir hocam.
  • GS kombıne gelırını klube bağış olarak gösterdığı için vergi cezası almadı mı? Bu vergi kaçırmak olmuyor mu? Beyan edıp ödemezsen bu vergı borcu olur. Gelırını beyan etmez isen vergı kacırmak olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: oyuncu11790

Hocam üslubun biraz iğneleyici ben Galatasaray yöneticisi değilim sadece taraftarıyım :)
    Açıklama yapıyorum yanlış değinilen noktalar için...

Son yorumun için şunu demek istiyorum. Hocam devletin ekonomi politikalarından biridir bu yaptığı, vergi-sgk-bağkur borçlarının ana paralarına yani esas borca dokunulmuyor. Sadece bu paranın geç ödenmesinden dolayı oluşan ana para faizi ve cezaları siliniyor. Birde ana para ödenmesi için taksitlendirme yöntemi devreye sokuluyor.

Devlet kasasına para koyabilmek adına yapmak durumunda hissettiği hamlelerden biridir hocam.

Yanlışa yanlış demeyi öğrenemedik bir türlü. Ne olursa olsun hep gerçeklerden kaçmaya çalışıyoruz. Fenerbahçeliler şikeden kaçınca kızıyorsunuz ama sizde aynı duruma düşünce davranışınız bizimkinin aynısı oluyor. Böyle gidersek bir arpa boyu yol alamayız. Şike yanlış tıpkı vergi ödememek gibi.
    Bu arada faiz silinirse vergi ödememek de vergi kaçakçılığı ile aynı sonuca varır. Çünkü ödeyeceğiniz paranın değeri düşüyor.

• Şu olay FB lehine olsa şu konu 15 sayfa olurdu.
  • Açıkçası ben Fenerbahçe'nin tüm vergi borcunu da kuruşu kuruşuna ödediğine inanmıyorum. Örneğin şike ilk ortaya çıktığında Fenerbahçe'nin bir dönem önce federasyon başkanı olan Mahmut Özgener'den yardım adı altında para aldığı tespit edilmişti, hatta Özgener ile Murat Özaydınlı arasında geçen bir konuşmada şu sözlerin geçtiği tespit edilmişti: “Bu Topuk Yaylası yardım konusunda sıkıntı var, sana avans verelim, onu başka türlü çözelim, bu sene stat protokol zemin falan derken size 3 buçuk trilyon tesis yardımında bulunduk. O parayı size Topuk Yaylası için verirsek hem size hem de bize sıkıntı yaratır. Başka bir proje adı altında size vermemiz lazım, avans adı altında verelim.” Hatta Aziz Yıldırım'ın da aynı konu ile ilgili Özgener konuştuğu ve mahkemede bu konuşmalar kendisine sorulduğunda savunma olarak "Başbakanımızın tesis yapın, futbolcular yurt dışında değil, burada çalışsınlar önerisinde olduğu gibi Bolu Topuk Yaylası'nda bir tesis yapmak için Mahmut Özgener ile konuşuyorum. Bu konuşmada paradan bahsediyorum. Bu para tesislerle alakalıdır." sözleri de mahkemede kayıtlara geçmiş durumda.

Kısaca basit bir tesis yapımı için bile gayrıresmi yöntemlerle federasyondan para ve yardım aldığı resmi olarak tespit edilen bir klübün vergi borçlarını da ödediğine inanmıyorum. Kusura bakmasınlar ama 15 milyonluk bir tesisi bile kendi cebinden yapamayan bir klübün 100 küsür milyon TL vergi borcunu ödediğine inanmak fazla iyimserlik olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

Açıkçası ben Fenerbahçe'nin tüm vergi borcunu da kuruşu kuruşuna ödediğine inanmıyorum. Örneğin şike ilk ortaya çıktığında Fenerbahçe'nin bir dönem önce federasyon başkanı olan Mahmut Özgener'den yardım adı altında para aldığı tespit edilmişti, hatta Özgener ile Murat Özaydınlı arasında geçen bir konuşmada şu sözlerin geçtiği tespit edilmişti: “Bu Topuk Yaylası yardım konusunda sıkıntı var, sana avans verelim, onu başka türlü çözelim, bu sene stat protokol zemin falan derken size 3 buçuk trilyon tesis yardımında bulunduk. O parayı size Topuk Yaylası için verirsek hem size hem de bize sıkıntı yaratır. Başka bir proje adı altında size vermemiz lazım, avans adı altında verelim.” Hatta Aziz Yıldırım'ın da aynı konu ile ilgili Özgener konuştuğu ve mahkemede bu konuşmalar kendisine sorulduğunda savunma olarak "Başbakanımızın tesis yapın, futbolcular yurt dışında değil, burada çalışsınlar önerisinde olduğu gibi Bolu Topuk Yaylası'nda bir tesis yapmak için Mahmut Özgener ile konuşuyorum. Bu konuşmada paradan bahsediyorum. Bu para tesislerle alakalıdır." sözleri de mahkemede kayıtlara geçmiş durumda.

Kısaca basit bir tesis yapımı için bile gayrıresmi yöntemlerle federasyondan para ve yardım aldığı resmi olarak tespit edilen bir klübün vergi borçlarını da ödediğine inanmıyorum. Kusura bakmasınlar ama 15 milyonluk bir tesisi bile kendi cebinden yapamayan bir klübün 100 küsür milyon TL vergi borcunu ödediğine inanmak fazla iyimserlik olur.

Acıkcası bende GS nin şike yapmadığına inanmıyorum ne olacak şimdi bugda mı kaldık ?
    "And here's Messi....away from two, three, four....wonderful, wonderful, wonderful...How good is he?! A mere supernatural goal from Lionel Messi! He has wriggled and tiptoed his way to the gates of Wembley Stadium. He is just brilliant. Best player in the world."

• Klübün 15 milyonluk bir tesisi kendi cebinden ödeyemeyip 7 milyon TL'sini TFF'ye ödettirdiğine dair resmi evraklar var yalnız, hatta bir tanesi de bizzat başkanınızın "efsane savunması" (http://www.fenerbahce.org.tr/pic_lib/Baskan-Savunma.pdf) sahi senin elinde herhangi bir kanıt var mı?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.