Şimdi Ara

Vergi borclarının silinmesi hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
127
Cevap
3
Favori
4.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gotte2bache

quote:

Orijinalden alıntı: oyuncu11790

Hocam üslubun biraz iğneleyici ben Galatasaray yöneticisi değilim sadece taraftarıyım :)
    Açıklama yapıyorum yanlış değinilen noktalar için...

Son yorumun için şunu demek istiyorum. Hocam devletin ekonomi politikalarından biridir bu yaptığı, vergi-sgk-bağkur borçlarının ana paralarına yani esas borca dokunulmuyor. Sadece bu paranın geç ödenmesinden dolayı oluşan ana para faizi ve cezaları siliniyor. Birde ana para ödenmesi için taksitlendirme yöntemi devreye sokuluyor.

Devlet kasasına para koyabilmek adına yapmak durumunda hissettiği hamlelerden biridir hocam.

Yanlışa yanlış demeyi öğrenemedik bir türlü. Ne olursa olsun hep gerçeklerden kaçmaya çalışıyoruz. Fenerbahçeliler şikeden kaçınca kızıyorsunuz ama sizde aynı duruma düşünce davranışınız bizimkinin aynısı oluyor. Böyle gidersek bir arpa boyu yol alamayız. Şike yanlış tıpkı vergi ödememek gibi.
    Bu arada faiz silinirse vergi ödememek de vergi kaçakçılığı ile aynı sonuca varır. Çünkü ödeyeceğiniz paranın değeri düşüyor.

Hocam bende şuan aile şirketimin ofisinde çalışıyorum, bu tarz durumların farkındayım...

Şike ile vergi borcu aynı kefede olamaz hocam, ben bu konuda tartışmaya girme yanlısı değilim. Ben bu forumda asla genelleme yapmam genelleme yapan varsa karşısında dururum bunu her konuda yaptım yapmaya devamda ederim.

Vergi ödememek doğru bir davranış değildir. Ancak vergi kaçırmak ile aynı mantıkta değildir hocam vergi kaçırdığınız zaman bir daha o parayı ödemiyorsunuz. Vergi borcu ise adı üstünde borç...

Gelelim borcun zamanına hocam ülkemizde vergiler belli dönem ödenmezse devlet gelirlerinize el koyuyor ve gelen parayı vergi borcuna alıyor. Bu durum küçük ve orta boy işletmelerde banka hesaplarını dondurmayla oluyor firmaların gelirleri borca aktarılıyor. Galatasaray ve benzeri büyük kuruluşlar her zaman vergi borcunun belli oranını öder ve bu tarz el koymaları engeller buda örnek vermek gerekirse kredi kartı borçlarında belli limit vardır onu ödersiniz borca faiz gelmemesi adına onun gibi ..

• quote:

quote:

quote:

Hocam üslubun biraz iğneleyici ben Galatasaray yöneticisi değilim sadece taraftarıyım :)
    Açıklama yapıyorum yanlış değinilen noktalar için...

Son yorumun için şunu demek istiyorum. Hocam devletin ekonomi politikalarından biridir bu yaptığı, vergi-sgk-bağkur borçlarının ana paralarına yani esas borca dokunulmuyor. Sadece bu paranın geç ödenmesinden dolayı oluşan ana para faizi ve cezaları siliniyor. Birde ana para ödenmesi için taksitlendirme yöntemi devreye sokuluyor.

Devlet kasasına para koyabilmek adına yapmak durumunda hissettiği hamlelerden biridir hocam.

Yanlışa yanlış demeyi öğrenemedik bir türlü. Ne olursa olsun hep gerçeklerden kaçmaya çalışıyoruz. Fenerbahçeliler şikeden kaçınca kızıyorsunuz ama sizde aynı duruma düşünce davranışınız bizimkinin aynısı oluyor. Böyle gidersek bir arpa boyu yol alamayız. Şike yanlış tıpkı vergi ödememek gibi.
    Bu arada faiz silinirse vergi ödememek de vergi kaçakçılığı ile aynı sonuca varır. Çünkü ödeyeceğiniz paranın değeri düşüyor.

Hocam bende şuan aile şirketimin ofisinde çalışıyorum, bu tarz durumların farkındayım...

Şike ile vergi borcu aynı kefede olamaz hocam, ben bu konuda tartışmaya girme yanlısı değilim. Ben bu forumda asla genelleme yapmam genelleme yapan varsa karşısında dururum bunu her konuda yaptım yapmaya devamda ederim.

Vergi ödememek doğru bir davranış değildir. Ancak vergi kaçırmak ile aynı mantıkta değildir hocam vergi kaçırdığınız zaman bir daha o parayı ödemiyorsunuz. Vergi borcu ise adı üstünde borç...

Gelelim borcun zamanına hocam ülkemizde vergiler belli dönem ödenmezse devlet gelirlerinize el koyuyor ve gelen parayı vergi borcuna alıyor. Bu durum küçük ve orta boy işletmelerde banka hesaplarını dondurmayla oluyor firmaların gelirleri borca aktarılıyor. Galatasaray ve benzeri büyük kuruluşlar her zaman vergi borcunun belli oranını öder ve bu tarz el koymaları engeller buda örnek vermek gerekirse kredi kartı borçlarında belli limit vardır onu ödersiniz borca faiz gelmemesi adına onun gibi ..

Ya nasıl vergı kacırma değil. Gs kombınelerden gelen parayı klube bağış olarak gösterıp vergı kacırmadı mı? Bunu beyan edıp ödemese haklısın . Ama beyan etmedı vede vergı müfettişleri ceza kestı. Bu vergı kaçırmak oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Valla haberde yanlış anlama var mı bilmiyorumama af niye oluyor arkadaş herkes ödesin vergisini.
    Bu ülkede niye personelden alınan vergiler özel sektörden alınan vergilerden daha fazla biri açıklasın bana.
    Spor taraftarlığı olarak bakmıyorum bu olaya. Vergisini hakkıyla ödeyen vatandaşa şirkete atılan kazıktır bu. Birçok insan vergi affı var diye vergisini ödemihyor gidiyhor osn model araba alıyor ev alıyor v.b. ödesin kardeşim. Tamam an olur ödeyemez zor durumdadır ama affetmek ne eli bollaşınca al. E sen affediyorsun sonra o adamlar mal sahibi oluyor insanları sömürmeye ve zengin olmaya devam ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

Klübün 15 milyonluk bir tesisi kendi cebinden ödeyemeyip 7 milyon TL'sini TFF'ye ödettirdiğine dair resmi evraklar var yalnız, hatta bir tanesi de bizzat başkanınızın "efsane savunması" (http://www.fenerbahce.org.tr/pic_lib/Baskan-Savunma.pdf) sahi senin elinde herhangi bir kanıt var mı?

yukarıda ki borcu olan kulupler arasında ismimiz var mi ? işinize gelene inanıyorsunuz anca. geçen sene ne kadar ödediğimizi açıkladık aynısını sizden de beklemiştik. ama sonucu görüyoruz
    bu işler inanıp inanmama ile olmuyor malesef bizde şike yapmadığımiza inanıyoruz ama gelip buralarda saldırmasıni biliyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: PRoMeTuS

Valla haberde yanlış anlama var mı bilmiyorumama af niye oluyor arkadaş herkes ödesin vergisini.
    Bu ülkede niye personelden alınan vergiler özel sektörden alınan vergilerden daha fazla biri açıklasın bana.
    Spor taraftarlığı olarak bakmıyorum bu olaya. Vergisini hakkıyla ödeyen vatandaşa şirkete atılan kazıktır bu. Birçok insan vergi affı var diye vergisini ödemihyor gidiyhor osn model araba alıyor ev alıyor v.b. ödesin kardeşim. Tamam an olur ödeyemez zor durumdadır ama affetmek ne eli bollaşınca al. E sen affediyorsun sonra o adamlar mal sahibi oluyor insanları sömürmeye ve zengin olmaya devam ediyor.

Anamız babamız ödeceği sürece problem yok. Fanatikler konuda baya bir saçlamış.
  • fenerasyon
  • Vergi ödenmelidir ve affedilmesi uygun değildir. Bunun takipçiliğini yapması gereken devletin ilgili kurumlarıdır. GS kulübünün de vergisini zamanında ödememesi uygunsuzdur ve kabul edilemez. Ancak bunu fırsatçı bir yaklaşımla vergi kaçırmak olarak adlandırmak da komik bir iftiradır.

Vergi kaçırmak ile vergi affını aynı kefeye koymaya çalışan fırsatçılar bu gruba giriyor ve konuda sayıca epey de fazlalar.
  • quote:

Açıkçası ben Fenerbahçe'nin tüm vergi borcunu da kuruşu kuruşuna ödediğine inanmıyorum. Örneğin şike ilk ortaya çıktığında Fenerbahçe'nin bir dönem önce federasyon başkanı olan Mahmut Özgener'den yardım adı altında para aldığı tespit edilmişti, hatta Özgener ile Murat Özaydınlı arasında geçen bir konuşmada şu sözlerin geçtiği tespit edilmişti: “Bu Topuk Yaylası yardım konusunda sıkıntı var, sana avans verelim, onu başka türlü çözelim, bu sene stat protokol zemin falan derken size 3 buçuk trilyon tesis yardımında bulunduk. O parayı size Topuk Yaylası için verirsek hem size hem de bize sıkıntı yaratır. Başka bir proje adı altında size vermemiz lazım, avans adı altında verelim.” Hatta Aziz Yıldırım'ın da aynı konu ile ilgili Özgener konuştuğu ve mahkemede bu konuşmalar kendisine sorulduğunda savunma olarak "Başbakanımızın tesis yapın, futbolcular yurt dışında değil, burada çalışsınlar önerisinde olduğu gibi Bolu Topuk Yaylası'nda bir tesis yapmak için Mahmut Özgener ile konuşuyorum. Bu konuşmada paradan bahsediyorum. Bu para tesislerle alakalıdır." sözleri de mahkemede kayıtlara geçmiş durumda.

Kısaca basit bir tesis yapımı için bile gayrıresmi yöntemlerle federasyondan para ve yardım aldığı resmi olarak tespit edilen bir klübün vergi borçlarını da ödediğine inanmıyorum. Kusura bakmasınlar ama 15 milyonluk bir tesisi bile kendi cebinden yapamayan bir klübün 100 küsür milyon TL vergi borcunu ödediğine inanmak fazla iyimserlik olur.

Senin gibi adama vururlar kırbacı vururlar kırbacı. İnsan kör olurda senin kadar mı kör olur. Hükümet yıllardır insanların zafından yararlanıyor. Sen daha burada ne saçmalıyorsun. Fanatiklikten gözünü bırak beyninide kör etmiş.

• Bu paralar bilalin cebine gir3cegine hic odemeyelim daha iyi gelip bunu savunmayin burda

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Natalie D.

Oh valla ödemesinler kaçırsınlar her sene ayrı bir af çıksın yararlansınlar sonra gelip bize laf yaparlar birde

ödemeyelim arkadaş bizde ne gerek var.

bide utanmadan sahaya vergi pankartı açıp çıkıyorlar orası da ayrı

Hocam vergi ödememek ile vergi kaçırmak arasında çok fark var. Vergi kaçırmak dediğin durumun ağır sonuçları olur. Biz vergi mi kaçırdık öyle bir durum var mı ortada ?

Bu vergi affı kulüpler için değil ülke ekonomisi adına tasarlanmış bir durum, vergilerin ana parası değil sadece gecikme cezaları siliniyor. Ana para içinde yapılandırma oluyor.

Bu sizin verginizi ödemediğiniz gerçeğini değiştirmez. Galatasaray spor klubü vergisini ödemiyor NOKTA

Son 10 yıllık tarihinde 3 kere vergi affı alan klüp mü söylüyor bunu ?

• Hikaye anlatma boşuna, bizim en azından borcumuz belli, bütçemiz belli. Ha dersen ki GS vergi borcunu TFF'ye ödetiyor, o zaman aynaya bakacaksın. Hem benim klübümün de hakkı olan paradan tesis yaptırhem de burada lfa söyle. Gerçi o parayla tesis mi yaptırdınız yoksa şikede mi kullanılmış o bile mahkeme konusu oldu ya...
  • Hatırladığım kadarıyla GS bu konuyla ilgili uzlaşmaya gitmedi. Haklı olduğunu düşündüğü için dava açmaya karar verdi. Dava sonuçlanıp ceza alırsak vergi kaçırmak ile ilgili dilediğin kadar konuş. Ancak şu anda vergi kaçakçısı! tabirini kullanmaya hakkın yok.
  • yani kaçırmamışmısınız?
  • 8 kulubun hakki yenmiyor mu? Onlar enayi mi?

• Silindiği falan yok, faizi siliyorlar sadece. Ama haksızlık bence de. Ödeyenin parasını da geri verin o zaman.
  • 1 - Birinci belge GS Sportif AŞ'nin sattığı kombine faturasi

286,02 + 51,48 (KDV)= 337,50 TL

2 - İkinci belge Galatasaray Kulübü Derneğine yapilan bağış makbuzu

3.037,50 TL ( KDV siz ) ayni kişi ayni tarihte vermiş

3 - Bu iki işlem için Kredi kartı bir defa çekilmiş :) 3.375,00 TL

4 - Her iki belge aslında tek bir kombine satışı için verilmiş. Buyrun Satış Sözleşmesi :

[simage]

Sonuçta bu belgeleri incelediğinizde USULSÜZ işlemler açıkça farkediliyor. Ne yapıyormuş GALATASARAY ?

- Kombine almaya giden Galatasaray taraftarına Kombineyi satarken % 10 luk bölüm için Fatura % 90 lık bölüm için de Dernek Makbuzu veriyor.

- % 10 luk Bölümü KDV li kesiyor

- Kombine parasının % 90 ını bağış yazarak bu bölümün KDV sini cebe atıyor.

- Ayrıca bu % 90 lık rakamı Derneğe bağış göstererek Şirkete satış geliri yazmıyor dolayısıyla Galatasaray Sportif AŞ nin yatırımcılarından gelir kaçırıyor.

Yani USULSÜZLÜKLER:

AYNI İŞLEM İÇİN İKİ BELGE DUZENLEYEREK VERGİ USUL KANUNUNA AYKIRI DAVRANMAK.

Fatura bedeli 2.860 TL + 514,83 TL KDV yazılmayarak KDV KAÇAKÇILIĞI YAPMAK( Kombine başına 514,83 TL yerine 51,48 TL ödeyerek her kombinede 463,35 TL KDV KAÇAKÇILIĞI )

Sportif A.Ş. 2.860 TL yerine 286,02 TL hasılat gösteriyor YATIRIMCIDAN Kombine başına KAÇIRILAN GELİR 2.574,15 TL

Bu işlem için 2010 yılında Şirket birleşmeleri sırasında Yatırımcılardan gizlenen SATIŞ PROTOKOLÜ esas alınıyorsa eğer :

Galatasaray Sportif AŞ'nin Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na ( KAP ) yaptığı bildirime göre, bu % 90 Kulüp / Dernek tarafından GS Sportif A.Ş.'ye satılmamış mıydı 443 Milyon TL'ye? Dolayısıyla bu devralınan bilet loca ve kombineler artık GS Sportif A.Ş. nin malı olduğuna göre, satış sırasında KDV li olarak satılmalı değil midir ?

Sn Maliye Bakanı ?
    Sn Başbakan ?

Or'da Biri Var mı ??

• Bana kalırsa fb ve ts sike yapmıs olabilir ki o sene gs bile dusmemek icin sike yapmış olabilir burada komik olan tum sikenin tek kulup uzerine yuklenmesi ve o kulubun bir sene once sampiyon olmasinin beklenmesi bunun yapılması icin ama olmayınca diger sene yapılması
  • Edit ollmadıgı icin burdan .Castan gelen son kararda boyle ne diyor şike teşebbusu olabilir diyor 4 macta diger kararlarda ne diyor orgut kurabilir şike yapabilir diyor
  • Asterix kullanıcısına yanıt
    Dedigim gibi iste türkiyenin en iyi külübü sizsiniz en temiz de sizsiniz görmek istemek istemeyen görmez bu kadar basit
  • quote:

Hikaye anlatma boşuna, bizim en azından borcumuz belli, bütçemiz belli. Ha dersen ki GS vergi borcunu TFF'ye ödetiyor, o zaman aynaya bakacaksın. Hem benim klübümün de hakkı olan paradan tesis yaptırhem de burada lfa söyle. Gerçi o parayla tesis mi yaptırdınız yoksa şikede mi kullanılmış o bile mahkeme konusu oldu ya...

birader açıkladı bizim klüp geçen sene ne kadar vergi ödediğini.kimse karşı çıktı mı yok ödemediler diye?sizden cevap geldi mi biz de şu kadar ödedik diye?var mı şu konudaki yazılanlar arasında adımız?sana özel maliye bakanlığına girip belge mi getirelim?çok boş konuşuyorsun.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.