Şimdi Ara

Ve Yeniden... Hedef: Bilgisayar Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdibeck -- 5 Haziran 2020; 14:34:2 >

• Aynı soruyla ben de baş başayım.Ya Kocaeli ya da seneye tekrar hazırlanmak.Kararsızlık çok kötü bir şey.
  • kararsızlık çok kötü gerçekten 40bin oldum bende ne yapcağımı bilmiyorum.
  • kendine güveniyorsan seneye kalıp puanlarını artıran ve ve ilk girdiğinden daha iyi derece alan arkadaşlar var forumda.çünkü 2.senende okulda vakit harcamaycaksın daha cok odaklanabilirsin
  • bence başka yerlerdeki bilgisayar mühendisliklerine bakabilirsin
  • bende 44binim seneye kalacağm kesinlikle
  • sonuçta ekonomik ve ailevi durumlarını tartıp ona göre karar vereceksin. çok zorlamaya gerek yok. dokuz eylül üni ye gidip te okursan bir şey kaybetmezsin. seneye kalma konusu tamamen senin insiyatif ve kendine olan güvenine kalmış. sana destek çıkılıyorsa beklemen mantıklı...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: eAddL

Öncelikle merhaba arkadaşlar.

Ben bu sene ygs-lys sınavlarına girdim ve y-mf4'te 31 bininci oldum. Seçeceğim bölüm ise bilgisayar mühendisliği. Büyük ihtimalle de (her sene düştüğünü göz önüne alırsak) Dokuz Eylül Üniversitesi tutacak gibi gözüküyor. Ben açıkçası pek de gönüllü değilim gitmeye. Dokuz Eylül Üniversitesi'ni beğenmediğimden ya da sıralamamı beğenmedimden değil ama bundan çok daha iyisini yapabileceğimi düşünüyodum diyelim. Bu konuda sizin öneriniz ne olur yani 1 sene kaybetmemek için Dokuz Eylül'de okumaya değer mi yoksa büyük farklılıklar var mıdır?

istemediğin yere gitme pişman olursun ilerde iyi düşün

• teşekkürler arkadaşlar. diğer arkadaşlardan da tavsiyelerini bekliyorum...
  • Gelecek sene Odtü, boğaziçi, bilkent ve itü den birisini kazanabileceğini düşünüyorsan bir sene daha hazırlan.
    Dokuz Eylül Bilgisayar Mühendisliği Tınaztepe kampüsündedir ve buraya İzmirin güney-goğu uç noktasındadır ve burası öğrenci kenti olmasınra rağmen öğrenciye yönelik sosyal imkanlar çok fazla değildir. O yüzden gezmek eğlenmek için 1 saat otobüs yolculuğu yapmak zorundasın. Bucada kiralar ve yaşam ucuzdur. Orta Okul -lise arası(kafa yapısı) bir hazırlığı vardır ve ingilizce bölümleri biraz zorlarlar. 30 kişilik Bilgisayar ve Elektrik-Elektronik öğrencilerinden oluşan sınıftan anca 10 12 kişi final sınavı ile direk geçebilir. Ve bu hazırlıkta herkesin dilinde aynı cümle vardır. "Bitse de kurtulsam.". Bölüme geçince işin rengi biraz değişir. Verilen projeleri yetiştirmeye çalışmaktan geceniz gündüzünüze girer. Hocaları ise genç ve geneli bilgisayar müh. mezunu kişilerdir. Hepsini tanımasam da tanıdıklarım öğrencisine değer veren sorunlarıyla ilgilenen kişilerdir. Cidden size birşeyler aşılamaya çalışırlar. Mesela ders esnasında anlamadığınız bir yeri rahatlıkla sorabilirsiniz. Aynı konunun 3 defa sıkılmadan her defasında daha basite indirgeyerek anlatıldığına şahit oldum. Benim yazabileceklerim bu kadar tercih senin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K@sToR -- 23 Temmuz 2011; 23:57:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: K@sToR

Gelecek sene Odtü, boğaziçi, bilkent ve itü den birisini kazanabileceğini düşünüyorsan bir sene daha hazırlan.
    Dokuz Eylül Bilgisayar Mühendisliği Tınaztepe kampüsündedir ve buraya İzmirin güney-goğu uç noktasındadır ve burası öğrenci kenti olmasınra rağmen öğrenciye yönelik sosyal imkanlar çok fazla değildir. O yüzden gezmek eğlenmek için 1 saat otobüs yolculuğu yapmak zorundasın. Bucada kiralar ve yaşam ucuzdur. Orta Okul -lise arası bir hazırlığı vardır ve ingilizce bölümleri biraz zorlarlar. 30 kişilik Bilgisayar ve Elektrik-Elektronik öğrencilerinden oluşan sınıftan anca 10 12 kişi final sınavı ile direk geçebilir. Ve bu hazırlıkta herkesin dilinde aynı cümle vardır. "Bitse de kurtulsam.". Bölüme geçince işin rengi biraz değişir. Verilen projeleri yetiştirmeye çalışmaktan geceniz gündüzünüze girer. Hocaları ise genç ve geneli bilgisayar müh. mezunu kişilerdir. Hepsini tanımasam da tanıdıklarım öğrencisine değer veren sorunlarıyla ilgilenen kişilerdir. Cidden size birşeyler aşılamaya çalışırlar. Mesela ders esnasında anlamadığınız bir yeri rahatlıkla sorabilirsiniz. Aynı konunun 3 defa sıkılmadan her defasında daha basite indirgeyerek anlatıldığına şahit oldum. Benim yazabileceklerim bu kadar tercih senin.

çok teşekkürler. gerçekten zor bir tercih olacak ama ben kalmaktan yana kullanacağım tercihimi sanırım.

• iyi üniversiteleri kazanacağından eminsen(bu ilk 6-7 bin demek) bi daha hazırlan . ama sırf dokuz eylül değil de gazi de okumak için bi sene feda etmeye değmez.
  • Her sorana söylediğim gibi kesinlikle istemediğin yeri yazma.Çevremde çok fazla sayıda insan gördüm sonradan çark edip, değiştirmek için emeğini,parasını ve senelerini harcayan.Bu hataya düşmeyin.
  • Geçen sene 40 bin civarıydım bilgisayar mühendisliği hayalim vardı bişey yazmadım bu sene tekrar çalıştım şimdi 6900küsur sıralamam var mf4'te ve kesinlikle mezun hayatımdan da çok memnundum iyiki kalmışım

• ^+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan101 -- 25 Temmuz 2011; 22:26:36 >
  • teşekkürler. arkadaşlar başka tecrübesi veya fikri olan varsa paylaşsın lütfen. kararsızlığım sürüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eAddL

teşekkürler. arkadaşlar başka tecrübesi veya fikri olan varsa paylaşsın lütfen. kararsızlığım sürüyor.

dostum yapma derim ikinci seneye kalırsan sosyal çevre sıfır oluyor arkadaşlarınını hepsi çil yavrusu gibi dağılıyor dort bir yana yerinde olsam 34 bin e düzgün uniler var illa itü boun falan olmasına gerek yok hacettepe ankara deu ege iü falan olabilir benim enkara uni hakkında huyduğum bir sürü güzel seyler var kampüs anakarın kalbindeymiş aynı şekilde ege uni de bornovanın göbeğinde bizzat kendim gördüm ama deu nun eğitimi daha iyi deniyor sözlükte yazılanlara bakmayın deniyor ama seçim sana kalmış hayatını 1 sene eritmek ya da eritmemek herşey senin elinde puanın çok güzel
  • -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdibeck -- 5 Haziran 2020; 14:34:48 >
  • İlk yılınsa ve maddi durumun ve ailen karsı cıkmıyorsa kesinlikle 2.yılı denemelisin.Herkese soyluyorum.2.yıl çok çok büyük avantaj.Okulun yok bas belası sınavlar yok ve zamanın istemedigin kadar çok.Tabi eger calısacaksanız 2.yılı bekleyin.Yoksa ilk yıldan cok daha iyisini beklemeyin.Ama 31bindesin ve ilk yılın.Gelecek yıl itü vb üniler varken bu sansı kacırma.Hayatta fırsatlar onune cok az gelir boyle bir fırsat sadece 1 sefer gelir.Kullanmak lazım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.