CHATGPT nin yazılım ve bilgisayar mühendisliği bölümlere etkisi

-
-
Şu an junior-mid yazılımcılardan çok daha iyi bir şekilde kod yazabiliyor ve artık web sitelerini chatgpt ile yazan şirketler çıkıyorlar
-
test engineerların yerini alacağını kesin gözle bakılıyor
-
artık Türkiyedeki şirketlerin de chat gpt yi etkin kullanması ile odtü-boun gibi bilgisayar mühendislikleri 100bin sıralamadan kapatacağı konuşuluyor
her şeyi yapıyormuş be
-
hocam mısırın teb sehrınde ortaya cıkan tıp bılımını son 10yılın revancta olan ceng ile kıyaslamak tıpa da antık mısıra da teb sehrıne de hakarettır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karakurum07 -- 1 Haziran 2023; 1:55:56 > -
Nasilsun tıp propagandacısı
-
Oğuz Erginyoutube
26 Nisan 2023 tarihinde TRT Radyo 1'deki Yapay Zeka ve ChatGPT tartıştığımız Çevrim İçi programının kaydını paylaşıyorum.https://www.youtube.com/watch?v=d0sxRXp29xM -
BU SENE OLAN YAPAY ZEKA DEVRİMİ İLE ARTIK YAZILIMIN HER ALANA HER TÜRLÜ İŞE GİREBİLECEK POTANSİYELİ OLDUĞU KESİNLEŞTİ. HERŞEYİ HER TÜLÜ İŞİ BİLGİSAYARLARA VE YAZILIMLARA YAPTIRANA KADAR BU MESLEK DEVAM EDECEK. BUNU SENİN BURDA AÇTIĞIN SAÇMA SAPAN KONULAR DA DEĞİŞTİRMEYECEK. 2-3 GENCİ KENDİ STATÜKOCU ZİHİN DÜNYANA ÇEKİNCE ELİNE BİR ŞEY GEÇMEYECEK GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ BIRAK ARTIK.
-
Hocam Openai'daki çalışanlar bile Chatgpt'nin bugünkü durumuna sizin kadar sevinmiyordur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quarterbat -- 1 Haziran 2023; 2:40:5 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bu bılgısyaar secın propagandası yapan tıp secmeyın dıyen eleman degıl mı hocam ıyı bılıyorum bu adamı
-
saçma sapan mı, üstteki tobb etünün bilgisayar mühendisi bölüm başkanın konuşmasını istersen bir dinle
ama ondan daha fazla bildiğini ve iyi yerde olduğunu iddia ediyorsan bilemem
-------------
yazılımın kodlarını artık chatgpt kendisi yazabiliyor sen yapacağın şeyi anlatıyorsun kendisi otomatik olarak 100binlerce kodu tek salisede yazabiliyor gerisini sen düşün ne kadar büyük bir teknoloji olduğunu
chat gpt 5in neler yapacağını hayal edemiyorum gerisini sen düşün
-
teknolojinin bu kadar gelişmesi beni heyecanlandırıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 1 Haziran 2023; 2:59:15 > -
evet hocam özellikle maaş yönünden tepkisini gösteriyordu geçen sene hekimler düşük kazançlı mesleklerden biriydi hem düşük kazanıyor diyordu hem de yapay zeka ele geçirecek diyordu
ve yapay zeka yani chatgptnin tek başına algoritma yazacak kadar büyük bir teknoloji olmadığından bahsediyordu
ama şimdi konuştuğu tek şey çok büyük algoritmalarının kendi kendine yazabildiğinden ve sektördeki yazılımcıların çok büyük kısmının rutin yaptığı test engineer, frontend, backend gibi işlerin çok rahatlıkla yaptığından bahsediyor
-
Bilgisayar balonu patladı. Mühendis olacak adam zaten tıp okumaz. Yeni kral endüstri eem ehb
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A NEW LIFE -- 1 Haziran 2023; 3:41:45 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Konu sahibi trollün teki olsa da bu konuyu okuyup korkabilecek genç arkadaşlar hiç korkmasınlar. Önümüzdeki 15-20 sene sözde "yapay zeka"nın hiçbir IT işini alabilecek kapasitesi olmaz, olamaz.
Zaten chatGPTye yapay zeka, yapay zeka işlerinizi alacak diyen clickbaitçi hiçbir site/medyanın editörünün chatGPTyi en ufak şekilde anlayabilecek ne kapasitesi var ne de yabancı dili. Merak etmeyin arkadaşlar.
-
Bu konumlardaki insanların bu kadar yetersiz reportaj vermesi, ülkedeki bilinç seviesinin ne kadar vahim durumda olduğunu gösteriyor. AI'ın tehlikelerinden, insanların neden korktuğundan bile doğru düzgün bahsedilememiş.
En büyük korkuları ben yazayım bari çünkü bu videoda söylendiği gibi, AI'ın kuralları çok sert uygulaması değil asıl korkulan.
En çok beklenen ve kaçınılmaz görülen durum; bu gücün belirli kişilerin elinde toplanması, mesela Amerikan Hükümeti, Ordu, Google, Microsoft gibi... Bu durumda güç dengeleri bir daha hiç değişemeyecek, tepedeki birkaç kişi elinde inanılmaz bir güce sahip olacaklar ve AI bu kişiler ne derse onu yapacak.
Diğer korku, daha bilim kurgu tarzı olsa da cidden dikkate alınması gereken bir durum; AI'ın kontrolü ele geçirmesi ve insanların varoluşsal tehditle karşılaşması durumudur.
Doğru düzgün konuşan birilerini dinlemek isterseniz Geoffrey Hinton falan konuşmalarına bakın. Hiç konuşmalara gerek olmadan, kendiniz gpt kullanın, kod yazdırın, neler yapabildiğini gözlemleyin ve çıkarımlar yapın. Daha önceki şeylere benzemeyen bir hızda ilerliyor AI teknolojisi ve insanın yaptığı her işi yapabilecek düzeye doğru gidiyor. Bakın insan gibi düşünmesi veya insan zekasına sahip olması gerekmiyor, yaptığınız işi AI yapabiliyorsa siz işsiz kalırsınız bu kadar basit. İnsan zekasına hiç gerek yok mesela, self driving carlar hayata entegre edildiğinde şoförlük yaparak para kazanamayacak insanlar.
Bir de konuşmada, işlem hızını insanla kıyaslarken hocamız çok yetersiz bir anlatım yapmış. GPT klavyeye basabileceğinizden hızlı falan yazmıyor kodu, böyle bir kıyaslama bile yersiz, saniyede trilyonlarca işlem yapabilen bir süper bilgisayar ağından bahsediyorsunuz, size kod yazarken belki milyonlarca kişiye daha işlem yapıyor. Matbaa, el yazısı kıyaslaması falan hiç kalıyor bu durumda. Zaman kavramı değil de işlem gücü olarak düşünün, bütün insanlık tarihini 1 saniyeye de sığdırabilirsiniz, insan kısıtlamalarına sahip değil bilgisayarlar. Bu teknoloji ilerlediğinde, aylarca süren bir üretim sürecini AI saniyelere indirecektir, insanların çoğunun neyle karşı karşıya olduklarını anladıklarını düşünmüyorum.
-
oğuz ergin iyi bir hoca bilgisayar mimarisi derslerinden bende faydalandım ama o kadar da ciddiye alınacak birisi değil
-
bir de bilgisayar mühendisliği sadece CRUD mobil/web yazılımın dan ibaret değil bunun nlp'si var LLLMA'sı var cv'si var var var
-
Chatgpt essek olmasaydi 30 dk sonra asistana neden projenin yetişmediğini açıklamak zorunda kalmazdim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
kesinlikle haklı bir serzeniş
Benzer içerikler
- analitik geometri fasikül önerisi
- dişte uzmanlık okurken maaş
- siber güvenlik yorum
- 3d tyt fen deneme cevap anahtarı
- hava trafik kontrolörü maaş
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X