Şimdi Ara

VAG Grubu B Suvlar (Kamiq, Arona, T-Cross ve Taigo)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
4.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • VAG Grubu B Suvlar (Kamiq, Arona, T-Cross ve Taigo) hakkındaki görüşlerinizi bu konu altında paylaşabilirsiniz.

Birbirlerine göre artıları eksileri nedir?

Alacak olsanız hangisini tercih ederseniz ve mevcutta kullanıyor ya da kullanmışsanız sevdiğiniz, sevmediğiniz yönler.

Ses yalıtımı, sürüş konforu ve süspansiyonlar hakkında deneme şansı bulanların görüşleri.

Düşüncelerini paylaşan herkese teşekkürler.

Birbirlerine karşı fazla üstünlükleri yok, ufak detaylarda öne geçtikleri yerler var. Motor olarak 1.5 tsi bu araçlarda çok keyifli olmakla beraber 1.0'ın da çekişi hiç fena değil çünkü ağır araç değiller.

Süspansiyon olarak Seat daima daha sert ve ucuz hissi veriyor araçlarında.

Yakıt tüketimi olarak da benzerler ama Tcross'un mesela daha az yakmasını beklerdim.

Kendi sıralamam Taigo, Kamiq, Arona, Tcross olurdu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bu araçlar artık çok "eski nesil" kaldı. Ancak fiyatlama bazında "yeni" araçlardan geri kalır yanları yok. O da çok ilginç tabi.

2008, Mokka, Captur, vesaire gibi araçlara bakarım ben olsam.

içerideki sert plastikler kaba asfaltta senfoni orkestrası gibi çalıyor.

araca özel bir durum mu acaba diye serviste sıfırı ile test sürüşüne çıktık onda bile vardı.

gidişi, yakıtı, hacmi ve temiz asfalttaki konforu ise gayet iyiydi.

• 2 yıldır 1.5 TSI kamiq kullanıyorum. Trim sesi çok var, bozuk yollarda bayağı geliyor. İç hacmi sınıfına göre geniş, şehiriçinde kullanımı kolay, yakıtı uygun, performansı şahane. Süspansiyon konforu gayet iyi, bendeki 17 jant, 16 jant olsa daha da konforlu hissettirecektir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Üstünde vag grubu logosu taşıyor diye B SUV a 1500tl veren adamın aklını öpeyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Aracın performans/yakıt dengesi bence baya iyi. Ankara içinde çok yoğun trafiğe rağmen 6.8 yakıyor ki bence gayet iyi tüketim. Performansı da yerinde motor gayet canlı hissettiriyor.

Bir de motorun tüketimi iyi dedim ama bu normal hızlar için geçerli. Eğer ani hızlanma veya yüksek hızlarda kullanım yaparsanız tüketim çok hızlı şekilde artıyor. Dizel araçlar gibi değil o konuda.

Ön konsolun hem görüntüsünü hem de malzeme kaltesini beğeniyorum. Segmentinin en kaliteli iç mekanı bence.

Süspansiyon konforu güzel. Bozuk yolları iyi sönümlüyor araçta asla rahatsız hissetmiyorsunuz aksine konforlu geliyor.

Yol tutuş fena değil, geniş yanaklı lastiklerin etkisiyle hafif yatıyor gibi geliyor bana 17 jant olsa daha iyi olabilirdi.

Yalıtımı güzel. B segmentte bir çok aracı uzun süreler kullanmış biri olarak net şekilde söyleyebilirim ki bu araç b segmente fazla geliyor. Yalıtımıb segmetinin çok üstünde. Daha önce bir çok c ve d segmenti araç da kullandım onlar kadar iyi değil tabi ama onlarla arasında dağlar kadar konfor farkı yok öyle anlatayım size.

Multimedyası güzel ekran hızlı ve akıcı. Kablosuz car play ve android auto var gayet stabil çalışıyor. Ayrıca kablosuz şarjı da var güzel donanım. Ses sistemi güzel.

Aracın direksiyonu hoşuma gidiyor. Etli bir direksiyonu var. Şehir içi hızlarında yumuşak, hız arttıkça ağırlaşan bir yapısı var.

Şanzıman konusunda bence dsg güzel şanzıman, hızlı şanzıman. Ancak sevmediğim bir tarafı var çok çabuk 2. vitese atıyor. Bu da bence kavramayı hızlı bitiren bir etmen.

Life pakette hız sabitleme yok sadece sınırlama var bu olay da bence çok saçma olmuş. Tuşları alt yapısı hazırken bu donanımı vermiyorlar.

Diz mesafesinin daha iyi olmasını beklerim. Bagajı gayet iyiyken diz mesafesi de iyi olsa segmenti için benchmark seviye bir araç olurmuş bence.

Dönem dönem iyi fiyatlara satılabilen bir araç o fiyatlara denk gelirseniz fiyat performans oranı da gayet iyi.

Volkswagenin ülkemizdeki ikinci el piyasası, araç boyutları, tasarımı, fiyatı ve donanımı göz önünde bulundurulduğunda bence bu dörtlü arasındaki en mantıklı araç. Zira kamiq ve tcross bu araçtan daha pahalı. Arona ise benzer fiyatlara satılıyor ancak boyut olarak daha küçük bir araç, kalite olarak da çok geride.

Samsung S10 Plus / Apple iPad Air M2 128 GB Space Gray
    1

• Sıralama, Taigo, kamiq,arona, tcross.
    Ama içlerinde arona hariç hepsi ederinden 300 fazlaya satılıyor.Arona da son tahlilde çok pahalandı ne yazık ki PSA’nın 1.2 pureteche rağmen çatır çatır satma sebebi bu bence bir de bu araçlardan çok daha güncel modelleri (crossland C3 hariç), bunlarda bazen liste fiyatından indirim oluyor o zaman hoş güzel. Haricinde yazıktır liste fiyatını vermek bu araçlara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 8 Nisan 2025; 20:15:31 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tcross ufak da olsa bi makyaj yedi bu arada bir süre önce. Arona bu anlamda bence Tcross'un gerisinde. Arona'nın da dışında ufak makyajlar oldu ama iç mekanı, malzeme kalitesi falan kötü. Tcross'u bu anlamda daha iyi geliştirdiler. Makyajlısı güzel olmuştu. Yine de bu fiyatların araçları mı tabi, değiller.

Taigo yazılmış, kampanya ile bir ara 1.100'lere falan verdiler, o paralara alınabilirdi belki. Ancak zaten Polo altyapısı üzerinde, ondan gelen artılar eksiler de birlikte geliyor.

Bunun haricinde Kamiq'e şaşırdım aslında, severdim kendisini ama trim sesleri işi batırdı. Zaten üstteki mesajımda da yazmıştım, nesil olarak bu araçlar artık çok geride kaldı. Özellikle iç mekanlar, ergonomik vesaire şu bu olsa da, 10 sene öncenin otomobilleri kıvamında. Gerek tasarım, gerek malzemeler falan filan...

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hangi marka olursa olsun, b suv alınmaz o paralara. 1.100 e fıstık gibi opel combo var yeni kasa EAT8 boş paket edition. edition bile bayağı dolu. b suv alacağınıza ticari alın. uzun yıllar kullanırsınız. b suvda ne bagaj var ne kalite ve donanım var combo parasına. hem b suv olduğu için lastiği de suv tipi oluyor. lastiği bile pahalı.

yok efendim combo kamyonet, b suv otomobil de demeyin bana gerek yok. arada büyük fiyat farkı, hacim ve donanım var. combo zaten otomobil olarak gelse b suvdan pahalıya satılacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 8 Nisan 2025; 18:50:38 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.