Şimdi Ara

VAG GRUBU ARAÇLARI MANUEL VİTES ALIN (ÖNEMLİ KONU) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
236
Cevap
1
Favori
11.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
10 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 7 ay DSG'li sıfır Jetta kullandım. Titreme olmadı ama, düşük hızlarda şanzımandan şakırtı şeklinde ses gelmesi, yokuş yukarı çıkışta viteste kararsızlık ve geri vitese geçmeme-geç kavrama gibi problemler yaşadım. Performans ve yakıt yönünden memnun olsam da diken üstünde araç kullanmaktan hiç hoşlanmadığımdan 7500 km'de iken sattım. Sadece DSG değil diğer çift kavramalar (Powershift, EDC) da henüz kendini ispat etmiş değiller. Başka seçeneklere yönelmek gerekir. Otomatik vites düşünen birine "manuel alın" demek çok da mantıklı değil bu arada.
    Her zaman aslanları severim çünkü güçü hiç birseye değişmem | 308 e-HDi 1.6 115HP | Sportium
  • yok otomatik vw almayın yok garantisi biten vw almayın

arkadaşım ne gerek var böyle konulara vw almayın olsun bitsin

daha 1 ay önce yeni hondanın konusunda (haluk23 ün açtığı) dsg yi hondanın otomatiği ile kıyaslıyodu bazı vw hayranları

yok honda performanstan törpülüyo yok fazla yakıyo dsg süper şu kadar ms de değiştiriyo vs hondaya b.k atılıyodu

aslında söylenecek çok şey var ama insanlar anlıyo artık bazı şeyleri dsg abartıldığı ve 8000 tl fark verildiği kadar iyi bi şanzıman değil umarım bu durumu düzeltirler çoğu insan dsg için vw alıyodu boş donanımda olsa, vw dsg kozunu kaybederse işi zor

• Bugün dışarda kar yağıyor.
    Bundan sonra kimse hiçbir zaman dışarı çıkmasın, kar yağabilir...

Orijinalden alıntı: senersongur

Başka bir mesaj ve Servis müdürünün ilginç tavsiyesi.

Aynı sorun bende de var dsg vitesin kavraması değişiyor problemliymiş problem tespit edilmiş düzeltilen parça arıza yapan araçlarda değişiyor. Ancak benim merak ettiğim işyerine doğuş oto servis müdürü geldi diyor ki dsg şanzıman traifik sıkışık oldu zaman çok dur kalkta kavrama arızası yapar onun için müşterilere çok sıkışık trafiğe girmemek için erken yola çıkın geç eve dönün diyoruz dedi.
    ee şimdi garanti var değiştiriyorlar aracım daha 14.000 de burası istanbul sıkışık trafik kaçınılmaz napıcaz ganati bitince cepten 3500 tl vervip kavrama setii olmazsa 10.000 tl ye mekatronici mi değiştireceğiz?
    Acaba bu kavrama sorununun katti şekilde çözülüp çözülmediğini bilen var mı?

bu ilk otomatik vits arabam bir daha almam bunun kavramasıyla şununla bununla mı uğraşacam hersene tamam rahat ama yılda bir kez bunu yaparsa yanmışız

sayın servis müdürü durum için, komik bir çözüm getirmiş. mutlaka kendisi de komik mizaçlı bir şahsiyettir.

kendisinin, kırmızı burun ve büyük kırmızı ayakkabı sahibi olduğuna eminim.

şahsen tebrik ve taktir edilecek birisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 26 Şubat 2012; 0:38:10 >

*Çook uzun uzun yazanları *Sürekli mark/model savunanları *Konulara yerleşip herşeye "olur olmaz" cevap yarıştıranları *Tartışmaya her daim hazır olanları *Seviyesiz konuşma tarzlarını *Bilinen trolleri, engelliyorum; kim olduğuna bakmaksızın.

• Iddialı bir başlık olmuş. :)

If you can't afford a new German car, then you definitely can't afford a used one.
  • (ANA KONU) ne demekse??
  • vw de alsam başka marka da alsam kesinlikle manuel tercih ederim. Hatta otomatik daha ucuz bile olsa yine almam. millet olarak rahatımıza çok düşkün olduk, eskiden otomatik bu kadar tercih edilmiyordu şimdi tam tersi.
    ha bozuldu ha bozulacak diye hergün stres yapamam valla, 10 sene binerim aracıma dertsiz tasasız.

• quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

quote:

Orijinalden alıntı: İsveç Köftesi

VW araçlarını beğeniyorum. Fakat ortada birkaç sorun olduğunu düşünüyorum.

Birincisi; DSG şanzumanlı araçların problem çıkarma olasığının fazla olması

İkincisi; Avrupa'da standard olan ESP Türkiye'de lüks olarak adlandırılması. Bu olayın rezillik olmasına rağmen yok Avrupalılar ayyaş onlara lazım, Türkler havada karada aracı sürer diyenler bile oldu.

Üçüncüsü; DSG şanzumanlar altı üstü 2000€ civarı farkla satılırken Türkiye'de 7000 ila 8000 lira farkla satılır.

Dördüncüsü; TSI motorlar LPG ile uyumsuz.

Beşincisi; Fabrikasyon LPGli VW araçlar Avrupa'da cirit atarken Türkiye'ye LPG motorlu araçların getirilmemesi

Altıncısı; Türkiyedeki modellerde daha az donanım olmasına rağmen Avrupa fiyatına nazaran pahalıya satılması

1)DSG'lerde ESP var, ESP olayı bizim halktan kaynaklanıyor.
    2)LPG ile uyumlu olmak zorunda değil.
    3)Kimse getirmiyor, gelse ne olacak istasyonu mu var sanki?
    4)Türkiye'deki aracın çıplak fiyatı Avrupa ile aynı.
    5)Hayır, daha az donanım falan yok. Avrupa'da da baz araçlar aynı
    6)2000€ bugün 4600 TL para yapıyor. %18 KDV koyarsanız eder 5430 TL, bir de %37 ÖTV koyarsak eder 7400 TL. Siz hesap yapmayı bilmiyorsunuz daha.

1) LPG otobüsten tut belediyelerin araçları, taksiler ve çevreye duyarlı halk tarafından kullanılır. Yakıt ucuz, dışarıya bağımlılık azalıyor + CO2 emisyonu çok düşük. Arap petrolüne tamamen bağımlı olmaktansa çöplerden elde edilen gaz kullanılabilir. LPGli belediye otobüsleri de Türkiye'de bulunur. Hatta Ankara'da var diye biliyorum. Yanlış bilgiyse şimdiden affola.
    2) Araçların çıplak fiyatı aynı demişsiniz.
    Tredline Pololara bakalım. Bir tarafta ESPli, ön arka ve yan hava yastıklı, vites indikatörlü araç var. En düşük dizel ve benzinli araç beygir gücü 90. Türkiye'de benzinlinin beygir gücü 70, dizelin 75. Arada 15 ila 20 beygirlik fark var. Rakam aynı olsa bile büyük fark var. Hani ESP tercih edilmiyor, beygir gücü farkı nedir?
    3)Avrupa ne zaman off-shore bir yer oldu, haberim yok. Burada da %25 KDV ve bilumum vergiler de var.

Şimdi sen hakimsin, sen bilirsin, gayri hükmü sen ver, sen söyle hekim beyim, suç kimde?

• otomatik arabaya alışan kolay kolay manuel araç süremez
  • Başlıktaki "ANA KONU" durumunu kaldırsak. Sonuçta sadece 7 ileri kuru tipte şuan için sıkıntı var. 6 ileri ıslak tipte çıkan ve ya yaygın bi arıza duyulmadı. En azından ben bilmiyorum. Bu şanzumanlı araç alacak insanlara yanlış bilgilendirme olmaması açısından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HondAta -- 26 Şubat 2012; 0:50:21 >
  • DSG'lerde malzemeden çalıyor vw sonra bir tarafında patlıyor.Otomatik şanzıman yapmak kolay değil...Hele de çift kavrama...Bu konuda BMW'ye güvenim tam,Powershift'leri çok araştırdım birçok mühendis arkadaşımın da onayını aldım bu konuda.DSG hakkında da hiç iyi şeyler konuşulmuyor.

Orijinalden alıntı: aanil

Başlıktaki "ANA KONU" durumunu kaldırsak. Sonuçta sadece 7 ileri kuru tipte şuan için sıkıntı var. 6 ileri ıslak tipte çıkan ve ya yaygın bi arıza duyulmadı. En azından ben bilmiyorum. Bu şanzumanlı araç alacak insanlara yanlış bilgilendirme olmaması açısından.

+1905
    Şimdi ne oldu da DSG tu-kaka oldu? Alınmaması gereken şanzıman oldu?
  • Bende sifir polo gti alip sattim araci kullandigim sure boyunca dusuk viteslerde be bozuk zeminlerde surekli ses geliyordu şanzimandan hatta cok dikkat edildiginde aracin icinden dahi duyuluyordu.Ben o araci satmasaydim garantisini uzatirdim ve garantsi bittigi anda satardim.

4 ay kullanip sattim orasi ayri fakat o sesler ister istemez insani tedirgin ediyordu acikcasi bende vw alincaksa duz vites tercih edilmesi taraftariyim. sahsi gorusumde ikinci el kuru tip dsgli arac almak bence cok buyuk risk heleki garantisi yoksa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: cihanair

otomatik arabaya alışan kolay kolay manuel araç süremez

haklısın. 2003 yılından beri otomatik araç kullanıcısıyım. rahatlığına çok alıştım.

süremez den ziyade, biz ona "sürmek istemez" diyelim.

*Çook uzun uzun yazanları *Sürekli mark/model savunanları *Konulara yerleşip herşeye "olur olmaz" cevap yarıştıranları *Tartışmaya her daim hazır olanları *Seviyesiz konuşma tarzlarını *Bilinen trolleri, engelliyorum; kim olduğuna bakmaksızın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _eRay

DSG, en iyi yarı otomatik şanzıman değil miydi?
    DSG arızası ile ilgili konu açanlar fake olmakla, yalan söylemekle ve anti-VW'cilikle suçlanmıyor muydu?

Eskiden kulaktan dolma yorumlar vardi simdi gercek

Orijinalden alıntı: paanther

quote:

otomatik arabaya alışan kolay kolay manuel araç süremez

haklısın. 2003 yılından beri otomatik araç kullanıcısıyım. rahatlığına çok alıştım.

süremez den ziyade, biz ona "sürmek istemez" diyelim.

Bayanlar suremez diyelim ornek esim

Manuel arabayi gorunce uzayli gormus gibi oluyor

quote:

Orijinalden alıntı: _eRay

DSG, en iyi yarı otomatik şanzıman değil miydi?
    DSG arızası ile ilgili konu açanlar fake olmakla, yalan söylemekle ve anti-VW'cilikle suçlanmıyor muydu?

Eskiden kulaktan dolma yorumlar vardi simdi gercek

Hayır Cihan Abi, bu problemler vardı, burada dillendirildi ama dediğim gibi olay başka yere çekilmeye çalışıldı. VW ile ilgili tüm konularda olduğu gibi sulandırıldı.
    Demek ki bu talihsizliğin senin ya da bu forumda etkin olan başka birinin başına gelmesi gerekiyormuş ki kabullenilsin.
    Senin problemin çözülür ve inşallah eskisinden daha iyi olur ve tekrarlamaz. Garantisi biten DSG araçların da allah şansını açık etsin ki arıza vermesin.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.