Şimdi Ara

VAG GRUBU ARAÇLARI MANUEL VİTES ALIN (ÖNEMLİ KONU) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
236
Cevap
1
Favori
11.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
10 oy
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: senersongur

Umarim DSG belasindan kurtulan insanlar olmustur bu konu sayesinde. 6 ileri manuel masrafsiz olmasi ve makul fiyatiyla zaten en alinasi seçenek.

DSg bela felan değil, bilakis çok büyük bir nimet.
    ama otomatik araç istemeyenin zaten dsg lafını bile etmemesi lazım. bassın debriyaja taksın vitesini... neden hiç iyi araçlarda düz vites eçeneği yok hiç düşündün mü? Neden otomatik ürünler geliştiriliyor? insanların hayatını kolaylaştırmak konfor sağlamak için.
    büyük şehirler dışında düz vites eyvallah zaten küçük şehirde toplu taşımada rahat. km yi uzun yolda yaparlar.
    mk2 dsg li leonu 65000 km sürüp sattım. alış fiyatıma göre 5000 tl zararla. düz vites olsa aynı zararı edeceğimi varsayalım. eee kaç milyon kere debriyaja basmamışım, daha rahat değilmi? zarararım nerde? belası nerde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 12 Şubat 2014; 13:01:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hypnotica

Audi s tronic dedigi de dsg degil mi. Hic sorun duymadim ben audi ile ilgili. Farkli bir sanzuman mi yoksa.

A4 serisi B8 kasadan itibaren DSG / S-Tronic kullanıyor.

Öncesinden emin değilim. Kaynak Wikipedia

Garanti süresi bittikten sonra dsg sorun cikartirsa ne yapıyorsunuz dedim.
    Cevap: Eğer bütün bakım sureci o zamana kadar yetkili servislerde yapılmışsa iyi niyet indirimi yapma şansımız doğuyor dediler

Bu bir taahhüt mu dedim
    Cevap: kesinlikle taahhüt degil

Konuşma sınırlı sorumlu chat sorumlusu ile bütün servis bakımı icim dogus grubuna opulme ve konunun taahhüt olmaması etrafında döndü

Yurtdışı siteler uzerinden vw nin dsg nedenli geri cagirma haberlerine kadar paylastim. Vw, audi, skoda, seat (*) toplamında 3 milyonun uzerinde arac dsg nedeni ile geri çağrılmış seklinde haberleri kabul etmiyorlar.

İstanbul Anadolu yakasında 2 adet Skoda/Seat bayisine uğradım. DSG konusundaki sorumu söyledim.
    Cevap : Kesinlikle DSG sorunu yok, garanti bittikten sonra DSG nedenli sorun çıkarsa herhangi bir yardım durumuz da yok dediler. Konuşma sekilleri oldukca kesindi.

Sonuçta adam gibi tüketici kanunu olmayan ülkemizde, DSG yani Doğuş S*. Grup müşteriyi öpmek için her haltı yiyor.

Bir ek anekdot daha, ülkemizin güzide ve oldukça yaygın arac kiralama sirketlerinden birisinde çalışan arkadaşım var. Daha DSG derken, "aman abi aman diyim" der hep. Şirket aracı ise tamam ama kendin para verip alma; sorun çıkarsa kötü olur diye de ekler. Büyük risk diyor hala.

Kabul vw audi ikilisi benim icin gozde arac, dsg kağıt üzerinde kesin olarak yüksek sayılabilecek bir başarı oranina sahip ama sonuçta sert bir problem var.
    Uzun yıllardır bilisim/telecom tarafinda ürün geliştiren çokuluslu firmalarda çalışıyorum. Bu kadar önemli bir konu için dangalak seviyede müşterisi ile dalga gecen bir firma gormedim. Silecek lastiginden bahsediyoruz sanki. Lafim öncelikli olarak Doğuş'a

Merakım vw Almanya bu konuyu Türkiye açısından gözlemlemiyor mu ? Toplu recall işlemi niye uygulanmaz ? Acaba Doğuş bu DSG sorununu, sorularını raporlamıyor mu ?
    Aklima vw Almanya' ya toplu şikayet bile geliyor.

Tabii dogus un bu tavrina dizel otomatik adam gibi alternatif olmamasi (özellikle D segmenti için) ekstra yardımcı oluyor

Yurtdışı forumlarda da vw dsg yazinca sadece problem haberleri var

Bu konu bitmez :)

* Bugatti için recall rakamı açıklanmamış :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LastNomad -- 12 Şubat 2014; 13:07:37 >

• Rocco mu ondan manuel aldım
  • hakikaten bıkkınlık verdi bu anti-DSGciler! yahu millet sıkıldı aynı başlıkları görmekten ama bu birkaç kişi kendilerinin açtığı anti-DSG konularını up yapmaktan usanmadı. maniple etmekten başka bir şey değil bu maalesef!
    sorun yaşayanlar zaten paylaşmak istediklerinde paylaşıyor, dsg, cvt, dci, tdi, tsi, mpi, vs vs ne sorunu varsa...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black exodus -- 11 Şubat 2015; 14:15:30 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Aynen, DSG ve türevlerinin arızaları bıkkınlık verdi.

konu başlığını vag grubu değilde 7 ileri diye değiştirmekte fayda var , bütün vag grubu aynı otomatiği kullanmıyor , zf kullananlarda var mesela yada biraz daha farklı sistem kullananlar ..

VW bu işe bir çözüm bulmalı ve sorunsuz DSGyi hizmete sunmalı.
  • Konu açılalı 3 yıl olmuş 7-8 bin lira olan DSG farkı şu an Passat araçlarda 13-14 bin liraya çıkmış durumda, yani Passat'ta birebir aynı iki aracın düz vites yerine sadece otomatik şanzıman olması için ödenen fark bugün itibariyle 13.200 TL :)

İyi niyet garantisi v.s. gibi nedenlerle çok uğraştırmadan arızaları ödeme yolunu seçerler elbette, çünkü en başta neredeyse iki şanzıman ücreti kadar fark alıyorlar zaten otomatiklerden :) Kim ne derse desin doğuş çok uyanık bir politika yürütüyor...

Bu durumu sıfır faiz(!) 24 ay taksitle araç satışı gibi kandırmacalara benzetiyorum... Maalesef bu konuda Sanayi Ticaret Bakanlığının tüketiciyi korumak adına daha etkili ve distrübütörlerden daha uyanık bir politika geliştirmesi gerekiyor...

Orijinalden alıntı: cihanair

Bunu icin daha erken degilmi

Bu mesajınızın üzerinden 3 sene geçmiş ve şener haklı çıkmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donald Draper -- 28 Mart 2015; 20:52:49 >

Orijinalden alıntı: Donald Draper

quote:

Bunu icin daha erken degilmi

Bu mesajınızın üzerinden 3 sene geçmiş ve şener haklı çıkmış.

Sacmaliktan baska birsey degil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Almazsin olur biter kafana silah dayayan oldumu al diye illaha ?

Mis gibi trendline manuel passat var iste onu al ona bin

10 yıl garantinin bazı ülkelerde olduğu gibi yurdum insanına sunulMAMAsı pazarlama başarısıdır ve üniversitelerde ders olarak okutulması gerekir.

quote:

Almazsin olur biter kafana silah dayayan oldumu al diye illaha ?

Mis gibi trendline manuel passat var iste onu al ona bin

Siz neden bu kadar sinirlendiniz ki ? Gördüğünüz gibi haklı sebepler var. Muhendislik konusudur bu, benim gordugum ilk olarak kavrama degisiyorlar. Kavrama dediğimiz şeyin motordan gelen torku hicbir sekilde sorun cikarmadan aktarabilmesi gerekir. Sorun ciktigi, flenşler birlestigi anda küçük bir kaçma bile o kavramanin işinin bitmesi demektir. Büyük makinelerde bu duruma izin dahi verilmez.
    Kullanicilarda ilk aldıkları gibi sorunsuz devam etmedigi, kendini hissettirdigi icin haklılar.
    Siz araba aliyorsunuz, belli zaman sonra vites yine iyi olmasina ragmen eskisi gibi geçmiyor. Kullanıcı da aracin eskidigi dusuncesi oluşur ki gayet normaldir.

• VW'nin de yakında diğer üreticiler gibi YENİ NESİL Tork Konvertörlü üreteceği konuşuluyor.

2017 yılında Passat ve Golf de sunulacak deniyor ilk etapta.
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.