Şimdi Ara

VAG GRUBU ARAÇLARI MANUEL VİTES ALIN (ÖNEMLİ KONU) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
236
Cevap
1
Favori
11.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
10 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hiç de ego tatmini falan değil.Doğru söylüyor dsg balonu sönüyor yavaş yavaş
  • gti almak istedim diyelim manuel vites varmı?herzaman savunduğum, sanayide ustalarında sıklıkta otomatik vites almayın uyarısı..asla kimse hiçbir markanın otomatik vitesini kullanma mecburiyetinde kalmasın.bayan sürücüler dışında..

Orijinalden alıntı: VICTOR 23

Hiç de ego tatmini falan değil.Doğru söylüyor dsg balonu sönüyor yavaş yavaş

Bir ara bir konu vardı bilmem hatırlar mısınız, "TSI balonu söndü mü yoksa?" birden aklıma o geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Cihan kardeşim,

Ben VW'ye karşı değilim zaten, DSG'nin bu tip sorunlar çıkartıp insanlara maddi ve manevi zarar vermesinden rahatsızım.

İnşallah yakında VW DSG'yi mükemmelleştirir de kimse servise gitmez.

Sistemi gurubun tüm araçlarında kullanıp yüksek adette satıyorlar. Mobil telefonların yeni popüler olduğu zamanlarda uyduruk bir cihazı yaklaşık 1000 alman markına almıştım. O zaman talebimizin onaylanıp sim kartın İstanbul'dan gelmesini 15-20 gün beklemiştim. Oysa bu makinalar 3-4 sene sonrasında deterjandan eşantiyon çıkar hale gelmişti. Şimdi ise bu sim kartları vermek için sokaklarda masa kuruyorlar. Bence bu konuda da sistemi kuranlar kendi çözümlerini, bu alanda faaliyet gösteren ticari girişimler ise yan sanayisini getirmeye başlıyor. Bu denli yaygın sistemler aynı zamanda para kazanmak için ciddi olanaklardır. Bizim sorun olarak gördüğümüz şanzıman bir başkası için çözüm getirip para kazanmak demektir. Lüks araçların, bilgisayarların replikasının yapılıp satıldığı bu zamanda bu sektörü biz istesek bile boş bırakmayacaklardır.
    Ama her olasılıkta ilk etapta dava tehditi altında olup tedirgin olması gereken vw dir biz değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi In absentia -- 25 Şubat 2012; 22:13:54 >

• İyide şener abi 6-DSG de sıkıntı yok ayrıca zaten Vw satarken 2 dsg parası kadar otomatik vites farkı alıyor. Alanlar dua etsinde garanti içinde iken bozulsun.

Birincisi; DSG şanzumanlı araçların problem çıkarma olasığının fazla olması

İkincisi; Avrupa'da standard olan ESP Türkiye'de lüks olarak adlandırılması. Bu olayın rezillik olmasına rağmen yok Avrupalılar ayyaş onlara lazım, Türkler havada karada aracı sürer diyenler bile oldu.

Üçüncüsü; DSG şanzumanlar altı üstü 2000€ civarı farkla satılırken Türkiye'de 7000 ila 8000 lira farkla satılır.

Dördüncüsü; TSI motorlar LPG ile uyumsuz.

Beşincisi; Fabrikasyon LPGli VW araçlar Avrupa'da cirit atarken Türkiye'ye LPG motorlu araçların getirilmemesi

Altıncısı; Türkiyedeki modellerde daha az donanım olmasına rağmen Avrupa fiyatına nazaran pahalıya satılması

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Forumda dsgli araci olan insan vardir onlarinda yorumlari onemli bence

Simdi dsgli arac almayin demek yanlis olur diye dusunuyorum kesin ve net bir aciklama gelmeden en azindan babamin polosunu aksam kullandim 7 ileri dsg bir Problem yoktu ama aracta daha 8000 kmde

Arti 2 sene garanti yaptirmak suanda en mantiklisi arac trafige cikis tarihinden itibaren 18 ay icinde garantiler 2 yil yada 150.000 km daha uzatilabiliyor

18 ayi gecenler ise mutlaka servise gidip araclarini kontrol ettirsinler ozellikle 2010 model polo golf scirpco sahipleri

VW'ye de lafım yok. Kafası rahat olmak isteyen Manuel alsın diyorum.

DSG almak isteyen de bu durumu bilsin.

Durum bu.

İsteyen yine DSG alsın ama en azından burayı okuyanlar bir daha düşünsün. Kimse sorun yaşamasın.

Yoksa bana ne?

Bir daha tekrarlayım, VW almayın demiyorum sadece DSG alanlar dikkatli olsun, ve eğer mümkünse sorun çözülene kadar Manuel alsın.

Örnek bir konu açılmış forumlardan birisi.

http://www.golf6.com/forum/topic/1418-dsg-1-2-gecislerde-titreme-silkelenme/

Konu içi bir mesaj.

122bg 14. dsg comfortline,

servis almanyaya sordu komple şanzuman değişecek, garanti bitmişti 16bin tl istediler, %70 iyi niyet garantisi ile %30'unu ödeyin diyorlar,

bu araçların şanzumanı illaki değişiyor, bir sürü forum gezdim sıkıntı hep aynı,

bu araçları geri çağırıp neyi değiştireceklese değiştirmeleri lazım veya satmayacaklar.

ücretsiz değiştirmezlerse davalık olacağız belliki bu şanzumanda bi hata var.

garantisi bitmemiş ve bu sıkıntıyı yaşanlar acil gitsinler yaptırsınlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senersongur -- 25 Şubat 2012; 22:49:22 >

• quote:

Arkadaşlar ben sadece şimdilik DSG tavsiye etmiyorum.

VW'ye de lafım yok. Kafası rahat olmak isteyen Manuel alsın diyorum.

DSG almak isteyen de bu durumu bilsin.

Durum bu.

İsteyen yine DSG alsın ama en azından burayı okuyanlar bir daha düşünsün. Kimse sorun yaşamasın.

Yoksa bana ne?

Bir daha tekrarlayım, VW almayın demiyorum sadece DSG alanlar dikkatli olsun, ve eğer mümkünse sorun çözülene kadar Manuel alsın.

Örnek bir konu açılmış forumlardan birisi.

http://www.golf6.com/forum/topic/1418-dsg-1-2-gecislerde-titreme-silkelenme/

Suan yaptigin cok dogru bir yorum ve baslik dsg almak icin biraz beklemek lazim ama 2012 araclarda degil 2010 ve 2011 araclarda

Vw mutlaka 2012 araclara bir iyilestirme yapmistir diye dusunuyorum

• http://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/1008846/

burdada bir dsg şikayeti var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sonatave6

Vw nin hangi özelliği çok övülüyorsa belli bir zaman sonra sorunlar patlak veriyor neden acaba?

nazar değiyor
  • Başka bir mesaj ve Servis müdürünün ilginç tavsiyesi.

Aynı sorun bende de var dsg vitesin kavraması değişiyor problemliymiş problem tespit edilmiş düzeltilen parça arıza yapan araçlarda değişiyor. Ancak benim merak ettiğim işyerine doğuş oto servis müdürü geldi diyor ki dsg şanzıman traifik sıkışık oldu zaman çok dur kalkta kavrama arızası yapar onun için müşterilere çok sıkışık trafiğe girmemek için erken yola çıkın geç eve dönün diyoruz dedi.
    ee şimdi garanti var değiştiriyorlar aracım daha 14.000 de burası istanbul sıkışık trafik kaçınılmaz napıcaz ganati bitince cepten 3500 tl vervip kavrama setii olmazsa 10.000 tl ye mekatronici mi değiştireceğiz?
    Acaba bu kavrama sorununun katti şekilde çözülüp çözülmediğini bilen var mı?

bu ilk otomatik vits arabam bir daha almam bunun kavramasıyla şununla bununla mı uğraşacam hersene tamam rahat ama yılda bir kez bunu yaparsa yanmışız

• quote:

Başka bir mesaj ve Servis müdürünün ilginç tavsiyesi.

Aynı sorun bende de var dsg vitesin kavraması değişiyor problemliymiş problem tespit edilmiş düzeltilen parça arıza yapan araçlarda değişiyor. Ancak benim merak ettiğim işyerine doğuş oto servis müdürü geldi diyor ki dsg şanzıman traifik sıkışık oldu zaman çok dur kalkta kavrama arızası yapar onun için müşterilere çok sıkışık trafiğe girmemek için erken yola çıkın geç eve dönün diyoruz dedi.
    ee şimdi garanti var değiştiriyorlar aracım daha 14.000 de burası istanbul sıkışık trafik kaçınılmaz napıcaz ganati bitince cepten 3500 tl vervip kavrama setii olmazsa 10.000 tl ye mekatronici mi değiştireceğiz?
    Acaba bu kavrama sorununun katti şekilde çözülüp çözülmediğini bilen var mı?

bu ilk otomatik vits arabam bir daha almam bunun kavramasıyla şununla bununla mı uğraşacam hersene tamam rahat ama yılda bir kez bunu yaparsa yanmışız

Tavsiyeye gel.

• _____________________________
    İnsana saygı yok ama Arabaya var !!!!
  • GErçektende uzun vadede problemli ise fiyatı ancak patlamalr başladığında düşürr kii ozamnada yeni bir kavrama sistemi gelişir ,:)))

Orijinalden alıntı: burakkagan

Yeni bir teknoloji olduğundan sorunları olacaktır. Bence de temkinli yaklaşmak gerekir.

yeni falan değil 30 yıllık teknoloji honda motorsikletlerinde kullanırken ki motorsikletlerin motor ömrüde kısadır çok yüksek devir çevirdilerinden onlar kullanıyorlar ama neden otomobillerinde hala klasik var iyi düşünmek lazım .
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.