Şimdi Ara

VAG GRUBU ARAÇLARI MANUEL VİTES ALIN (ÖNEMLİ KONU) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
236
Cevap
1
Favori
11.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
10 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Özellikle garantisi bitmiş 2.ellere daha çok dikkat etmeli.

10.000-30.000 km arası araçları, hazır bu sorunlar halk tarafından çok bilinmediği için, elden çıkarmak isteyenlere de dikkat etmek lazım.

Kontrol ettirmeden almamak gerekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senersongur -- 25 Şubat 2012; 23:06:47 >

ABD'DE 1100 DOLAR.

ÇOK NET SÖYLÜYORUM HAVADA UÇUŞAN 15-16 BİNLER ÖLÜMÜ GÖSTERİP VEREME RAZI ETMEK İÇİN SIKILMIŞ PALAVRALAR.

hesapta iyi niyet garantisi diye ver istedikleri %30 ile dsgnin maliyetini zaten kat ve kat çıkarıyor.

VAG GRUBU ARAÇLARI MANUEL VİTES ALIN (ÖNEMLİ KONU)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19can84 -- 25 Şubat 2012; 23:12:32 >

• ben hep manuelden yanayım

Orijinalden alıntı: İsveç Köftesi

VW araçlarını beğeniyorum. Fakat ortada birkaç sorun olduğunu düşünüyorum.

Birincisi; DSG şanzumanlı araçların problem çıkarma olasığının fazla olması

İkincisi; Avrupa'da standard olan ESP Türkiye'de lüks olarak adlandırılması. Bu olayın rezillik olmasına rağmen yok Avrupalılar ayyaş onlara lazım, Türkler havada karada aracı sürer diyenler bile oldu.

Üçüncüsü; DSG şanzumanlar altı üstü 2000€ civarı farkla satılırken Türkiye'de 7000 ila 8000 lira farkla satılır.

Dördüncüsü; TSI motorlar LPG ile uyumsuz.

Beşincisi; Fabrikasyon LPGli VW araçlar Avrupa'da cirit atarken Türkiye'ye LPG motorlu araçların getirilmemesi

Altıncısı; Türkiyedeki modellerde daha az donanım olmasına rağmen Avrupa fiyatına nazaran pahalıya satılması

1)DSG'lerde ESP var, ESP olayı bizim halktan kaynaklanıyor.
    2)LPG ile uyumlu olmak zorunda değil.
    3)Kimse getirmiyor, gelse ne olacak istasyonu mu var sanki?
    4)Türkiye'deki aracın çıplak fiyatı Avrupa ile aynı.
    5)Hayır, daha az donanım falan yok. Avrupa'da da baz araçlar aynı
    6)2000€ bugün 4600 TL para yapıyor. %18 KDV koyarsanız eder 5430 TL, bir de %37 ÖTV koyarsak eder 7400 TL. Siz hesap yapmayı bilmiyorsunuz daha.

• Dsg ile manuel arasında neden bu kadar fark olduğu anlaşılıyordur artık umarım Doğuş dsg arızasından kendine çıkan payı aracı satarken alıyor.Bozulsa da bozulmasa da.

Orijinalden alıntı: senersongur

Örnek bir konu açılmış forumlardan birisi.

http://www.golf6.com/forum/topic/1418-dsg-1-2-gecislerde-titreme-silkelenme/

Sayın Yetkili

Müşterilerimizden Sn.Polat ile daha önce aynı konuyla ilgili olarak bize yaptığı başvuruya istinaden 26/10/2011 tarihinde görüşülmüş ve kendisi konuyla ilgili olarak bilgilendirilmiştir.

Saygılarımızla

VW DİYALOG

Kullanıcı 23 Kasım 2011 11:51 de şikayetini yazmış ve VW Diyalog aynı gün saat 15:47:19 cevaplamış
    Bu ne hız...

• quote:

Orijinalden alıntı: sefau571

Dsg ile manuel arasında neden bu kadar fark olduğu anlaşılıyordur artık umarım Doğuş dsg arızasından kendine çıkan payı aracı satarken alıyor.Bozulsa da bozulmasa da.

doğuş para kazanmayı iyi biliyor
  • Kardeşim DSG yi kötüleyip durmayın , piyasadaki en başarılı şanzımanlardan birisi , hem performans olarak hem de yakıt tüketimi olarak manuel den çok çok daha önde , bir kaç araçta sorun çıkarmış diye dsg almayın ne demek , kulaktan dolma şeylerle insanları yanltmayın, dsg yi çok hor kullanan ama hiç sorun çıkmayan arkadaşlarım da var bu iş şans işi biraz ama 3 5 araçta problem çıktı diye dsg yi kötüleyip alma demek yanlış.
    M kmm
  • Araçlar zaten DSG zorunlu satılmıyor. Manuel seçeneği de var.

Bu biraz şans işi olsa da en iyisi bu şansın kendisine denk gelmemesi.

Bakın tekrar edeyim, VW alın ama DSG almayın yada illa alacaksanız bu sorunlarla karşılaşırsanız üzülmeyin.

Manuel kullanmak da kötü değildir zaten.

Birde bir nebze DİZEL + DÜZ VİTES alanları anlarım.... Ama dizel + dsg kombinasyonu çok sıkıntılı, Doğuş fena öpüyor...

Herşeyi geçtim mis gibi Insignia 2.0 dizel otomatik var neredeyse Jetta parasına ;) O paraları veren arkadaşlar da kusura bakmasın yıllık MTV'yi veriversinler.

Orijinalden alıntı: senersongur

Başka bir mesaj ve Servis müdürünün ilginç tavsiyesi.

Aynı sorun bende de var dsg vitesin kavraması değişiyor problemliymiş problem tespit edilmiş düzeltilen parça arıza yapan araçlarda değişiyor. Ancak benim merak ettiğim işyerine doğuş oto servis müdürü geldi diyor ki dsg şanzıman traifik sıkışık oldu zaman çok dur kalkta kavrama arızası yapar onun için müşterilere çok sıkışık trafiğe girmemek için erken yola çıkın geç eve dönün diyoruz dedi.
    ee şimdi garanti var değiştiriyorlar aracım daha 14.000 de burası istanbul sıkışık trafik kaçınılmaz napıcaz ganati bitince cepten 3500 tl vervip kavrama setii olmazsa 10.000 tl ye mekatronici mi değiştireceğiz?
    Acaba bu kavrama sorununun katti şekilde çözülüp çözülmediğini bilen var mı?

bu ilk otomatik vits arabam bir daha almam bunun kavramasıyla şununla bununla mı uğraşacam hersene tamam rahat ama yılda bir kez bunu yaparsa yanmışız

Saçmalığa gel Toyota'da da bir ara böyle bir tavsiye vardı MMT için,ulan sıkışık trafiğe girmeyeceksem ne diye otomatik alayım

• DSG 'NİN SONU

Ben ne DSG'ye ne EDC'ye ne de diger cift kavrama sanzimanlara guvenmiyorum.

Otomatik sanziman zaten sorun cikarmaya yatkin, bir de cift kavrama olunca durum iyice vahim.

Ben de VW Golf 6 sahibiyim ve otomatik sanziman almayi dusunmedim. Hem pahali, hem sorun cikarabilir, hem de manuel kullanmaktan cok zevk aliyorum.

Polo GTI icin Youtube'da "TSI+DSG=TNT" yorumunu okumustum ve top comment'ti. TSI'ya lafim yok, cok begendigim bir teknoloji, buyuk ihtimalle TDI'dan Golf 7 TSI'ya gecebilirim.

Bir de seyi dusunuyorum; cift kavrama sorunsuz bir teknoloji olsa BMW ve Mercedes gibi dunyanin en iyi araclarini ureten firmalar, tum modellerine koyarlardi. Sadece M ve AMG departmanlari araclarina cift kavrama sanziman koyuyor, onlar da sorunsuzluktan ote performansin on planda oldugu araclar.

Illa otomatik alinacak ise kesinlikle tam otomatik olmali derim. BMW'nin 8 ileri otomatik sanzimani "tam otomatik cok yakar, performansi dusurur, gecisleri sarsintilidir" tabusunu yikan bir sanziman. Tek kavrama ve tam otomatik olmasina ragmen DSG kadar hizli, kararli ve manueliyle arada 0.1 sn performans farki oluyor teknik verilerde.

• Simdi bu yorumum cok buyuk polemik cikartacak ama kimse kusra bakmasin.

Vw ic mekan kalitesi yuksektir. Yakit tuketimi digerlerine gore cok azda olsa iyidir. İc mekandaki kaplamalar , sadelik ve bircok goz boyayici unsurla insanlari cezbediyor.

Simdi vw ile okudugunuz tum sorunlar sanziman ya da tsi.

Bunlarin hepsi sorun degil tabiki ve bu araclar alinmaz diye birsey yok. Gayetde alinir ama bizim ulkemizde adalet sistemi avrupa gibi olmadigindan insanimiza bu tavsiyelerden korkuyoruz.

Yarin garantisi bitince senden isteyecekleri parayi vermem diyip mahkemeye gidip kazanma ihtimalini bilmiyorsun. Birde bi ton prosedur.

Ama avrupada boyle degil garanti kapsaminda olsun olmasin bu sekilde bi arizayi yapmasin adami ottururler.

Ozellikle simdi elestri gelecektir mutlaka hatasiz kul , marka olurmu diye. Olmaz ama bunu en aza indirmek lazim. Bunu isitip isitip ortaya surmekten sıkıldim ama hatasiz uretilen 15 milyon vtec motor ornegi varken bu kadar sık duydugumuz arizalar insanin canini sıkar.

Bunu abartanlarda var gerci yeni uye olmus biton saydiriyor dsg almam soyle boyle. Daha sabah mesaj yazdim kardesim belge var mi ? Yok bana bi ton ispata gerek varmi yalanmi soyleyecegim tarzi mesajlar.

Var arkadasim var bizim belgelere ihtiyacimiz var. Kac kisi gercekten bu sorunlari yasiyor bilmek istiyorum. İleride cift kavramali arac sahibi olmak istiyorum dsg , edc su bu ya da hondanin getirecegi sanzumani ve bazi seylerden emin olmak istiyorum artik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HondAta -- 25 Şubat 2012; 23:31:45 >

• Yine bir "senersongur" konusu sadece kaçın!

Orijinalden alıntı: aanil

Simdi bu yorumum cok buyuk polemik cikartacak ama kimse kusra bakmasin.

Vw ic mekan kalitesi yuksektir. Yakit tuketimi digerlerine gore cok azda olsa iyidir. İc mekandaki kaplamalar , sadelik ve bircok goz boyayici unsurla insanlari cezbediyor.

Simdi vw ile okudugunuz tum sorunlar sanziman ya da tsi.

Bunlarin hepsi sorun degil tabiki ve bu araclar alinmaz diye birsey yok. Gayetde alinir ama bizim ulkemizde adalet sistemi avrupa gibi olmadigindan insanimiza bu tavsiyelerden korkuyoruz.

Yarin garantisi bitince senden isteyecekleri parayi vermem diyip mahkemeye gidip kazanma ihtimalini bilmiyorsun. Birde bi ton prosedur.

Ama avrupada boyle degil garanti kapsaminda olsun olmasin bu sekilde bi arizayi yapmasin adami ottururler.

Ozellikle simdi elestri gelecektir mutlaka hatasiz kul , marka olurmu diye. Olmaz ama bunu en aza indirmek lazim. Bunu isitip isitip ortaya surmekten sıkıldim ama hatasiz uretilen 15 milyon vtec motor ornegi varken bu kadar sık duydugumuz arizalar insanin canini sıkar.

Bunu abartanlarda var gerci yeni uye olmus biton saydiriyor dsg almam soyle boyle. Daha sabah mesaj yazdim kardesim belge var mi ? Yok bana bi ton ispata gerek varmi yalanmi soyleyecegim tarzi mesajlar.

Var arkadasim var bizim belgelere ihtiyacimiz var. Kac kisi gercekten bu sorunlari yasiyor bilmek istiyorum. İleride cift kavramali arac sahibi olmak istiyorum dsg , edc su bu ya da hondanin getirecegi sanzumani ve bazi seylerden emin olmak istiyorum artik.

ER YADA GEÇ bütün dsgli araçlar

kavrama problemi olucak ama 30.000 km ama 130.000 kmde bunu biliyorum sadece

• Başka bir mesaj.

Yine DSG, Yine Titreme

Arkadaşlar hayırlı olsun, bende yine titreme başladı. Yukardaki mesajımda yazmıştım zaten.

Takip edemeyen arkadaşlar için özetliyim;

Bundan yaklaşık 6 ay önce arabamın şanzımanı komple değişmişti. Nedeni de kalkışta titreme olmasıydı. Bu titreme ilk zamanlarda sadece klima açıkken ve yokuşlarda oluyordu, sonradan klima açıkken düz yolda yapmaya başladı, sonradan klima açık olmadan da düz yolda yapmaya başladı.

Şanzıman değiştikten sonra hiçbir problem kalmadı.

Aradan 6 ay geçti ve yaklaşık 30.000km yaptım (Araç şuan 72.000km'de)

Geçen hafta bir iki kez titreme yaşadım klima açıkken. Üzerinde çok durmadım ama içimden bir ses "eyvah" dedi.

Bugün titremeler arttı ve neredeyse her kalkışımda titreme yapmaya başladı.

Artık DSG'lerin problemli olduğuna inanmaya başladım.

Beni bilen bilir aracımı hor kullanan, gazlayan falan biri değilim.

Problem yine başgösterdi ve yine servise gidicem. Aracın garantisi Ekim'de bitiyor. Tamam servise gittim ve DSG yine değişti, e peki Ekim'den sonra ne olacak? Kimse bana iyiniyet garantisinden bahsetmesin. Düzenli olarak her 30bin 40binde ortaya çıkacak şanzıman sorunuyla yaşayamam ben. Garanti bittikten sonra yine sorun çıkar (ki çıkacağından artık adım kadar eminim) ve karşıma 18bin tl'lik faturayı koyarlarsa ben bu arabayı yakarım arkadaş.

• Woswos forumlarını okudukça çok üzüldüm açıkçası.

Ama çok da üzülmeye gerek yok.Zaten bu arabaları benim gibi zar zor para toplayıp almıyorlar.Zaten fazla fazla vererek alıyorlar.DOlayısıyla şanzıman tamiri için de 3-5 kenarda tutsunlar...

En canli ornek benim az once araci calistirdim kalkista titreme var dur kalktada oyle

Sinirden arabayi yakicam o derece moralim bozuk

Yukarda resimde paylastim sinirden iciyorum belki unuturum diye
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.