|
İyi forumlar. İki ay kadar evvel 2015 model Polo 1.4 TDİ DSG aracımı satın aldım. Araç 161 bin kilometrede. Yağ bakımı 3 bin km önce (Servisin önerdiği ve üst seri castrol ile) yapılmış. Aracı aldıktan sonra 1500 km civarı şehir içinde gezdim ve herhangi bir yağ yakma/eksiltme sorunum yoktu. Geçen hafta ilk kez uzun yola çıktım araç ile. Otoyolda zaman zaman sıkıştırdım aracı. (Bas bas bağırtmadım, 3000-3500 devirde 190 km ile gittim en fazla ve birkaç dakikalık sıkıştırmalardı, yeni arabamı tanımak niyetiyle yaptım.) Ortalama 130 km/h ile falan yol kat ettim. Seyir halinde iken 'yağ seviyesini kontrol edin' şeklinde sarı uyarı verdi. Birkaç km sonra müsait bir yere çektim ve baktım ki araç 400 ml civarında yağ eksiltmiş. Yağ alıp ekledim ve devam ettim. Bu başıma geldiğinde araç ile 1000 km yol gitmiştim. (Arabayı dinlendirdim. Zaten 900. Kilometrede bir gece kaldım.) Yağı ekledikten sonra 300 km daha yol gittim ve vardığımda herhangi bir eksilme yoktu. Başka bir şehire yerleştim maddi durumum pek iç açıcı değil. Koşa koşa servislere gidemiyorum. Sizlere bir sorayım istedim. Sizce nasıl bir sorun olabilir. Özet bilgiler: - Araç 162 bin kilometre. - Yağ bakımı yeni sayılır ve çok kaliteli bir yağ. - Arabada herhangi bir çekiş kaybı, güçsüzlük, tıkanma vs asla yok. - Duman atma asla yok. 1300 km yol kat ettim, egsoz çıkışında tamponda en ufak kararma vs yok. - Suyu kontrol ettim. İçilecek kadar temiz. Antifirizin rengi olmasa içinde su yok dersiniz o kadar berrak. Son olarak İstanbul'da tavsiye ustanız var mı? Tamirevi Recep Usta aklımda. İki ay sonra elim rahatlayınca götüreyim baktırayım diyorum ama geciktirme derseniz hemen götüreyim. |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
Hızlı