Binbaşı
20 Ağustos 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
7 üye
Görüntülenme
Toplam: 472 (Bu ay: 0)
Gönderileri

bitti. silinsin.

Merhaba, bugün motorumu muayeneden geçirdim. 20 Gün gecikmeyle girdik. Neler yaşadım aşağıda;

Öncelikle şu uyarıyı yapayım. Her muayene istasyonunun denetimi farklıdır. Bazısının denetimi daha sıkıdır bazısı daha toleranslıdır. İstasyondan istasyona farkeder. O yüzden yazdıklarıma güvenerek gitmeyin. Bişe olursa sorumluluk kabul etmiyorum !

İlk önce bu işin bana maliyeti ;
50cc Motorumu muayeneye soktum. Deneyimlerim içerde.

{resim bozulmuş. 142tl + 7tl gecikme}

Gitmeden önce ;
Bütün led sinyallerimi söktüm. Yerine tekrar flamalı eski tip ampülleri taktım. Çok pırpır yapıyodu ledler. Sinyallere çok takıldıklarını okumuştum. Gerçektende öyleymiş. Başkada hazırlık yapmadım desem yeridir. Tek sıkıntım egzozu tutan 2 civatan birinin kırılmış olması ve manifoldundan biraz egzoz kaçağıydı.

Giderken ;
İstasyonun konumu itibariyle evimden uzaklığı 11 kilometreydi. Bunun 5 kilometresi çevreyolu, geri kalanı şehiriçiydi. Çevreyolunu mecburen kullanmak zorunda kaldım. İlk defa bu kadar küçük hacimli bir motorla çevreyoluna çıktım. 3 Şeritli yoldu en sol 90 orta 80 sağ şeritte 65 70 ile akıyor. Yani motorunuz en az 65 yapsa çok iyi olur. Benimkinde 100cc piston ve daha büyük karbüratör vardı. İdare etti sıkıntı yaşamadım. Mutlaka olabildiğince erken çıkın. Sabah 9'da yol bomboştu.

Giriş ;
Önce sıra alıyoruz. 9:45'te randevum vardı. 9:30'da sıra sırasına girdim. Son dakika yetiştim. Biraz daha erken gidilmesi lazım. Ücreti yukarıya yazdım. Gişede sigorta istenmedi. Gişede egzoz emisyon ölçümüde istenmedi. Sadece ruhsat kimlik ve ücret. Gişeden çıkarken motorumu istasyonun arkasına çekmem istendi.

Sıra beklerken ;
Motoru istasyonun arkasına çekip bi gölgeye geçip beni çağırmalarını bekledim. Toplam bekleyen motor sayısı 4'tü. Bu kısımda şunu belirteyim kesinlikle bir önceliğiniz yok. 9:45'te sıra almıştım beni çağırdıklarnda saat 10:45'ti. Bir önceliğiniz olmadığı gibi aynı zamanda motorsikletleri birazda ertelediklerini düşünüyorum. Belki kağıdınız altta kalıyordur belkide tek uzman sorunudur bilemiyorum. Bence randevunuzu en geç 9'a alın. Sonra adımla seslenip motorumu istasyonun içine sokmamı istediler.

Muayene ;
İlk olarak ön tekeri döner takoza alınıyor. Ön teker tutup sallanıyor direksiyonu ve tekerin sallanıp sallanmadığını kontrol ediliyor. İkinci olarak sinyal kontrolü. Her biri teker teker kontrol edildi. 3. olarak fren ve stop lambası. İki frene ayrı ayrı istemediler ama. Fren lambasını yakmam istendi o kadar. 4. Olarak kilometre kaydedildi. 5. Olarak far kısa uzunlar makineyle ölçüldü. Benimkiler gaz vermeyince çok az yanıyordu far ayarı bozuk diye hafif kusur geldi. 6.Olarak istasyonun yan yoluna çıkıp ön arka tam fren yapmam istendi. Arka freni kitleyene kadar basıyorsunuz. 6. ve son olarak lastik diş derinliği. Bu kadar.

Son ;
Tekrar kısa bir bekleyiş ve ardından muayene kağıdı ve ruhsatınızı getiriyorlar. Sonra sen sağ ben selamet. Birkaç bişey eklemem gerekirse yukardada belirttim ama mutlaka erken gidin. Birde piston büyütün yoksa çevre yolunda canınız sıkılabilir. Zaten kimse bakmıyor bile motor bloğuna. Benimkinin üstünde kocaman 97cc yazıyordu. Egzozada dönüp bakan olmadı. Ha birde kask zorunlu arkadaşlar. Başka ekipman lazım değil ama olsa iyi olur. En çok zorlandığım sıramın gelmesini beklemekti. Çünkü istasyonun arkasında bekliyorsunuz siz arabalar gibi önde değil haliyle oturacak bekleyecek bir yer yok.

Umarım faydalı olmuştur iyi sürüşler
{tüm yazılarımı kendi bloğuma taşıyorum. konu silinebilir.}

Resmi videonun çevirisini tamamladım arkadaşlar. Çeviri tamamen bana aittir. Youtube altyazıları açıksa kapatın. Yeni lig şimdiden herkese hayırlı olsun. Buildleri hazırlayın
Merhaba arkadaşlar, sonunda overcooked 2 için uğraştığım türkçe yamayı tamamlamayı başardım. Tahminen 90 95% civarında oyununuzu türkçeye çeviriyor. Üzerinde çalışmaya devam ediyorum. Unity motoru yapısı itibari ile paket dosyayı paylaşıyorum ileri versiyonlarda sıkıntı çıkarabilir. Benim tavsiye eski sürümde oyunun hikaye modunu bitirin. Yeni sürümleride tabiki paylaşmaya devam edeceğim.

İndirmek için; https://github.com/icetinturkey/overcooked2turkish

Farklı projeler ve karşılaştığınız sorunlar için benimle irtibata geçmekten çekinmeyin.

Merhaba,

Bildiğiniz üzere Nfs World, 1 Mayıs 2015 tarihinde Joygame tarafından feshedilmiş sunucuları kapatılmıştı.
Ocak 2018 gibi Milan Suwala isimli polonyalı bir yazılımcı bu oyunun sunucu tarafını tamamen yönlendirmeyi başardı.
Kendi şuan halen github üzerinden kendi kodladığı launcher ve sunucu dosyalarını geliştirmeye devam ediyor.

Bu arkadaşın tabi bütçesi belli olduğu için kiralayıp üzerine kurduğu sistemlerin nefesi belli. Özellikle biraz oyuncu sayısı yüklendiğinde ping uçuyor fakat sonuç olarak artık sunucuları bizde kurabildiğimize göre, yakın tarihlerde çok daha güçlü serverlar gelmesi muhtemel.

Tatavayı geçip oyuna nasıl gireceğimizden bahsedelim. Gerekli linkler;
Resmi site; https://soapboxrace.world/
Launcher İndirme linki; https://github.com/SoapboxRaceWorld/GameLauncher_NFSW/releases

Kurulum;
1)Launcher dosyalarını indirip müsait bir yere çıkartıyoruz.
2)"GameLauncher.exe" dosyasını çalıştırıyoruz ve ilk açılışta bize oyunun nereye kurulacağını soruyor.
3)Oyunun dosyaları indikten sonra "Click here to create one now" basıp kayıt oluyoruz.
4)Play Now !

Önemli birkaç tüyo;
-Sağ üst açılır kutudan default gelen sunucularda birini seçebilirsiniz. Hangisinin pingi azsa onda oynayın.
-Sağ üst dişli ikonundan ayarlara gidip oyunun dilini Türkçe yapabilirsiniz.
Direk konuya giriyim, miui resmi forumların dolanırken birkaç saat teması gördüm. Bunların kurulumu çok basit root felan gerektirmiyor. Fakat çinceydiler. Bunları türkçeye çevirdim. Kendi telefonum redmi olduğu için 720p'ye convert ettim. Ufak tefekte kozmetik değişiklikler yaptım ve çok güzel olduklarını düşünüyorum. Kullanmak isteyen arkadaşlar için paylaşıyorum.

1) Miui forumlarında "Simple Clock Skin" diye geçer;

Download: https://drive.google.com/open?id=19sYVf1GZHN6avPIP-9Uj93RZoXPLl105

2) Miui forumlarında "HTC v2 Clock Skin" diye geçer;

Download: https://drive.google.com/open?id=1ZBmjn82D3yf4HVPkp7n-AO3v1Lznh8ZI

Saatlerin ikiside 30fps kilitlidir. Sadece 720p telefonlarda çalışırlar. Miui 9 globalde henüz Saatin temasını değiştirme özelliği eklenmemiştir.

Kurulum;
1) MTZ uzantılı dosyayı telefonunuza atın.
2) Temalar > Hesabım > Temalar > İçe Aktar > {dosyanızı seçin} > Tamam
3) Boş ekrana basılı tutun > Araçlar > Saat > Saat 4x2 > sağ üstteki ufak yuvarlak ikon > yüklediğiniz temayı seçin > Tamam

Destekli cihazlar: Redmi 5(Plus değil),Redmi 5A,Redmi 4-4A-4X,Redmi Y1-Y1 Lite,Redmi 3S-3S Prime
MIUI9'a destek geldiğinde miui9'dada çalışacaktırlar.

Arkadaşlar skinler 1080p'ye uyarlanabilir ancak elimde böyle telefon olmadığı için göz kararıda yapamayacağımdan birisinin yardımı gerekir.

İşinize yaradıysalar ne mutlu bana
Evet aynen öyle oldu. Duvar saati kullanmıyorum. Bilgisayarın saati atina/bükreşe ayarlıymış. Otomatik geri almış. Telefonda öyle. Gittiğimde çoktan sınav bitmişti. Finalden 100 alsam yinede çan 70 üzerinde olursa kalıcam. Boşu boşuna bir dersten kaldım. Bu benim hatam mı şimdi ? Bilgisayar diyoruz saniyede zilyon tane işlem yapan makina bile şu ülkenin saatini doğru gösteremiyorsa bu benim hatam mı oluyor ? Çok sinirliyim içimi dökmek için açılmış boş bir konudur.
.
Merhaba, yaz geliyor malum. Kendi scooterımı sattığım için artık kendime 100cc bir cub bakıyorum. Sıfır satın alıcam. Başlıkta yazan modeli gözüme kestirdim. Siz ne düşünüyorsunuz. Alınır mı ? Gücü 6.7hp ile bir cub'a göre hayli güçlü görünüyor. Bazı bayiiler direk 3bin yapıyorlar fiyatı. Düşünceleri görelim.

KDV Dahil Fiyatı: 3190 TL

• MOTOR TİPİ Tek Silindirli, 4 Zamanlı, Enjeksiyonlu
  • SİLİNDİR HACMİ 97 cc
  • ATEŞLEME Elektronik CDI
  • ÇALIŞTIRMA Elektronik / Ayaktan Marşlı
  • SOĞUTMA Hava Soğutmalı
  • MAX GÜÇ 8000 d/d, 5 kW, 6.7 hp
  • MAX HIZ 85 km/h
  • VİTES 4 vites / yarı otomatik
  • BOYUTLAR 1950x715x1115
  • AĞIRLIK 90 kg
  • YAKIT DEPOSU 4 Lt ± 0,5 Lt.
  • FRENLER Ön: Disk / Arka: Kampana
  • LASTİK ÖLÇÜLERİ Ön: 2.50-17 / Arka: 2.75-17
  • AKÜ 12 V /5 Ah
  • RENK Kırmızı, Beyaz
    [\ul]

Hakkında
Forum İmzası:
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
Intel
Otomobil
BMW
Mobil cihaz
Samsung
Operatör
Vodafone
ISS
TTNET
Oyun Platformu
PC
Takım
Fenerbahçe
Steam
http://steamcommunity.com/id/ismailcetin
TV
Samsung
Ses Sistemi
Bose
Motosiklet
Honda
İşlemci
Intel
Anakart
Intel
Sabit Disk
Samsung
Ekran Kartı
MSI
Modem
Airties
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 5 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 5 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.368
İkinci El Bölümü Mesajları: 82
Konularının görüntülenme sayısı: 51.837 (Bu ay: 840)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.190 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.