Şimdi Ara

uyku saatini azaltıp dinç kalmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hafta sonları 8-9 saat uyurdum, hafta içi yedi saat civarı uyuyordum. üç-dört gündür altı-altıbucuk saat uyuyorum, fakat öğleden sonraları acayip yorgunluk başlıyor. tüm vucudumd ağrılar başlıyor. sanki hiç uyumamış gibi hissediyorum kendimi.

herhangi bir işte çalışmıyorum. temmuz ayında gireceğim dgs sınavına hazırlanıyorum, buna ek hafta sonları yabancı dil kursuna gidiyorum. zaman problemim olduğu için uykumdan kesinti yapayım diye düşündüm. düşündüm de girişte bahsettiğim gibi, her yerim ağrıyor. acaba bu ağrılar vücudun alışmamasından dolayı mıdır?

her türlü önerilerinizi bekliyorum. ilaç milaç, bitkisel destek ne varsa kullanmaya hazırım.

• aynı sorun bendede var...
  • Yatağında veya uyuma şeklinde problem olabilir
  • ilk olarak arcalion dene, bitkisel kaynaklı bir hap.. sonrasına bakarız
  • Bünyen 8 saat uymaya alıştığı için 6 saat uyuyunca yorgun-halsiz hissetmen normal.Bünyeni 6 saat uyumaya alıştırınca eskisi gibi dinç olursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: HEISENBERG

Bünyen 8 saat uymaya alıştığı için 6 saat uyuyunca yorgun-halsiz hissetmen normal.Bünyeni 6 saat uyumaya alıştırınca eskisi gibi dinç olursun

bende hedef 6 saat

5 gece, 1 öğlen

sanki bazı şirketlerin , otellerde yaptığı kampanyalar gibi olmuş :) 5 gün , 4 gece tatil
  • bu konu benlikmiş :D geçen gece 22.00de yatıp 13.35 de kalktım :D ders çalışmaya vakit kalmadan okula gittim :D bende istiyorum bi çare?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ders Çalışırken Süre Tutmak
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende sabah erken kalkamıyorum yaw en az 10 saat uyumam lazım yoksa mal gibi oluyorum
  • ilginçtir ama her gün ( hafta sonu dahil ) max. 8 saat uyurum ama ne için kalktığıma bağlı olarak dinç yada yorgun oluyorum

örnek: Sevgilimle, arkadaşlarımla buluşacağım güzel bir günse dinç olurum. okul varsa .....
  • Öğlen vakti (12, 1 gibi) 30 dk kadar uyumayı dene. Faydası muhakkak olacaktır.
  • Bende de tam tersi var çözemiyorum bir türlü günlük 3 saat uyku uyuyorum ve akşama kadar hiç uykum gelmiyor ve dinç bir şekilde de duruyorum hiç etkilemiyor nerdeyse ama bu sağlık için iyi değil biliyorum
    bazı hormonlar uyurken sağlanıyormuş bu sağlık için çok önemli. Ne yapacam bilmiyorum günlük 3-4 saatlik uyku ile nereye kadar gider bilmiyorum artık senin gibi olmak istiyorum tabi günlük 8 saat falan yatmak gibi
  • 4-5 uyku yetiyormuş aslında ama o uykuya alışana kadar ohoooo...
  • Çok kasılarak yatma (büzüşüp vb.), yattığın oda havadar olsun, güneş doğduktan sonra yatma, her 3 günde bir 15 dk kısalt yatma süreni 4-5 saata kadar inene kadar. Birden indirme saati alışana kadr çok yorgun hissedersin kendini. Ben bunları uygulamaya başladım 8 saat kesmezken şimdi 6 saat falan uyuyorum günde. Ama güneş doğduktan sonra kalkınca kendimi mallaşmış hissediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Susanoo -- 24 Şubat 2012; 23:14:33 >
  • en iyi uyku saati 5,5 ile 6 saat arasıdır. gece 4,5 uykusu çok önemlidir. hatta çoğu kişi rüyalanmayıda iyi bir gece 4,5 uykusundan sonra yapmaya başlar.
  • Kaylule denen ve peygamberimiz tarafından tavsiye edilen uykuyu deneyebilirsin. Ben o kadar dindar bir insan değilim dersen aynı olayın muadili olan siestayı önerebilirim. Araştırmalara göre hem öğrenme kabiliyetini artırıyor, hem de gece daha az uyku ile idare edebilmene yardımcı oluyor. Öğlen vakti 45 dk civarı uyuma imkanın varsa iyi gelebilir.
  • O yorgunluk vucüdün alıştığı saatle alakalı. 8 saat uyumaya alışmış

ben günde 7-8 saat uyuyorum kesintilide olsa:) , uyku sorunu olmadan önce 9 -10 saat arasına kadar çıkıyordum. 7-8 saatte yetiyor yeterki zamanında yatıp kalkayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruk

Kaylule denen ve peygamberimiz tarafından tavsiye edilen uykuyu deneyebilirsin. Ben o kadar dindar bir insan değilim dersen aynı olayın muadili olan siestayı önerebilirim. Araştırmalara göre hem öğrenme kabiliyetini artırıyor, hem de gece daha az uyku ile idare edebilmene yardımcı oluyor. Öğlen vakti 45 dk civarı uyuma imkanın varsa iyi gelebilir.

Doğrudur kardeş öğlen bizim buralarda uyuyorlar ve çok verimli oluyorsun bu şekilde, dedelerimizden beri yapılan bir şey ama 3-4 sene önce haberde görmüştüm bilim adamlarının araştırmasına göre öğlen uykusunun gerçekten çok fazla faydası oluyormuş. Nasıl öğlen yemek yemeyenlerde performans kaybı yaşanıyorsa uykuda aynı şekildedir.
  • Yarin hafta sonu,simdi gece 2 de yatarim sabahin 7sinde uyanirsin,tekrarda uyuyamazsinHafta ici olacak ki 10a kadar rahat
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turk-Engineer

quote:

Bünyen 8 saat uymaya alıştığı için 6 saat uyuyunca yorgun-halsiz hissetmen normal.Bünyeni 6 saat uyumaya alıştırınca eskisi gibi dinç olursun

bende hedef 6 saat

5 gece, 1 öğlen

sanki bazı şirketlerin , otellerde yaptığı kampanyalar gibi olmuş :) 5 gün , 4 gece tatil

5 saat uyumakta sorun yokta nasıl uyanıyorsun ? ben uyanamıyorum .

• quote:

Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

quote:

Orijinalden alıntı: Turk-Engineer

quote:

bende hedef 6 saat

5 gece, 1 öğlen

5 saat uyumakta sorun yokta nasıl uyanıyorsun ? ben uyanamıyorum .

Dostum, zamanla alisiyorsun. Bir kereden gecmeye kalkma sakin. Pisman olursun

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.