Şimdi Ara

Sabah Dinç Uyanmak İçin Ne Yapılmalı ? Yardım ...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sabah 06:30 da evden çıkıp akşam 18:30 civarı eve geleni ne yazık ki istanbulda yaşamak zorunda olan (şuan için),tüm günü masa başı pc başında geçiren bir beyaz yakalı köleyim. Sabah servis,akşam metrobüsle işten eve dönüyorum. Günde 2 bardak kahve içen ve daha doğrusu içmek zorunda kalan biriyim. 25 yaşındayım,şükür bi hastalığım-rahatsızlığım yok bildiğim. Tanışma faslını geçtiğimize göre sorunuma gelelim :

Akşamları 9 da yatsam bile sabah sanki hiç uyumamışım gibi uyanıyorum,hiç dinç hissetmiyorum. Bu da tabi sinir,agresiflik ve asabilik yaratıyor,işe olan motivasyonumu azaltıyor. Her sabah dinlenmemiş olarak işe gitmeye başlamaktan lanet eder hale geldim. Önümde bi 35 senelik çalışma hayatı olduğunu düşünürsek her gün böyle işe gidilmez ...

Sorunum uyuyamamak değil bakın,uykuya dalmada sorun yok uyuyorum ama sabah uyandığımda sanki bütün gece ayaktaymışım gibi hissediyorum. Benimle aynı dertten muzdarip arkadaşlar varsa ve bir çözüm bulabildilerse (kahve içmekten başka ), paylaşırlarsa sevinirim. Medikal yöntem olur aktardan doğal yöntemler olur hiç farketmez. Tabiki önerdiğiniz ilaçları doktora danışmadan kullanmayacağım,sadece çözümlerinizi öğrenmek istiyorum.

İlgilenip,değerli vaktini cevap yazmakla harcayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sabah Dinç ve Enerjik Uyanmak İçin Etkili İpuçları

Sabah yataktan dinç ve enerjik bir şekilde kalkmak, güne olumlu ve verimli başlamanın anahtarıdır. İşte dinç uyanmanıza yardımcı olacak birkaç etkili ipucu:

Yeterli Uyku

Yeterli ve kaliteli uyku, sabah dinç uyanmak için olmazsa olmazdır. Yetişkinler için her gece 7-9 saat uyku önerilir. Düzenli bir uyku programına bağlı kalmaya ve her gün yaklaşık aynı saatte yatmaya ve uyanmaya çalışın.

Yatak Odası Ortamı

Yatak odanız, rahatlatıcı ve dinlendirici bir uyku için uygun olmalıdır. Karanlık, sessiz ve serin bir ortam hedefleyin. Yatmadan önce parlak ekranlara bakmaktan kaçının, çünkü bunlar uykuyu bozan mavi ışık yayar.

Kafein ve Alkol Tüketimi

Yatmadan önce kafein veya alkol tüketmekten kaçının. Kafein sizi uyanık tutarken, alkol uyku kalitesini bozabilir. Ayrıca yatmadan önce ağır veya baharatlı yiyecekler yemekten kaçının.

Yatma Rutini

yatmadan önce sizi rahatlatacak bir yatma rutini oluşturun. Ilık bir duş almak, kitap okumak veya hafif müzik dinlemek gibi gevşetici aktiviteler uykuya dalmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca yatmadan önce 30 dakika kadar ekran kullanımını sınırlayın.

Sabah Rutini

Sabah dinç uyanmanıza yardımcı olacak bir sabah rutini oluşturun. Alarm kurduğunuzda hemen yataktan çıkmaktan kaçının. Bunun yerine, yatakta birkaç dakika uzanın ve yavaş yavaş hareket etmeye başlayın. Yatağınızı düzeltin, yüzünüzü yıkayın ve bir bardak su için.

Egzersiz

Düzenli egzersiz, daha iyi uyku kalitesine katkıda bulunabilir. Yatmadan birkaç saat önce hafif bir egzersiz yapmayı deneyin, ancak uyku saatinden hemen önce yoğun egzersiz yapmaktan kaçının.

Dua

Bazı insanlar için yatmadan önce dua etmek rahatlatıcı ve huzur verici olabilir. Dua, stres ve kaygıyı azaltmaya yardımcı olabilir, bu da daha iyi uykuya yol açabilir.

Bu ipuçlarını uygulayarak sabah daha dinç ve enerjik uyanabilir, güne daha verimli ve olumlu bir başlangıç yapabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Abi bende öyleyim şuan ama bi ara yulaf yiyip vitamin kullanıyordum o aralar çok dinç uyanıyordum ve gün içinde de enerjik oluyordum tekrar ona döneceğim vitamin yerine gainer kullanacagım kilom az. İlaçdan ziyade bunu 2 hafta deneyin baktınız değişen bir şey yok kan değerlerinizi ölçtürün direk aktara gitmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ORGANIKHOSAF -- 14 Nisan 2019; 12:0:23 >
  • Odana kalın siyah perde al. Oda zifiri karanlık olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akşama çok yemek yiyorsan azalt veya yeme ama sabah yiyebilirsin istediğin kadar çok yoruluyorsanda ondanda olabilir

• Kendimden farkettiğim için yazıyorum. Sigara içiyorsan bi 4-5 gün içmemeyi deneyebilirsin. Sigarayı bıraktıktan sonra bariz farkettiğim şekilde dinç uyanıyordum.

• Her akşam yemeğinde 1 diş sarımsak ye, sabah dinç kalkıyorsun.
    1-2 hafta dene, faydasını göreceksin.Ha koku yapıyor dersen çiğnemeden yut, koku yapmıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hareketsiz bir yaşam tarzının etkisi olabilir. Yani belki hafiften spora başlayabilirsin, yediklerin de etkiliyordur vesaire. Asıl demek istediğim şey alarm ile ilgili. Ben mesela alarm çaldığında alarma uyandığımda kamyon çarpmış gibi uyanıyorum. Fakat alarmdan 5-10 dk önce kendiliğimden uyanırsam gayet dinç bir şekilde güne başlıyabiliyorum. Ve de insan vücudu bana kalırsa alarm gibi kendisini istediği vakitte uyandırabiliyor, en azından bana öyle oluyor. Yine alarmı kur fakat alarmdan 5-10 dk önce uyanırsan yataktan çık. Tekrardan uyumaya kalkarsan bütün düzenin 10 dk için bozuluyor. Bu benim kişisel deneyimim ama cogu kiside de aynısı oldugunu düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uyumak için ne yapıyorsunuz?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aynı sorun bendede var uyanma saatlerimiz aynı.

ben bu sorunu sadece düzenli spor ile çözebiliyorum.

Fitness yapman gerekiyor. 1 2 hafta hamlık çekiyorsun yoruluyorsun ama hamlığı atlatıp hayatına hafta 3 - 4 gün sporu sokabilirsen.

Farkı anlayacaksın 1 sene yapmadım yağ tulumu gibi yattım en sonra artık kalkamaz oldum 2 haftadır spor yapıyorum her yerim ağrıyo ama zindeyim.

koşu şınav mekik bile toparlar önemli olan düzenli yapmak

• Zeen Z kullanıcısına yanıt
    Gecen sene spor salonuna gidemiyorum diye kosu bandi aldim eve yediklerime dikkat edip spor yaparak dedigin gini daha dinc kalkiyordum hocam. Ama aksam 6 bucuk evden cikip aksam ayni saatte eve geliyorum,yolda gelirken esnemeye basliyorum. Gelince zaten yemek dus 19:30, iki bolum dizim izliyorum bi bakmisim 20:30,nette takilmaca vb derken 22 de yatiyorum.

1 ay once yine spor yapicam diye diyete basladim ama kosu bandimin bozuldugunu gorunce ve spor salonuna da gitmek istemedigimden ve de sporsuz diyetin bi faydasinin olmayacagini bildigimden aksam cipslere,gofretlere vb geri döndüm. Zararli biliyorum ama istedigim gibi gezemedigim,eglenemedigim,istedigim seylere yeteri kadar vakit ayiramadigim su hayatta bi yeme zevkim kaldi onuda eti form bisküvitlerine degismek istemiyorum.

Neyse aksam yeme düzenimi degistirmektekle baslicam degisime,fayda olmazsa baska seylere yönelirim artik.

Tesekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: fernandao

Gecen sene spor salonuna gidemiyorum diye kosu bandi aldim eve yediklerime dikkat edip spor yaparak dedigin gini daha dinc kalkiyordum hocam. Ama aksam 6 bucuk evden cikip aksam ayni saatte eve geliyorum,yolda gelirken esnemeye basliyorum. Gelince zaten yemek dus 19:30, iki bolum dizim izliyorum bi bakmisim 20:30,nette takilmaca vb derken 22 de yatiyorum.

1 ay once yine spor yapicam diye diyete basladim ama kosu bandimin bozuldugunu gorunce ve spor salonuna da gitmek istemedigimden ve de sporsuz diyetin bi faydasinin olmayacagini bildigimden aksam cipslere,gofretlere vb geri döndüm. Zararli biliyorum ama istedigim gibi gezemedigim,eglenemedigim,istedigim seylere yeteri kadar vakit ayiramadigim su hayatta bi yeme zevkim kaldi onuda eti form bisküvitlerine degismek istemiyorum.

Neyse aksam yeme düzenimi degistirmektekle baslicam degisime,fayda olmazsa baska seylere yönelirim artik.

Tesekkürler.
    maelesef dizinden fedakarlık yapman gerekiyor.

Sadece koşu bandı değil ufak bir dambıl seti al evine 25 30 kiloluk youtube da evde fitness olarak güzel videolar var

onlarlada calısman lazım. Esas seni zinde tutacak olan kaslarının salgıladığı hormonlar. Vucudu diri tutmak zorundasın yoksa salıyor.

45 dakıka sürecek bir antreman hafta 3 gün hayatını değiştirecek.

• Corleone_ kullanıcısına yanıt
    +1 daha dogrusu uyudugun odanın oksijeni bol olsun yatmadan havalandir odani

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zeen Z kullanıcısına yanıt
    Deneyecegim hocam,tesekkürler ilgi ve cevaplariniza

• quote:

Orijinalden alıntı: ORGANIKHOSAF

Abi bende öyleyim şuan ama bi ara yulaf yiyip vitamin kullanıyordum o aralar çok dinç uyanıyordum ve gün içinde de enerjik oluyordum tekrar ona döneceğim vitamin yerine gainer kullanacagım kilom az. İlaçdan ziyade bunu 2 hafta deneyin baktınız değişen bir şey yok kan değerlerinizi ölçtürün direk aktara gitmeyin.
    yulafı nasıl yiyorsun
  • Aynı durum bendede vardı. Masabaşı hareketsiz işte çalışıyorum. Sabah uyandığımda bacaklarımı kaldıracak halim olmuyodu. Dedim kendime spora başlayayım ve şekeri bırakayım.Sağlıksız yiyecekler yemeyeyim. Dediğim gibi yaptım 1.5 sene oldu gayet güzel oldu. sabah 7 de uyanıyorum, akşam 8 den 9 a kadar spor yapıyorum. 11 den önce yatarsam sabah uyandığımda hiç kas ağrısı olmuyor. Dinç uyanıyorum. Spor yapmak hem yeni insanlarla tanışma fırsatı oluyor. Hem motivasyon. Spor ve sağlıklı beslenme. Verebileceğim tavsiye budur.
  • rutin hayat kötü deselerde bazı durumlarda çok faydalı oluyor. senin durumuna göre hergün 6.30'da çıkıyorsan 5 ya da 5.30 gibi kalkıyorsundur. bunu hiç aksatma, haftasonu olsun bayram tatili vs hep devam et aynı saatte kalkmaya. uyurken sırtüstü ya da sağ tarafa dönerek uyu. yüzükoyun uyuyorsan nefes alma sıkıntısı olduğundan yorgun uyanıyor olabilirsin, sol tarafa dönerek uyumakta kalp için iyi değil. bir ara fırsatını bulursan burnunda et var mı diye baktır.

ben 3 seneden fazladır aynı saatte kalkıyorum, 1 yıldan fazla zamanda alarm kullanmıyorum. onuda kendimce bir yöntemle buldum. şöyle oluyor, uyumadan önce telefondan saate bak ve sabah saat 5 olunca uyanıcam de ve 5'te kalktığını düşün sonra uyu ( 5 saniye filan yapsan yeter, gidipte 5'te kalkacağını düşünerek uyumaya filan çalışıp yorma kendini boş yere ), bu birkaç deneme sonra gerçekleşiyor. tabi iş günü yapıp geç kalma ama haftasonları dene. uyuma saatini belirleyemezsin ama kalkacağın saati belirlemen senin için yeterli olacaktır.

bu mesajı okuyanlar ciddiye almayacaktır ama 1 - 2 ay deneyin değişiklik olmazsa buradan yazarsınız.

• Yaşam amacın ne?
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C72FBB06E -- 11 Ocak 2021; 11:12:37 >
  • Telefona kalori sayan uygulamalardan indir. 1 gün boyunca yediğini içtiğini kaydet. Muhtemelen karbonhidrat alımın yeterli değil, o yüzden zombi gibi dolanıyorsun. Karbonhidrat normalse içtiğin su miktarına bir bakmak gerekli.

• Öncelikle uyumak için yatağa girerken stressiz olmalısınız kaygılı birşey düşünmemelisiniz, yemek yiyorsanız en az 1 saat sonra uyuyun daha sonra odanızın ferah olmasına dikkat edin çok eşya tıkıştırmayın.

Diğer bir konu ise b12 eksikliğiniz olabilir buna bir doktor kontrolünde baktırın gerekirse doktor ilaç verir. Ben bazen uyumadan önce 4 adet ceviz yerim öyle yatarım sebebi de ceviz serotonin to melatonini salgılattığı için 6 saat uyursanız bile 10 saat gibi gelebilir bende durum böyle bir deneyin derim. Dışarıda ki tozu yiyip yatmakta zordur toz vucudunuza yapıştığı için gece sizi sıkabilir alışgın değilseniz şayet.

Başka da yatarken dua edin hocam rahatlatır. Bunların hiçbiri işe yaramadı dostum derseniz de yattığınız odayı değiştirin. 1 kere salonda yatın mesela sabah ne hissedeceksiniz. Birde mesela işten geldiniz ertesi gün offsunuz diyelim sabah kalkın aynı saatte yorgun hissedecek misiniz bir bakın bunun sonuçlarını da bana yazın özelden hocam. Elimden geldiğince yardım olurum.

Kendinize iyi bakın görüşmek üzere iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Staree -- 20 Nisan 2019; 16:36:15 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.