Şimdi Ara

Uygarlık teorisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bence uzayda diğer canlılar var olmuştur ama antinatalizm felsefesini benimseyip kendilerini yok etmişlerdir.

    Sonuçta hayat onlar için de acı verici deneyimler verir, bu yüzden bu acıyı önlemenin en kesin ve doğru çözümü üremeyi bırakmaktır. Bence uzayda yaşayan canlılar böyle düşünüp üremeyi bırakarak kendilerini yok etmiş olabilirler. Acı hissetmeyen canlılar olabileceği gibi, acı hissedenler de olacaktır çünkü acı zarardan uzaklaşmaya fayda sağlayan bir şeydir ve milyonlarca gezegen var. Bu da demek oluyor ki çok fazla ihtimal var. Ayrıca acı olmasa bile hayat sıkıcıdır. Termodinamik yasalarına göre de madde çürümeye mahkumdur bu da demektir ki ölüm kaçınılmazdır. Bu yüzden daha fazla doğum olmazsa ölüm de olmaz diye düşünüp üremeyi bırakmışlardır.


    Öğrendiğime göre büyük filtre teorisine benziyor benim teorim. Ama açıkladığım nedenlere bakarsanız farklılık gösteriyor. Böyle bir teori daha önce duydunuz mu? Ben duymadığım için kendim isim olarak uygarlık teorisi ismini verdim. Uygarlığın son aşaması antinatalizmi seçmek olabilir çünkü.








  • Uygarlık teorisi ismi çok genel duruyor. Bu basbayağı "antinatalist uygarlık teorisi". Gerçekleşmesine uygarlık çapında bir mutabakat / konsensüs sağlanamayacağı, üstüne genler tercihlerimizi etkileyecek şekilde devamlı üremeyi dikte ettiği ve bazılarımız genlerin çağrısını dinleyeceği için imkan vermiyorum. Fazlasıyla aseksüelleşmiş, üreme verimliliği de sıkıntılı varsayımsal bir uzaylı ırkla / uygarlıkla belki bu mümkün ama onlar da muhtemelen bilinçli bir antinatalist tutumdan ziyade ellerinde olmayan sebeplerle yok olurlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.