Şimdi Ara

...Astronomi ve Uzay Bilimleri...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konuya direk olayı verip atlayım dedim. Arkadaşlar hiç mi iş yok bu bölümde? Ben hedef koymak istiyorum kendime ama hani her insanda bir tutku vardır küçüklüğünden beri kimi doktor olmak ister kimi öğretmen v.b kimisinin değişir kimisinin değişmez. İşte ben bu bölümü okumak istiyorum uzayla ilgili astronomiyle ilgili ne kadar belgesel varsa izledim saçma sapan araştırmalarda buldum bazen kendimi anlatılmaz bir tutkum var ve keşfedilmemiş milyarlarca olay varken geleceğin mesleği olarak görüyorum.. Sayısal zekam çok yüksek değil ama tekrar bahsettiğim gibi müthiş bir ilgim var.. Ülkemizde bırakın bir üssü araştırma yapacak donanımın bile yok.. 3-5 üniversite var ege ankara kayseri vs.. puanlarıda oldukça düşük.. Sizce seçersem kaybeder miyim? Geleceğimide karartmak istemiyorum.. Bölümler hakkında internette doğru düzgün bilgi yok.. Bu bölümü okuyanlar veya bilgi sahibi olanlar bu konu hakkında düşüncelerini fikirlerini söylebilirler mi ? Birazda bilgi olursa iyi olur

• Benim lisedeki fizik hocam istanbul üniversitesi Astronomi mezunuydu ve adam araştırma uğruna kafayı yemişti. 60-65 yaşında hala okuyup duruyordu. Fizik ve seçmeli astronomi derslerine girdi. Astronomi dersleri sayısal zeka çok istiyor benden söylemesi. her çizilen cismi 3 boyutlu görmen lazım. Hem ülkede kalırsan çok para kazanıcağını zannetmiyorum. Yurtdışı çıkarsan durum değişebilir tabiki.
    Bizede şunu sürekli söylerdi: ' Millet astronomi bölümüne girip 1 yıl okuyup tekrar sınava giriyor matematik ve fiziği full yapıyor çakallar, üniversitedeki hocaların emeğine yazık siz böyle yapmayın' derdi
  • Astronomi ile bu kadar ilgiliysen, lisans eğitimini tamamladıktan sonra yapabileceğin en iyi şey akademik kariyer yapmaya çalışmak. Bunun da hiç kolay bir iş olmadığını biliyorsundur. Başarılı bir eğitim hayatı gerekiyor, ayrıca maalesef içeride torpilin yoksa şansın o kadar yüksek değil.

AUB mezunlarına formasyon verilip verilmediğini bilmiyorum. Formasyon almadan ya dershanede fizik öğretmenliği yapabilirsin ya da fizik için özel ders verebilirsin.

Çok daha iyi yerleri hedeflemeni öneririm.
  • bizim lisede astronomi hocası (fizikçi) öğrencisini getirmişti bu bölümü okuyormuş sanırım yazılımla uğraşıyordu. ama akademik kariyer falan da uğraşabilirsin seversen.
  • Çok tutkuluysan oku fakat oraya gidince sağlam kastırman lazım çünkü herkes akademisyen istiycek(diye tahmin ediyorum). Bir de puanlara aldanmamak lazım. İÜ birinci gözüküyo ama adamlar ışık kirliliğinden sadece güneşi gözleyebiliyorlar. Okuycaksan Erciyeste oku bu bölümü. Türkiyenin ilk radyo teleskopu orda akademik araştırmalar açısından daha iyi.
  • Arkadaşlar sağolun yorumlarınız altın değerinde Akademik kariyer olayını unutmamak lazım zorluğundan haberim var torpil olayı can sıkar biraz umarım her şey istediğim gibi olur Araştırmaya olan merakım bu bölümle birleşince inanılmaz bir tutku oluyor benim için yorumlar için tekrar sağolun. Tercih edecek olursam eğer mutlaka bu bölümle ilgili üniversitelerin imkanlarından tutup hocalarına, geçmişlerine kadar araştıracağımdan eminim
    Daha Fazla Göster
  •  ...Astronomi ve Uzay Bilimleri...

Arkadaşlar yer ankara kurdini . Bu şey (yıldız/gezegen veya başka bişey bilmiyorum) bunun ne oldugunu bilen varsa en kısa zamanda cevap yazabilirmi . Fotoğraf net değil kusura bakmayın o kırmızı nokta bahsettiğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.