Şimdi Ara

Uydunet Yeni Seri Modem Çıktı - Netmaster CBW-383ZN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
292
Cevap
6
Favori
35.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kullanıcıların çoğu tarafından hakkında şikayet eksik olmayan CBW-383Z4 seri Netmaster modemler artık eskidi. Yeni aboneliklerde dağıtılacak olan modem CBW-383ZN seri olacak. Yeni ürün ayrıca netmaster sitesinde de tanıtımda.

    CBW-383ZN KABLOSUZ KABLO MODEM -http://www.netmaster.com.tr/urun/68

    Temel Özellikleri:
    - Docsis 3.0
    - 802.11n (300 Mbps)
    - 2 adet dahili 5 dBi anten (daha geniş kapsama alanı demek)
    - 4 adet RJ-45 Ethernet Portu
    - 2 adet RJ-11 Telefon Portu
    - VoIP
    - Kablosuz kontrol kanalı: Otomatik (Kullanıcı olmadığı durumda 15 dk da bir uygun kanal arama ve set etme)
    - 8 D/S kanal birleştirme ile 320 Mbps’ye kadar D/S Bant genişliği
    - 4 U/S kanal birleştirme ile 160 Mbps’ye kadar U/S Bant genişliği

     Uydunet Yeni Seri Modem Çıktı - Netmaster CBW-383ZN

    Not:
    Mevcut kullanıcılar bence eldeki modemlerin değiştirileceği umuduna kapılmasın. çekim ve bağlantı sorunları router vs ile bir şekilde çözülüyor. Kaldı ki uydunet bu sorunları modem sorunu olarak da görmemekte. Bu nedenle yeni modemlerin sıfırdan aboneliklerde verileceğini düşünüyorum. Elde eski modem kalmaz tükenmiştir ve arızanız var ise garantili modemlerde bunlarla bir ihtimal değiştirilebilir. Ama uzun bir süre yeni abonelik dışında kullandırılmayacaktır.

    Yeni modem hayırlı olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeroTech -- 7 Mayıs 2015; 17:28:19 >







  • Cihazın aslı şu :

    http://www.castlenet.com.tw/products/cm/spec/CBW3843G4S-EDM01-R3%2020140516.pdf

    Netmaster'ın sattığı modelde standart harici antenler sökülerek anten çıkışları plastik ile kapatılmış, geriye zayıf dahili wifi antenleri bırakılmış. Aynı dahili antenlerin zaten mevcut modelde gücü yetersizdi. Yani antenlerin yetersizliğinden kaynaklanan wifi sorunları bu yeni model ile de çözülmeyecek.

    Standard modeldeki AC wifi desteği de iptal edilmiş. Ortaya çıkan alet 2015 yılı için kesinlikle yetersiz, 5 sene öncesi için bile vasat sayılabilir.
  • Nihayet kullanıcılara kulak verip eski takoz modemlerin yerine yenisini çıkardılar...
  • Cihazın aslı şu :

    http://www.castlenet.com.tw/products/cm/spec/CBW3843G4S-EDM01-R3%2020140516.pdf

    Netmaster'ın sattığı modelde standart harici antenler sökülerek anten çıkışları plastik ile kapatılmış, geriye zayıf dahili wifi antenleri bırakılmış. Aynı dahili antenlerin zaten mevcut modelde gücü yetersizdi. Yani antenlerin yetersizliğinden kaynaklanan wifi sorunları bu yeni model ile de çözülmeyecek.

    Standard modeldeki AC wifi desteği de iptal edilmiş. Ortaya çıkan alet 2015 yılı için kesinlikle yetersiz, 5 sene öncesi için bile vasat sayılabilir.




  • sanırım 5ghz bandı yok bu cihazda. ac'yi kırpmaları ayrı bir saçmalık..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zayıf dediğin anten 5 db yani anten başına mevcuttan +3 db daha yuksek. 2*2db hatici anten mi 2*5db Dahili anten mi? Dahili veya kaplı olması bence bir nebze iyi. Kırılma olayı ortadan kalkıyor. Geçmiş duayen motorola modemlerde bu tip dahili idi ve hiç şikayet yoktu. Bence çekim sorununu ciddi oranda azaltacak bir model bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeroTech -- 8 Mayıs 2015; 0:26:40 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım dediğin gibi olur ama ben dediğim gibi çok dramatik bir değişim beklemiyorum. Radyo frekans kalitesinin güç değişimine göre tepkisi konusunda Cisco'nun güzel bir makalesi var. Bu makaleye göre bina içinde aynı kalitede yayın menzilin iki katına çıkması için antenin güç seviyesinin 9dbm artış göstermesi lazım, aynı şekilde 9dbm kuvvet azaldığında da yayın menzili yarıya düşüyor. Buna göre 5 dbi kazanç 2dbi'a göre elbette bir avantaj yaratır ama 2 dbi'dan performans alınamayan noktalarda 5 dbi'lık antenden bir gömlek fark beklememek lazım. dbi logaritmik olarak hesaplandığından 5 dbi 2 dbi kazanca göre 2.5 kat avantaj sağlamaz.

    Bahsettiğim makale şu adreste, maalesef İngilizce ama belki Google Translate ile daha kolay anlaşılır. Özellikle "Estimate Indoor Ranges" paragrafına dikkat.

    http://www.cisco.com/c/en/us/support/docs/wireless-mobility/wireless-lan-wlan/23231-powervalues-23231.html

    Kapalı alanlarda esas sorun anten kazancından ziyade etraftaki 2.4 Ghz noktalarının çokluğu yüzünden kanallardaki yan seslerin (crosstalk) fazlalığı ve apartmanlarda / ofislerde esas kablosuz performans düşüklüğüne bu neden oluyor. Eğer bu modemin dual band desteği var ise antenlerin güçlü olmamasına rağmen belki o zaman daha ilgi çekici olur çünkü 5 GHz kanalları 2.4 GHz kanallarından iletişim en yoğun olduğu yerlerde bile neredeyse hep boş.

    Yeni modelin eskisine göre avantajları var ama kullanımda ciddi fark yaratacak kadar değil, modemi ürettirdikleri OEM'in standart modelini bu kadar tırpanlamasalardı o zaman çok daha farklı konuşuyor olurduk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Parhelion -- 8 Mayıs 2015; 11:27:44 >




  • Modemler değişiyor ama cihazın yazılımda değişse çok güzel olacak. Meselahttp://www.kablonet.com.tr/internet/uydunet-modem adresinde CBW-383Z4 DOCSIS 3.0 özellikli modemi kullanıyorum ve yazılımı gerçekten hantal. Port açma olayı ve voip santral gibi 5060 portlarında yoğun trafik oldumu bloklaması ayrı bir muamma. Bence yazılımında değişmesi lazım.
  • böyle boktan modemler yapmayı nasıl beceriyorlar anlamıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lazeran

    böyle boktan modemler yapmayı nasıl beceriyorlar anlamıyorum

    Şimdi şöyle oluyor. Sen bir firma olsan ve ihale ile modem alsan ve sonuçta en uygun fiyatı verenden modemi alsan sonuç nasıl olur? Türksat bir devlet firması ve Türkiyed enetmaster rakipsiz olduğu için ve en uygun fiyatı özellikleri kırparak verdiğinden dolayı sonuç bu şekilde oluyor. İşin enterasan tarafı modem sinyal değerlerinde problem olduğu hususunda kablonetçiler dahil kabul etmişler. Fakat çzöüm yok. En uygun çözümü ise netmaser sitesine girince karşında direk görüyorsun ve kablosuz çekim gücünüz zayıfsa şu cihazı alın diye koccaman bir tanıtım var.http://netmaster.com.tr/




  • tasanmt20 kullanıcısına yanıt
    peki hocam modemin kablolu performansı nasıldır? MOTOROLA SB6120E nasıldır bilen var mı?
  • Lazeran kullanıcısına yanıt
    Kablolu performansı mükemmel. Gigabit porta sahip. Ben Netmaster CBC-382D1 Docsis 3.0 Kablolu Modem (http://www.kablonet.com.tr/internet/uydunet-modem sayfanın en altında gözüküyor. ) ve kablosuz tp-link routerla işi daha kolay hale getirdim. Hiçbir sıkıntım yok. Ama kablonetin verdiği modemin kablolu performansı sıkıntısız. Gönül rahatlığıyla kullan.
  • Yine Netmaster, yine çöp bir modem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayırlı olsun diyelim, taahhütü biten müşteriler yeni taahhüt yaptığında bu modemi ücretsiz verecekler mi acaba?
  • Arkadaş daha kullanılmaya başlamayan bir modem hakkında nasıl bir yorumdur bu nereden biliyorsun çöp olduğunu laf olsun diye yorum yapmayalım lütfen
  • tasanmt20 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler bende test ettiğim kadarıyla bir problemle karşılamamıştım
  • tasanmt20 kullanıcısına yanıt
    Asıl durum bence şudur sonuç olarak dediğiniz gibi bu ürünler ihale kapsamında alınarak dağıtılıyor ancak bilinmesi gereken önemli detay bu ihale için alınacak modemlerin ihale şartnameleri var modem şu şu özelliklerde olacak diye bu konuda aslında Netmaster markasının suçu yok burada ihaleyi açan ve bu şartnameleri belirleyen Türksat kurumudur sonuç olarak onlar daha iyi özelliklere sahip bir modem talep etse en basit AC desteği gibi sonuç çok farklı olur günümüz şartlarında modemler 2.4 çalıştığı sürece tabi sorunlar olacaktır.Ama çıkarılacak bu yeni modem ile bir çok kişinin sorununun çözüleceğini düşünüyorum
  • çıksın dağıtılsında hele bakalım neler göreceğiz...
  • Şöyle bir yorumlara bakıyorum da kullanılmayan bir ürün hakkında neden bu kadar ön yargılı davranılmış ? Yahu ürünü bi elinize alın deneyin daha sonra yorum yapın. Gerçi hor görmemek lazım bir insanın ön yargılarını parçalamak atomu parçalamaktan daha zordur.

    """"" Dr. Paul Ruskin'nin öğrencileri üzerinde test ettiğini bir olay ;
    “Bir derste Dr. Paul Ruskin, öğrencilerine yaşlanmanın psikolojik belirtilerini öğretirken bir olay okuyor :
    * Hasta ne konuşuyor, ne de söylenenleri anlıyor.
    * Bazen saatlerce anlaşılmaz şeyler geveliyor.
    * Zaman, yer ya da kişi kavramı yok.
    * Yalnız nasıl oluyorsa, kendi adı söylendiğinde tepki veriyor.
    * Son altı aydır onun yanındayım, ne görünüşü için bir çaba sarf ediyor ne de bakım yapılırken yardımcı oluyor.
    * Onu hep başkaları besliyor, yıkıyor ve giydiriyor.
    * Dişleri yok, yiyeceklerin püre halinde verilmesi gerekiyor.
    * Gömleği salyalarından dolayı sürekli leke içinde.
    * Yürümüyor.
    * Uykusu sürekli düzensiz.
    * Gece yarısı uyanıp çığlıklarıyla herkesi uyandırıyor.
    * Çoğu zaman mutlu ve sevecen, fakat bazen ortada bir sebep yokken sinirleniyor. Biri gelip onu yatıştırana kadar da feryat figan bağırıyor.

    Bu olayı okuduktan sonra, Ruskin öğrencilerine böyle bir hastanın bakımını üstlenmek isteyip istemediklerini sorar. Öğrenciler bunu yapmayacaklarını söylerler.

    Ruskin, kendisinin bunu büyük bir zevkle yaptığını ve onların da yapması gerektiğini söyleyince öğrenciler şaşırırlar. Daha sonra Ruskin hastanın fotoğrafını dolaştırmaya başlar.Fotoğraftaki hasta doktorun altı aylık dünya tatlısı kızıdır...”

    Nasıl, şaşırtıcı değil mi?

    Bu nedenle önyargılarımızdan mümkün olduğunca sıyrılarak, asıl sahip oldukları özellikleriyle muamele etmek en doğrusu olacaktır…

    """"Önyargılardan arınmış, hümanist ilişkiler kurmanız dileğiyle…""""




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Parhelion

    Cihazın aslı şu :

    http://www.castlenet.com.tw/products/cm/spec/CBW3843G4S-EDM01-R3%2020140516.pdf

    Netmaster'ın sattığı modelde standart harici antenler sökülerek anten çıkışları plastik ile kapatılmış, geriye zayıf dahili wifi antenleri bırakılmış. Aynı dahili antenlerin zaten mevcut modelde gücü yetersizdi. Yani antenlerin yetersizliğinden kaynaklanan wifi sorunları bu yeni model ile de çözülmeyecek.

    Standard modeldeki AC wifi desteği de iptal edilmiş. Ortaya çıkan alet 2015 yılı için kesinlikle yetersiz, 5 sene öncesi için bile vasat sayılabilir.








    Merhabalar,

    Bir kaç yanlış anlaşılmayı gidermek isteriz.

    Linkini ilettiğiniz cihaz ile CBW-383ZN hem yazılım, hem de donanım olarak birbirlerinden oldukça farklı ürünlerdir.

    Diğer taraftan, harici antenli bir modemin "antenlerinin sökülerek çıkışlarının plastik ile kapatılması" gibi bir üretim teknolojisi olamayacağı gibi, CBW-383ZN model modemimiz henüz piyasada satılmamakta olup Türksat tarafından dağıtımına da henüz başlanmamıştır.

    Ürünle ilgili tüm sorularınız için destek hattımızla iletişime geçebilirsiniz.

    Saygılarımızla,
    NetMASTER




  • Değerli Kullanıcılarımız,

    Ürünle ilgili ayrıntılı bilgi için aşağıda linkini verdiğimiz başlığa bakabilir, sorularınızı iletebilirsiniz.

    http://forum.donanimhaber.com/m_105568219/f_//tm.htm#105568219

    Saygılarımızla,
    NetMASTER
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.