Şimdi Ara

Usb bellek silme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Silinen ( formatlanan ) usb belleği ile ilgili bir süredir sorun yaşıyordum. Bugün daha tuhafını yaşadım. Şöyle ki, bir çok usb belleği formatladıktan sonra, normal olarak bellek boş gözüküyor. Ama bir müddet sonra üzerine yeni veri kaydetmek isteyince baktığımda, hemen hepsinin içi boş, "pictures" , "android", "dcim", "lost.dır" vs gibi kimi klasörler çıkıyor. Hata bazen "movies" klasörü altında, ".thumbnails" klasörü, onun altında da, ".database_uuid" diye bir dosya bile çıkıyor. Bugün de yine böyle bir silinmiş (!) usb belleğimde benzer klasörler gördüm. Acele olarak belleğe veri yükleyip çıktı alacağım için, tekrar format atmakla vakit kaybetmeden, mevcut yeniden oluşmuş (!) klasörlerin olduğu belleğe yeni veriyi de ekleyip, çıktı almak için kırtasiyeciye gittim.

Kırtasiye'de usb belleği taktığımızda, en son yüklediğim veriyi göremediğim gibi, evde kendi kendine yeniden oluşmuş klasörlerden başka, farklı isimde klasör ve dosyalar da gördüm. Bir tek yeni kaydettiğim dosya yoktu.

Tekrar eve gelip baktığımda ise, kırtasiyeci' de görünmeyen en son kaydettiğim dosya yerinde duruyordu.

Kafam çok karıştı. İzahı var mı ?

• çok basit bir sorun ama bilimiyle anlatalım muhtemelen usb belleğinizi telefona takıyorsunuz ve telefonunuz bu dosyaları otomatik oluşturuyor kendi formatında biçimlendiriyor ayrıca usb bellek formatlamanın 2 türü vardır biri soft reset biri hard resettir

belleklerde hafızayı tutan nand birimlerin okuma yazma ömürleri olduğundan usb bellek üreticileri bir akıllılık yapar siz usbden bi şey silseniz bile aslında silmez içindedir usb belleklerde veri kurtarma bu prensibe dayanır.

diyelimki 128gb bir belllegınız var full dolu soft reset attınız sildiniz aslında sipmediniz işletim sisteminiz 128gb veri üstünü çizdi ve size boş bir yer açtı siz yeni bir veri yazmak istediniz diyelim ki 10gb 10 gblık bi kısmı gerçekten siler ve yerine yeni 10 gb yazar ancak tam 128 gb daha yazdığinızda bir tur atmış olursunuz.

ancak hard reset böyle değildir gerçek anlamda usb belleklerin tüm verisini partionu tamamen siler tekrar yazar biraz araştırın kısa bi kaç terminal komutu ile tamamen usb belleğinizi geri döndürülmez şekilde formatlayabilir partionlayabilirsiniz.

telefonunuza tekrar takarsanız telefonumuz yone o dosyaları otomatik oluşturacak kendi partionuna biçimlendirmek isteyecek ve kendi dosya yolllarını otomatik oluşturacaktır

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• rayli82 kullanıcısına yanıt

İlgili usb belleği telefona hiç takmadım. Hard reset'ten kastınız hızlı değil de normal biçimlendirme ise, hatırladığım kadarıyla onu da yaptım.

Dediğinizden anladığım, 128 Gb'ın üstünü çizip, yeni eklenen 10 Gb için yer açıp, yeni 10 Gb için eski 10Gb'lık kısmı bu kez gerçekten siliyorsa, kalan eski 118 Gb'a bellekte görünür mü ?

Benim durumumda görünen, eski silinen veriler değil, hiç bir zaman o isimde oluşturmadığım ve içleri boş olan klasörler.

Bir de, terminal komutu ile geri döndürülemez formatlama nasıl oluyor ? Hem o şekilde deneyeyim hem de ilgili bellekleri, hızlı değil normal bir şekilde formatladığımı da hatırladığım halde, alternatif olarak, tekrar normal format da atayım.

Telefona taktığımı hiç hatırlamıyorum ama, her iki şekilde formatladıktan sonra, telefona takayım bakalım, benzer klasörler ve sildiğim veriler tekrar oluşacak mı ?

Bu şekilde birden fazla usb bellek var. Seçip ayrı ayrı denemeye çalışacağım.

Tabii, terminal komutlu silme ( format atma ) ile ilgili bilginizi de iletebilirseniz sevinirim.

• simeli S kullanıcısına yanıt

ilgili usb belleği telefona tablete veya android işletim sistemili bir cihaza takmış olmalısınız çünkü bu dosyalar android dosya uzantılarıdır .Telefona veya android cihaza tekrar raktığınızda yine bu dosyalar oluşacaktır önemli değil aslında yer biel kaplamaz sadece android cihaz nereye neyi yükleyeceğini önceden belirtiyor.

silme işlemini anlamanın en iyi yolu usb bellekten silinen dosyalar nasıl kurtarılıyor ve bilgi usbde nasıl depolanıyor temellerine hakim olmanız lazım siz hepsini silince yani işletim sistemi çizik atınca bilgi gitmiyor ama bilginin nerde olduğu bilgisi gittiği için ancak yazılımlarla ger döndürülebiliyor o da kurtarılabilen kadar geri dönüyor yani soft silme bile başlı başına bir silmedir ve veriyi büyük oranda siler ama tamamen yok etmez.

1. Windows için Yöntemler

a) Komut İstemi ile (Dahili ve Güçlü Yöntem)

Bu yöntem ek bir yazılım gerektirmez ve oldukça etkilidir.

UYARI: Bu işlem geri alınamaz. Doğru diski seçtiğinizden %100 emin olun. Yanlış bir disk seçerseniz (örneğin ana sabit diskinizi), tüm verilerinizi kalıcı olarak kaybedersiniz.

1. USB belleğinizi bilgisayara takın.
    2. Başlat menüsüne cmd yazın, Komut İstemi'ne sağ tıklayıp "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini seçin.
    3. Açılan siyah ekrana diskpart yazıp Enter'a basın.
    4. diskpart komut satırına list disk yazıp Enter'a basın. Bilgisayarınıza bağlı diskler boyutlarıyla birlikte listelenecektir. USB belleğinizi boyutundan tanıyın (örneğin, 16 GB ise "Disk 2" gibi).
    5. Doğru diski seçmek için select disk X yazın (Buradaki X sizin USB belleğinizin numarasıdır). Örneğin: select disk 2.
    6. İşte kritik komut: clean all yazıp Enter'a basın.
    • Bu komut, seçili diskin her sektörünün üzerine tek tek sıfır (0) yazar. Bu işlem, diskin boyutuna ve hızına bağlı olarak uzun sürebilir. İşlem bitene kadar bekleyin.
    1. İşlem bittiğinde "DiskPart succeeded in cleaning the disk" mesajını göreceksiniz.
    2. Artık USB belleğiniz tamamen boştur ve bölümlenmemiş durumdadır. create partition primary ve ardından format fs=ntfs quick (veya fat32) komutlarıyla yeniden kullanılabilir hale getirebilirsiniz.

bunu yaptıktan sonra bile o usbyi o cihaza tekrar taktığnızda kendi biçmini ve dosya uzantılarını oluşturacaktır.

• Cevabınız için teşekkürler.

Flash Bellek boot
    17 yıl önce açıldı
    USB Bellek kısayol sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.