Kablo Koptu Nasıl Bağlanır?
İnternet kablolarının kopması, can sıkıcı bir sorun olabilir. İşte kopan kabloları nasıl bağlayacağınıza dair adım adım bir kılavuz:
Gerekli Malzemeler:
- Yeni bir Ethernet kablosu (kopan kablo çok hasarlıysa)
- Kablo sıyırıcı
- Pense
Adımlar:
-
Kabloları Çıkarın: Öncelikle kopan kabloları modeminizden ve duvar prizinden çıkarın.
-
Kabloları İnceleyin: Kabloların kopma noktasını bulun. Kablo çok hasarlıysa yeni bir Ethernet kablosu kullanmanız gerekir.
-
Kabloları Soyun: Kablo sıyırıcıyı kullanarak kabloların uçlarından yaklaşık 2 cm kadar soyun. İçerideki bakır telleri göreceksiniz.
-
Tellere Sıra Verin: Bakır telleri şu sırayla düzenleyin: turuncu-beyaz, turuncu, yeşil-beyaz, mavi, mavi-beyaz, yeşil, kahverengi-beyaz, kahverengi.
-
Tellere Kablo Bağlayıcılarını Takın: Her tel için bir kablo bağlayıcı takın. Bağlayıcıları tellerin soyulmuş uçlarına kadar itin.
-
Bağlayıcıları Ethernet Kablosuna Takın: Bağlayıcıların uçlarını Ethernet kablosunun uygun yuvalarına takın.
-
Kabloları Bağlayın: Yeni Ethernet kablosunu modeminize ve duvar prizine bağlayın.
-
İnternet Bağlantınızı Test Edin: İnternet bağlantınızın çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Hala sorun yaşıyorsanız, kabloların doğru şekilde bağlandığından emin olun veya internet servis sağlayıcınıza başvurun.
Önemli Notlar:
- ADSL veya VDSL kablolarınız koptuysa, bu kılavuzdaki adımlar yine de geçerlidir.
- Modem kablonuz koptuysa, yeni bir modem kablosu kullanmanız gerekebilir.
- Kabloları bağlarken dikkatli olun ve tüm bağlantıların sıkı olduğundan emin olun.
- Sorun devam ederse, kalifiye bir teknisyenden yardım alın.

Yeni Kayıt

2 Mobil
Konudaki Resimler