Şimdi Ara

Ups ve cihaz çalıştırma süresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Evcil hayvanlarım için kullandığım bir su pınarı gibi bir cihazım var. Elektrikle çalışıyor, cihazın içindeki küçük bir su pompası var ve kesintilerde devre dışı kalıyor. Bunun için bir ups alıp kesintilerde su akışını korumak istiyorum. Ancak alabileceğim ups su cihazını ne kadar süre çalıştırır çözemedim. Ürünlerin özelliklerini aşağıya yazıyorum. Yardımcı olabilecek varsa sevinirim. Teşekkürler

Cihazın adaptörü cihaza usb ile bağlanıyor ve adaptör üzerindeki değerler şöyle;

Model: CW0750500EU

Input: 100-240V 50/60hz 0.3A

Output: 7.5V - 500ma

Alabileceğim ups; Powerful Sle-650 650va line interactive

650VA. 360W. 1x12V 7AH özelliklerinde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hayvanların kullanım şiddetine göre,

5 saatten iki haftaya kadar.

• limbesh kullanıcısına yanıt

Cevap için teşekkürler. Kullanım yoğunluğuna göre süre değişir mi acaba? Cihaz sensörlü değil ve 7/24 su devir daimi yapıyor,çok büyük değil bahsettiğim cihaz 2litrelik suyu sürekli döndürüyor.

• Sserts S kullanıcısına yanıt

Yaklaşık 5 saat o halde.

• Ups içindeki akü kapasitesi baz alınıp ve ups verimi %70 kabul edilirse 15 saat kadar sisteminizi beslemesi beklenir. Pompanız büyük ihtimal 500mA den daha az akım çekiyordur. Bu durumda hesaplanan 15 saat daha da uzun olacaktır.

• Canlı hayatı söz konusu olunca insan hiçbirşeye güvenmek istemez... Bu sebeple kendi kendine devridaim edebilecek büyük bir sistem belki daha güvenilir olur. Yükseğe konan bir su deposu ile başlayan akış.

Diğer taraftan çalışma gerilimine uygun bir akü kullanmak daha akıl karı, hem de daha uzun ve daha ucuz. Li-ion pillerle 2 seri bir batarya o koca upsin yarısı kadar çalışır. 4batarya da oınun kadar felan. Daha büyüğü de daha fazla çalışır. Sırf bu sistem için upsten daha efektif çözümler olur.

Motorunuz 12 Voltta çalışabilse, ups yerine direk ups aküsünü kullanın bile diyebiliriz. Hatta 12Volt-/7.5Volt dönüşüm kullanarak sadece ups aküsü ile ups+akü lü sistemden daha uzun kullanmak mümkün. Sadece aküyü şarz etmek kalır ki bir şarz sistemi yeterli olur.

• çoğu ups okadar küçük yükü görmezler kendini kapatılar siz ups yerine akülü takviyeli sistem edinin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benzer sorunu power bank ile cozdum, benim kesintiler cok fazla olmadigi icin ise yaradi ama guclu bir powerbank ile mumkun gibi. Ben sistemde sensor de kullaniyorum, o yuzden daha da dusuk sarfiyat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaLLoWeD -- 3 Temmuz 2024; 14:28:0 >
  • Cevap veren herkese yardımı için teşekkür ederim. Çok fazla bekleme zamanım olmadığı için ilk mesajda yazdığım ups'i aldım ve bugün denedim. Tam dolu haliyle yaklaşık 6.5 saat sonra düşük akü sinyali vermeye başladı. Uyarı sinyal sesi rahatsız etmeyip bekleyebilsem belki bi 30 dakika - 1 saat daha çalıştırmaya devam ederdi. Elektrik kesintilerinde cihazımı toplamda 7-8 saat çalıştıracak gibi görünüyor🙏 tekrar teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.