Şimdi Ara

Süzme Saat Hesaplaması konusunda bilgili birisi var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
35.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Bu konu hakkında bireysel, güzel bir yönlendirmeye ihtiyacım var. Yardımcı olabileceğinizi ümit ediyorum.



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Süzme Sayaç Hesaplaması: Su ve Elektrik Tüketimini İzleme

    Su ve elektrik tüketimini doğru bir şekilde takip etmek, kaynakları verimli kullanmak ve maliyetleri azaltmak için esastır. Bu amaçla, süzme sayaçları ve saatler kullanılır.

    Süzme Sayaç Hesaplama

    Süzme sayaçlar, akan sıvıların (genellikle su) hacmini ölçen cihazlardır. Süzme sayaç hesaplaması, sayacın kaydettiği hacmi belirli bir zaman aralığına bölerek yapılır.

    Süzme Saat Hesaplama

    Süzme saatler, elektrik tüketimini ölçen cihazlardır. Süzme saat hesaplaması, sayacın kaydettiği enerji miktarını belirli bir zaman aralığına bölerek yapılır.

    Süzme Sayaç ve Saat Hesaplama Yöntemleri

    Süzme sayaç ve saat hesaplaması için çeşitli yöntemler kullanılabilir:

    • Manuel Hesaplama: Sayacın göstergesini okur ve zaman aralığını kaydedersin.
    • Elektrik Süzme Sayaç Hesaplama Programı: Bu özel yazılımlar, elektrik tüketimini otomatik olarak hesaplar.
    • Online Hesaplama Araçları: Bazı web siteleri, süzme sayaç ve saat hesaplamaları için ücretsiz araçlar sunar.

    Uygulama Alanları

    Süzme sayaç ve saat hesaplaması, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli alanlarda kullanılır:

    • Su yönetimi
    • Enerji denetimi
    • Fatura tahmini
    • Kaynak optimizasyonu

    Sonuç

    Süzme sayaç ve saat hesaplaması, kaynak tüketimini doğru bir şekilde izlemek ve maliyetleri azaltmak için önemli bir araçtır. Manuel veya otomatik hesaplama yöntemlerini kullanarak, su ve elektrik tüketimini etkin bir şekilde takip edebilir ve sürdürülebilir uygulamaları teşvik edebilirsin.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Süzme saatin herhangi bir resmi bağlayıcılığı olmadığı için asıl faturanın kesildiği bir saat vardır. Bu durumda asıl saate gelen faturayı, süzme saatlerdeki toplam okuma değerine oranlayıp paylaşırsınız.
  • Conservator C kullanıcısına yanıt
    merhaba
    aynı durum bende mevcut. alt komşum ile elektrik faturamız tek.
    fatura benim adıma geliyor. bina daki dijital saati tedaş tan okuduklarında aynı gün alt komşumun süzme saatini okuyup kutu kenarına koyduğumuz kağıda rakamı not alıyorum.
    bir önceki ay ile aradaki farkı hesaplıyorum. faturadaki tutarı toplam tüketime bölüp komşumun tüketim rakamıyla çarpıyorum.
    örnek vereyim..

    20.12.2015 de
    süzme saat 4.209 kw
    digital saat 7.700 kw
    idi.
    20.01.2016 da
    süzme saat 4.450 kw
    digital saat 8.285 kw

    20.01.2016 trh li fatura
    toplam tüketim 585 kw
    ödenecek 226,40 tl

    4.450 - 4.209 = 241 kw ( alt komşumun tüketimi )

    226,40 / 585 = 0,387 tl ( 1 kw birim fiyatı )

    0,387 x 241 = 93,27 tl ( alt komşumun ödeyeceği )

    226,40 - 93,27 = 133,13 tl ( benim ödeyeceğim )


    saygılar




  • 124.602 kw lik fatura nasil hesaplanir. Yada cikacak fatura tutari nedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0.40TL civarı bişiydi kWh i. Sizin verdiğiniz rakamın da ilk üç hanesi geçerli olmalı. Yoksa 60.000TLlerden bahsetmiş olucaz.
  • Bu iş için bir excel tablosu bulamadım gitti.Şöyle daire sayısını yazıp sonra her ay endexleri hesaplayıp sonrada fatura çıkaran toplam ödemeyi gösteren bir excel.Bilen bir arkadaş yazıp paylaşabilir mi acaba belki çok basit bir şeydir.
  • sadbul S kullanıcısına yanıt
    süzme saat endeks farklarını toplayın ve bu toplam ile faturayı bölün, sonra da her üzme saat endeksiyle ayr ayrı çarpıp herkesin faturasını çıkarın
  • zaten o şekilde yapıyorum ama yaparak ve tektek hesaplanarak.Bunu pratik yapmak istiyorum excelle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadbul S kullanıcısına yanıt
    efendim:) İşte bu işlemleri excellde yapın demek istemiştim.
    Sizin için bir excell hazırladım. İşin püf noktası; sonu belli olmayan dizinin son elemanını ve bir öncekini çektirebilmek. Bunun için indis ve bağ-deg-sayı şeklindeki formül kullanılıyor. Şu video faydalı olur;



    Size hazırladığım Dosya Linki;

    Sorun olursa mail atarım mailinizi verirseniz. Herşey ortada sadece son endeks ve bir önceki endeksleri fatura tutarını elle girmeniz gerekmekte. Şu anda hiçbir değer olmadığından hata görünür ama değerleri yaınca düzelir. Daire endekslerinde 1.sine bir iki değer yazdım silersiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 5 Şubat 2020; 8:20:28 >




  • Bu arada daire endeks bilgileri sağ kısımdan sağa doğru sırayla girilecek. Girilme miktarı bayaaa bi uzun. 3000 civarı sağa doğru uzun. BFD sütunu felandı herhalde. Yani uzun zaman yetsin diye uzun tuttum grilebilecek liste kapasitesini.
    3000 ay demek, 300seneye yakın. Fazla mı uzun olmuş?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 2 Şubat 2020; 10:29:57 >
  • Dosyayı indirip inceleyeceğim teşekkür ederim.
  • Sondan başlamak her seferine bira zzor oluyor programı tam çözemedim.
  • sadbul S kullanıcısına yanıt
    Sayfanın en sağındaki dairelerin endeks listesi var. Rastgele sayılar girmiştim. Bunları değiştirip gerçek değerler yazmalısınız. Siz hiçbirşey yapmayacaksınız. Her dairenin son iki endeksini gireceksinz ve her ay geldğinde sıradaki kutucuğa yeni okuduğunuz değeri yazacaksınız.

    Dairedeki endeksler zaten okunmak zorunda. Bu değeri getirip excell sayfasının sağındaki daire sırasındaki yerine yazacaksınız. Yalnız dairelerin bir önceki değelerinii de yazmalısınız ki program fark alabilsin.
     Süzme Saat Hesaplaması konusunda bilgili birisi var mı?
    En sağdan daha da sağa doğru devam edebilen bir liste var. Mesela sayfayı açınca sadece sağa doğru 3 kutucuğu görülebiliyor. Siz sayfayı sağa doğru her ay doldurmaya devam edeceksiniz. Yani daire 1 daire 2 Her kimin ne endeksi varsa tıkır tıkır yazacaksınız. Toplam fatua tutraını da yazacağınız yer var. Gerisini komple kendisi hesaplayacak program.

    Tekrarlıyorum;
    1- Sayfanın sağındaki devam eden listede dairenin son endeks bilgisini yazacaksınız. Ne okuduysanız. ark felan değil direk okuduğunuz.
    2-Gelen fatura tutarını ilgili yere yazacaksınız.

    Şu andak komple program boş olduu için şaşırıyor olabilirsiniz. Siz son 2 ay endeks bilgilerini sağ kısımdaki listeye döşeyin ve keyifle ayrıntılıhesabı okuyun.Her dairenin ödemesi gereken meblağ anında yazar...

    Sorun varsa yazınız. Çok itirazınız varsa tüm dairelerin son 2 ay endeksini buradan yazın ben programı çalıştırayım ve öylece yükleyeyim.




  • sadbul S kullanıcısına yanıt
     Süzme Saat Hesaplaması konusunda bilgili birisi var mı?
    Resimde işaretli iki kısım sizin tarafınızdan doldurulacak. Başka hiçbirşey yapmayacaksınız, her yeri program dolduracak. Ancak bazı kısımarı not almanız için ayırdım. Mesela daire sahibi ismi gibi. İstediğinizi yazableceğiniz bu tip kısımlar var. Ama sakın ola, daire endekslerinin yazılacağı en sağdaki kısım listesine rastgele yazılar eklemeyin, Siz göremeyebilirsiniz ama o liste sağa doğru formülde tanımlı.

    1- Sadece okuduğunuz endeks bilgisini sağdaki listeye ekliyorsunuz. Program son endeks değerini alıp, bir öncekinden çıkartıyor. Bakınız endeks farklarını felan yazmayın, direk okuduğunuz değeri yazın.
    2- Gelen faturayı da resimdeki işaretli yerin sadece en üstüne yazın.

    Bu iki değer zaten tespit etmek zorunda olduklarınız. Yani hangi program yazılırsa yazılsın sizin tarafınızdan girilmeye mecbur değerler. Gerisini program hesaplayacak kafanız karışmasın.

    En iyisi, siz bize dairelerin son iki endeks değerlerini yazın programı çalıştırıp da vereyim size. Toplam fatura ne kadar geldi onu da yazın.




  • Verdiğiniz elektrik ve su bilgilerinden sadece elektriği hesaplayayım. Aynı dosyayı ikinci kez kaydedip su için ayrıca hesaplattırabilirsiniz.

    Aralık elektrik D1 10251 D2 2078 D3 2005 D4 6880 D5 6988 D6 8574 D7 3643 dükkan 1850 asansör 4313 toplam 52432
    Kasım elektrik D1 9943 D2 1905 D3 1936 D4 6880 D5 6761 D6 8296 D7 3533 asansör 4215 dükkan 1843 Toplam 51133

    Kasım ve aralık endeksleri yuarıdaki gibi mesaj atmışsınız ve programa yazdım bu bilgileri. Bu endeks bilgileri ile sadece sonraki ay olan ARalık ayını hesaplayabiliriz. 52432TL fatura gelmiş??? Hrhalde yanlış yazdınız ama şu anda böyle.
    . .
    .
    Sağ kısımda daire endeks yazılacak listeyi görmüşsünüzdür. Ana tabloda sadece Toplam fatura tutarını her ay ne geldiyse gireceksiniz. 52432 TL üzerineyi hesaplama ve sonuçlar ortada. Program çalışıyor ama bu 50nlik fatura neyin nesi herkes şaşkın!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 27 Şubat 2020; 18:13:38 >




  • Merhaba 52432 olan fatura tutarı değil ana sayaçtaki endeks.Fatura tutarına konu olan endeks. 2 ayı girince sorun yok o da tamam.Bu şekilde işimi görür. Ama hep 2 aylık mı olacak peki ekim ayını nereye yazacağım? Hesaplamayıilk veson endexi sadece N ve O sütünları mı yapıyor.Ben ayların yazdığı ve her ay hangi endexlerin girildiğini toplu şekilde görmek istiyorum.
     Süzme Saat Hesaplaması konusunda bilgili birisi var mı?

    Birde orta sütünde bu dairenin borcu yazan kısmın en altında toplam parayı gösteren ve fark endexlerin toplamını alan bir toplam bölümü olursa iyi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadbul -- 1 Mart 2020; 18:53:23 >




  • sadbul S kullanıcısına yanıt
    Hocam şaka yapan bir arkadaş da olsa sizin gibi davranırdı :):):)

    Şimdi verdiğim videoyu izlemediğiniz belli. Excellin en sağındaki daire endekslerinin yazıldığı kısım, sağa doğru yeni ay fatura bilgilerini gireceğiniz yer. Her yeni fatura endekslerini sağa doğru gireceksiniz. Excell tek sayfa olduğundan ve nasıl program son bilgileri seçiyor diye şaşırıyor olabilirsiniz ama excell sanıldığı kadar basit bir program değil.
    300 sene boyunca her ay, programda silme vb yapmadan sağ kısımdaki endeks bilgilerini hiçbirşey silmeden sayfayı sağa doğru kaydırıp yazabilirsiniz. Uzun listedeki son endeks farkını program kendsi bulacak ve ilgili yerlere kendisi atayacak.

    Siz her daireden son endeks bilgisi almıyor musunuz? Mecbursunuz alıyorsunuz. Bu bilgileri programda sağ kısımdan daha da sağa doğru devam eden kısma ekleyeceksiniz her ay. Sayfayı kaydırın devam eden ay periyotlarında ve listeyi her ay doldurun. Program için bu bilgileri ve fatura tutarını yazdığınızda herşey kesinen belirlenmiş oluyor ve hesabı bitiriyor. Toplam harcanan endeksi de incelerseniz yazdırmış oluyoruz.

    Ana sayacı okumanızın hiçbir faydası yok bize. Sadece diğer sayaçlarda kaçak kullanım var mı onu kontrol edebilirsiniz. Dairelerden aldığınız endeks farklarını toplarsınız ki zaten programımız toplayıp yazıyor, ana sayaçtaki endeks farkıyla karşılaştırırsınız. Saatlerde bozukluk var mı kaçak kullanım var mı kontrol edersiniz.

     Süzme Saat Hesaplaması konusunda bilgili birisi var mı?

    Bu arada programdaki bilgileri düzeltin. Fatura tutarını vermemişsiniz, yanlış anlaşılmış yani...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 2 Mart 2020; 8:28:43 >




  • EN sağdan ay isimleri verip geriye doğru girmeye çalıştım ama olmadı formül .0 sıfır görünüyor.
     Süzme Saat Hesaplaması konusunda bilgili birisi var mı?
  • sadbul S kullanıcısına yanıt
    Hocam bir defa benim yazığım eendeksleri sileceksiniz. Zaten çalıştırdım da gösterdim size.,,

    En sağda No1 yazısının hemen yanınddaki endeksi ve aşşağı doğru endeksleri değiştirin. SOnra No1in hemen yanındaki 2. endeksini girin ve aşşağı doğru diğer numaraları değiştirin. Bu sayede herşey tamam.

    Her ne kadar endeks bilgisi varsa bu konuya toplu yazın ve fatura tutarını yazın. Ben elektrk ve su in ayrı ayrı hesaplatp ekleyeyim. Program çalışıyor, bitmiş. Sadece anlaşılamamış kısmını aydınlatalım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.