Şimdi Ara

UPS Güç kaynağı yüksek voltaj geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarı tutan UPS güç kaynağına yüksek voltaj geldi. Bilgisayarı korudu fakat güç kaynağı sanırım yandı. Prize bağlı olmasına rağmen elektrik yokmuş gibi sürekli bipliyor. İçerisin açtım resmini çektim
    bir bölge kararmış. Sanırım kondansatör yanmış birde üzerinde rölede yanık gözüküyor. Bu 2 parçayı değiştirsek çalışırmı yoksa değmezmi. Anlamadığım için bi elektronikçiye götürdüm değmez yenisini al dedi. Konuşma tarzıdan hiç ilgilenmediğini belki içini açıp bakmadığını düşünüyorum. uğraşmadı başından saldı yani

Elektronik bilgisi yüksek arkadaşlardan yardım istiyorum. Öncelikle nereleri kontrol etmeliyim sizce

Siyah parçanın adı ise: HF3FA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WebFaresi -- 26 Şubat 2013; 23:08:50 >

• röleyi değiştir, kondansatörü de değiştir. Devre kartını ters çevir yolları kontrol et. Üst tarafta da kontrollerini yap.
  • Sarı parça değişken dirençli parafudr yüksek voltajda kendi patlar hattın sigortasını attırır. Röle de 12V çift kontaktır yenisi ile değiştirin. Başka arızalı parçalar olabilir iyice kontrol edin.

Ekleme. Ups sigortasını da kontroledin. 220 volt girişin hemen altında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 27 Şubat 2013; 0:06:45 >

• teşekkürler yardımlar için

akşam eve gidince kontrolleri yapayım duruma göre tekrar yardımlarınıza başvururum

Orijinalden alıntı: kerem

Sarı parça değişken dirençli parafudr yüksek voltajda kendi patlar hattın sigortasını attırır. Röle de 12V çift kontaktır yenisi ile değiştirin. Başka arızalı parçalar olabilir iyice kontrol edin.

Ekleme. Ups sigortasını da kontroledin. 220 volt girişin hemen altında.

teşekkür ederim bilgilendirme için.

yanık sarı parçayı değiştirdim, dediğiniz yerdeki sigortada simsiyah olmuş onuda değiştirdim. Şu an UPS çok iyi çalışıyor.

Bu teknik servislere yazıklar olsun. Götürdüğüm yer çok büyük bir elektronikçiydi.

• Rica ederim. Evde zarar gören başka elektronik cihaz var mı ? ups'in haline bakılırsa büyük zarardan dönmüşsünüz.

• Aman Abicim Elektirikle Şaka Olmaz Dikkat et Ups den gelen voltaj sana gelseydi sanırsam bu konu bugün burda olmazdı
    Ups düşük watt sorunu
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerem

Rica ederim. Evde zarar gören başka elektronik cihaz var mı ? ups'in haline bakılırsa büyük zarardan dönmüşsünüz.

teşekkürler.

buzdolabı, modemin adaptörü, kombi

bunlarda yandı malesef ve böyle tecrübesizlik yüzünden direk kart değişim parası ödedim.

sonradan birçok kişide 1-2 parça değiştiğinde olabilecekleriniz söylemişlerdi. Keşke önce tamir etme yoluna gitseydim, fakat bundan sonra ders oldu. ilk önce tamir edip edemeyeceğme bakıp sonra çöptür yeni kart alma olayina gideceğim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.